Folded Space Insert: Bitoku

Folded Space Insert voor Bitoku: Review

Voor mij was Bitoku een van de leukste spellen uit 2022. Ik vind het werkelijk prachtig om op tafel te leggen en heerlijk om te spelen. Zoveel keuzes! Bij zo’n mooi bordspel hoort veel speelmateriaal en dát was wat minder. De doos bevatte namelijk geen insert en dat betekende dat alles los en in zakjes in de doos ging.

Totdat ik van Folded Space de organizer voor Bitoku kreeg. In dit blog vertel ik je daar meer over!

Voordat je begint met lezen: Folded Space gaf mij de insert voor Bitoku zodat ik er een interessant blogartikel over kon schrijven. Dit artikel is dus gesponsord. Maar ik heb mijn redactionele vrijheid behouden en volledig zelf bepaald wat ik in dit artikel heb gezegd.

In dit blog:

  1. Algemene informatie
  2. Hoe richt je de doos in?
  3. Insert review
  4. Insert kopen?

1 – Algemene informatie

  • Merk: Folded Space
  • Artikelcode: FS-BTKU Insert
  • Geschikt voor: Bitoku
  • Te koop bij: Spelhuis.be

2 – Hoe richt je de doos in?

Met deze Folded Space organizer voor Bitoku past alles netjes in de doos. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe alles in de doos moet:

Stap 1:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 1

Stap 2:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 2

Stap 3:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 3

Stap 4:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 4

Stap 5:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 5

Stap 6:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 6

Stap 7:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 7

Stap 8:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 8

Stap 9:

Folded Space Insert voor Bitoku: Stap 9

3 – Bitoku Insert Review

Voor mij is Bitoku een van de leukere bordspellen die onlangs is uitgekomen. Het speelt ontzettend gestroomlijnd, het ziet er prachtig uit én je krijgt lekker veel speelmateriaal. Dat laatste heeft ook een keerzijde. Want hoewel er genoeg zakjes bij zitten om alles op te bergen, kost dat best veel tijd. Net zoals het klaarzetten.

Folded Space Insert voor Bitoku: Binnenkant Bakje

Ik mocht van Folded Space de insert voor Bitoku uitproberen. En wat een verademing is dat. Je denkt bij Folded Space misschien al snel aan die grauwe, grijze bakjes. Deze insert is echter in kleur gemaakt en tot stand gekomen uit een officiële samenwerking met de oorspronkelijke uitgever, Devir Games. Hier past het basisspel in en Promo #1 die in beperkte uitgave is bijgevoegd.

Folded Space Insert voor Bitoku: Buitenkant Bakje met Grondstoffen

Net zoals bij de meeste inserts van Folded Space past het mooi in de doos. De bakjes zijn zó gemaakt dat ze, in combinatie met de speelborden en spelregels, de doos volledig afsluiten. Dit betekent dat je de doos verticaal kunt opbergen en niet bang hoeft te zijn dat al het speelmateriaal door de doos schuift.

Zorg er overigens wel voor dat het bakje met de Schatten van het Meer-tegels en de Visioenkaarten zó zijn gepositioneerd, dat de Schatten van het Meer-tegels tegen de rand zitten. Anders zouden deze wel kunnen verschuiven bij verticale stalling.

Folded Space Insert voor Bitoku: Gekleurde Buitenkant van Bakje

M’n enige kritische noot zit verder bij het bakje waar de amuletten van +2 en +3 in zitten. Deze moet je eerst gelijk met je hand verdelen alvorens je er iets op zet. Anders steken de amuletten te hoog uit en past het niet. Maar dat is het enige wat ik jammer vond (en jammer is nogal een overdreven begrip in dit geval).

Al met al: deze Folded Space organizer voor Bitoku is de moeite waard. Het maakt het opruimen en klaarzetten niet alleen makkelijker, maar past qua look&feel perfect bij het bordspel op tafel!

Folded Space Insert voor Bitoku: op Tafel

Folded Space insert voor Bitoku kopen?

Je kunt deze insert online bestellen bij Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik je verteld over de Folded Space insert voor Bitoku. Ik gaf algemene informatie, liet zien hoe je het in de doos moet doen én gaf mijn review.

Wil je er nog iets over weten? Of wil je graag je eigen mening over deze insert delen? Dan hoor ik graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *