De Leukste 999 Games voor 2 Personen (Top 10)!

Leuke 999 Games voor 2 Personen

Van de talloze spellen voor 2 personen die worden uitgebracht, behoort een groot deel tot 999 Games. Zij brengen ieder jaar wel titels uit die speciaal ontwikkeld zijn voor 2 spelers. Veel zijn inmiddels herkenbaar aan het formaat doos (die mooie vierkante haha), maar er zijn ook kleinere en grotere 999 Games voor 2 personen.

In dit blog vind je de leukste 999 Games voor 2 personen via mijn top 10 in willekeurige volgorde.

Voordat je begint met lezen: de meeste 999 Games voor 2 personen in dit blog zijn gesponsord door 999 Games. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige games vond om aan dit blog met 999 Games voor 2 spelers toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Lost Cities: Het Kaartspel

Lost Cities Het Kaartspel: op Tafel

Lost Cities Het Kaartspel: op Tafel

Lost Cities Het Kaartspel: Afleggebied

Lost Cities Het Kaartspel: Witte Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Rode Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Groene Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Gele Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Blauwe Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Soort: Kaartspel – Set Collection

In dit kaartspel voor 2 personen ga je rijen van kaarten vormen met oplopende getallen van 2 t/m 10. Tijdens je beurt speel je een kaart uit je hand. Je kunt ‘m toevoegen aan een van je rijen óf op de aflegstapel leggen. Daarna moet je een nieuwe kaart pakken (van de andere aflegstapels of de trekstapel). Elke rij is zoveel punten waard als de totale waarde minus 20. Een rij kan dus ook minpunten opleveren. Des te interessanter zijn de multipliers die je aan het begin van elke rij kunt spelen. Durf jij de gok te wagen? Zodra de trekstapel leeg is wint de speler met de meeste punten.

Vroeger speelde ik zelf vaak het ‘bordspel’ van Lost Cities. Goed, dan had je grotere kaarten en een tableau ertussen. Deze kaartspel-variant is hetzelfde spel, maar dan kleiner. De kaarten nemen dus niet teveel ruimte in beslag op tafel. Dit 999 Games kaartspel voor 2 personen is niet alleen compact, maar ook qua complexiteit lichtgewicht. Ideaal als je dus als koppel of duo iets makkelijks zoekt!

Je kunt dit spel van 999 Games voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Saboteur: Het Duel

Saboteur Het Duel: op Tafel

Saboteur Het Duel: Handkaarten

Saboteur Het Duel: Groene Kabouter

Saboteur Het Duel: Kabouterfiche bij Goud

Saboteur Het Duel: Gangenkaart Aanleggen

Saboteur Het Duel: Fiche op Trol Leggen

Saboteur Het Duel: Actiekaarten voor Je

Saboteur Het Duel: Sleutelfiche

Saboteur Het Duel: Aflegstapel

Saboteur Het Duel: Te Ontdekken Doelkaarten

Saboteur Het Duel: Verzameld Goud

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Soort: Take that!

In Saboteur Duel strijden jij en je tegenstander om het meeste goud. Je speelt 3 rondes en elke ronde ben je na elkaar aan de beurt. Tijdens je beurt kun je actiekaarten (om de ander te dwarsbomen of jezelf te helpen) en gangenkaarten spelen. Met deze kaarten vorm je een gangenstelsel op tafel en probeer je goud te vinden. Je werkt deels samen maar kunt ook worden buitengesloten door je tegenstander. En dan zijn er nog trollen ook! De speler die na 3 rondes het meeste goud vindt, wint!

De originele Saboteur, bedacht door Frédéric Moyersoen, is pas te spelen met 3 personen. De Duel versie is speciaal ontwikkeld om dit spelletje met z’n tweeën te doen. De term Duel is er niet voor niets. Want ook al werk je deels samen, je gaat elkaar zo nu en dan moeten dwarsbomen. Het doosje maakt is uitermate compact, maar fair enough, je hebt wel een redelijk grote tafel nodig om het te spelen.

Je kunt dit leuke 999 Games kaartspel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Rainbow

Rainbow Kaartspel: op Tafel

Rainbow Kaartspel: Kaarten op Handen

Rainbow Kaartspel: Kaart Aanleggen

Rainbow Kaartspel: Kaart Omdraaien

Rainbow Kaartspel: Regenboog Maken

Rainbow Kaartspel: Kaarten Pakken

Rainbow Kaartspel: Joker

Rainbow Kaartspel: Einde van het Spel

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Speelduur: 10-15 Minuten
 • Soort: Memory spel

In dit kaartspelletje voor 2 spelers gaan jullie regenbogen maken. Tijdens je beurt speel je 1, 2 of 3 kaarten (voor- of achterzijde) en daarna vul je je hand aan tot drie. De eerste kaart mag je gratis spelen. Voor de tweede en derde moet je een kaart van de regenboog omdraaien. Kaarten hebben aan beide kanten één van de zeven kleuren. Spelers zien de voorkant van hun eigen kaarten en de achterkant van de tegenstander. Maak je een regenboog van 6 unieke kleuren? Dan krijg jij die 6 kaarten. Wit is een joker. Wordt er een zwarte kaart of dubbele kleur zichtbaar? Dan gaan alle regenboogkaarten naar de tegenstander. Zodra de trekstapel leeg is wint de speler met de meeste kaarten.

Rainbow is ideaal voor koppels die een makkelijk kaartspelletje zoeken. Het combineert memory met maximaliseren van kansen. Het gegeven dat je de achterkant van de kaarten van je tegenstander weet (maar niet die van jezelf) geeft een leuke twist aan het spel. Noemenswaardig detail vind ik de handige kaartenhouder die je in het doosje rechtop kunt zetten. Nodig voor het spel, doch een gebruiksvriendelijk element!

Je kunt dit 999 Games spel voor z’n tweetjes online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be

Patchwork

Patchwork Spel: op Tafel

Patchwork Spel: Puzzelstukken in Cirkel

Patchwork Spel: Potje met z'n Tweeën

Patchwork Spel: Pion Tussen Puzzelstukken

Patchwork Spel: Puzzelstuk op Tableau Plaatsen

Patchwork Spel: Tijdspoor

Patchwork Spel: Afgemaakte Deken

Patchwork Spel: 7x7 Bonus en Knopen

Patchwork Spel: Vol Tableau

Patchwork Spel: Tijdspoor op het Einde

Patchwork Spel: Knopen als Voorraad

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Soort: Tile placement

In Patchwork ga je een lapjesdeken maken. Je betaalt knopen voor lapjes stof (puzzelstukjes), legt deze op je spelerstableau en kunt zo weer nieuwe knopen krijgen. Daarna kun je weer een nieuw lapje kopen, enzovoorts. Knopen zijn aan het einde van het spel punten waard. De speler die de meeste knopen heeft, wint dit spel voor 2 personen

> Lees hier mijn uitgebreide Patchwork spel review !

Ik denk dat Patchwork zich tot het meest populaire spel van 999 Games voor 2 personen mag rekenen. Hoewel velen van m’n lezers ‘m al kennen, mag hij naar mijn mening niet ontbreken in dit blog met met spellen voor koppels. Het doosje is compact, je hebt niet heel veel ruimte nodig op tafel én je hebt mooi speelmateriaal. Je bent met je eigen puzzel bezig en kijkt met een schuin oog naar je tegenstander. Een unieke twist in beurtvolgorde maakt dit extra uitdagend!

Je kunt dit spel voor 2 personen van 999 Games online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Catan: Het Duel

Catan Het Duel: op Tafel

Catan Het Duel: Dobbelstenen

Catan Het Duel: Gebeurteniskaart Trekken

Catan Het Duel: Handkaarten

Catan Het Duel: Grootste Riddermacht

Catan Het Duel: Handelsschip

Catan Het Duel: Speciale Kaarten

Catan Het Duel: Stad met Uitbouwkaarten

Catan Het Duel: Trekstapels

Catan Het Duel: Actiekaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30-75 Minuten
 • Soort: Resource Management & Engine Building

In dit spel voor twee bouw je aan je eigen vorstendom. Elke beurt gooi je 2 dobbelstenen. Eentje bepaalt wie welke grondstoffen krijgt. De andere bepaalt of er een struikrover toeslaat of gebeurtenis plaatsvindt. Daarna mag je de bekende straten, dorpen, steden en speciale gebouwen in je vorstendom leggen. De speler die zo als eerste 7 punten weet te halen wint het spel.

Wie kent Catan nou niet? Het originele spel kun je officieel niet met z’n tweeën spelen, al zijn er regels om dat wel te doen. Catan: Het Duel (voorheen Het Kaartspel genoemd) is speciaal ontwikkeld om juist met z’n 2en te doen. Je hebt een basisspel en kunt daarna uitbreiden met verschillende modules. Hierdoor duren potjes niet alleen langer, maar heb je ook meer variatie. Ideaal voor als jij en je partner (of moet ik tegenstander zeggen ;)?) graag verdwaald raken in de wereld van Catan.

Je kunt deze leuke 999 Games voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Brood & Bier

Brood en Bier Spel: op Tafel

Brood en Bier Spel: Handkaarten

Brood en Bier Spel: Kaart Spelen voor Oogst

Brood en Bier Spel: Ingrediënten in Opslag Leggen

Brood en Bier Spel: Upgrade Bouwen

Brood en Bier Spel: Kaarten van Trekstapel Pakken

Brood en Bier Spel: Ruilkaarten

Brood en Bier Spel: Ruilkaart Pakken

Brood en Bier Spel: Lege Akkers

Brood en Bier Spel: Verzameld Bier en Brood

Brood en Bier Spel: Eindscores

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Soort spel: Spel voor 2 Personen

Brood & Bier is een spel voor 2 personen. Je speelt 6 rondes, die elkaar afwisselen met zogenaamde vruchtbare en droge jaren.

Elke ronde speel je om de beurt een kaart, net zolang totdat je er allebei 5 hebt gespeeld. Door kaarten te spelen kun je ingrediënten verzamelen, brood bakken, bier brouwen en investeren in het verbeteren van je acties. Nadat je een kaart hebt gespeeld in vruchtbare jaren, geef je de rest door aan je tegenstander. In droge jaren hoef je geen kaarten te door te geven, maar zijn er wel minder ingrediënten op de akkers beschikbaar.

Je krijgt punten voor brood én bier, maar let op: de laagste score telt. Je moet dus zowel brood bakken als bier brouwen. De speler die na 6 rondes de meeste punten heeft (met zijn of haar laagste score) wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Brood & Bier review!

Ik vind Brood & Bier een leuk spel voor 2 personen. Het heeft met haar grote speelbord en kleurrijke houten speelstukken een noemenswaardige table presence voor dit kaliber spel. De look&feel is ongetwijfeld herkenbaar, maar de gameplay voelt voor mij – ondanks bekende mechanismen – uniek aan. Hoewel je deels afhankelijk bent van je tegenstander (en hij of zij van jou) viel mij op dat je niet de hele tijd met elkaar bezig hoeft te zijn. Daarnaast maakt de veelzijdigheid van kaarten dat je elke keer weer een andere tactiek moet brouwen. Je zult dan ook meerdere potjes moeten spelen om er écht iets van te bakken. Daarom vind ik Brood & Bier vooral geschikt voor gevorderde bordspelers die een iets uitdagender spel voor hun tweetjes zoeken.

Je kunt deze nieuwe 999 Games voor 2 spelers o.a. online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

District Noir

District Noir Kaartspel: op Tafel

District Noir Kaartspel: Kaart Aanleggen

District Noir Kaartspel: 5 Kaarten Nemen

District Noir Kaartspel: Stadskaart Spelen

District Noir Kaartspel: Set Aanvullen

District Noir Kaartspel: Eindscore

District Noir Kaartspel: Overzichtskaart & Spelerskaart

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 15 Minuten

In dit kaartspel probeert elke speler controle te krijgen over District Noir. Je speelt 4 rondes. Elke ronde leg je om de beurt 1 van je 5 kaarten aan in het gebied op tafel. Eenmaal per ronde moet je, in plaats van een kaart aanleggen, de vijf laatste kaarten pakken en die voor je neerleggen. Slaag je erin om alle 3 de stadskaarten te verzamelen? Dan win je direct. Anders volgt er na de 4e ronde een puntentelling. Per kaartsoort van waarde 5, 6, 7 en 8 verdient de speler die er de meeste van heeft die punten. Daarnaast kun je met groene en rode kaarten nog (min)punten krijgen. De speler met de meeste punten wint.

Ik vind District Noir knap bedacht. Je hebt weinig speelmateriaal, maar er gebeurt ontzettend veel (reminds me of Love Letter). Je zit in spanning over wat je tegenstander doet of probeert hem/haar juist te verleiden om kaarten te pakken, waarna jij betere kunt pakken. Tegelijkertijd moet je blijven uitkijken voor het directe einde van het spel. Het gebeurt niet vaak, maar de kans dat iemand alle 3 de stadskaarten krijgt maakt je voorzichtig. Geluk speelt wel een rol, al vind ik het elke keer weer een uitdaging om het beste van m’n handkaarten te maken. Het leukste is om dit met dezelfde tegenstander te doen. Je moet dan gaan leren anders te spelen dan je tegenstander verwacht en dat geeft dit kleine spelletje nóg meer diepgang!

Je kunt dit leuke 999 Games voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Mandala

Mandala Bordspel: op Tafel

Mandala Bordspel: Kaarten op Hand

Mandala Spel: Zandkaarten in het Veld Leggen

Mandala Spel: Zandkaarten Inleveren voor Nieuwe Zandkaarten

Mandala Bordspel: Mandala op Berg en Velden

Mandala Bordspel: Afgemaakte Mandala

Mandala Bordspel: Gevulde Rivier

Mandala Bordspel: Punten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Soort: Set Collection

In Mandala heb je een speelveld met twee gebieden. Elk gebied bestaat uit een berg met aan weerszijde een veld (een voor elke speler). Er zijn 6 kleuren zandkaarten. Tijdens je beurt mag je 1 kaart op de berg leggen of alle kaarten van één kleur op een van je velden. Zodra de 6 kleuren in een gebied liggen kijk je wie de meeste kaarten in het gebied heeft. Die speler mag als eerste alle kaarten van één kleur pakken van de berg pakken. Daarna mag de volgende speler, enzovoorts. Totdat de berg leeg is. Heb je de kleur nog niet? Leg ‘m dan links in je rivier. De rest gaat in je kelk (vakje rechts). Alle kaarten in je veld leg je af. Aan het einde van het spel zijn de kaarten in je kelk zoveel punten waard als de betreffende kleur waard is in je rivier.

> Lees hier mijn uitgebreide Mandala spel review!

Mandala is een abstract spel voor 2 spelers dat veel vraagt van je tactische skillset. Plannen is erg lastig, dus je zult op korte termijn slimme keuzes moeten maken. Het leukste vind ik dat de eerste kleuren die je in de rivier legt minder punten waard zijn dan de latere kleuren. Het is dus cruciaal om bepaalde kleuren op het juiste moment te verzamelen. Dit maakt ook – althans dat is mijn ervaring – dat het spel tot het einde spannend blijft!

Je kunt deze 999 Games voor 2 personen online bestellen op bol.com, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Parijs: de Lichtstad

Parijs de Lichtstad bordspel: op Tafel

Parijs de Lichtstad Bordspel: Puzzelstukken Plaatsen

Parijs de Lichtstad Bordspel: Heerlijke Puzzelstukken

Parijs de Lichtstad bordspel: Speelveld

Parijs de Lichtstad Bordspel: Puntentelling

Parijs de Lichtstad bordspel: Verzamelde Gebouwen

Parijs de Lichtstad bordspel: Gebruikte Acties

Parijs de Lichtstad bordspel: Eindscores

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Soort: Area control

Dit spel van 999 Games voor 2 personen bestaat uit twee fasen. In de eerste spelers mogen spelers om de beurt een keientegel uit hun voorraad op het bord plaatsen óf een gebouw nemen. In de tweede fase gaan spelers om de beurt een gebouw plaatsen óf een actiekaart te gebruiken. Je scoort punten voor je gebouwen die grenzen aan lantaarnpalen, je grootste aaneengesloten groep van gebouwen én bepaalde actiekaarten. De speler met de meeste punten wint.

> Lees hier mijn uitgebreide Parijs: de Lichtstad review!

Ik vind Parijs: de Lichtstad een van de mooiere 999 Games voor 2 personen. Hoewel het artwork smaakgevoelig is, kun je niet om de hoge productiewaarde heen. Speltechnisch zit je continu met een dilemma. Leg je een keientegel of pak je een gebouw? Leg je een gebouw of voer je een actie uit? Elke actie is interessant. Kies jij ‘m niet? Dan doet je tegenstander dat misschien. Houden jullie twee wel van zulke spelletjes? Dan is Parijs: de Lichtstad absoluut de moeite waard. Zeker omdat de herspeelbaarheid ook nog eens hoog ligt.

Je kunt dit 999 Games spelletje voor 2 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Wingspan: Azië

Wingspan Azië: op Tafel

Wingspan Azië: Vogel Nemen

Wingspan Azië: Einde Ronde Doel halen

Wingspan Azië: Rood Ei Plaatsen

Wingspan Azië: Duetfiche Plaatsen

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen met Push Your Luck

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen met Push Your Luck

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen om Andere te Naaien

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen die Dingen aan Anderen Geven

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2 personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Soort spel: Set Collection & Area Control

Met Wingspan Azië haal je niet alleen een uitbreiding voor Wingspan in huis, maar ook een op zichzelf staand bordspel voor 2 personen. Dit is de zogenaamde Duet Modus. Het spelverloop hiervan is vrijwel gelijk aan die van het basisspel van Wingspan. Je hebt alleen een duet-plattegrond waar je – na het plaatsen van een vogel – een duetfiche van jouw kleur op mag plaatsen. Deze fiches leveren punten op bij de einde ronde doelen.

> Lees hier mijn uitgebreide Wingspan Azië review!

De Duet Modus van Wingspan Azië vind ik een welkome toevoeging als tweespelerspel waarin je elkaar – anders dan in het basisspel – echt kunt dwarsbomen. Naai je elkaar liever niet? Dan kun je beter het basisspel spelen met z’n tweetjes. Naast de Duet Modus kun je Azië ook als uitbreiding voor het basisspel gebruiken. Je krijgt dan nieuwe kaarten waarmee de betrokkenheid en interactie buiten je eigen beurten wordt verhoogd. Ook krijg je een Zwerm Modus, waarmee je Wingspan tot 7 personen kunt spelen (zonder de speelduur langer te maken).

Je kunt deze 999 Games voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, 999Games.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik je mijn top 10 999 Games voor 2 personen laten zien. Ik heb vooral geprobeerd om een gevarieerd aanbod te maken. Hoewel de volgorde om het even is (ik waardeer elk van deze 999 Games voor 2 spelers op hun eigen manier) zitten hier wat mij betreft dus absoluut de beste 999 Games spellen voor z’n tweetjes bij.

Zoek je nog meer inspiratie? Bekijk dan eens de spellen voor 2 personen in onderstaande webshops:

Wat vind jij de leukste 999 Games 2 personen? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *