Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk

De doos van de Nederlandstalige Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk is groter dan de doos van de Engelse uitgever Garphill Games. Hierdoor past de originele insert van Folded Space niet in de Nederlandse doos.

Maar onlangs bracht Folded Space een nieuwe, gekleurde insert uit voor de Engelstalige ‘Collector’s Edition’ van Paladins of the West Kingdom. En wat blijkt? Deze doos heeft nagenoeg dezelfde afmetingen als die van White Goblin Games.

Zou deze insert dan wél in de doos van White Goblin Games passen? Folded Space was zo vriendelijk mij te laten testen!

Voordat je begint met lezen: Folded Space gaf mij deze insert voor Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk zodat ik er een interessant blogartikel over kon schrijven. Dit artikel is dus gesponsord. Maar ik heb mijn redactionele vrijheid behouden en volledig zelf bepaald wat ik in dit artikel heb gezegd.

In dit blog:

  1. Algemene informatie
  2. Hoe richt je de doos in?
  3. Insert review
  4. Insert kopen?

1 – Algemene informatie

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Voorkant Doos

2 – Hoe richt je de doos in?

Met deze Folded Space organizer voor Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk past alles netjes in de doos. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe alles in de doos moet.

Let op, ik heb de uitbreiding City of Crowns zelf niet. Daarom vul ik bepaalde ruimte op met zakjes.

Stap 1:

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Stap 1

Stap 2:

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Stap 2

Stap 3:

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Stap 3

Stap 4:

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Stap 4

Stap 5:

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Stap 5

Stap 6:

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Stap 6

Stap 7:

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - Stap 7

3 – Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk Insert Review

Ik vind het echt gaaf dat Folded Space steeds vaker gekleurde inserts maakt. Helemaal omdat dit in samenwerking gebeurt met de officiële uitgever. Dit geeft een extra origineel gevoel. Alsof het erbij hoort.

De bakjes zijn een lust voor het oog. Dankzij de lichtgrijze achtergrond springt het kleurrijke artwork er extra goed uit. Al moet ik zeggen dat ik Folded Space insert van Paladijnen wat minder kleurig vind dan de Folded Space van Architecten en Burggraven. De fraaie looks hebben ook een praktisch voordeel. Aan de binnenkant van de doosjes zie je welk speelmateriaal er in moet. Scheelt weer uitzoeken :).

De looks maken dat je misschien wel iets meer moet opletten bij het in elkaar zetten van de bakjes. Bij de volledig grijze boardgame organizers maakt het meestal niet uit welke zijde binnen of buiten het bakje komt. Bij deze gekleurde insert dus wel. Gelukkig heb je bij een aantal elementen wat symbolen die verduidelijken waar welk onderdeel moet.

Folded Space Insert: Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk - In Elkaar Zetten

Met deze organizer zet je Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk extra snel klaar. Dat komt vooral omdat je niet al het speelmateriaal uit zakjes hoeft te halen. Toegegeven, je wint er niet heel veel tijd mee hoor. Maar het scheelt iets. En als je niet uit je hoofd weet hoe de bakjes terug in de doos moeten, kost het opruimen misschien juist weer iets meer tijd (omdat je moet uitzoeken hoe ze terug in de doos gaan).

Ik heb de uitbreiding City of Crowns helaas niet. Daarom is mijn doos niet helemaal gevuld. Met de oude plastic zakjes heb ik wel wat loze ruimte opgevuld en dat lijkt voldoende om de doos verticaal te stallen. Het speelmateriaal schuift niet door de doos heen.

Folded Space insert voor Paladijnen kopen?

Je kunt deze insert online bestellen bij Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik je verteld over de Folded Space insert voor Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk. Ik gaf algemene informatie, liet zien hoe je het in de doos moet doen én gaf mijn review.

Wil je er nog iets over weten? Of wil je graag je eigen mening over deze insert delen? Dan hoor ik graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *