Folded Space Insert: Age of Innovation

Folded Space Insert: Age of Innovation

Bordspellen als Age of Innovation geven vaak een dubbel gevoel. Je krijgt lekker veel speelmateriaal en de gameplay is geweldig. De keerzijde? Het is een rommel in de doos en kost aardig wat tijd om het klaar te zetten. Gelukkig wordt dat laatste een stuk minder met de Folded Space insert.

In dit blog geef ik algemene informatie, laat ik zien hoe je de organizer stap voor stap in de doos doet en geef ik mijn Folded Space Age of Innovation insert review!

Voordat je begint met lezen: Folded Space gaf mij deze insert voor het bordspel Age of Innovation zodat ik er een interessant blogartikel over kon schrijven. Dit artikel is dus gesponsord. Maar ik heb mijn redactionele vrijheid behouden en volledig zelf bepaald wat ik in dit artikel heb gezegd.

In dit blog:

  1. Algemene informatie
  2. Hoe richt je de doos in?
  3. Insert review
  4. Insert kopen?

1 – Algemene informatie

Folded Space Insert Age of Innovation: Voorkant Doos
  • Merk: Folded Space
  • Artikelcode: FS-AOI Insert
  • EAN: 3800501487914
  • Geschikt voor: Age of Innovation
  • Te koop bij: Spelhuis.be

2 – Hoe richt je de doos in?

Met deze Folded Space organizer voor Age of Innovation past alles netjes in de doos. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe alles in de doos moet.

Stap 0:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 0

Stap 1:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 1

Stap 2:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 2

Stap 3:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 3

Stap 4:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 4

Stap 5:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 5

Stap 6:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 6

Stap 7:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 7

Stap 8:

Folded Space Insert Age of Innovation: Stap 8

3 – Age of Innovation Folded Space Insert Review

Jaren geleden heb ik veel Terra Mystica gespeeld. Age of Innovation is een variant hierop, maar dan modulair en iets meer uitgekleed. Destijds vond ik het balen dat voor Terra Mystica niet een insert was waarmee alles in één doos paste. Fair enough, het probleem ontstond door uitbreidingen en die kent Age of Innovation vooralsnog niet. Ik verwacht trouwens ook geen uitbreidingen, omdat diverse elementen van Terra Mystica uitbreidingen al in Age of Innovation verwerkt zitten.

Wat is nou m’n punt? Dat ik het een verademing vind dat alles van Age of Innovation met de Folded Space insert wél gewoon in de doos past.

Folded Space Insert Age of Innovation: Platen

Je moet er wel even een tijdje voor zitten om alle bakjes in elkaar te zetten. Ik ben zeker wel 1,5 uur bezig geweest denk ik. Het is niet moeilijk, maar het vereist wat geduld en zorgvuldigheid met lijm. Tijdens het in elkaar zetten liep ik tegen 0 problemen aan. De schuimen plaatjes pasten goed op elkaar zodat de lijm goed haar werk kon doen.

Wel zijn er een aantal hoekjes in vooral de kaart-bakjes die fragieler zijn dan de rest. Die plakken niet aan alle zijdes en dat vraagt dus nog altijd om voorzichtigheid. Ook is het echt aan te raden om elk bakje eerst in elkaar te passen, zodat je zeker weet dat het past. Zo zijn er enkele kleine verschillen tussen plaatjes en die kun je nog weleens omwisselen.

Folded Space Insert Age of Innovation: Alle Bakjes

De insert zorgt ervoor dat alles netjes in de doos past. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wel raad ik aan om de onderste laag (met speelmaterialen) te controleren op uitsteeksels. Stel dat er toch een universiteit o.i.d. uitsteekt en je legt de spelersborden er op? Dan kan die beschadigen. Zorg dus dat ze echt plat zijn. Datzelfde geldt voor de houten blokjes (in de bovenste laag).

Het kan de eerste paar keren dat je de doos inricht een gepuzzel zijn met de overzichtskaarten en innovatieborden. Mijn ervaring is echter dat het snel went.

De bakjes helpen zeker bij het sneller klaar zetten van het spel. De opzettijd zal nog steeds wat tijd in beslag nemen hoor, want je hebt nu eenmaal veel speelmateriaal dat klaargezet moet worden. Het scheelt vooral dat je niet meer hoeft te ouwehoeren met zakjes.

Het is overigens ideaal dat elke speler alvast wat eigen terreintegels heeft. Die moet je alleen wel aan het einde van het spel weer verdelen. Hoewel het opzetten misschien wat sneller gaat, is dit voor het opruimen niet het geval. Maar je hebt wel alles netjes opgeruimd.

Én je kunt de doos verticaal in de spellenkast zetten als je wil.

Folded Space Insert: Age of Innovation op Tafel

4 – Folded Space insert voor Age of Innovation kopen?

Je kunt deze Folded Space insert online bestellen bij Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik je verteld over de Folded Space insert voor Age of Innovation. Ik gaf algemene informatie, liet zien hoe je de doos moet inrichten én gaf mijn review.

Wil je er nog iets over weten? Of wil je graag je eigen mening over deze insert delen? Dan hoor ik graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *