Folded Space Insert: Earth

Folded Space Insert voor Earth Bordspel: Review

Earth was internationaal in no time een hit en kreeg bijna nog sneller een insert van Folded Space.

In dit blog geef ik algemene informatie, laat ik zien hoe je de organizer stap voor stap in de doos doet en geef ik mijn Folded Space Earth insert review!

Voordat je begint met lezen: Folded Space gaf mij deze insert voor het bordspel Earth zodat ik er een interessant blogartikel over kon schrijven. Dit artikel is dus gesponsord. Maar ik heb mijn redactionele vrijheid behouden en volledig zelf bepaald wat ik in dit artikel heb gezegd.

In dit blog:

  1. Algemene informatie
  2. Hoe richt je de doos in?
  3. Insert review
  4. Insert kopen?

1 – Algemene informatie

Folded Space Earth: Voorkant Doos

2 – Hoe richt je de doos in?

Met deze Folded Space organizer voor Earth past alles netjes in de doos. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe alles in de doos moet.

Stap 0:

Folded Space Earth: Stap 0

Stap 1:

Folded Space Earth: Stap 1

Stap 2:

Folded Space Earth: Stap 2

Stap 3:

Folded Space Earth: Stap 3

Stap 4:

Folded Space Earth: Stap 4

Stap 5:

Folded Space Earth: Stap 5

Stap 6:

Folded Space Earth: Stap 6

Stap 7:

Folded Space Earth: Stap 7

Stap 8:

Folded Space Earth: Stap 8

Stap 9:

Folded Space Earth: Stap 9

3 – Earth Folded Space Insert Review

Toen ik de doos van Earth voor het eerst opende, schrok ik van de insertloze ruimte. Na het punchen en sorteren van kaarten werd het erger, want er zaten niet genoeg zakjes in de doos. Oef. Wat was ik blij toen ik ontdekte dat Folded Space hier een organizer voor had.

Folded Space Earth: Platen in Kleur

De Earth insert was samen met Inside Up Games gemaakt en kreeg, zoals veel Folded Space inserts de laatste tijd, een gekleurde variant. Toen ik de platen uit de doos haalde had ik in alle eerlijkheid een kleurrijker tafereel verwacht. Ook als je ze in elkaar zet springt de kleur er niet uit en vind ik dat grauwheid overheerst, al is het niet de standaard grijze kleur van Folded Space.

Vind ik ze dan lelijk? Nee dat niet. Het is nog steeds een fraaie insert, alleen ik had een kleurrijke representatie van Moeder Natuur verwacht. Nu zijn de looks veelal gebruiksvriendelijk om aan te geven waar welk speelmateriaal in moet. Dat doet het overigens goed.

Folded Space Earth: Bakjes in Elkaar Zetten

Het kost altijd tijd om een insert in elkaar te zetten. Maar binnen dat spectrum vond ik Earth reuze meevallen. Het waren ook niet per se heel veel bakjes. Scheelt natuurlijk ook een hoop.

Volgens mij was ik in 30-45 minuten klaar met plakken en bouwen.

Folded Space Earth: Bakjes Laten Drogen

Ik ben goed te spreken over elk bakje. Voor de houten speelstukken en aarde heb je twee bakjes. Het is wel verstandig om de inhoud zo goed mogelijk te verdelen. Anders gaat bepaald speelmateriaal uitsteken en dan past het weer niet goed in de doos.

Het opzetten van het spel gaat een stuk makkelijker. Helemaal omdat de eiland-, klimaat-, flora-, en al die andere kaarten mooi gesorteerd in vakjes zit. Het houten speelmateriaal en de aarde pak je er ook makkelijk bij en zet je gewoon tussen spelers in.

Earth Bordspel: op Tafel

Tot slot sluit de Folded Space insert voor Earth helemaal af, waardoor je de doos prima verticaal in de kast kan stallen zonder dat het een rommeltje wordt.

4 – Folded Space insert voor Earth kopen?

Je kunt deze Folded Space insert online bestellen bij Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik je verteld over de Folded Space insert voor Earth. Ik gaf algemene informatie, liet zien hoe je de doos moet inrichten én gaf mijn review.

Wil je er nog iets over weten? Of wil je graag je eigen mening over deze insert delen? Dan hoor ik graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *