15 Leuke Spellen voor 2 Personen (Met spelletjes tot 2021)!

De Leukste Spellen voor 2 Personen!

In de avonduren en in de weekenden zijn mijn vrouw en ik vaak samen thuis. We kunnen niet weg, want de kindjes liggen te slapen. Wat is er dan leuker dan een spelletje voor 2 personen op tafel te leggen?

Voor de spelletjes-liefhebber is dat waarschijnlijk “niets”. I know.

Maar welk spelletje voor twee is dan leuk om te doen? In dit blog geef ik een overzicht van de 15 leukste spellen voor 2 personen!

Voordat ik begin: er zijn echt talloze spelletjes met z’n tweeën te spelen. Ik maak een onderscheid in 2 soorten:

 1. Spellen voor maximaal 2 personen
 2. Spellen voor 2 personen én meer

De eerste groep gezelschapsspellen is echt speciaal ontwikkeld en uitgebalanceerd voor 2 spelers. Je kunt deze dan ook met maximaal 2 personen spelen (en soms met 1).

De tweede groep zijn de bordspellen die ook voor meer spelers geschikt zijn. Maar omdat je ze ook prima als duel kunt spelen, noem ik ze ook in dit blog.

De meeste spelletjes voor 2 personen in dit blog zijn klein en duren niet zo lang. Zoek je juist een groter en langer bordspel voor met z’n tweeën? Check dan mijn blog met grote bordspellen voor 2 personen.

Spellen voor maximaal 2 personen

De volgende 10 spellen vind ik de beste spellen voor 2 personen. Ze zijn dus speciaal ontwikkeld om precies met twee man te spelen.

1 – Patchwork

Bordspel voor 2 personen: Patchwork
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Uitgever: 999 Games

Één van de meest succesvolle spelauteurs, Uwe Rosenberg, heeft ook één van de meest populaire spellen voor 2 personen bedacht: Patchwork.

In Patchwork krijgen beide spelers een tableau. Je kunt knopen betalen om lapjes stof (puzzelstukjes) te kopen. Hierop staan ook knopen afgebeeld. Door het plaatsen van lapjes stof ga je vooruit op het zogenoemde ‘tijdspoor’. Zodra je over een knoop heen komt, krijg je als inkomen weer nieuwe knopen. En knopen zijn punten waard. Onbezette vakjes op je tableau zijn minpunten waard. Wie aan het einde de meeste punten heeft wint!

Patchwork is een fraai vormgegeven ‘legpuzzel spel‘ voor 2 personen. De spelregels zijn makkelijker dan je denkt, maar dit spel voor twee biedt absoluut uitdaging. Elke keer weer. Bovendien speel je het best snel en heeft dus een hoog ‘revanche-gehalte’!

Je kunt Patchwork online bestellen op o.a. 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Amazon.nl.

Hieronder zie je hoe het speelmateriaal van 2 speler spel Patchwork er uit ziet:

Bordspel voor 2 personen: Patchwork Speelmateriaal

Hieronder kun je de online speluitleg van dit spelletje voor 2 door 999 Games kijken:

2 – Lost Cities

Spel voor 2 personen: Lost Cities
 • Soort spel: Kaartspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 25 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Uitgever: 999 Games

Als je Lost Cities gaat spelen, transformeren jij en je tegenstander in rijke investeerders. Elke speler moet gedurende het spel in een of meer expedities investeren. Maar zoals altijd bij investeren, brengt het risico’s met zich mee…

Je betaalt per expeditie namelijk 20 punten en die moet je terug verdienen. Lukt dat niet? Dan zijn het minpunten.

Daarnaast kun je ook een weddenschap aangaan om de punten van een expeditie te verdubbelen, te verdriedubbelen of zelfs te verviervoudigen. Maar let op, met minpunten gebeurt precies hetzelfde! Uiteindelijk wint de speler met de meeste punten.

Lost Cities is een makkelijk kaartspel voor 2 personen dat niet te lang duurt (15-20 minuten). Dit maakt het ook leuk voor mensen die minder vaak spellen spelen. Maar voor de echte fanatiekeling zit er naar mijn mening wat weinig uitdaging en een te grote geluksfactor in.

Je kunt Lost Cities bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be, Amazon.nl en Wehkamp.nl.

Hieronder zie je hoe dit gezelschapsspel voor 2 personen eruit ziet:

Spel voor 2 personen: Lost Cities (Speelmateriaal)

Hieronder kun je de trailer zien van dit spel voor 2 personen door 999 Games:

3 – Konumo Batalo

Konumo Batalo Dobbelspel
 • Soort spel: Dobbelspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Uitgever: The Dutch Game Mill

In Konumo Batalo zijn jij en je tegenstander elk een clanleider die het niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Er kan maar 1 clan zijn! En daarom stellen jullie allebei een team samen van de 6 beste krijgers, met ieder een unieke, handige kracht.

Je begint een ronde door tegelijk 8 dobbelstenen te gooien. Vervolgens kun je met deze dobbelstenen bepaalde acties uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld je tegenstander aanvallen, een van je eigen krijgers genezen of investeren in speciale spreuken die later misschien nog wel van pas komen. En zo zijn er, afhankelijk van de krijgers die je kiest, talloze acties om uit te kiezen. Kies jij de juiste?

Je moet eerst enkele krijgers van je tegenstander verslaan om daadwerkelijk aanvallen op diens clanleider te kunnen doen. Maar zodra je de clanleider verslaat, win je ook direct spel!

Konumo Batalo is een kaart- en dobbelspel voor 2 personen dat ongeveer 30 minuten duurt. Het is relatief eenvoudig en heeft naar mijn mening zeer gave artwork. Ik schrok wel van dobbelstenen, maar omdat je zowel lage als hoge dobbelstenen altijd wel kunt gebruiken, kun je moeilijk ‘slecht’ blijven gooien. Oja, je hebt de keuze uit 13 krijgers. Doordat je elke keer weer andere krijgers kunt kiezen blijft het spel goed herspeelbaar en uitdagend!

Je kunt Konumo Batalo bestellen op bol.com.

Hieronder zie je hoe dit 2-persoons spel eruit ziet:

Konumo Batalo (Speelmateriaal)

Bekijk hieronder eventueel de speluitleg van Nox Spellenzolder:

4 – Targi

Bordspel voor 2 personen: Targi
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Uitgever: White Goblin Games

In dit spelletje voor 2 spelers is elke speler de aanvoerder van een zwervende Berberstam genaamd Toearegs. Hoewel Targi de benaming is voor de mannen van dit volk, staat het in vele talen ook voor ‘markt’. Het is dus niet voor niets dat je in dit spel handel moet drijven…

Jij moet als aanvoerder de juiste, tactische keuzes maken tijdens het spel. Door deze keuzes kun je goederen verkrijgen (dadels, zout en peper) en ze vervolgens weer verhandelen. Dit levert je goud, stamkaarten en/of zilveren kruisen op. Deze laatste twee zijn vervolgens weer punten waard. De juiste balans vinden in het verdienen van goud en punten, is dus de kunst. Wie de meeste punten heeft aan het einde van het spel, is de winnaar van jullie tweetal.

Kijkend naar spellen die speciaal gemaakt zijn voor 2 personen, is Targi een van de meer toegankelijkere, strategische spellen. Leuk is ook dat de opstelling van het bord variabel is, zodat elk potje weer anders is. Targi is een leuk 2 speler spel voor strategische spelers die niet bang zijn voor een strijd.

Je kunt Targi bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en WhiteGoblinGames.nl.

Hieronder zie je hoe dit spel voor 2 personen eruit ziet:

Bordspel voor 2 personen: Targi Speelmateriaal

Bekijk hieronder de online speluitleg van dit bordspel voor 2 personen door White Goblin Games zelf:

5 – Kahuna

Bordspel voor 2 personen: Kahuna
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Uitgever: White Goblin Games

In dit bordspel voor 2 personen zijn jij en je tegenstander allebei een Kahuna-priester. Met Kahuna-magie moeten jullie proberen om zoveel mogelijk eilanden onder jullie invloed te krijgen.

Maar heb je eenmaal een eiland dat zich volledig heeft overgegeven aan jou? Dan kan het zomaar zijn dat je tegenstander langskomt als jij weg bent en het eiland achter je rug om overneemt. Je wint dit 2-speler spel als je na 3 rondes de meeste punten hebt verdiend.

Met Kahuna ben je ongeveer 30-45 minuten bezig. Hoewel je afhankelijk bent van de kaartjes die je pakt (of kunt pakken), kun je elke keuze wel baseren op wat je de meeste punten oplevert. En dat kan bouwen aan je eigen weg zijn, of juist afbreken bij de ander… rivaliteit dus!

Je kunt Kahuna bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en WhiteGoblinGames.nl.

Hieronder zie je hoe dit gezelschapsspel voor 2 personen eruit ziet:


En hieronder zie je de online speluitleg van Nox Spellenzolder:

6 – 7 Wonders: Duel

Bordspel voor 2 spelers: 7 Wonders Duel
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Uitgever: Repos Production

7 Wonders is zo’n spel waarbij feedback ten harte werd genomen. De 2 speler variant van het originele spel viel wat tegen. Daardoor besloot te maker de hulp in de schakelen van 2-speler-expert Bruno Cathala een speciaal spel voor 2 spelers: 7 Wonders Duel.

Check hier alle 7 Wonders spellen en uitbreidingen.

Net als bij het basisspel probeer je jouw beschaving groots te maken. Over een tijdsbestek van 3 tijdperken ontwikkel je jezelf op het gebied van de wetenschap, handel en militair. Ook kun je natuurlijk wonderen verrichten. In principe wint na het 3e tijdperk de speler met de meeste punten. Maar let op; krijgt je tegenstander tijdens het spel een te grote legermacht? Dan verlies je alsnog!

Bij het originele spel van 7 Wonders ben je, naar mijn mening, vooral met jezelf bezig. Het militaire aspect doet wel iets, maar is niet per se allesbepalend. En dat is met de 2 speler editie van 7 Wonders wel. En dat kan ik wel waarderen. Je móet je tegenstander in de gaten blijven houden!

Je kunt 7 Wonders Duel bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Amazon.nl.

Hieronder zie je hoe het speelmateriaal van dit spelletje voor 2 spelers er uit ziet:

Bordspel voor 2 spelers: 7 Wonders Duel Speelmateriaal

Hier kun je de online speluitleg van Nox Spellenzolder bekijken:

7 – Mr. Jack

2 Speler Spel: Mr. Jack
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 14 Jaar
 • Uitgever: Hurricane Games

Waar Bruno Cathala al meehielp met 7 Wonders Duel, heeft hij ook zo zijn eigen 2 speler spellen. Mijn favoriet daarvan is zonder twijfel Mr. Jack. En dan in het bijzonder Mr. Jack in New York.

Je speelt dit detective spel op een bord met een abstracte versie van New York. Je verschuift als detective karakters over het bord. Één van die karakters is Jack the Ripper! En aan jou als detective de taak om deze te ontmaskeren! Jack mag echter ook zelf karakters verplaatsen en dit voorkomen. Als het Jack lukt om uit New York te ontsnappen, dan wint hij het spel. Pak je Jack? Dan win jij!

Voor mij werkte het 2-personen spel Mr. Jack zeeeeeeeeeer verslavend. Dat kwam misschien door het enthousiasme van mijn goede vriend Romeo, die me kennis liet maken met het spel. Maar los daarvan zet je met Mr. Jack een spannend kat en muis spel op tafel waarbij je elkaar steeds te slim af probeert te zijn!

Je kunt Mr. Jack in New York bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com en Spelhuis.be.

Hieronder zie je hoe het speelveld van dit duel er uit ziet:

2 Speler Spel: Mr. Jack in New York

En hieronder kun je eventueel de Engelstalige uitleg van dit spel voor 2 personen bekijken door The Dice Tower:

8 – Rat Attack

Spelletje voor 2 personen: Rat Attack
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Uitgever: White Goblin Games

Ik maakte vorig jaar (2019) kennis met Rat Attack. Werkelijk waar; ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar het zag er erg leuk uit. Zelfs mijn katten vonden het leuk (kijk maar naar mijn Rat Attack spel review).

De ene speler is rood en andere speler is groen. Je speelt om de beurt twee rechthoekige tegels, bestaande uit drie vakjes. Je legt ze tegen elkaar aan of op elkaar. Zodra er nu twee of meer dezelfde symbolen van jouw kleur kruid tegen elkaar worden gelegd, krijg je punten. Maar pas op! Er zitten ook ratten in jouw kleur tussen. Zijn er 3 ratten zichtbaar? Dan verlies je. Anders tel je aan het einde van het spel wie de meeste punten heeft.

Rat Attack is een spel voor 2 personen dat je snel onder de knie zult hebben. Het biedt meer uitdaging dan je in eerste instantie misschien denkt. Niet per se super tactisch, maar absoluut een vlot spel waarbij je wel moet nadenken!

Je kunt Rat Attack online bestellen bij Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en WhiteGoblinGames.

Hieronder zie je hoe het speelmateriaal van dit spelletje voor 2 personen er uit ziet:

Spelletje voor 2 personen: Rat Attack Speelmateriaal

Bekijk hieronder eventueel de online speluitleg:

9 – Jaipur

Kort Spelletje voor 2 Personen: Jaipur
 • Soort spel: Kaartspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Uitgever: Asmodee

Een spelletje voor 2 personen waar ik een beetje door verrast werd, is Jaipur. Voor het genre staat het ook best hoog op BoardGameGeek (#16 in de categorie familiespellen!). Ook noemde lezers van dit blog het al eens in een reactie.

Jaipur is supersimpel. Je trekt kaarten met 6 verschillende goederen en/of kamelen. Door diverse goederenkaarten in te leveren, kun je goederenfiches pakken. En die leveren punten op. Maar de speler die als eerste pakt, krijgt meer punten. Ook zijn er bonuspunten voor als je 3 of meer kaarten tegelijk inlevert. Aan het einde van een ronde tel je de punten bij elkaar op en de winnaar krijgt een fiche. De speler die als eerste 2 rondes wint, wint het spel!

Dit is écht een snel en simpel spelletje voor 2 personen. Doordat je af en toe een gokje moet wagen, houd je het spel ondanks zijn eenvoud uitdagend en spannend. Zoek je dus een toegankelijk, laagdrempelig en kort spel voor 2 spelers? Dan is Jaipur absoluut een aanrader!

Je kunt Jaipur online bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Amazon.nl.

Hieronder zie je hoe het speelmateriaal van dit korte spel voor 2 personen er uit ziet:

Kort Spelletje voor 2 Personen: Jaipur Speelmateriaal

Bekijk hieronder eventueel de online speluitleg van Nox Spellenzolder:

10 – De Vos in het Bos

Kaartspel voor 2 Personen: De Vos in het Bos
 • Soort spel: Kaartspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Uitgever: White Goblin Games

Wie van hartenjagen, bridgen, rikken of andere slagenspellen houdt, zal De Vos in het Bos vast en zeker waarderen. Houd echter rekening met de kaarten die je speelt, want die zorgen voor de nodige onvoorspelbaarheid in dit kaartspel voor 2 personen!

Het doel van dit 2 speler spelletje is niet om de meeste slagen te winnen, maar het juiste aantal slagen! Te weinig levert geen punten op. Teveel ook niet. In het begin wordt een troefkleur bepaald. Daarna komt de leider met een eerste kaart uit. Wie de slag wint, is daarna aan de beurt. De speler die na een paar rondes als eerste 21 punten bereikt, wint het spel!

Vroeger (joh, Hans, je bent pas 32) rikte ik veel met m’n familie. Urenlang. Het idee van slagen halen vond ik altijd leuk. De Vos in het Bos biedt wat meer onvoorspelbaarheid. Hierdoor raak je enige controle kwijt, maar dat maakt dit spelletje voor 2 wél extra spannend!

Je kunt De Vos in het Bos online bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en WhiteGoblinGames.

Hieronder zie je hoe de kaarten van dit 2 speler spel er uit zien:

Kaartspel voor 2 Personen: De Vos in het Bos Speelmateriaal

Bekijk hieronder eventueel de online speluitleg van dit kaartspel voor 2 personen door White Goblin Games:

Spellen voor 2 Personen (en meer)

Dan zijn er natuurlijk nog spellen die gemaakt zijn voor meer spelers, maar ook prima te spelen zijn met z’n tweeën. Daaronder vind je hier 5 spellen van.

11 – Regenwormen

Dobbelspel voor 2 Personen: Regenwormen
 • Soort spel: Dobbelspel
 • Aantal spelers: 2-7 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Uitgever: 999 Games

Ik denk dat Regenwormen tot de meest populaire dobbelspellen behoort bij zowel kinderen als volwassenen. Niet verwonderlijk, het spel én de Regenwormen uitbreidingen is immers bedacht door Reiner Knizia!

Met Regenwormen dobbel je alle dobbelstenen. Je legt dan dobbelstenen opzij met dezelfde waarde. Daarna gooi je de rest opnieuw en leg je weer wat opzij (behalve een waarde die je al opzij hebt gelegd). Als je stopt tel je alle opzij gelegde waarden bij elkaar op en mag je de tegel met dat getal pakken. Op die tegel staan ook wormen. Wie uiteindelijk de meeste wormen verzameld, wint het spel!

Regenwormen is hét spel dat bijna altijd succes belooft als je met kinderen speelt. Ik ken geen enkel kind die dit spelletje niet leuk vindt. Je moet de regels even doorhebben, maar omdat het een kwestie van geluk is, kan iedereen winnen!

Je kunt Regenwormen bestellen bij 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Wehkamp.nl.

Hieronder zie je hoe het speelmateriaal er uit ziet:

Dobbelspel voor 2 Personen: Regenwormen Speelmateriaal

Bekijk hieronder de online speluitleg van 999 Games:

12 – Qwixx

Dobbelspel voor 2 Personen: Qwixx
 • Soort spel: Dobbelspel
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Uitgever: White Goblin Games

Qwixx is een dobbelspel voor 2-5 spelers. Leuk met meer spelers, maar ook zeker leuk om met z’n tweeën te doen. Er zijn overigens ook diverse Qwixx uitbreidingen verkrijgbaar.

De bedoeling van het spel is dat je zoveel mogelijk vakjes van je scoreblok wegstreept. En dat kun je doen als de juiste kleur dobbelsteen én het juiste aantal ogen wordt gegooid. Bovendien mag je zelfs op je eigen scoreblad wegstrepen als een andere speler het getal gooit dat jij nodig hebt!

Maar let op. Als je ergens een getal doorstreept op je scoreblad, dan mag je de getallen die vóór het weggestreepte getal staan niet meer wegstrepen. En als je in jouw beurt helemaal geen getal weg kunt strepen, dan krijg je minpunten. De persoon met de meeste punten wint het spel.

Qwixx is één van de spelletjes die hier het meest op tafel heeft gelegen. Het is zó makkelijk. Je speelt het zó snel. Én doordat je wat gokjes moet wagen blijft het lekker spannend. Absoluut een leuk dobbelspel dat goed met 2 personen te spelen is!

Je kunt Qwixx bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Wehkamp.nl.

Hieronder zie je hoe dit dobbelspel voor 2 personen eruit ziet:

Inhoud Qwixx

Bekijk hieronder de online speluitleg van White Goblin Games:

13 – Clever

Dobbelspel voor 2 Personen: Clever
 • Soort spel: Dobbelspel
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Uitgever: 999 Games

Het spel Clever werd in 2019 genomineerd voor de Speelgoed van het Jaar. En dat is niet voor niets. Deze roll & write bracht echt meer verdieping in het simpelweg dobbelen. En voor de auteurkenners; hij is van Wolfgang Warsch. Hij heeft al de nodige successen gehad met o.a. De Kwakzalvers van Kakelenburg en The Mind!

Als je aan de beurt bent mag je 3 de dobbelstenen gooien. Elke keer gebruik je één dobbelsteen. Afhankelijk van de kleur (en waarde) die je weglegt, mag je een getal of kruis zetten in het veld op je scoreformulier van dezelfde kleur. Uiteindelijk wil je zoveel mogen kruisen en strepen. De speler die de meeste punten haalt, wint het spel!

Op dit moment vind ik Clever denk ik het leukste dobbelspel dat er is. Het is net als Qwixx dus een roll & write, maar er zit meer in. Je moet goed plannen en het is zo lekker als je een mooie combinatie maakt. Én perfect voor 2 spelers!

Je kunt Clever online bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com en Spelhuis.be.

Hieronder zie je hoe het speelmateriaal er uit ziet:

Dobbelspel voor 2 Personen: Clever Speelmateriaal

Bekijk hieronder de speluitleg van 999 Games zelf:

14 – Carcassonne

Bordspel voor 2 spelers: Carcassonne
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Uitgever: 999 Games

Met Carcassonne ga je terug naar de Middeleeuwen: reusachtige kastelen met dappere ridders, prachtige kloosters met serene monniken, gevaarlijke wegen waar struikrovers op de loer liggen en hardwerkende boeren die er alles aan doen om te overleven.

Het bord van Carcassonne is altijd weer anders. Je creëert het namelijk samen gedurende het spel. Je legt een tegel aan en kunt vervolgens kiezen om direct punten te scoren. Of je wacht nog even, zodat je daarna meer punten kunt scoren. Maar wacht niet te lang, want de tegenstander kan proberen mee te profiteren van jouw punten!

Carcassonne is zo’n typisch voorbeeld van een eenvoudig spel met eindeloze mogelijkheden en meer tactiek dan men verwacht. Niet voor niets heb ik een blog geschreven met Carcassonne Spel Tips. Van de mensen uit mijn omgeving waarbij Kolonisten van Catan in de smaak valt, vindt vrijwel iedereen Carcassonne ook erg leuk.

Je kunt Carcassonne bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Wehkamp.nl.

Hieronder zie je hoe dit bordspel eruit ziet:

Bordspel voor 2 spelers: Carcassonne Speelmateriaal

Bekijk hieronder eventueel de online speluitleg van 999 Games:

15 – Ticket to Ride: Nordic Countries

Bordspel voor 2 spelers: Ticket to Ride Nordic Countries
 • Soort spel: Bordspel
 • Aantal spelers: 2-3 Personen
 • Speelduur: 60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Uitgever: 999 Games

Een bijzonder populair spel waarvan bijna elk jaar wel een versie van is uitgekomen, is Ticket to Ride. De meeste versies zijn geschikt voor 2-5 spelers en ook zeker goed te doen voor een duo.

Maar er zijn 2 versies die écht speciaal gemaakt zijn voor minder personen (2-3). Dat zijn Ticket to Ride: Nordic Countries en Ticket to Ride: India & Switzerland. Nordic Countries kun je alleen op zichzelf spelen. India & Switzerland is een uitbreiding, waar je een basisspel als Ticket to Ride USA of Ticket to Ride Europe voor nodig hebt. Lees eventueel mijn blog “Welke Ticket to Ride Versies zijn er” voor de verschillen tussen deze 2 varianten.

Met Ticket to Ride heb je een geografische kaart als bord met daarop steden en verbindingswegen voor de trein. De bedoeling is dat je steden door middel van treintjes met elkaar verbindt, zodat je bestemmingskaarten behaalt en punten scoort. Haal je een bestemmingskaart niet? Dan krijg je minpunten!

Bij dit bordspel zul je merken dat tijd een belangrijke factor is. De routes waar je op kunt bouwen zijn namelijk beperkt. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Dat maakt Ticket to Ride een spannend bordspel met de nodige tactiek (Lees hier mijn Ticket to Ride Tips) en interactie tussen spelers.

Je kunt Ticket to Ride: Nordic Countries bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com en Spelhuis.be.

Hieronder zie je hoe dit gezelschapsspel eruit ziet:

Bordspel voor 2 spelers: Ticket to Ride Nordic Countries Speelmateriaal

Bekijk hieronder de online speluitleg van The Lucky Bastard:

Nu ben jij aan de beurt!

Bovenstaand overzicht is geen volledig overzicht. Het zijn puur gezelschapsspellen voor 2 personen die ik zelf ooit heb gespeeld en waarvan ik denk dat ze voor andere spellenliefhebbers ook leuk kunnen zijn. Gebruik dit blog dus als inspiratie.

Ken je zelf nog een leuk bordspel, kaartspel of dobbelspel voor 2 personen? Laat het dan weten in de reacties!

Voor dit blog heb ik afbeeldingen van 999 Games, White Goblin Games en Days of Wonder gebruikt.

Wil je meer inspiratie voor spellen? Lees dan eens onderstaande blogs:

16 reacties

 1. Onderstaande spellen voor 2 personen (of meer) speel ik graag:
  – Gubs
  – Jaipur
  – Ligretto
  – Kwatro

 2. Natuurlijk het verboden eiland. Een echte must voor met zijn tweeën en ook voor het hele gezin.

  1. De enige echte klassieker. Vergeten door de meesten…

 3. Leuke spellen. Hierbij enkele toevoegingen:
  – Schotten-totten alhoewel die misschien uit de handel is.
  – Qwirkle cards
  – Dominion (gelijk een stuk ingewikkelder spel)

 4. Ongelooflijk dat je het kaartspel De Vorsten van Catan nog niet hebt uitgeprobeerd? Dit is echt een enorme aanrader. Nog leuker en uitdagender dan het bordspel, vind ik. Als je het basisspel koopt, zitten daar meteen 3 uitbreidingssets bij. Dan zijn er nog twee dozen met elk 3 uitbreidingssets te koop, dus eindeloos speelplezier. Ik speel het nu twee jaar en het verveelt nog niet.
  Een andere versie van Catan voor twee personen is Ruimteschepen van Catan. Dit is wel met een speelbord. Meer geschikt voor (iets oudere) kinderen.

 5. Rozenkoning mijn favoriet ,weinig bla,bla en toch een uitstekend spel

 6. -Patchwork Speciaal voor 2 personen
  – Hive Pocket
  – Agricola 2 spelers

 7. Wat dachten jullie van regenwormen..simpel dobbelen, laagdrempelig maar erg vermakelijk.

  1. Regenwormen, fantastisch spel, zo simpel, altijd leuk met onze tieners en het duurt niet zo lang.

 8. Altiplano is onze favoriet. Je hebt er wel wat tijd voor nodig.

 9. Super leuk deze tips voor spellen voor twee personen! Leuk om ideeën op te doen en handig met de links naar filmpjes met uitleg. Vergeet ook Dale of Merchants niet! Mooi vormgegeven deck building spel voor twee personen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *