De Leukste 999 Games Kaartspellen (Top 10)!

De Leukste 999 Games Kaartspellen

Als ik één marktleider moet noemen op het gebied van kaartspellen (dus geen speelkaarten), dan is dat 999 Games. Het is niet dat andere uitgevers geen leuke kaartspelletjes hebben, maar 999 Games heeft verreweg de meeste, populaire titels.

In dit blog deel ik de leukste 999 Games kaartspellen via mijn top 10 in willekeurige volgorde.

Voordat je begint met lezen: de meeste 999 Games kaartspellen in dit blog zijn gesponsord door 999 Games. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige kaartspelletjes vond om aan dit blog met kaartspellen van 999 Games toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

L.A.M.A.

LAMA Kaartspel: op Tafel

LAMA Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

LAMA Kaartspel: Aflegstapel

LAMA Kaartspel: Handkaarten

LAMA Kaartspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kaartspel

L.A.M.A. betekent Leg Alle Minpunten Af. En dat is precies wat je met dit kaartspel moet doen. Spelers leggen om de beurt een kaart uit hun hand af op de aflegstapel. Deze kaart moet gelijk of hoger zijn dan de kaart die er al ligt. Een L.A.M.A. kaart mag je altijd spelen. Hier moet vervolgens een 1 op. Je mag altijd een kaart pakken of passen in plaats van een kaart spelen. Maar let op! Als je niet meer kunt of als iemand anders zijn hand uitspeelt, dan is de ronde afgelopen en krijg je zoveel minpunten als de waarde van je handkaarten. Zodra een speler 40 minpunten heeft, wint de speler met de minste punten.

Ik sta elke weer versteld van hoe populair een simpel kaartspelletje als L.A.M.A. kan zijn. Niet als kinderspel, maar ook als spel voor volwassenen. Het is eenvoudig, kort en door de aanwezige geluksfactor kan iedereen in principe winnen. Dat maakt dit kaartspel onmiskenbaar toegankelijk voor het brede publiek. Zoek je dus een makkelijk kaartspel van 999 Games? Dan kun je het met een bekend kaartspel als L.A.M.A. eigenlijk niet fout doen.

Je kunt dit 999 Games kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Beverbende

Beverbende Kaartspel: op Tafel

Beverbende Kaartspel: Kaart Bekijken

Beverbende Kaartspel: Kaart Trekken

Beverbende Kaartspel: Kaart Getrokken

Beverbende Kaartspel: Kaart Afleggen

Beverbende Kaartspel: Kaarten Opendraaien

Beverbende Kaartspel: Speciale Kaart tussen Laatste Kaarten

Beverbende Kaartspel: Kaarten op Elkaar

Beverbende Kaartspel: Aflegstapel

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: Memory spel & Rekenspel

In Beverbende speel je met getalkaarten (0-9) en speciale kaarten. Je begint met 4 gedekte kaarten waarvan je weet wat de buitenste 2 zijn. Tijdens je beurt pak je steeds een kaart en die kun je bijvoorbeeld afleggen, omruilen met een eigen kaart óf spelen (bij een speciale kaart) om kaarten met anderen te ruilen of je eigen kaarten te bekijken. Een ronde eindigt als iemand op de tafel klopt (en dus denkt dat hij of zij de minste punten heeft). De speler die na X aantal rondes de minste punten heeft wint.

> Check hier m’n uitgebreide Beverbende review!

In dit eenvoudige kaartspel van 999 Games speel je met meerdere, blinde kaarten. Je weet niet precies wat je eigen kaarten zijn én niet wat de kaarten van je tegenstanders zijn. Gelukkig kun je met speciale effecten wat informatie krijgen, maar het komt er op neer dat je onder aan de streep veel moet onthouden. Dankzij korte potjes is dat prima te doen en daar zit denk ik het succes van dit snelle kaartspelletje! (Psst, check hier m’n Beverbende tips en tactieken!)

Je kunt dit 999 Games kaartspelletje o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Saboteur

Saboteur Kaartspel: op Tafel

Saboteur Kaartspel: Gevonden Goud

Saboteur Kaartspel: Kabouter met Goud

Saboteur Kaartspel: Blokkeerkaart bij Kabouter

Exploding Kittens Kaartspel: Aflegstapel

Saboteur Kaartspel: Saboteur

Saboteur Kaartspel: Handkaarten van Saboteur

Saboteur Kaartspel: Blokkeerkaart

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-10 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kaartspel

In het kaartspel Saboteur is elke speler een kabouter die op zoek is naar goud. Je creëert samen een gangenstelsel op tafel om bij het goud te komen. Maar helaas heb je ook saboteurs in het spel. Zij proberen te voorkomen dat de kabouters het goud vinden. Lukt dat? Dan krijgen zij daar goud voor. Wie na 3 rondes de meeste punten heeft, wint het spel.

Ik kan me nog goed de eerste potjes Saboteur herinneren. Man wat vond ik dat leuk. En man wat was ik er slecht in, haha! Een groot voordeel vind ik nog altijd dat het speelveld elke keer weer anders is en door de spelers zelf wordt gevormd. Daarbij vind ik dit kaartspel wel het leukst met een grote groep. Want juist dan weet je dat spelers anderen belangen hebben. Overigens kun je dan ook nog eens Saboteur: De Uitbreiding proberen – die voegt naast een blauwe en groene kabouter nóg wat karakters toe :).

Je kunt dit 999 Games kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Take 5

Take 5 Kaartspel: op Tafel

Take 5 Kaartspel: Handkaarten

Take 5 Kaartspel: Oplopende Kaarten

Take 5 Kaartspel: Zesde Kaart Aanleggen

Take 5 Kaartspel: Kaarten van een Rij Pakken

Take 5 Kaartspel: Nieuwe Rij Maken

Take 5 Kaartspel: Verzamelde Koeien

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Kaartspel

Take 5 bevat 104 kaarten met de waardes 1 t/m 104. Spelers moeten oplopende rijen van getallen op tafel maken. In het begin liggen er 4 kaarten (het begin van 4 rijen) op tafel en krijgt elke speler 10 kaarten. Daarna kiezen alle spelers een kaart uit hun hand en draaien deze tegelijkertijd open. Vervolgens sluit je de kaarten van laag naar hoog aan in de rijen waar die het getal in past. Leg je de 6e kaart in een rij neer? Dan moet je de 5 kaarten (=strafpunten) pakken. De speler met de minste punten wint het spel.

Kenmerkend aan dit 999 Games kaartspel is het gelach door de chaos en frustratie bij anderen. Oké, je raakt zelf ook weleens gefrustreerd natuurlijk, maar dat vind ik alleen maar leuk. Voor dit kaartspelletje geldt wel: Des te groter de groep, des te sneller zijn de rijen vol en des te groter de risico’s die je loopt. Met een grote groep heb je weliswaar minder controle, maar ook de zekerheid dat je met Take 5 een hilarische avond beleefd!

Je kunt dit kaartspel van 999 Games online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Spicy

Spicy Kaartspel: op Tafel

Spicy Kaartspel: Startopstelling voor 2 Personen (zonder Smaakmaak kaarten)

Spicy Kaartspel: Handkaarten

Spicy Kaartspel: Specerijenkaart Spelen

Spicy Kaartspel: Smaakmaak Kaart naast de Trekstapel

Spicy Kaartspel: Trofeeënkaart Nemen

Spicy Kaartspel: Hoogte van de Specerijenstapel Bepalen

Spicy Kaartspel: Trofeeënkaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 25 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Blufspel

Met Spicy leg je om de beurt een gedekte kaart uit je handen op de aflegstapel. Je noemt daarbij de specerij en het getal van de kaart. De volgende speler moet nu een kaart van dezelfde specerij en een hoger getal spelen. Kun je dit niet? Dan mag je passen en 1 kaart pakken OF (to spice things up) je mag bluffen! Maar word je betrapt? Dan krijgt de speler die jou betrapt de aflegstapel als punten. De speler die aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint het spel!

> Lees hier m’n uitgebreide Spicy kaartspel review !

Ik vind Spicy een grappig kaartspelletje dat in de smaak zal vallen bij spelers die, ironisch genoeg, niet van pittige spellen houden en houden van bluffen. Het is makkelijk, snel én je kunt het met maar liefst 6 spelers doen. Bij veel blufspellen raad ik vaak een specifiek spelersaantal aan. Bij Spicy ervaar ik dat niet zo. Mijn ervaring is dat je dit kaartspel van 999 Games prima met 2, 3, 4, 5 én 6 kunt doen!

Je kunt dit leuke 999 Games kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

De Crew: Missie Diepzee

De Crew: Missie Diepzee - Speelmateriaal

De Crew Missie Diepzee: Startspelerfiguur op Tafel

De Crew Missie Diepzee: Kaarten op Hand

De Crew Missie Diepzee: Troeven

De Crew Missie Diepzee: Opdrachtkaarten Mix

De Crew Missie Diepzee: Communiceren

De Crew Missie Diepzee: Getrokken Opdrachtkaarten

De Crew Missie Diepzee: Kleurenkaarten Mix

De Crew Missie Diepzee is wederom een coöperatief kaartspel. Jullie moeten als team 32 missies voltooien zonder te communiceren. Elke missie komen er één of meer opdrachtkaarten op tafel die onder spelers worden verdeeld. De opdrachtkaarten bepalen welke slagen en/of welke kaarten de eigenaren moeten halen (of juist niet). Een missie is volbracht als alle opdrachten worden gehaald.

> Lees hier mijn uitgebreide De Crew Missie Diepzee review!

Ik vind de De Crew echt een geweldig kaartspel. Door een klassiek slagenspel volledig coöperatief te maken en er opdrachten bij te voegen, toont auteur Thomas Sing hoe mooi pure eenvoud eigenlijk is. Enfin, Missie Diepzee verbeterde de opdrachten en ondanks het plezier dat ik heb beleefd aan het originele kaartspel, blijft Missie Diepzee toch echt een van de leukste kaartspellen die ik ken!

Je kunt dit beste 999 Games kaartspel online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Valse Motten

Valse Motten Behendigheidsspel: op Tafel

Valse Motten Behendigheidsspel: Handkaarten

Valsspelende Mot in je Mouw

Valsspelende Mot in de Chipsbak

Valsspelende Mot achter je Bril

Valse Motten Behendigheidsspel: Aflegstapel

Valse Motten Behendigheidsspel: Bewakingskever

Valse Motten Behendigheidsspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-5 Personen
 • Speelduur: 10-60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Behendigheidsspel

Dit is een spelletje waarbij je MOET valsspelen. Elke ronde is er een bewakingskever die kijkt of er wordt vals gespeeld. Het doel is om je handkaarten kwijt te raken. Je legt om de beurt een kaart uit je handen op de aflegstapel. De meeste kaarten kun je afleggen, behalve de motten. Deze moet je laten verdwijnen zonder dat de bewakingskever het ziet. De speler die na een paar rondes de minste minpunten heeft, wint het spel.

Ik houd normaliter helemaal niet van valsspelen (en valsspelers), maar met Valse Motten vind ik het echt hilarisch. Als spelers kaarten proberen te laten verdwijnen verzinnen ze soms de gekste manieren. Check m’n Valse Motten tips voor wat ideeën trouwens ;). Anyway, dit spelletje heeft zo’n uniek concept… dat mag gewoon niet ontbreken in m’n lijst met de leukste 999 Games kaartspellen.

Je kunt dit unieke 999 Games kaartspelletje online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Boonanza

Boonanza Jubileumeditie (25 Jaar): op Tafel

Boonanza: Kaarten Achteraan in Hand

Boonanza: Open Kaarten Aanvullen bij 2 Spelers

Boonanza: Drie Nieuwe Bonen

Boonanza: Eksterboon Spelen

Boonanza: Bonen in Veld

Boonanza: Gevuld Bonenveld

Boonanza: Jubileummunt Krijgen

Boonanza: Kaarten op Tafel

Boonanza: 25 Jaar Logo

Boonanza: 3e Veld met Akkerbonen

NB: De foto hierboven is van de 25-jarige jubileumeditie. Die heeft iets meer speelmateriaal dan het originele kaartspel, maar het artwork is hetzelfde.

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-7 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Bieden + Set Collection

In Boonanza ga je bonen verbouwen, handelen en oogsten. Er zijn verschillende soorten bonen in het spel en elke speler heeft 2 bonenvelden. Tijdens je beurt speel je eerst 1 of 2 bonen uit je hand (de voorste kaarten eerst). Daarna mag je handelen met andere spelers. Vervolgens moeten spelers al hun verzamelde bonen op hun velden verbouwen. Op een veld mogen alleen dezelfde bonen liggen. Spelers mogen te allen tijde hun bonenvelden oogsten voor punten. De speler die, zodra de trekstapel leeg is, de meeste punten heeft, wint het spel.

> Lees hier eventueel mijn uitgebreide Boonanza Jubileumeditie review !

Boonanza stamt uit 1997 en valt inmiddels onder de klassiekers als het op kaartspellen aan komt. Het succes is denk ik te danken aan de speelse (maar niet altijd aardige) interactie tussen spelers bij het handelen. Je hebt nu eenmaal andere spelers nodig om vervelende kaarten uit je hand kwijt te raken, zodat je meer bonen van dezelfde soort kunt planten en oogsten. Enfin, door het handelselement mag dit Boonanza zeker niet ontbreken in m’n blog met de leukste 999 Games kaartspelletjes!

Je kunt dit leuke 999 Games kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Halli Galli

Halli Galli Reactiespel: op Tafel

Halli Galli Reactiespel: Kaart Omdraaien

Halli Galli Reactiespel: op de Bel Slaan

Halli Galli Reactiespel: 5 Druiven

Halli Galli Reactiespel: 5 Aardbeien

Halli Galli Reactiespel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: Reactiespel

In Halli Galli krijgt elke speler een gedekte stapel met kaarten. Hierop staan verschillende vruchten in verschillende hoeveelheden afgebeeld. Om de beurt draaien spelers een kaart om (en vormen zo een eigen aflegstapel). Zodra er op tafel gezamenlijk precies 5 dezelfde vruchten liggen, wint de speler die als eerste op de bel slaat. Hij of zij krijgt alle open aflegstapels. Uiteindelijk moet je zoveel mogelijk kaarten verdienen en/of andere spelers wegspelen.

Dit is zonder twijfel een van de meest bekende 999 Games kaartspellen out there. Het is waarschijnlijk ook een van de oudste reactiespelletjes, want het dateert al uit 1990! En toch blijft Halli Galli immens populair. Het spreekt voor zich dat zo’n klassieker niet kan ontbreken in deze lijst! NB: Je hebt er ook een kinder- en moeilijkere variant van. Wel aan te raden met ten minste 3 spelers.

Je kunt dit bekende 999 Games kaartspel online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

SET

SET Kaartspel: op Tafel

SET Kaartspel: Voorbeeld 1 (Stap 1)

SET Kaartspel: Voorbeeld 1 (Stap 2)

SET Kaartspel: Voorbeeld 1 (Stap 3)

SET Kaartspel: Voorbeeld 2 (Stap 1)

SET Kaartspel: Voorbeeld 2 (Stap 2)

SET Kaartspel: Voorbeeld 2 (Stap 3)

SET Kaartspel: Verzamelde Sets

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 1-8 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: Reactiespel

Met SET liggen er 12 kaarten op tafel. Op deze kaarten staan symbolen met ieder een eigen vorm, vulling, kleur én aantal. Zodra het spel begint, zoekt iedere speler zo snel mogelijk een set. Die bestaat uit 3 kaarten waarvan óf de vorm, vulling, kleur en aantal helemaal gelijk zijn óf juist helemaal verschillend zijn. De snelste speler die de set vindt roept SET en mag de set aanwijzen. Daarna worden er 3 nieuwe kaarten bij gelegd en wordt bovenstaande herhaald. De speler die uiteindelijk de meeste sets heeft geraden, wint het spel.

SET is een handzaam kaartspel waarbij het draait om snelheid. Het neemt niet veel ruimte in en valt ongetwijfeld in de smaak bij ‘behendige’ spelers. Snel handelen, reflexen gebruiken en ruimtelijk inzicht. En ook niet geheel onbelangrijk: je kunt SET ook in je eentje spelen. Voor als je familie of vrienden al liggen te slapen ;). En terwijl de vanaf leeftijd 6 jaar is, is dit ook erg leuk voor volwassenen. Al verlies ik wel vaak van kinderen… hmm ik word oud haha.

Je kunt dit kaartspel van 999 Games online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik je mijn top 10 kaartspellen van 999 Games laten zien. Ik heb vooral geprobeerd om een gevarieerd aanbod te maken. Hoewel de volgorde om het even is (ik waardeer elk van deze 999 Games kaartspellen op hun eigen manier) zitten hier wat mij betreft dus absoluut de beste 999 Games kaartspellen bij.

Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan eens 999 Games kaartspellen in onderstaande webshops:

Wat vind jij het leukste kaartspel van 999 Games? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *