De Leukste 999 Games Bordspellen (Top 10)!

De Leukste 999 Games Bordspellen

Als het op moderne bordspellen aankomt mag 999 Games zich een van de grootste uitgevers in Nederland noemen. Hun assortiment van bordspellen is hard gegroeid dus ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt een om te bepalen wat jouw nieuwe 999 Games bordspel moet worden.

Daarom deel ik in dit blog de leukste 999 Games bordspellen via mijn top 10 in willekeurige volgorde.

NB: Mijn top 10 is eigenlijk te klein en daarom ik heb bepaalde oude gewaardeerde titels, zoals Catan, Carcassonne en Marco Polo er uit gelaten.

Voordat je begint met lezen: de meeste 999 Games bordspellen in dit blog zijn gesponsord door 999 Games. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige bordspelletjes vond om aan dit blog met bordspellen van 999 Games toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

My City

My City Bordspel: op Tafel

My City Bordspel: Spelerstableau (Eeuwige Zijde)

My City Bordspel: 4 Spelerstableaus voor Legacy Spel

My City Bordspel: 4 Soorten Gebouwen

My City Bordspel: Gebouwen

My City Bordspel: Gebouwkaarten

My City Bordspel: Gebouwkaart Omdraaien

My City Bordspel: Puzzelstukken op Bord

My City Bordspel: Vol Spelerbord

My City Bordspel: De 8 Hoofdstukken

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Legacy

In My City wordt steeds één gebouwkaart omgedraaid. Elke speler mag bijbehorende gebouwtegel nu op zijn of haar speelbord leggen. Zo bouw je aan je stad. Zijn de gebouwkaarten op? Dan eindigt het spel. Nu volgt er een puntentelling en de speler met de meeste punten wint dit spel en verdient ontwikkelingen. Maar dan! Aan het begin van elk nieuwe potje open je een envelop. Hier zit van alles in om het het spelverloop en materiaal lichtjes aan te passen. Ik zeg niet wat, want ik wil niks verklappen. De speler die na 24 potjes de meeste ontwikkelingen heeft ingekleurd op zijn of haar tableau, wint het spel!

> Check hier m’n uitgebreide My City bordspel review!

My City is hét bordspel van 999 Games om een groter publiek kennis te laten maken met ‘legacy games’. Lekker puzzelen met tetristegels en elk van de 24 spellen genieten van een behapbare variatie die steeds naar meer blijft smaken! Helaas is er na het laatste potjes niks nieuws meer te ontdekken. Wel kun je altijd nog het standaardspel spelen via de achterzijde van je spelersbord!

Je kunt dit 999 Games bordspel bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Mille Fiori

Mille Fiori Bordspel: op Tafel

Mille Fiori Bordspel: Aflegstapel

Mille Fiori Bordspel: Rode Ruit Plaatsen

Mille Fiori Bordspel: Categorie Werkplaats

Mille Fiori Bordspel: Categorie Huizen

Mille Fiori Bordspel: Categorie Personages

Mille Fiori Bordspel: Categorie Haven en Handelaar

Mille Fiori Bordspel: Havenspoor

Mille Fiori Bordspel: Punten Scoren

Mille Fiori Bordspel: Drafting

Mille Fiori Bordspel: Schip Verplaatsen

Mille Fiori Bordspel: Bonusactie Uitvoeren

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 60-90 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Drafting + Tile Placement

Mille Fiori is een abstract bordspel met card drafting en tile placement. Elke ronde kiezen spelers één handkaart en geven de andere kaarten door. Daarna plaatsen ze om de beurt een glazen ruit op het speelbord (de gekozen kaart dicteert het veld en vakje). Deze plaatsing levert altijd punten op en in een enkel geval een bonusactie. Zodra alle kaarten op zijn of als een speler geen glazen ruiten meer heeft, eindigt het spel en wint de speler met de meeste punten.

> Lees hier mijn uitgebreide Mille Fiori bordspel review!

Ik vind Mille Fiori een mooi, toegankelijk bordspel van Reiner Knizia. Het heeft simpele regels, maar een uitdagend abstract karakter dat wordt gevormd door geluk en tactiek. Het spelverloop werkt bevredigend: beurten zijn kort, je verdient (bijna!) elke beurt punten én je kunt heerlijke kettingreacties activeren. Ondanks dat je elkaar soms goed kunt dwarsbomen, biedt het bordspel ook een vriendelijke vorm van interactie waar andere spelers kunnen meeprofiteren van jouw acties. Al met al vind ik dit een aanrader voor liefhebbers van spellen als Clever en Azul.

Je kunt dit bordspel van 999 Games online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

30 Seconds

30 Seconds: op Tafel

30 Seconds: Scorepionnen op Speelbord

30 Seconds: Geworpen Dobbelsteen

30 Seconds: Kaart Er Uit

30 Seconds: Zandloper die Loopt

30 Seconds: Kaart Er In

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 1

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 2

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 3

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 4

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-24 Personen
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Soort: Partyspel

Je speelt 30 Seconds in 2, 3 of 4 teams van minimaal 2 spelers. Teams zijn na elkaar aan de beurt. Tijdens een beurt pakt één speler een kaartje met daarop 5 woorden. De speler krijgt 30 seconden de tijd om de 5 woorden door zijn of haar teamgenoten te laten raden. Daarbij mag de speler van alles zeggen, maar niet de woorden die op het kaartje zelf staan. Met juiste woorden verplaats je jullie pion naar voren. De groep die als eerste het einde haalt, wint het spel.

Wat mij, sinds ik verzot ben op bordspellen, opvalt is dat 30 Seconds het ALTIJD goed doet. Kleine groepjes, maar ook zeker bij grote groepen. Het scheelt dat je meerdere teams maakt waardoor je niet op een beurt van elke speler hoeft te wachten. Dit gecombineerd met de tijdsdruk waaronder je moet presteren en de vindingrijkheid van spelers die woorden omschrijven, maakt dit een van de meest hilarische en beste bordspellen van 999 Games waarmee je altijd een leuke avond hebt!

Je kunt dit bekende bordspel van 999 Games online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Evergreen

Evergreen Bordspel: op Tafel

Evergreen Bordspel: Zon Schijnt

Evergreen Bordspel: Bioomkaart Pakken

Evergreen Bordspel: Startspelerssteen op Linkse Kaart

Evergreen Bordspel: Kiem Planten

Evergreen Bordspel: Lage Boom Plaatsen

Evergreen Bordspel: Markeersteen Verplaatsen

Evergreen Bordspel: Kaarten in Spelersgebied

Evergreen Bordspel: Zon

Evergreen Bordspel: Begroeide Planeet

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 1-4 personen
 • Vanaf leeftijd: 8 jaar
 • Speelduur: 45 minuten
 • Soort spel: Puzzling

In Evergreen probeer je jouw planeet zo ‘groen’ mogelijk te maken. Je speelt 14 rondes. Elke ronde kiest iedereen een bioomkaart. Deze kaart bepaalt in welk gebied op je spelersbord jij een actie mag uitvoeren. Zo kun je kiemen planten en laten groeien tot lage- en zelfs hoge bomen. Ook levert elke kaart een speciale eigenschap op die overal mag worden toegepast. Na elke ronde krijg je punten voor bomen die het licht van de zon vangen én je grootste aaneengesloten bosgebied. Aan het einde van het spel leveren grote bomen nog punten in bepaalde gebieden. De speler met de meeste punten wint.

> Lees hier mijn uitgebreide Evergreen bordspel review!

Ik vind Evergreen een bordspel dat in eerste instantie wat timide overkomt op het gebied van uitstraling en gameplay. Zo weet de overheersende witte kleur mij niet direct te enthousiasmeren en zijn de regels vrij eenvoudig. Maar tijdens het spel bloeit Evergreen op. Gedeeltelijk simultane beurten houden het tempo er lekker in. Spelers kunnen elkaar (bijna) geen kwaad doen en werken in harmonie aan hun eigen puzzel. Daarbij voelt het echt goed om de houten speelstukken in je dubbellagige spelersbord te zetten. En terwijl je tactisch aan de behapbare doch uitdagende puzzel werkt, groeit er een schattig, weelderig bos op je spelersbord. Evergreen heeft, net als de natuur, toch meer te bieden dan je op het eerste oog ziet.

Je kunt dit 999 Games bordspel online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg met Uitbreidingen op Tafel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Gevulde Buidel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Gevulde Ketel met Robijnen

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Gevulde Ketel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Waarzeggerskaarten

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Ingrediëntenboeken op Tafel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Scorebord

NB: Het is een tijdje geleden dat ik alleen het basisspel van Kwakzalvers van Kakelenburg speelde. Ik heb er niet eens goede foto’s van. Bovenstaande foto’s bevatten ook speelmateriaal van de Kwakzalvers uitbreidingen én Folded Space bakjes voor de Kwakzalvers van Kakelenburg. Los daarvan geeft het materiaal een goede indruk van hetgeen je op tafel krijgt!

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 45-60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Push your luck + Bag building

In De Kwakzalvers van Kakelenburg trekken spelers tegelijkertijd ingrediëntenfiches uit hun eigen buidel en leggen deze in de ketel. De meeste ingrediënten zullen bonussen opleveren. En des te verder je in de ketel komt, des te meer geld en punten je krijgt. Met geld koop je weer nieuwe fiches voor de volgende rondes. Trek alleen niet teveel knalerwten want dan ontploft de boel en is de beloning minder groot. De speler die na 9 rondes de meeste punten heeft wint dit spel.

> Lees hier mijn uitgebreide De Kwakzalvers van Kakelenburg review!

Ik durf te zeggen dat Kwakzalvers van Kakelenburg één van m’n favoriete bordspellen is. Het unieke push your luck mechanisme maakt dat je pech of geluk kunt hebben. Hoever ben jij bereid te gaan? Feit blijft: Kwakzalvers is ontzettend spannend én het zorgt voor hilarische momenten. Het mooiste? Omdat iedereen tegelijk speelt kun je dit bordspel van 999 Games prima met 2, 3 of 4 spelers spelen. Welk aantal je ook kiest, het spel duurt er niet langer door.

Je kunt dit leukste 999 Games bordspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Wingspan

Wingspan Bordspel: op Tafel

Wingspan Bordspel: Vol Spelerstableau

Wingspan Bordspel: Actie Uitvoeren

Wingspan Bordspel: Open Vogelkaart Kiezen

Wingspan Bordspel: Vogelkaarten in de Hand

Wingspan Bordspel: Dobbelstenen in Vogelhuisje

Wingspan Bordspel: Fraai Speelmateriaal

Wingspan Bordspel: Punten voor Doeltegels

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 1-5 Personen
 • Speelduur: 60-90 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Worker Placement + Set Collection

Als vogelliefhebber probeer je de beste leefomstandigheden voor vogels te creëren. Je kunt diverse acties doen, maar de voornaamste is vogelkaarten in leefgebieden op je spelersbord leggen. Doe je de actie van zo’n leefgebied (voedsel verzamelen, eieren leggen of nieuwe kaarten trekken)? Dan activeer je ook eigenschappen van vogels. Wie na 4 rondes de meeste punten heeft met o.a. vogels, bonuskaarten, eieren en opgeslagen voedsel, die wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Wingspan review!

Wingspan mag niet ontbreken in deze bordspellen top 10 voor volwassenen. Het spel kwam uit in 2019 en is sindsdien de hoogvlieger van 999 Games. Het vogelhuisje is een echte eyecatcher en ook de vogels zijn fraai geïllustreerd. Het spelverloop is vloeiend, maar de echte kracht is denk ik de overzichtelijkheid. Dit maakt Wingspan, ondanks dat het een kennerspel is, toch toegankelijk voor een breder publiek. Inmiddels zijn er al talloze Wingspan uitbreidingen verkrijgbaar. En zoek je nog wat tips om te winnen? Check dan m’n Wingspan tactieken!

Je kunt dit populaire bordspel van 999 Games online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Zoektocht naar El Dorado

De Zoektocht naar El Dorado: Helden & Demonen - Op Tafel

Zoektocht naar El Dorado: Spannend tot het Einde

Zoektocht naar El Dorado: Kaarten Spelen

Zoektocht naar El Dorado: Leuk Racespel!

Zoektocht naar El Dorado: Expeditiekaarten met Munten

De Zoektocht naar El Dorado: Helden & Demonen - Op Tafel van Bovenaf

De Zoektocht naar El Dorado: Helden & Demonen - Nieuwe Kaart spelen

De Zoektocht naar El Dorado: Helden & Demonen - Startopstelling voor 2 Spelers

De Zoektocht naar El Dorado: Helden & Demonen - Demonenkaart op Handen

NB: Wegens gebrek aan foto’s van alleen het basisspel heb ik hierboven gebruik gemaakt van foto’s waar ook onderdelen van de 1e uitbreiding Helden en Demonen op staan.

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Soort: Deckbuilding & Racing

In dit bordspel van 999 Games probeer je om als eerste het verborgen El Dorado te vinden. Je hebt steeds 4 kaarten op handen. Door kaarten te spelen kun je nieuwe kaarten kopen en aan je deck toevoegen óf je speelfiguur verplaatsen. Je dient dan kaarten te spelen waar het terreinsoort op staat als waar je over heen wil bewegen. Dankzij kaarten met speciale eigenschappen wordt het iets onvoorspelbaarder en leuker. De speler die als eerste El Dorado vindt wint!

> Lees hier mijn uitgebreide De Zoektocht naar El Dorado review!

De Zoektocht van El Dorado brengt 2 populaire spelmechanismen samen: deckbuilding en racing. Het algehele spelverloop blijft toegankelijk, terwijl je voortdurend de afweging blijft maken: investeren in nieuwe kaarten of zoveel mogelijk vooruit komen? Je kunt ontzettend veel variëren met de speelborden wat de herspeelbaarheid hoog houdt. Ben je er toch een beetje op uitgekeken? Dan zijn er nog Zoektocht naar El Dorado uitbreidingen te koop.

Je kunt dit bordspel van 999 Games online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl, Spelhuis.be.

Paleo

Paleo Bordspel: op Tafel

Paleo Bordspel: Dieren op Kerkhof

Paleo Bordspel: Aflegstapels

Paleo Bordspel: Trekstapels

Paleo Bordspel: Mensen met Wonden

Paleo Bordspel: Hulpsymbool

Paleo Bordspel: Verschillende Eigenschappen

Paleo Bordspel: Getrokken Mammoet

Paleo Bordspel: Verloren

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 45-60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Coöperatief

Paleo is een coöperatief bordspel voor volwassenen waarin jij en je medespelers in de huid kruipen van holbewoners in het stenen tijdperk. Elke beurt leggen alle spelers 1 kaart open en die kaarten handel je in volgorde naar keuze af. Daarbij kun je wapens maken, nieuwe stamleden verwelkomen of dieren verslaan voor eten. Je kunt zelfs muurschilderingen verdienen! Hebben jullie er 5 verdient? Dan winnen jullie Paleo.

MAAR… Er heerst ook gevaar.

Vallende rotsen, een stormloop of gevaarlijke dieren. In dat geval krijgen je stamleden wonden. Kan een stamlid geen wond meer incasseren? Dan gaat deze dood en moeten jullie als team een doodshoofd incasseren. Bovendien moeten jullie, als alle kaarten op zijn, elk stamlid voeden. Lukt dit niet? Ook dan krijg je een doodshoofd. Hebben jullie 5 doodshoofden verzameld? Dan verliezen jullie Paleo.

> Lees hier mijn uitgebreide Paleo bordspel review!

Ik vind Paleo een boeiend coöperatief bordspel. Er zit naar mijn mening wel een hoge geluksfactor in, maar eerlijk is eerlijk, dat maakt het soms ook spannend. Ondanks een uitgebreid spelregelboekje is het niet zo moeilijk. Je leert het voor een deel ook spelenderwijs. Wat ik het meest waardeer aan Paleo, is het unieke, verfrissende spelmechanisme. Die maakt dat ik aan vrijwel elke volwassene die van bordspellen houdt, zou aanraden om dit bordspel van 999 Games minimaal een keer te spelen!

Je kunt dit coöperatieve bordspel van 999 Games o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Avonturen van Robin Hood

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: op Tafel

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Hans met Boek

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Speelfiguren voor Sleeve

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Speelfiguur Bewegen

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Alles uit 1 Buidel

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Zegels in Bord

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Zandlopers op Slechte Afloop

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Boek Voorkant

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Guy of Gisbourne Op Pad

De Avonturen van Robin Hood Bordspel: Gespeelde Schijven

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 tot 4 personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 60 minuten
 • Soort spel: Coöperatief – Verhalend

In dit 999 Games bordspel kruipen jij en je medespelers in de huid van de Robin Hood en zijn Merry Men! Dit is een coöperatief en verhalend bordspel waarbij jullie worden begeleid door een prachtig, hardcover boek. In het boek vind je 9 hoofdstukken. Elk hoofdstuk geeft je in feite een missie die je moet voltooien binnen een bepaalde tijd (=aantal rondes). Om de missie te voltooien moet je over het speelbord verplaatsen, locaties onderzoeken en soms wat logisch nadenken. Zodra je alle missies hebt volbracht, winnen jullie dit 999 Games bordspel!

> Lees hier mijn uitgebreide De Avonturen van Robin Hood review!

Ik ben positief verrast door De Avonturen van Robin Hood. Hoewel het bordspel qua gameplay niet per se origineel is, gebruikt het een aantal verfrissende elementen (zoals het bewegen van speelfiguren en gebruik van 1 buidel) die ik niet eerder heb gezien. Het speelbord slijt wat snel, maar al het materiaal ziet er, mede dankzij het boek, prachtig uit. Voor liefhebbers van coöperatieve én storytelling bordspellen is dit er zeker eentje die de moeite waard is om te proberen!

Je kunt dit coöperatieve bordspel van 999 Games o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

The Great Split

The Great Split Bordspel: op Tafel

The Great Split Bordspel: Nieuwe Kaart Pakken

The Great Split Bordspel: Verdeling Maken

The Great Split Bordspel: Kaart in Portemonnee

The Great Split Bordspel: Groep Kaarten Kiezen

The Great Split Bordspel: Portmonnee Geven

The Great Split Bordspel: Vooruit op Muntenspoor

The Great Split Bordspel: Vooruit op Kunstspoor

The Great Split Bordspel: Naar Volgende Ronde

The Great Split Bordspel: Marktfiche Omdraaien

The Great Split Bordspel: Marktschuif Verplaatsen

The Great Split Bordspel: Karaktertegel Bonus

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-7 personen
 • Vanaf leeftijd: 8 jaar
 • Speelduur: 45 minuten
 • Soort spel: Drafting + I Cut, You Chose

In The Great Split ga je kunst en rijkdom verzamelen. Elke beurt verdeel jij je handkaarten in tweeën en geeft deze door aan de speler links van je. Hij of zij kiest één set en de ander krijg je terug. Tegelijkertijd kies jij één set van de kaarten die je van de speler vóór jou hebt gekregen en geef je de andere set aan hem of haar terug. De symbolen op je kaarten bepalen op welke sporen van je spelerstableau je vooruit mag. Daar kunnen kleine kettingreacties bij ontstaan. De speler met de meeste punten wint.

> Lees hier mijn uitgebreide The Great Split bordspel review!

Ik vind The Great Split een erg leuk bordspel van 999 Games. Het thema is weliswaar wat vergezocht en voor mij had het kleurgebruik speelser en gebruiksvriendelijker gemogen. Op het spelverloop heb ik echter niks aan te merken. De regels zijn eenvoudig, spelers zijn tegelijkertijd aan de beurt en je kunt soms bevredigende kettingreacties maken. Door deze kenmerken voelt het als een roll & write – zoals Clever – maar dan groter. Het mechanisme I Cut, You Choose brengt een interessante interactie in het spel waarbij je de speler links van je probeert te verleiden om iets anders te kiezen dan wat jij wil. Het gegeven dat spelers simultaan ‘splitten’ en ‘kiezen’ was voor mij vernieuwend en viel erg in de smaak. Tot slot vind ik het noemenswaardig dat je The Great Split met maar liefst 7 personen kunt spelen zonder dat het spel te lang wordt. Daar zijn niet veel titels van!

Je kunt dit 999 Games bordspel online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik je mijn top 10 bordspellen van 999 Games laten zien. Ik heb vooral geprobeerd om een gevarieerd aanbod te maken. Hoewel de volgorde om het even is (ik waardeer elk van deze 999 Games bordspellen op hun eigen manier) zitten hier wat mij betreft dus absoluut de beste 999 Games bordspellen bij.

Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan eens 999 Games bordspellen in onderstaande webshops:

Wat vind jij het leukste bordspel van 999 Games? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *