Over de auteur: Hans Lemmens

Hans van Spellenwijs.nl

Hey wat leuk dat je m’n blog bezoekt! Ik ben Hans Lemmens, de (enige) auteur van Spellenwijs.nl. Volgens mij hebben jij en ik een hobby met elkaar gemeen: gezelschapsspellen!

Mijn voorliefde voor gezelschapspellen

Mijn voorliefde voor spellen was al zichtbaar in de jaren 90′, toen vulde ik m’n tijd als kleine jongen met kaartspellen als Jokeren, Eenendertigen en Pesten. Al snel volgde de bordspellen zoals Hotel, Monopoly en Muizenval. Toen ik puber was begon ik met vrienden vooral Risk, Catan en Carcassonne te spelen. Tijdens m’n studententijd werd dit lijstje aangevuld met o.a. Ticket to Ride en Machiavelli.

Het was vanaf een jaartje of 2012 dat mijn voorliefde voor ‘het moderne gezelschapsspel’ toenam. De komst van Terra Mystica speelde daar ongetwijfeld een rol bij. Bovendien was ik afgestudeerd, kreeg ik m’n eerste baan bij De Nieuwe Zaak als SEO Specialist en kwam er dus wat meer geld binnen. Meer spellen kopen en uitproberen was ook een optie geworden.

Het ontstaan van Spellenwijs.nl

Ik liep al langer met het idee om een website over gezelschapsspellen te beginnen. Nadat ik in 2015 bij m’n nieuwe werkgever Haarshop.nl was begonnen, werd in 2016 het idee van een eigen blog werkelijkheid: www.spellenwijs.nl was geboren.

In m’n eerste artikelen schreef ik over strategieën voor spellen, zoals Catan, Carcassonne en Ticket to Ride. Later schreef ik ook inspiratieblogs waarin ik mijn lezers, op basis van mijn eigen ervaringen, spellen aanraadde binnen specifieke genres, zoals spellen voor 2 personen, familiespellen en partyspellen. Via affiliate marketing wist ik hier ook wat aan te verdienen.

Het duurde niet lang of uitgevers begonnen te mailen om review-exemplaren aan te bieden. Sindsdien schrijf ik ook veel meer bordspel reviews. Mijn reviews onderscheiden zich ten opzichte van andere reviews door veel foto’s en een uitgebreide analyse van wat het spel te bieden heeft.

Het doel van mijn reviews is niet om een cijfer te geven die mijn smaak toont, maar om een beschrijving te bieden waarmee mijn lezers zelf kunnen concluderen of het spel geschikt voor ze is (of niet).

In 2019 werd ik ZZP’er. Ik hielp bedrijven vanuit m’n eigen bedrijf Lemmens Marketing én schreef nog meer over bordspellen.

Inmiddels schrijf ik al meer dan 8 jaar over bordspellen. Wekelijks speel ik uren met verschillende spelersgroepen en besteed ik ook nog eens uren aan het schrijven van blogartikelen. Want ja, ik test immers alles zelf. Dat is overigens goed te combineren met mijn taak als jurylid van de Nederlandse Spellenprijs :).

Waar was ik zonder deze mensen:

Tot slot wil ik – naast alle medespelers – 2 onmisbare krachten achter Spellenwijs.nl benoemen en bedanken:

Ten eerste mijn vrouw, Nienke. Zij leest diverse blogs na voordat ik ze publiceer en ze helpt me vaak met foto’s. Zonder haar zou de kwaliteit nooit zo hoog zijn als die nu is.

Daarnaast zou mijn blog nooit zo mooi zijn en goed werken zonder mijn broer, Ben. Hij is mijn personal webbouwer. Met zijn ruim 12,5 jaar ervaring als webbouwer voor Ben Lemmens Design, weet ik dat het technische deel van Spellenwijs.nl in goede handen is.

Privacyverklaring

Bekijk hier eventueel de privacyverklaring van Spellenwijs.nl

Ideeën of samenwerken?

Ik sta altijd open voor ideeën of leuke samenwerkingen. Wil je dus wat delen? Stuur dan een mailtje naar info[@]spellenwijs.nl! Bedankt alvast :).