De 17 Leukste Spellen voor 2 Personen (zowel volwassenen als kinderen)!

De Leukste Spellen voor 2 Personen!

Als spelletjesfanaat krijg ik regelmatig de vraag: “Wat zijn nou leuke spellen voor 2 personen?” Want ja, je krijgt niet altijd een grote groep bij elkaar. Ik geef die mensen graag wat tips voor tweepersoons spelletjes.

Maar met die informatie kan ik natuurlijk veel meer mensen helpen. Daarom heb ik dit blog opgesteld met de beste spellen voor 2 spelers. De meeste zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Voordat je begint met lezen: de meeste spellen voor 2 personen in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met tweespelerspellen toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Wat zijn leuke spellen voor 2 personen (of meer)?

De meeste bordspellen kun je sowieso met 2 spelers doen. Echter, veel van die spellen zijn ook geschikt voor meer personen (kinderen of volwassenen). Speel je zo’n spel met z’n tweeën? Dan werkt dat niet altijd even goed. In dit blog vind je juist spelletjes die speciaal ontwikkeld zijn om met z’n tweetjes te spelen.

Zijn er dan helemaal geen gezelschapsspellen die je goed met 2 spelers én meer personen kunt doen? Ja hoor. Onderaan dit blog heb ik er daar ook een paar van toegevoegd. De 2-speler-versies hiervan werken hartstikke goed!

Tot slot: alle spellen in dit blog zijn dusdanig groot en/of echte bordspellen voor 2 personen. Heb je liever iets kleins? Bekijk dan eens mijn blogs met:

Veel plezier bij het vinden van je nieuwe bordspel voor 2 personen en als je vragen of suggesties heb, deel ze dan gerust in een reactie!

Hive (Pocket)

Hive Pocket: op Tafel

Hive Pocket: Tegel Verplaatsen

Hive Pocket: Tegel Aanleggen

Hive Pocket: Witte Insecten in Voorraad

Hive Pocket Insecten

Hive Pocket: Mieren om Bijenkoningin Heen

Hive Pocket: Startopstelling

Hive Pocket: Mier zet Bijenkoningin Vast

Hive Pocket: Omsingelde Bijenkoningin

Hive Pocket Spel: Gevulde Buidel

 • Uitgever: Tucker’s Fun Factory
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 9 Jaar
 • Soort: Tile placement

In Hive proberen 2 spelers de bijenkoningin van de ander volledig te omcirkelen met insecten. Je kunt óf een nieuw insect in de zwerm (=hive) plaatsen óf een insect dat al in de zwerm ligt verplaatsen. Elk insect heeft zo zijn eigen verplaatsingsregels. De speler die als eerste de bijenkoning van de ander omcirkelt wint het spel!

> Check hier m’n uitgebreide Hive spel review !

Ik vind Hive een van de uitdagendere abstract spelletjes voor 2 spelers. Je hebt weinig speelmateriaal, bijna geen voorbereidingstijd én je speelt het lekker snel. Dankzij het stevige zakje kun je dit reisspelletje makkelijk meenemen – want het past zich qua vorm aan aan je koffer of tas. Ondanks de eenvoud zwermt er een diepgang boven het spel die het verrassend tactisch en uitdagend maakt. Let wel, zoals een mug jou irriteert, zo zullen jij en je tegenstander elkaar in Hive ook moeten irriteren. Niet iedereen zoekt dat in een gezelschapsspelletje voor 2 personen.

Je kunt dit spelletje voor 2 personen online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Patchwork

Patchwork Spel: op Tafel

Patchwork Spel: Puzzelstukken in Cirkel

Patchwork Spel: Potje met z'n Tweeën

Patchwork Spel: Pion Tussen Puzzelstukken

Patchwork Spel: Puzzelstuk op Tableau Plaatsen

Patchwork Spel: Tijdspoor

Patchwork Spel: Afgemaakte Deken

Patchwork Spel: 7x7 Bonus en Knopen

Patchwork Spel: Vol Tableau

Patchwork Spel: Tijdspoor op het Einde

Patchwork Spel: Knopen als Voorraad

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Tile placement
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

In Patchwork ga je een lapjesdeken maken. Je betaalt knopen voor lapjes stof (puzzelstukjes), legt deze op je spelerstableau en kunt zo weer nieuwe knopen krijgen. Daarna kun je weer een nieuw lapje kopen, enzovoorts. Knopen zijn aan het einde van het spel punten waard. De speler die de meeste knopen heeft, wint dit spel voor 2 personen

> Lees hier mijn uitgebreide Patchwork spel review !

Ik denk dat Patchwork zich tot de beste spellen voor 2 personen mag rekenen. Hoewel velen van m’n lezers ‘m al kennen, mag hij naar mijn mening niet ontbreken in dit blog met met spellen voor koppels. Het doosje is compact, je hebt niet heel veel ruimte nodig op tafel én je hebt mooi speelmateriaal. Je bent met je eigen puzzel bezig en kijkt met een schuin oog naar je tegenstander. Een unieke twist in beurtvolgorde maakt dit extra uitdagend!

Je kunt dit populaire bordspel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Splendor Duel

Splendor Duel: op Tafel

Splendor Duel: Het Aanbod

Splendor Duel: Fiches op Speelbord

Splendor Duel: Fiches van Speelbord Nemen

Splendor Duel: Privilege Scrollen naast Speelbord

Splendor Duel: Speelbord Aanvullen

Splendor Duel: Dikke Fiches

Splendor Duel: Fiches in Buidel Doen

Splendor Duel: Kroonkaart Nemen

Splendor Duel: Vol Speelgebied Verliezer

Splendor Duel: Vol Speelgebied Winnaar

 • Uitgever: Space Cowboys
 • Soort: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

In Splendor Duel zijn jij en je tegenstander meester van een juweliersgilde. Je verzamelt edelsteenfiches van een dynamisch speelbord. Met die fiches kun je juweelkaarten kopen (ofwel juwelen maken). Elke kaart levert een permanente edelsteen op die je weer kunt gebruiken bij het kopen van nieuwe kaarten. Daarnaast leveren een deel van de kaarten ook punten op. Je kunt ook scrollen verzamelen die je tactisch kunt inzetten voor extra edelsteenfiches. De speler die als eerste 20 punten heeft, 10 of meer kronen heeft verzameld óf 10 punten binnen één kleur edelsteen heeft, wint het spel.

> Check hier m’n uitgebreide Splendor Duel review !

Ik vind Splendor Duel een prachtige productie. Noemenswaardig is de doos; lekker compact en efficiënt gevuld. Ideaal om mee te nemen op reis! Het spel lijkt op de originele Splendor, maar is verrijkt met een aantal elementen die voor extra interactie zorgen. Spelers komen hierdoor lijnrecht tegenover elkaar te staan en zullen elkaar soms bewust moeten tegenwerken. Vind je dat niet erg? Dan kan ik Splendor Duel aanraden als relatief licht, doch uitdagend spelletje voor 2 personen!

Je kunt dit leuke gezelschapsspel voor 2 personen online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Targi

Targi Spel: op Tafel

Targi Spel: Speelveld

Targi Spel: 3e Overval

Targi Spel: Vol Gebied

Targi Spel: Meeples en Actiestenen

Targi Spel: Verzamelde Handelswaren en Munten

Targi Spel: Stamkaarten met Eigenschap

Targi Spel: Startspelerfiche en Verzamelde Punten

Targi Spel: Effecten van Stamkaarten

Targi Spel: Handelswaarkaarten en Stamkaarten

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort: Worker placement
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Speelduur: 60 Minuten

In Targi zijn jij en je tegenstander de leiders van een Berberstam die handel moeten drijven op de markt (=targi in veel talen). Door stamleden slim in te zetten krijg je goederen en geld. Die kun je vervolgens weer gebruiken om stamkaarten te krijgen. Door de juiste stamkaarten te verzamelen krijg je punten. Uiteindelijk wint de speler met de meeste punten.

Ik vind worker placement (bijna) altijd erg leuk. Het plaatsen van een meeple om acties te doen. Nou, dat mechanisme zit ook in kleinere spellen, zoals Targi. Het doosje is verrassend klein, maar vraagt toch aardig wat van je hersenen. Het is zo’n spel voor 2 personen waarbij je net iets meer moet nadenken en vooral moet anticiperen op de ander. Vinden jij en je partner dat leuk? Dan is dit absoluut een aanrader!

Je kunt dit leuke bordspel voor 2 volwassenen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Konumo Batalo

Konumo Batalo: op Tafel

Konumo Batalo: Verdedigingsdobbelstenen

Konumo Batalo: Blauwe Boss Luvaro

Konumo Batalo: Blauwe Krijgers

Konumo Batalo: Blauwe Krijgers Vooraan

Konumo Batalo: Rode Boss Luvaro

Konumo Batalo: Rode Krijgers

Konumo Batalo: Rode Krijgers Vooraan

Konumo Batalo: Scutum

Konumo Batalo: Spreuken

 • Uitgever: The Dutch Game Mill
 • Soort: Dice Rolling & Take That!
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30-45 Minuten

In Konumo Batalo zijn jij en je tegenstander clanleiders die proberen om, met een zorgvuldig samengesteld team, elkaar uit te schakelen. Elke ronde werp je de dobbelstenen. Vervolgens ga je deze om de beurt inzetten op aan te vallen, nieuwe dobbelstenen te krijgen of spreuken te verzamelen die je kunt inzetten. Door aan te vallen dalen de levenspunten van de krijgers. Heeft je tegenstander geen krijgers meer óf heb je zijn of haar clanleider gedood? Dan win je het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Konumo Batalo review!

Ik vind Konumo Batalo een interessant spel voor 2 personen waar verrassend veel inzit. Niet alleen op het gebied van materiaal (zoals dobbelstenen en kaarten), maar ook op het gebied van tactiek en herspeelbaarheid. Wel zullen koppels dit wat vaker moeten doen voordat je het goed doorhebt. Oja, wees niet bang voor de geluksfactor van dobbelstenen: je kunt zowel lage als hoge dobbelstenen gebruiken!

Je kunt dit spel voor 2 spelers online bestellen op bol.com en TheDutchGameMill.com.

Genius Square

The Genius Square: op Tafel

The Genius Square: Dobbelstenen Gooien

The Genius Square: Coördinaten op Dobbelstenen

The Genius Square: Stenen op Coördinaten

The Genius Square: Puzzelen

The Genius Square: Duel

The Genius Square: Voltooide Puzzel

The Genius Square: Opdracht op Niveau 1

The Genius Square: Puzzelstuk van Dichtbij

In The Genius Square gooi je eerst 7 dobbelstenen. Daarna pak je je spelersbord en leg je de 7 cilinders op de gegooide coördinaten. Dan begint het puzzelen. Je moet al jouw gekleurde speelstukken passend in het bord krijgen. In principe zijn er meer mogelijkheden per puzzel. Maar je kunt de moeilijkheidsgraad verhogen (door 1, 2, 3 of 4 speelstukken naar hun witte zijde te draaien) totdat er nog maar één optie mogelijk is.

Ik houd van wiskundige slimmigheden en The Genius Square is daar een voorbeeld van. Geen enkele puzzel die je maakt is hetzelfde. Zo knap bedacht én goed voor de herspeelbaarheid. Bijkomend voordeel is dat je dit educatieve spelletje vanaf 6 jaar lekker in je eentje kunt spelen óf in een race tegen de klok met z’n tweeën. Daarbij kun je zelfs een duel-modus spelen waarbij elke speler (los van elkaar) 5 niveaus moet doorlopen. De speler die als eerste niveau 5 haalt, wint het spel.

Je kunt dit denkspel voor 2 personen online bestellen op bol.com.

Codenames Duet

Codenames Duet: op Tafel

Codenames Duet: Tijdfiches

Codenames Duet: Opdrachten Speler 1

Codenames Duet: Opdrachten Speler 2

Codenames Duet: Spionnen op Woorden

Codenames Duet: Woorden in Speelveld

Codenames Duet: Spionnen

Codenames Duet: Huurmoordenaar

Codenames Duet: Woordkaarten

Codenames Duet: Missieblok

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort: Coöperatief & Deduction
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 15-30 Minuten

In dit coöperatieve spel voor 2 personen vormen jullie samen een team. Er liggen 25 kaartjes met woorden op tafel. Jullie zijn om de beurt een hoofdspion. Hij of zij moet door middel van een één woord en een getal een hint geven die betrekking heeft op een X aantal kaartjes. De andere speler moet vervolgens raden om welke kaartjes dit gaat. Lukt het jullie om – voordat het aantal rondes voorbij is – de code te kraken?

Ik vind coöperatieve spellen vooral leuk als alle spelers actief mee moeten doen. Codenames Duet past perfect in dat straatje. Niemand kan de leiding nemen en alles bepalen voor de ander. Je moet het echt samen doen. Codenames was voor mij al een van de beste partyspellen ooit. Met weinig speelmateriaal zo’n gevarieerd spelverloop bedenken. Dit tweespelerspel is de perfecte variatie op Codenames voor stelletjes die graag samen, met elkaar spelen!

Je kunt dit coöperatieve spel voor 2 spelers online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Escape Room The Game: 2 Players

Escape Room The Game: 2 Players - op Tafel

Escape Room The Game: 2 Players - Hint Decoder

Escape Room The Game: 2 Players - Kipnapped Introductiespel

Escape Room The Game: 2 Players - Prison Island

Escape Room The Game: 2 Players - Mad House

 • Uitgever: Identity Games
 • Soort: Escape Room (voor Thuis) & Breinbreker
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 60 Minuten

We kunnen er niet omheen: Escape Room spellen voor thuis zijn de laatste jaren enorm populair geworden. En door corona in 2020 kregen ook de 2 speler varianten een boost (want ja, je mocht geen bezoek ontvangen) dus veel koppels waar ‘maar’ met z’n tweeën. Met deze escape room heb je 3 scenario’s. Het eerste is een introductiespel. In de tweede moet je proberen te ontsnappen uit een gevangenis op een eiland. En in de 3e moet je een vriendin helpen uit het gekkenhuis te komen.

Escape Room: The Game was een breinbreke… eh, baanbrekend concept als het om escape rooms gaat. Met de originele spellen had je nog weleens dat het met 2 personen lastig was om alles op tijd op te lossen. Je had dan echt meer spelers nodig. Bij deze escape room voor 2 spelers is dat niet. Het speelmateriaal is precies afgestemd op duo’s. Houd je dus van samenwerken? Probeer dan echt eens dit tweespelerspel!

Je kunt deze escape room voor 2 volwassenen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Catan: Het Duel

Catan Het Duel: op Tafel

Catan Het Duel: Dobbelstenen

Catan Het Duel: Gebeurteniskaart Trekken

Catan Het Duel: Handkaarten

Catan Het Duel: Grootste Riddermacht

Catan Het Duel: Handelsschip

Catan Het Duel: Speciale Kaarten

Catan Het Duel: Stad met Uitbouwkaarten

Catan Het Duel: Trekstapels

Catan Het Duel: Actiekaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Resource Management & Engine Building
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30-75 Minuten

In dit spel voor twee bouw je aan je eigen vorstendom. Elke beurt gooi je 2 dobbelstenen. Eentje bepaalt wie welke grondstoffen krijgt. De andere bepaalt of er een struikrover toeslaat of gebeurtenis plaatsvindt. Daarna mag je de bekende straten, dorpen, steden en speciale gebouwen in je vorstendom leggen. De speler die zo als eerste 7 punten weet te halen wint het spel.

Wie kent Catan nou niet? Het originele spel kun je officieel niet met z’n tweeën spelen, al zijn er regels om dat wel te doen. Catan: Het Duel (voorheen Het Kaartspel genoemd) is speciaal ontwikkeld om juist met z’n 2en te doen. Je hebt een basisspel en kunt daarna uitbreiden met verschillende modules. Hierdoor duren potjes niet alleen langer, maar heb je ook meer variatie. Ideaal voor als jij en je partner (of moet ik tegenstander zeggen ;)?) graag verdwaald raken in de wereld van Catan.

Je kunt dit leuke gezelschapsspel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel Bordspel: op Tafel

7 Wonders Duel Bordspel: Sudden Deaths

7 Wonders Duel Bordspel: Voortgangsfiche Nemen

7 Wonders Duel Bordspel: Stad

7 Wonders Duel Bordspel: Allerlei Symbolen

7 Wonders Duel Bordspel: Ketensymbool

7 Wonders Duel Bordspel: Voorbeelden van Illustraties

7 Wonders Duel Bordspel: Nieuwe Vorm (Tijdperk III)

7 Wonders Duel Bordspel: Kaarten in Vorm (Tijdperk II)

7 Wonders Duel Bordspel: Kaarten op Tafel (Tijdperk I)

7 Wonders Duel Bordspel: Voorbeeld Puntentelling met Eindscores

 • Uitgever: Repos Production
 • Soort Spel: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30-45 Minuten

7 Wonders Duel wordt gespeeld over 3 tijdperken. Elk tijdperk trekken jij en je tegenstander om de beurt een kaart. Deze kun je (kopen en) bouwen, inwisselen voor geld óf inzetten om een wonder te bouwen. Door te investeren in gebouwen kun je o.a. grondstoffen produceren (en volgende gebouwen goedkoper bouwen), je militaire macht vergroten en investeren in de wetenschap. De speler die na 3 tijdperken de meeste punten heeft, wint het spel. Dring jij met jouw leger de andere stad binnen óf behaal jij wetenschappelijke overheersing vóórdat tijdperk 3 voorbij is? Dan win je ook.

> Lees hier mijn uitgebreide 7 Wonders Duel review !

Ik vind 7 Wonders Duel een geweldig en uitdagend spel voor 2 personen. Door het thema, het card drafting mechanisme en mogelijke sudden deaths ga je echt de strijd aan met elkaar. Je moet gemeen doen tegen elkaar om te winnen. Het is echt oorlog! Dankzij het variabele speelbord leiden er meerdere wegen naar Rome (eh, de overwinning). Je zult even moeten investeren in de spelregels, maar daarna raak je niet snel uitgekeken op dit bordspel.

Je kunt dit populaire bordspel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Brood & Bier

Brood en Bier Spel: op Tafel

Brood en Bier Spel: Handkaarten

Brood en Bier Spel: Kaart Spelen voor Oogst

Brood en Bier Spel: Ingrediënten in Opslag Leggen

Brood en Bier Spel: Upgrade Bouwen

Brood en Bier Spel: Kaarten van Trekstapel Pakken

Brood en Bier Spel: Ruilkaarten

Brood en Bier Spel: Ruilkaart Pakken

Brood en Bier Spel: Lege Akkers

Brood en Bier Spel: Verzameld Bier en Brood

Brood en Bier Spel: Eindscores

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort spel: Card Drafting & Resource Management
 • Aantal spelers: 2 personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

In dit gezelschapsspel voor 2 personen speel je 6 rondes, die elkaar afwisselen met zogenaamde vruchtbare en droge jaren. Elke ronde speel je om de beurt een kaart, net zolang totdat je er allebei 5 hebt gespeeld.

Door kaarten te spelen kun je ingrediënten verzamelen, brood bakken, bier brouwen en investeren in het verbeteren van je acties. Nadat je een kaart hebt gespeeld in vruchtbare jaren, geef je de rest door aan je tegenstander. In droge jaren hoef je geen kaarten te door te geven, maar zijn er wel minder ingrediënten op de akkers beschikbaar.

Je krijgt punten voor brood én bier, maar let op: de laagste score telt. Je moet dus zowel brood bakken als bier brouwen. De speler die na 6 rondes de meeste punten heeft (met zijn of haar laagste score) wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Brood & Bier review!

Ik vind Brood & Bier een leuk spel voor 2 personen. Het heeft met haar grote speelbord en kleurrijke houten speelstukken een noemenswaardige table presence voor dit kaliber spel. De look&feel is ongetwijfeld herkenbaar, maar de gameplay voelt voor mij – ondanks bekende mechanismen – uniek aan. Hoewel je deels afhankelijk bent van je tegenstander (en hij of zij van jou) viel mij op dat je niet de hele tijd met elkaar bezig hoeft te zijn. Daarnaast maakt de veelzijdigheid van kaarten dat je elke keer weer een andere tactiek moet brouwen. Je zult dan ook meerdere potjes moeten spelen om er écht iets van te bakken. Daarom vind ik Brood & Bier vooral geschikt voor gevorderde bordspelers die een iets uitdagender spel voor hun tweetjes zoeken.

Je kunt dit leuke bordspel voor 2 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

It’s a Wonderful Kingdom

It's a Wonderful Kingdom: op Tafel

It's a Wonderful Kingdom: Kaarten aan Beide Zijdes

It's a Wonderful Kingdom: Blokjes op Kaarten

It's a Wonderful Kingdom: Kaarten in Hertogdom

It's a Wonderful Kingdom: met Bedreigingsmodule

It's a Wonderful Kingdom: Kaarten in Aanbouw

It's a Wonderful Kingdom: Aflegstapel

It's a Wonderful Kingdom: Voltooide Quests

It's a Wonderful Kingdom: Verzamelde Schildfiches

It's a Wonderful Kingdom: Hertogdom

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Soort spel: Card Drafting & I Cut, You Choose
 • Aantal spelers: 2 personen
 • Vanaf leeftijd: 14 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

It’s a Wonderful Kingdom is een variatie op It’s a Wonderful World, maar dan speciaal ontwikkelt voor 2 spelers. Elke speler moet proberen zoveel mogelijk punten te scoren met zijn of haar hertogdom. Middels een ‘Ik split, jij kiest’ mechanisme verzamel je kaarten om te bouwen. Kaarten die je eenmaal hebt gebouwd leveren punten en/of extra grondstoffen op. Extra grondstoffen zijn fijn, want dan kun je meer bouwen. Maar pas op: want uiteindelijk wint de speler die na ronde 4 de meeste punten heeft. Staar je dus niet blind op grondstoffen!

> Lees hier mijn uitgebreide It’s a Wonderful Kingdom review!

Ik vind It’s a Wonderful Kingdom een geslaagd spel voor 2 personen (volwassenen). Met name het I Cut, You Choose mechanisme zorgt voor een leuke dynamiek, terwijl een klein blufelement voor extra spanning zorgt. Daarnaast bieden de 3 verschillende modules veel variatie, wat maakt dat It’s a Wonderful Kingdom een hoge herspeelbaarheid heeft. Bovendien maken de modules het spel toegankelijk voor zowel duo’s die elkaar graag dwarszitten als duo’s die genieten van een vrediger bestaan.

Je kunt dit bordspel voor 2 personen online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Wingspan: Azië

Wingspan Azië: op Tafel

Wingspan Azië: Vogel Nemen

Wingspan Azië: Einde Ronde Doel halen

Wingspan Azië: Rood Ei Plaatsen

Wingspan Azië: Duetfiche Plaatsen

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen met Push Your Luck

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen met Push Your Luck

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen om Andere te Naaien

Wingspan Azië: Vogeleigenschappen die Dingen aan Anderen Geven

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort spel: Set Collection & Area Control
 • Aantal spelers: 2 personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Met Wingspan Azië haal je niet alleen een uitbreiding voor Wingspan in huis, maar ook een op zichzelf staand bordspel voor 2 personen. Dit is de zogenaamde Duet Modus. Het spelverloop hiervan is vrijwel gelijk aan die van het basisspel van Wingspan. Je hebt alleen een duet-plattegrond waar je – na het plaatsen van een vogel – een duetfiche van jouw kleur op mag plaatsen. Deze fiches leveren punten op bij de einde ronde doelen.

> Lees hier mijn uitgebreide Wingspan Azië review!

De Duet Modus van Wingspan Azië vind ik een welkome toevoeging als tweespelerspel waarin je elkaar – anders dan in het basisspel – echt kunt dwarsbomen. Naai je elkaar liever niet? Dan kun je beter het basisspel spelen met z’n tweetjes. Naast de Duet Modus kun je Azië ook als uitbreiding voor het basisspel gebruiken. Je krijgt dan nieuwe kaarten waarmee de betrokkenheid en interactie buiten je eigen beurten wordt verhoogd. Ook krijg je een Zwerm Modus, waarmee je Wingspan tot 7 personen kunt spelen (zonder de speelduur langer te maken).

Je kunt dit bordspel voor 2 spelers online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, 999Games.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Cascadia

Cascadia Bordspel: op Tafel

Cascadia Bordspel: Gevulde Buidel

Cascadia Bordspel: Tegel Kiezen

Cascadia Bordspel: Dierfiche Plaatsen

Cascadia Bordspel: Natuurfiche Ontvangen

Cascadia Bordspel: Leefgebiedtegel Plaatsen

Cascadia Bordspel: Gemixte Dierkaarten

Cascadia Bordspel: Gebied

Cascadia Bordspel: Vol Natuurgebied

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort spel: Tile Placement
 • Aantal spelers: 1 tot 4 personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

In Cascadia pak je elke beurt één van de vier combinaties leefgebiedtegel en dierfiche die op tafel ligt. De tegel leg je tegen een andere tegel aan in jouw natuurgebied. Het dierfiche leg je op een tegel waar het dier op afgebeeld staat. Na 20 rondes leveren dierfiches punten op afhankelijk van de dierkaarten (de voorwaarde verschilt per kaart). Daarnaast krijgt iedere speler voor elk van de 5 verschillende gebieden (bergen, bos, prairies, draslanden en rivieren) 1 punt voor elke tegel in het grootste gebied van dat soort. Ook meerderheden en natuurfiches leveren punten op. De speler met de meeste punten wint.

> Lees hier mijn uitgebreide Cascadia bordspel review!

Ik vind Cascadia een van de meest toegankelijke spelletjes out there. Vraagt iemand me voor een leuk nieuw spel? Dan raad ik al snel Cascadia aan. Je zet het snel klaar, legt het snel uit én kunt snel beginnen met spelen. Ook heeft heeft een vriendelijk karakter (je naait elkaar niet of nauwelijks). Hoewel Cascadia uitermate geschikt is voor meer spelers, vind ik ‘m met 2 echt perfect. Je kunt dan nét iets meer anticiperen op tegels in het aanbod en dat geeft je wat grip op het spel. Aanrader!

Je kunt het bordspel Cascadia online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

De Kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg met Uitbreidingen op Tafel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Gevulde Buidel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Gevulde Ketel met Robijnen

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Gevulde Ketel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Waarzeggerskaarten

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Ingrediëntenboeken op Tafel

De Kwakzalvers van Kakelenburg: Scorebord

NB: Het is een tijdje geleden dat ik alleen het basisspel van Kwakzalvers van Kakelenburg speelde. Ik heb er niet eens goede foto’s van. Bovenstaande foto’s bevatten ook speelmateriaal van de Kwakzalvers uitbreidingen én Folded Space bakjes voor de Kwakzalvers van Kakelenburg. Los daarvan geeft het materiaal een goede indruk van hetgeen je op tafel krijgt!

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Push your luck + Bag building
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 45-60 Minuten

In De Kwakzalvers van Kakelenburg trekken spelers tegelijkertijd ingrediëntenfiches uit hun eigen buidel en leggen deze in de ketel. De meeste ingrediënten zullen bonussen opleveren. En des te verder je in de ketel komt, des te meer geld en punten je krijgt. Met geld koop je weer nieuwe fiches voor de volgende rondes. Trek alleen niet teveel knalerwten want dan ontploft de boel en is de beloning minder groot. De speler die na 9 rondes de meeste punten heeft wint dit spel.

> Lees hier mijn uitgebreide De Kwakzalvers van Kakelenburg review!

Ik durf te zeggen dat Kwakzalvers van Kakelenburg één van m’n favoriete bordspellen is. Het unieke push your luck mechanisme maakt dat je pech of geluk kunt hebben. Hoever ben jij bereid te gaan? Feit blijft: Kwakzalvers is ontzettend spannend én het zorgt voor hilarische momenten. Het mooiste? Omdat iedereen tegelijk speelt is het spel ideaal voor meer spelers, en natuurlijk ook gewoon voor 2. Mijn vrouw en ik hebben dit als koppel vaak gedaan!

Je kunt dit leuke bordspel voor 2 of meer personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

The Isle of Cats

The Isle of Cats: op Tafel

The Isle of Cats: Katten met Tegels in Schip

The Isle of Cats: Zak met Tegels

The Isle of Cats: Visjes

The Isle of Cats: Tegels te Koop

The Isle of Cats: Rondespoor

The Isle of Cats: Trekstapel en Aflegstapel

The Isle of Cats: Houten Katten

The Isle of Cats: Vol Schip

The Isle of Cats: Doelkaarten

The Isle of Cats: Eindscores (2 Spelers)

 • Uitgever: Intrafin
 • Soort: Tile Placement
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 75 Minuten

In The Isle of Cats moet je katten van een eiland redden van naderend kwaad. Eerst draft je 7 kaarten die grotendeels bepalen wat je daarna voor acties mag doen. Katten redden (door ze te lokken met vis), schatten meenemen, speciale eigenschappen gebruiken óf doelkaarten spelen. Katten en schatten leg je in je schip. Katten van dezelfde kleur die aan elkaar grenzen leveren punten op, alsook je schatten en doelkaarten. De speler die na 5 rondes de meeste punten heeft wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide The Isle of Cats review!

Polyomino spellen, ofwel spellen waarbij je tegels in tetris vormen gebruikt – zijn het laatste decennium zeer populair gebleken, maar mijn favoriet blijft toch echt The Isle of Cats. Wederom goed te doen met 3 of 4, maar met 2 spelers is het voor mij een uitblinker. Het heeft een aangename speelduur én je hebt wat meer grip tijdens de draftfase. Dit maakt het geheel iets tactischer. En vooruit, ik vind katten eigenzinnige, doch geweldige beesten. Misschien helpt dat ook bij de waardering :).

Je kunt dit leuke gezelschapsspel voor 2 of meer personen online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be. Momenteel is er alleen een Engelstalige editie verkrijgbaar. Intrafin brengt later dit jaar (2023) een Nederlandse versie uit!

HEAT Pedal to the Metal

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: op Tafel

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Schakelen

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Kaarten op Tafel Leggen

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Kaarten Spelen

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Raceauto Vooruit Schuiven

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Versnelling Dicteert Aantal Kaarten

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Upgrade Kaart Afleggen

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Raceauto's op de Baan

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: HEAT Kaarten Betalen

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Legendarische Coureurs Kaart Open Draaien

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Raceauto's in Bocht

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Baan met Wegomstandighedenfiches

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Raceauto over Finish

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Weerkaart op Speelbord

HEAT Pedal to the Metal Bordspel: Eindscores

 • Uitgever: Days of Wonder
 • Soort spel: Race
 • Aantal spelers: 1-6 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 30-60 minuten

In het bordspel HEAT hebben alle spelers elke ronde 7 handkaarten. Ze zetten tegelijkertijd hun pook in de gewenste versnelling en spelen zoveel kaarten als de versnelling aangeeft. De speler wiens raceauto aan kop staat speelt eerst. Door kaarten te spelen racet je auto over het circuit. Schakel wel tijdig terug, want je wil niet te hard door de bocht. Je kunt heat kaarten aan je deck toevoegen om eenmalig nét iets harder te gaan. Echter, dit komt met een prijs. Deze kaarten vullen je hand want je mag ze niet spelen. Je kunt ze alleen afleggen in een lagere versnelling.

Je hebt 4 racecircuits en meerdere modules waarmee je o.a. je auto kunt pimpen, kunstmatige spelers kunt toevoegen, het weer van invloed kunt laten zien én zelfs een kampioenschap kunt spelen. Voor elk circuit geldt: zodra een speler over de finish geraakt, wint de speler die in deze ronde het verst over de finish komt.

> Lees hier mijn uitgebreide HEAT Pedal to the Metal review!

Ik vind HEAT: Pedal to the Metal een verrassend leuk race spel over Formule 1 in de jaren 60′. Vincent Dutrait slaagt er met zijn warme illustraties goed in om het sixties gevoel over te brengen. De spelregels hadden van mij duidelijker (lees: specifieker) gemogen, maar ondanks dat is het spel relatief eenvoudig. Hoewel je wat geluk moet hebben met de ‘draws’, was ik verbaasd over hoeveel grip je tijdens het spel op je deck kunt houden én tactisch kunt spelen. Ik vind HEAT het leukst met 6 raceauto’s op de baan omdat zo de kans op onverwachte slipstreams wordt vergroot. En dankzij de (totaal niet bewerkelijke) kunstmatige coureurs hoef je niet eens 6 spelers te hebben. Met 2 spelers gaat dit hartstikke goed! Tot slot biedt HEAT veel variatie-mogelijkheden.

Je kunt dit leuke bordspel voor 2 spelers en meer online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Everdell

Everdell Bordspel: op Tafel

Everdell Bordspel: Arbeiders en Gebeurteniskaarten in de Ever Tree

Everdell Bordspel: Arbeiders op het Speelbord

Everdell Bordspel: Speelbord in Detail

Everdell Bordspel: Trekstapel onder de Ever Tree

Everdell Bordspel: Kaarten in je Hand

Everdell Bordspel: Volle Stad

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort: Worker Placement + Set Collection
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 60-90 Minuten

Diep in de bossen van de lieflijke vallei Everdell ga jij met jouw boswezens een stad stichten. Je plaatst arbeiders op locaties om grondstoffen te verzamelen. Daarmee kun je gebouwen bouwen en boswezens naar je stad halen. Na vier seizoenen gaan de dieren in winterslaap en eindigt het spel. De speler met de meeste punten wint dit spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Everdell review!

Everdell behoort tot de meest populaire spellen van de laatste jaren. Het is ook zeker een persoonlijke favoriet én het ziet er prachtig uit. Speel je met z’n drieën of vieren? Dan heb je aardig wat ruimte nodig én een potje kan wel even duren. Bij 2 spelers gaat dat een stuk beter. Zoek je dus een bordspel voor 2 personen én dat een geweldige table presence heeft? Treed dan de wondere wereld van Everdell eens binnen!

Je kunt dit populaire gezelschapsspel voor 2 spelers online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik allerlei soorten spellen voor 2 personen uitgelicht. Sommige zijn speciaal ontwikkeld voor 2 spelers. Weer anderen zijn óók voor meer spelers, maar uitermate geschikt om met 2 personen te spelen.

Bekijk hier eventueel leuke kaartspellen voor 2 personen!

Zoek je meer inspiratie? Bekijk dan eens de gezelschapsspellen voor 2 personen in deze webshops:

Wat vind jij leuke spellen voor 2 personen? Dat mogen natuurlijke kleine spelletjes, maar ook grote bordspellen zijn. Ik hoor graag van je in een reactie :)!

25 reacties

 1. Onderstaande spellen voor 2 personen (of meer) speel ik graag:
  – Gubs
  – Jaipur
  – Ligretto
  – Kwatro

 2. Natuurlijk het verboden eiland. Een echte must voor met zijn tweeën en ook voor het hele gezin.

  1. De enige echte klassieker. Vergeten door de meesten…

 3. Leuke spellen. Hierbij enkele toevoegingen:
  – Schotten-totten alhoewel die misschien uit de handel is.
  – Qwirkle cards
  – Dominion (gelijk een stuk ingewikkelder spel)

 4. Ongelooflijk dat je het kaartspel De Vorsten van Catan nog niet hebt uitgeprobeerd? Dit is echt een enorme aanrader. Nog leuker en uitdagender dan het bordspel, vind ik. Als je het basisspel koopt, zitten daar meteen 3 uitbreidingssets bij. Dan zijn er nog twee dozen met elk 3 uitbreidingssets te koop, dus eindeloos speelplezier. Ik speel het nu twee jaar en het verveelt nog niet.
  Een andere versie van Catan voor twee personen is Ruimteschepen van Catan. Dit is wel met een speelbord. Meer geschikt voor (iets oudere) kinderen.

 5. Rozenkoning mijn favoriet ,weinig bla,bla en toch een uitstekend spel

 6. -Patchwork Speciaal voor 2 personen
  – Hive Pocket
  – Agricola 2 spelers

 7. Wat dachten jullie van regenwormen..simpel dobbelen, laagdrempelig maar erg vermakelijk.

  1. Regenwormen, fantastisch spel, zo simpel, altijd leuk met onze tieners en het duurt niet zo lang.

 8. Altiplano is onze favoriet. Je hebt er wel wat tijd voor nodig.

 9. Super leuk deze tips voor spellen voor twee personen! Leuk om ideeën op te doen en handig met de links naar filmpjes met uitleg. Vergeet ook Dale of Merchants niet! Mooi vormgegeven deck building spel voor twee personen.

  1. Ik heb Dale of Mechants 3 gekocht.
   Wij vinden het niet leuk, omdat wij zelden de “opdrachten” uitvoeren en de snelste manier van winnen lijkt om zo snel mogelijk de marktkramen te plaatsen!

 10. Ticket to Ride Scandinavië is een mooi bordspel voor 2 personen. En zoals hierboven genoemd is Regenwormen altijd goed (de uitbreiding is een stuk minder leuk).

 11. Ik vond de lijst geweldig! Ik heb er een paar geprobeerd en ze zijn echt goed! bedankt voor het delen!

  1. Beste Alyssa,

   Bedankt voor je reactie op m’n blog met spelletjes voor 2 personen! Altijd leuk om te horen als iemand er blij mee is.

   Veel speelplezier!

   Groet,
   Hans van Spellenwijs.nl

 12. Wat dacht je van Star Realms. Voor iedereen de juiste uitdaging, vooral door alle uitbreidingen.

  1. Beste Ronald,

   Bedankt voor je tip voor dit 2 speler spel :).

   Groet,
   Hans van Spellenwijs.nl

 13. Iedereen vergeet dat Keer op Keer en Keer op Keer 2 heel erg leuke spellen zijn voor met name 2 personen. Duurt niet te lang en dan wil je nog een keer spelen !

  1. Beste Elles,

   Bedankt voor je reactie! Helemaal eens; Keer op Keer 2 (en ook de eerste) zijn goed te doen met z’n tweeën :).

   Groet!
   Hans van Spellenwijs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *