De 13 Leukste Spellen van Geronimo Games!

Leuke Spellen van Geronimo Games!

Op dit moment van schrijven bestaat Geronimo Games zo’n 8 jaar. Ze begonnen als distributeur en ervaarden in spellenjaar 2020 een succes door hoog gewaardeerde titels als It’s a Wonderful World en Maracaibo onder eigen naam uit te brengen. Inmiddels biedt de uitgever een breed gamma aan spellen.

In dit blog vind je 13 spellen van Geronimo Games die ik het leukste vind!

Voordat je begint met lezen: alle spellen in dit blog zijn gesponsord door Geronimo Games. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met beste Geronimo Games spellen toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Oriflamme

Oriflamme Spel: op Tafel

Oriflamme Spel: Hinderlaag

Oriflamme Spel: Invloedsrij

Oriflamme Spel: Meeste Invloedspunten

 • Aantal spelers: 3-5 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Kaartspel / Blufspel

Je speelt 6 rondes en in elke ronde gebeuren 2 dingen. Ten eerste speelt elke speler (te beginnen met de startspeler) een gesloten invloedskaart aan de buitenkant van- of op een eigen kaart in de invloedsrij op tafel. Zodra alle spelers dat hebben gedaan, worden de kaarten in de richting van de lans afgehandeld. Laat je een kaart gedekt liggen? Dan komt er een invloedfiche op. Draai je een kaart open? Dan treedt het effect van de kaart in werking. Daarmee kun je andere kaarten verwijderen, verplaatsen en je kunt gewoon punten verdienen. De speler die na de 6e ronde de meeste punten heeft, wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Oriflamme review !

Bij Oriflamme kreeg ik gelijk een Game of Thrones-ish gevoel. Alles draait om list, bedrog en manipulatie. En dat kunnen veel spelers wel waarderen denk ik. Je kunt vooral bluffen bij het neerleggen van kaarten. Daarbij probeer je niet alleen zelf de ‘dans te ontspringen’ maar ook om andere spelers keihard een dolk in de rug te steken. Fraai vormgegeven, toegankelijk en gevarieerd. Wat wil je nog meer?

Je kunt dit Geronimo Games spel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Trek 12: Amazonië

Trek 12 Amazonië: op Tafel

Trek 12 Amazonië: Dobbelstenen Gooien

Trek 12 Amazonië: Dobbelstenen

Trek 12 Amazonië: Nadenken over Beurt

Trek 12 Amazonië: Veld Met Boot Aankruisen

Trek 12 Amazonië: Getal Invullen

Trek 12 Amazonië: Piranha Inkleuren

Trek 12 Amazonië: Gevaar Aankruisen

Trek 12 Amazonië: Observatiekaart Omdraaien

Trek 12 Amazonië: Potje met 2 Spelers

Trek 12 Amazonië: Eindscore

Trek 12 Amazonië: Envelop Open Maken

Je gooit elke beurt met 2 dobbelstenen. Vervolgens kiest elke speler een optie: de laagste waarde, de hoogste waarde, het verschil, de som of het product. Elke optie mag je gedurende het spel maar 4x kiezen. De gekozen waarde vul je in op een cirkel van je scoreformulier (grenzend aan een andere ingevulde cirkel). Zo vorm je sporen (oplopende waardes) en zones (gelijke waardes). Tegelijkertijd kun je dieren en planten observeren met bepaalde getallen. De speler die na 20 rondes de meeste punten heeft wint.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Trek 12: Amazonië review !

Ik vind Trek 12: Amazonië een leuk vervolg op het origineel, Trek 12: Himalaya. De succesformule is gelukkig weer aanwezig: Het verfrissende spelverloop om via rekensommen jouw gewenste resultaat uit een dobbelsteencombinatie te kiezen, op een efficiënte manier waardevolle kettingen op je speelvel te noteren én enveloppen met leuke verrassingen. Amazonië wordt daarnaast verrijkt met Observaties. Zo kun je niet alleen scoren met Sporen of Zones, maar ook met ontdekkingen in de jungle. Dit zorgt voor leuke variatie en nog meer uitdaging dan het origineel.

Je kunt dit leuke spel van Geronimo Games o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Doodle Dash

Doodle Dash Tekenspel: op Tafel

Doodle Dash Tekenspel: Gouden Staaf en Dobbelsteen

Doodle Dash Tekenspel: Kaart met Woorden

Doodle Dash Tekenspel: Tekenen

Doodle Dash Tekenspel: Dobbelen

Doodle Dash Tekenspel: Getekende Koeien

Doodle Dash Tekenspel: Getekende Puppy's

Doodle Dash Tekenspel: Getekende Slakken

Doodle Dash Tekenspel: Verzamelde Punten

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 3-7 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Tekenspel / Semi coöperatief / Partygame

In Doodle Dash zijn spelers om de beurt de actieve speler. Deze sluit de ogen en noemt een getal tussen de 1 en 7. Daarmee wordt een woord gekozen dat alle andere spelers moeten tekenen. De speler die als eerste klaar is pakt de gouden staaf. De tweede speler die klaar is begint de grijze dobbelsteen te gooien. Zodra er een rode hand wordt geworpen stopt iedereen met tekenen.

Dan kijkt de actieve speler eerst naar de tekening van de speler met de gouden staaf en probeert het woord te raden. Lukt dit? Dan krijgen ze beide 1 punt. Lukt dit niet? Dan probeert de actieve speler het woord te raden via de tekening van de 2e speler. Lukt dit ook niet? Dan wordt er nog geraden via alle tekeningen van de overige spelers. Wie na X rondes de meeste punten heeft wint!

Doodle Dash is een grappig tekenspel met partygame-achtig karakter. Het is echt heerlijk om te zien hoe spelers snel proberen te tekenen en (op een leuke manier) gefrustreerd kunnen raken als het niet lukt. Maar oké. De snelheid waarmee mensen proberen te tekenen is leuk. Het zijn echter de verschillende kunstwerken die dit tekenspel écht hilarisch maken.

Je kunt dit tekenspel online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Connecto

Connecto Spel: op Tafel

Connecto Spel: Met 2 Personen

Connecto Spel: Niveau 2

Connecto Spel: Tekenen op Gekleurde Zijde

Connecto Spel: Niveau 3

Connecto Spel: Geraden Woord

Connecto Spel: Onjuiste Tekening

Connecto Spel: Ster Omcirkelen

Connecto Spel: Raadselkaarten op Tafel

Connecto Spel: Zandloper Loopt

 • Aantal spelers: 1-10 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Tekenspel / Partyspel

Connecto is een tekenspel. Elke ronde wordt er een kaart opengedraaid met symbolen die (wel of niet) met elkaar zijn verbonden. Vervolgens moet je de symbolen zoeken op je tableau en lijnen tekenen tussen de symbolen. Zo wordt ‘iets’ zichtbaar. Zie je wat je tekent? Schrijf het dan op en draai de zandloper om. De andere spelers hebben nu nog 30 seconden om het ook te raden. Spelers die goed raden krijgen 1 punt. Foutieve antwoorden leveren 1 minpunt op. De speler met de meeste punten wint.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Connecto spel review !

Ik vind Connecto een origineel en laagdrempelig tekenspel. Het is geschikt als partyspel voor een groep vrienden en als familiespel voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar. Het is een spel dat iedereen kan (symbolen zoeken, verbinden en raden wat je tekent), maar wat niet iedereen leuk vindt. Jij weet zelf het beste of je dit leuk zult vinden of niet. Mijn enige advies is om dit altijd met dezelfde groep te spelen, omdat niveauverschillen een streep door de fun kunnen zetten.

Je kunt dit leuke spel van Geronimo Games o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Sobek 2 Spelers

Sobek 2 Spelers: op Tafel

Sobek 2 Spelers: Tegels in de Hand

Sobek 2 Spelers: Ankhpion Verplaatsen

Sobek 2 Spelers: Fiche uit Buidel Nemen

Sobek 2 Spelers: Prauwfiche Nemen

Sobek 2 Spelers: Ankhpion op Bord

Sobek 2 Spelers: Set Verkopen

Sobek 2 Spelers: Eindscore

Sobek 2 Spelers: Verkochte Sets

Sobek 2 Spelers: Tegels op Corruptiebord

 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Spel voor 2 Personen

In Sobek 2 Spelers kruipen beide spelers in de huid van handelaren. Ze gaan elk goederentegels verzamelen door de ankhpion over het speelbord te verplaatsen. Setjes met ten minste 3 goederentegels van dezelfde zijn punten waard zijn, mits er scarabeeën op de tegels staan. Ook kun je goederentegels afleggen voor geld.

Maar pas op! Ga je tegels overslaan met de ankhpion? Dan komen ze op je corruptiebord. De speler met de minste tegels krijgt aan het einde van het spel ook nog wat extra geld. Punten uit setjes én geld zijn punten waard. De speler met de meeste punten wint!

> Bekijk hier m’n uitgebreide Sobek 2 Spelers review !

Ik vind Sobek 2 Spelers niet echt origineel, maar wel een heel mooi spel voor 2 personen. De productiewaarde is voelbaar hoog en de kleuren spatten ervan af. Het heeft een vloeiend spelverloop, er is weinig downtime en het spel zelf duurt ook niet lang (max 30 minuten). Speel je af en toe een spelletje en vind je het niet erg om elkaar zo nu en dan goed te dwarsbomen? Dan kan ik je Sobek 2 spelers aanraden!

Je kunt dit leuke spel van Geronimo Games o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Karak

Karak Bordspel: op Tafel

Karak Bordspel: Fiche uit Buidel

Karak Bordspel: Heldenfiguur Klaar voor de Aanval

Karak Bordspel: Tegel Aanleggen

Karak Bordspel: Uitrusting in Spelersbord

Karak Bordspel: Held met Omgedraaide Levensfiches

Karak Bordspel: Held Ontdekt Draak

Karak Bordspel: Vervloekingsfiche bij Speler

Karak Bordspel: Levensfiche Omdraaien

Karak Bordspel: Eindscore

 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Kinderspel

In dit kinderspel mag je elke beurt maximaal 4 stappen zetten om een kerker uit te kammen en schatten te vinden. Maar pas op! Tijdens de zoektocht zul je op monsters stuiten die je moet verslaan. Je werpt dan 2 dobbelstenen, telt de waarde bij elkaar op én voegt eventuele waardes van verzamelde uitrusting erbij. Is deze kracht hoger dan die van het monster? Dan versla je ‘m en krijg je een nieuwe uitrustig of toverspreuk als beloning. Is de kracht lager? Dan kost je dat één van je vijf levens. Zodra iemand de Rode Draak verslaat eindigt het spel en wint de speler met de meeste schatten!

> Check hier mijn uitgebreide Karak bordspel review !

Ik vind Karak een tof kinderspel van Geronimo Games. Het speelmateriaal ziet er mooi uit, je hebt korte, overzichtelijke beurten en het thema ondersteunt het spelverloop goed. Je kunt zelfs de moeilijkheid wat aanpassen als je wil. Houd wel rekening met een variabele speelduur (die voor sommige kinderen te lang kan worden) en ook zal het thema niet voor iedereen weggelegd zijn. Zo waant mijn dochtertje zich liever als eenhoorn over regenboogpaden om kristallen in wolken te zoeken. Maar ach, dat is puur een kwestie van smaak ;).

Je kunt dit Geronimo Games spel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

It’s a Wonderful World

It's a Wonderful World: op Tafel

It's a Wonderful World: Productiebord Links

It's a Wonderful World: Gebouwen in Aanbouw

It's a Wonderful World: Blokjes op Kaarten

It's a Wonderful World: Hertogdom

 • Aantal spelers: 1-5 Personen
 • Speelduur: 60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 14 Jaar
 • Soort: Set collection

In It’s a Wonderful World gebruik je kaarten om jouw imperium uit te breiden. Je ontvangt steeds grondstoffen, die je kunt inzetten om nieuwe ontwikkelingen te bouwen. Deze leveren we je weer meer grondstoffen op. En zo ga je door. De productiefase is bijzonder. Je produceert 5 soorten grondstoffen NA elkaar. Zorg dus dat je bepaalde gebouwen eerst bouwt, zodat ze in dezelfde productiefase extra grondstoffen opleveren!

> Lees hier mijn uitgebreide It’s a Wonderful World review!

Ik vind It’s a Wonderful World voor z’n genre één van de beste spellen van Geronimo Games. Hoewel je tijdens de draftfase nog weleens op elkaar moet wachten, speel je tijdens de rest van het spel allemaal tegelijk. Dit zorgt voor een aangename speelduur. Combineer dat met de overzichtelijkheid van het spelverloop, de bevredigende manier van engine building én de verschillende manieren van punten scoren en je hebt een van de hoogst gewaardeerde bordspellen van 2020 te pakken!

Je kunt dit spel van Geronimo Games online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

The Hunger

The Hunger Bordspel: op Tafel

The Hunger Bordspel: Terug naar het Kasteel

The Hunger Bordspel: Vampierfiche Verplaatsen

The Hunger Bordspel: Rozen in Labyrinth

The Hunger Bordspel: Missietegels Nemen

The Hunger Bordspel: Verplaatsing Eindigen bij Bonusfiche

The Hunger Bordspel: Jagen

The Hunger Bordspel: Speelgebied met Verteerde Mensen

The Hunger Bordspel: Gespeelde Magische Bondgenoten

The Hunger Bordspel: Gespeelde Kaarten

The Hunger Bordspel: Eindscores

 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 75 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Soort: Race + Push Your Luck

The Hunger is een deckbuilding spel waarin elke speler een vampier is, die er een nacht op uit gaat om te jagen. Elke ronde speel je 3 kaarten uit je deck. Daarmee mag je een aantal stappen op het bord bewegen én/of eenmalig jagen. Op het bord kun je bonussen, missies en punten verdienen. Tijdens de jacht verzamel je nieuwe kaarten voor je deck: mensen, bondgenoten en extra krachten.

Maar pas op. Na 15 rondes eindigt de nacht en dan moet je als vampier weer terug in het kasteel zijn. Lukt dat niet? Dan verbrand je door de zon en doe je niet meer mee voor de winst. De catch? Mensen leveren punten op, maar zijn niet snel. Ze vertragen je tijdens de terugreis naar het kasteel. Dus… hoever ben jij bereid te gaan? Uiteindelijk wint de speler met de meeste punten.

> Lees hier mijn uitgebreide The Hunger bordspel review!

Ik vind The Hunger een bordspel met een intrigerend thema en populaire mechanismen. Het zorgvuldig opbouwen van je deck (je wil niet alle kaarten) is uitdagend, het race element zorgt voor leuke concurrentie en het push your luck mechanisme biedt de nodige spanning. Hoewel de beloning van een gokje wagen groter had mogen zijn (het is immers bloedlink om ver van het kasteel te geraken), stoort het mij niet en blijf ik graag m’n tanden in dit spel zetten!

Je kunt dit spel van Geronimo Games online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Settlement

Settlement Bordspel: op Tafel

Settlement Bordspel: Potje met 3 Spelers

Settlement Bordspel: Terreintegel Niveau 1 Ontdekken

Settlement Bordspel: Monster Plaatsen

Settlement Bordspel: Artefacttegel op Spelersbord

Settlement Bordspel: Monsters op Spelersbord

Settlement Bordspel: Arbeiders op Spelersbord

Settlement Bordspel: Terreintegel Niveau 2 Ontdekken

Settlement Bordspel: Punten met Banken en Kathedraal

Settlement Bordspel: Rondemarker Verplaatsen

Settlement Bordspel: Heldenkaart Nemen

Settlement Bordspel: Verzamelde Grondstoffen

Settlement Bordspel: Punten met Heldenkaarten

Settlement Bordspel: Eindscores

 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Worker Placement

In Settlement beheersen spelers een stuk land waar ze een succesvolle nederzetting op willen bouwen. Je speelt 6 rondes en elke ronde mogen spelers na elkaar één actie uitvoeren of passen. Je plaatst arbeiders om acties uit te voeren zoals het verkennen van nieuw terrein (waarbij je monsters zult tegenkomen), het bouwen van burchten en gebouwen, het ontginnen van ontdekte terreinen en het activeren van gebouwen.

Bovenstaande acties leveren grondstoffen, kristallen en goud op. Daarmee kun je helden inhuren. Helden leveren punten op, evenals enkele gebouwen. Wie na de 6e ronde de meeste punten heeft wint het spel.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Settlement bordspel review !

Ik vind Settlement thematisch sterk en een kwalitatief hoogwaardige productie, maar de ‘table-presence’ wat oudbollig. Dat doet echter niet af aan het spelverloop, want die is heel aangenaam. Wat mij vooral opvalt is hoe behapbaar dit spel is. Je hebt een paar manieren om punten te scoren en daar kun je je acties prima op inrichten. Deze overzichtelijkheid komt misschien niet helemaal ten goede van de herspeelbaarheid, maar maakt het spel wel erg toegankelijk. Het lijkt me dan ook een mooie opstap voor als je na Catan, Ticket to Ride of Splendor een niveautje omhoog wil.

Je kunt dit leuke spel van Geronimo Games o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

IKI

IKI Bordspel: op Tafel

IKI Bordspel: Ambachtslieden op het Bord

IKI Bordspel: Personagekaart Nemen

IKI Bordspel: Beurtvolgorde Bepalen

IKI Bordspel: Personagekaart Spelen

IKI Bordspel: Kobun Meeple op Personagekaart Zetten

IKI Bordspel: Rijst Pakken

IKI Bordspel: Spelersbord met Meeples

IKI Bordspel: Verzamelde Visfiches

IKI Bordspel: Pijp & Tabakfiche Kopen

 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 60-90 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Soort: Set collection

IKI is een bordspel dat zich afspeelt in Nihonbashi, een wijk in Edo (het oude Tokyo). In deze wijk bevindt zich de meest bruisende markt van de stad. Als Edokko (inwoner van Edo) is jouw doel om te waken over het welzijn van de stad en zijn inwoners. Je huurt ambachtslieden in en voorziet ze van werk. Zo verzamel je IKI (punten), een filosofisch concept dat destijds als levensideaal werd beschouwd.

Elke ronde wordt in spelersvolgorde de Oyakata Meeple een aantal stappen (in één richting) verplaatst naar een Nagaya. Elke Nagaya heeft een kraam waar je een actie kunt doen. Ook kunnen er door spelers ingehuurde ambachtslieden in de achterliggende kraam aanwezig zijn. Daar mag je er ook één van activeren. Gedurende het spel worden ambachtslieden beter in hun werk en leveren jou tijdens de inkomstenfase meer op. Ze gaan zelfs met pensioen.

Ambachtslieden leveren o.a. munten en rijst. Die zijn nodig om nieuwe ambachtslieden in te huren en ze te voeden. Ze kunnen ook hout, goudstukken en directe punten opleveren. Hout en goudstukken heb je nodig om gebouwen te bouwen. Gedurende het spel verzamel je IKI. Aan het einde krijg je ook nog punten voor verschillende ambachtslieden, verzamelde vis-, tabak- en pijpfiches en gebouwde gebouwen.

Lees hier mijn uitgebreide IKI bordspel review !

Ik vind IKI een interessant, strategisch bordspel dat qua complexiteit iets zwaarder is dan bijvoorbeeld Wingspan en Everdell. De herspeelbaarheid ligt hoog, het artwork is eigenzinnig en het spelverloop voelt origineel. Dit is te danken aan het rondel-mechanisme (dat relatief weinig voorkomt) en het gebruik van acties op locaties. Dat laatste zit zo. Spelers kunnen acties toevoegen aan locaties door er eigen kaarten bij te leggen. Gebruiken andere spelers de actie op jouw kaart? Dan profiteer jij daar ook van. Dit brengt interessante dilemma’s met zich mee. Hoe hard heb jij een actie écht nodig? En hoezeer gun jij de ander ook een beloning? Deze vorm van interactie werkt prima met 2 spelers, maar met 3 of 4 spelers laat het IKI floreren!

Je kunt dit strategische spel van Geronimo Games online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Hippocrates

Hippocrates Bordspel: op Tafel

Hippocrates Bordspel: Prachtige Medicijnflesjes

Hippocrates Bordspel: Regionale Dokters met Medicijnkits en Kennistegels

Hippocrates Bordspel: Patiënten Kiezen

Hippocrates Bordspel: Gekoppelde Dokters en Patiënten

Hippocrates Bordspel: Flesjes op Patiënt

Hippocrates Bordspel: Patiënten in Spoedpost

 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 90-120 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Soort: Tile Placement

In Hippocrates zijn jij en je tegenstanders dokters die patiënten beter moeten maken. Elke ronde mag je patiënten toelaten in je ziekenhuis, kun je extra dokters inhuren en moet je vervolg je geld besteden om medicijnen te kopen. Besteed daar alleen niet teveel geld aan, want je moet je dokters ook betalen. Maar je wil ook niet dat er patiënten in je ziekenhuis overlijden, toch? Dat brengt interessante uitdagingen met zich mee.

Lees hier mijn uitgebreide Hippocrates bordspel review !

Hippocrates is veelal tactisch met no room for error. Toegegeven, in het artwork en speelmateriaal konden een aantal dingen beter. Maar het spelverloop zelf? Daar heb ik zo goed als niets op aan te merken. Dankzij het ondersteunende thema voelen acties snel als vanzelfsprekend. Dit houdt het spel gestroomlijnd en dat geeft je hoofd de ruimte om lekker te plannen en puzzelen. Maak alleen niet teveel fouten, want die kunnen fataal zijn ;).

Je kunt dit tactische spel van Geronimo Games online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Valhallaboardgames.nl.

Maracaibo

Maracaibo: The Uprising - op Tafel

Maracaibo Bordspel: Schip Bereikt Laatste Veld

Maracaibo Bordspel: Vooruit op het Invloedspoor

Maracaibo: The Uprising - Vechten tegen Landen

Maracaibo Bordspel: Vrijgespeelde Velden op het Spelerstableau

Maracaibo Bordspel: Missie Voldoen

Maracaibo Bordspel: Projectkaarten op Tafel

Maracaibo Bordspel: Projectkaart Spelen

Maracaibo Bordspel: Prestigegebouwen op Tafel

Maracaibo Bordspel: Schip Verplaatsen

Maracaibo Bordspel: Stadsacties

Maracaibo Bordspel: Spelerstableau op Tafel

Maracaibo Bordspel: Landmarker Plaatsen

Maracaibo Bordspel: Carrière Kaart Omgedraaid

Maracaibo Bordspel: Gespeelde Projectkaarten

Maracaibo Bordspel: Handkaarten Aanvullen

NB: Bovenstaande foto’s laten zien hoe het spel er uit ziet. Op diverse foto’s zie je ook elementen van de uitbreiding Maracaibo: The Uprising.

 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 120 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • SoortStrategisch spel

In Maracaibo ga je met je schip rondvaren in het Caribisch gebied. Je bezoekt steden en dorpen, verhandelt goederen, voert acties uit en gaat op expeditie. Tegelijkertijd probeer je invloed te krijgen in de drie grote landen Engeland, Frankrijk en Spanje. De speler die na 4 ronden de meeste punten heeft, wint het spel.

Lees hier mijn uitgebreide Maracaibo bordspel review !

Maracaibo is een van de zwaarste, meest strategische spellen van Geronimo Games. Het ziet er mooi uit, je kunt diverse strategieën proberen en het heeft een hoge herspeelbaarheid. Door de uitgebreide spelregels zullen casual boardgamers eerst overstag moeten gaan, maar die hard boardgamers hijsen maar al te graag hun zeilen om naar Maracaibo te varen.

Je kunt dit strategische spel van Geronimo Games online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Virtù

Virtù Bordspel: op Tafel

Virtù Bordspel: Volle Tafel

Virtù Bordspel: Gevuld Paleis

Virtù Bordspel: Rondel Mechanisme

Virtù Bordspel: Kaarten in Domein

Virtù Bordspel: Handlanger Plaatsen

Virtù Bordspel: Kaart Kopen

Virtù Bordspel: Kathedraal Plaatsen

Virtù Bordspel: Threat of War

Virtù Bordspel: Gevechtsfiche Inzetten

Virtù Bordspel: Bestuur Actie

Virtù Bordspel: Trofee Claimen

Virtù Bordspel: Spelersvolgorde

Virtù Bordspel: Agressieve Speelwijze

Virtù Bordspel: Vooruit op Mecenaatspoor

 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 120 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 14 Jaar
 • SoortStrategisch spel

In Virtù zijn jij en je tegenstanders Italiaanse politieke entiteiten die tijdens de Renaissance hun macht proberen te vergroten. Iedere speler heeft een eigen paleis en domein. In het paleis liggen kaarten (personen) en in je domein liggen tegels (titels en eigendomsbewijzen van steden). Op zowel kaarten als tegels staan middelen waarmee je acties en nieuwe personenkaarten kunt betalen.

Elke ronde verplaats je jouw marker naar een andere zaal in je paleis om daar een actie te activeren. Acties zijn: besturen, aan mecenaat doen, handel drijven, annexeren, oorlog voeren en complotten smeden. Zodra iedere speler één actie heeft gedaan mag je jouw paleis reorganiseren, moet je legers betalen en/of uitbreiden én mag je nieuwe personen inhuren. Je krijgt o.a. punten door steden te annexeren en/of veroveren, te investeren in kunst en wetenschap én religieuze invloed te realiseren. De speler met de meeste punten wint het spel.

Lees hier mijn uitgebreide Virtù bordspel review !

Ik vind Virtù het zwaarste, strategische spel van Geronimo Games. Het is echt niet voor iedereen weggelegd. Maar als je van zware spellen houdt, dan is het absoluut de moeite waard om te proberen. Dit is vooral te danken aan het unieke, draaiende mechanisme op ieders spelersbord om acties uit te voeren. Ook het feit dat er geen geluksfactor in het spel zit, zal menig strateeg bekoren. Maar onthoud: zelfs de ervaren bordspeler zal niet zonder moeite de steile leercurve op klimmen.

Je kunt dit strategische spel van Geronimo Games online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt

In dit blog heb ik je diverse Geronimo Games spellen laten zien. Bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen. Ik heb daarbij geprobeerd om een wat uiteenlopend aanbod te laten zien. Van licht to zwaar en van familie tot strategisch. Uiteraard zijn er nog meer goede spellen van Geronimo Games te noemen.

Wat vind jij nou het beste spel van Geronimo Games? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *