Korte review – CoraQuest (Jumping Turtle Games)

CoraQuest: Review

Hoewel de periode van COVID veel negatieve kanten had, bracht het ook enkele mooie dingen. Zo gingen mensen meer bordspellen spelen én werden er ineens meer spellen bedacht. Eentje daarvan is CoraQuest. Bedacht door vader en dochter die tijdens corona-tijd binnen moesten blijven. In dit blog geef ik kort de speluitleg en mijn korte review.

Voordat je begint met lezen: Jumping Turtle Games gaf mij het bordspel CoraQuest zodat ik er een interessant blogartikel over kon schrijven. Dit artikel is dus gesponsord. Maar ik heb mijn redactionele vrijheid behouden en volledig zelf bepaald wat ik in dit artikel heb gezegd.

Korte speluitleg

Heb je een vraag over de spelregels? Stel ‘m gerust in een reactie!

CoraQuest is een coöperatief familiespel waarin jullie kerkers gaan verkennen. Je kiest een van de 10 campagnes uit de doos (of eentje van het internet of door jullie zelf gemaakt!) en begeleiden samen 4 avonturiers om een doel te halen.

Elke ronde verkennen jullie nieuwe delen van de kerker, vechten jullie tegen naderende gremlins, orks, spinnen (en al het andere dat jullie tegenkomen) en openen jullie schatkisten. Hier kunnen bruikbare voorwerpen in zitten met genezende krachten of sterkere wapens, maar soms moet je ook voorbereid zijn op iets dat een avonturier pijn doet.

Zodra een avonturier sterft verliezen jullie. Jullie winnen als jullie het doel – meestal een eindbaas verslaan – behalen.

Bekijk het spel in een slideshow:

CoraQuest: op Tafel

CoraQuest: Genadeloze Avonturier

CoraQuest: Speelgebied Speler

CoraQuest: Kerker Verkennen

CoraQuest: Kerker Aanleggen

CoraQuest: Avonturier Verplaatsen

CoraQuest: Vijanden in Kerker

CoraQuest: Voorwerp Gebruiken

CoraQuest: Dobbelstenen Gooien

CoraQuest: Vijand in Kerker

CoraQuest: Levens Bijhouden

CoraQuest: Tegen Eindbaas Vechten

Korte review

De kracht van CoraQuest zit volgens mij in de looks, behapbare verhalen en de grappige namen die voorbij komen. Dat sprak mijn kinderen (6 en 8 jaar) in ieder geval heel erg aan.

Het artwork bestaat van origine uit kindertekeningen van over de hele wereld. Illustrator Gary King voegde alles samen en creëerde één stijl. Door kinderen, voor kinderen. Een gaaf concept.

Qua gameplay is begeleiding van een ouder iemand nodig. Een 6-jarige kan mee doen, maar niet het spel runnen. Je moet veel acties onthouden. Wij vergaten de eerste scenario’s dan ook dat we speciale krachten konden gebruiken.

Groot pluspunt is dat je een korte- of lange versie kunt spelen. De lange versie was niet geschikt voor mijn kinderen. Ze raakten de concentratie kwijt. De korte versie was te doen, zolang ik het leuk maakte: ik zette gekke stemmetjes op, maakte geluidseffecten en creëerde wat drama op het speelveld.

Dus… ik denk dat dit spel veel kinderen zal aanspreken, maar houd er rekening mee dat je als volwassene moeite moet doen om de questes te laten slagen.

Algemene informatie

  • Naam: CoraQuest
  • EAN: 7436950022091
  • Soort spel: Familiespel
  • Aantal Spelers: 1-4 Personen
  • Speelduur: 45-60 Minuten
  • Vanaf Leeftijd: 6 Jaar
  • Uitgever: 999 Games
  • Spelauteur: Dan Hughes & Cora Hughes
  • Illustrator: Cora Hughes & Gary King

Waar te koop?

Je kunt CoraQuest o.a. bestellen bij deze webshops:

bol.com
Spellenrijk.nl
SpelletjesVrienden.nl

Nu ben jij aan de beurt!

Heb jij CoraQuest al gespeeld? Wat vond je ervan?

Wil je er nog iets over weten? Let me know in een reactie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *