De 16 Leukste Kaartspellen voor 2 Personen (zowel volwassenen als kinderen)!

De Leukste Kaartspellen voor 2 Personen!

Mijn vrouw en ik gingen in onze jongere jaren vaak mijn zijn tweeën op vakantie. Lekker naar Mediterraans gebied. Overdag op het strand, ’s avonds op een balkonnetje. En wat lag er dan vaak op tafel? Juist, een kaartspel voor 2 personen.

Kaartspellen hebben een aantal voordelen t.o.v. andere spellen. Ze zijn klein, maken geen lawaai en duren vaak niet zo lang. Ideaal dus voor op vakantie!

Daarom deel ik in dit blog de 16 leukste kaartspellen voor 2 personen (zowel volwassenen als kinderen)!

Voordat je begint met lezen: de meeste kaartspellen voor 2 personen in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met kaartspelletjes toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Leuke Kaartspellen voor 2 personen – of meer?

De meeste kaartspelletjes kun je sowieso met 2 spelers doen. Echter, veel van die kaartspellen zijn ook geschikt voor meer personen. Speel je zo’n spel met z’n tweeën? Dan werkt dat niet altijd even goed. In dit blog vind je juist kaartspelletjes die speciaal ontwikkeld zijn om met z’n tweetjes te spelen.

Zijn er dan helemaal geen kaartspellen die je goed met 2 spelers én meer personen kunt doen? Ja hoor. Onderaan dit blog heb ik er daar ook een paar van toegevoegd. De 2-speler-versies hiervan werken hartstikke goed!

Tot slot: alle spellen in dit blog zijn relatief klein. Zoek je liever iets anders? Bekijk dan eens mijn blogs met:

Veel plezier bij het vinden van je nieuwe kaartspel voor 2 personen en als je vragen of suggesties heb, deel ze dan gerust in een reactie!

Rainbow

Rainbow Kaartspel: op Tafel

Rainbow Kaartspel: Kaarten op Handen

Rainbow Kaartspel: Kaart Aanleggen

Rainbow Kaartspel: Kaart Omdraaien

Rainbow Kaartspel: Regenboog Maken

Rainbow Kaartspel: Kaarten Pakken

Rainbow Kaartspel: Joker

Rainbow Kaartspel: Einde van het Spel

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Memory & Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Speelduur: 10-15 Minuten

In dit kaartspelletje voor 2 spelers gaan jullie regenbogen maken. Tijdens je beurt speel je 1, 2 of 3 kaarten (voor- of achterzijde) en daarna vul je je hand aan tot drie. De eerste kaart mag je gratis spelen. Voor de tweede en derde moet je een kaart van de regenboog omdraaien. Kaarten hebben aan beide kanten één van de zeven kleuren. Spelers zien de voorkant van hun eigen kaarten en de achterkant van de tegenstander. Maak je een regenboog van 6 unieke kleuren? Dan krijg jij die 6 kaarten. Wit is een joker. Wordt er een zwarte kaart of dubbele kleur zichtbaar? Dan gaan alle regenboogkaarten naar de tegenstander. Zodra de trekstapel leeg is wint de speler met de meeste kaarten.

Rainbow is ideaal voor koppels die een makkelijk kaartspelletje zoeken. Het combineert memory met maximaliseren van kansen. Het gegeven dat je de achterkant van de kaarten van je tegenstander weet (maar niet die van jezelf) geeft een leuke twist aan het spel. Noemenswaardig detail vind ik de handige kaartenhouder die je in het doosje rechtop kunt zetten. Nodig voor het spel, doch een gebruiksvriendelijk element!

Je kunt dit kaartspel voor z’n tweetjes online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be

Lost Cities: Het Kaartspel

Lost Cities Het Kaartspel: op Tafel

Lost Cities Het Kaartspel: op Tafel

Lost Cities Het Kaartspel: Afleggebied

Lost Cities Het Kaartspel: Witte Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Rode Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Groene Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Gele Kaarten

Lost Cities Het Kaartspel: Blauwe Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

In dit kaartspel voor 2 personen ga je rijen van kaarten vormen met oplopende getallen van 2 t/m 10. Tijdens je beurt speel je een kaart uit je hand. Je kunt ‘m toevoegen aan een van je rijen óf op de aflegstapel leggen. Daarna moet je een nieuwe kaart pakken (van de andere aflegstapels of de trekstapel). Elke rij is zoveel punten waard als de totale waarde minus 20. Een rij kan dus ook minpunten opleveren. Des te interessanter zijn de multipliers die je aan het begin van elke rij kunt spelen. Durf jij de gok te wagen? Zodra de trekstapel leeg is wint de speler met de meeste punten.

Vroeger speelde ik zelf vaak het ‘bordspel’ van Lost Cities. Goed, dan had je grotere kaarten en een tableau ertussen. Deze kaartspel-variant is hetzelfde spel, maar dan kleiner. De kaarten nemen dus niet teveel ruimte in beslag op tafel. Dit kaartspelletje voor 2 is niet alleen compact, maar ook qua complexiteit lichtgewicht. Ideaal als je dus als koppel of duo iets makkelijks zoekt!

Je kunt dit leuke vakantiespel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Schotten Totten

Schotten Totten Kaartspel: op Tafel

Schotten Totten Kaartspel: Spel is Bijna Einde

Schotten Totten Kaartspel: Gespeeld Setje

Schotten Totten Kaartspel: Gewonnen Stenen

Schotten Totten Kaartspel: Gespeelde Kaarten

Schotten Totten Kaartspel: Gespeelde Setjes

Schotten Totten Kaartspel: Handkaarten

Schotten Totten Kaartspel: Spelershulp

Schotten Totten Kaartspel: Clankaarten en Tactiekkaarten

Schotten Totten Kaartspel: Tactiekkaarten

 • Uitgever: IELLO
 • Soort: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

In Schotten Totten strijden jij en je tegenstander om Schots grondgebied. Als je aan de beurt bent leg je een kaart (krijger) voor een steen. Met 3 krijgers vorm je een bepaalde waarde – zoals Royal Flush, Full House en Two Pair bij Poker. Zodra een speler de hoogste waarde heeft OF niet meer verslagen kan worden bij een steen, dan krijgt deze speler die steen. De speler die als eerste 3 aangrenzende of 5 willekeurige stenen heeft, wint!

> Lees hier mijn uitgebreide Schotten Totten review !

Schotten Totten verdient een plekje in dit blog met leuke kaartspelletjes voor 2 personen vanwege z’n toegankelijkheid. Zeker voor pokeraars zullen de setjes snel worden herkend. Maar weet wel: door het grappige artwork verwacht je misschien een lompe tweestrijd, maar je krijgt juist een duel met noodzaak voor planning en organisatie! En dat allemaal in een klein doosje :).

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

FIKA

Fika Spel: op Tafel

Fika Spel: Rang in Kleur Bepalen

Fika Spel: Handkaarten

Fika Spel: Kaart Gedekt Spelen

Fika Spel: Kaart met Voorraad Ruilen

Fika Spel: Kopjes op Gezelschapskaart

Fika Spel: Fooikaart Pakken

Fika Spel: Spelen met Winterstraat

Fika Spel: Einde van een Ronde

 • Uitgever: Gam’inBIZ
 • Soort: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

Fika is een spel voor 2 personen waarin elke speler een café beheert. Elke ronde leggen spelers 5 kaarten in hun café. Als je een kaart plaatst (en alleen dan) mag je diens effect uitvoeren. Zo kun je o.a. kaarten in je café omwisselen, een gezelschap je café laten bezoeken of kaarten omruilen met je hand. Zodra beide spelers 5 kaarten in hun café hebben vindt er een puntentelling plaats. De kaarten in je café bepalen hoe je punten scoort. De speler met de meeste punten wint de ronde. De speler die als eerste 2 rondes wint, wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Fika spel review !

Ik vind Fika een interessant kaartspelletje voor 2 personen. Dankzij de schattige illustraties van Beth Sobel (bekend van o.a. Wingspan, Cascadia en Viticulture) leg je een lust voor het oog op tafel. Laat je alleen niet misleiden door de lieflijke uitstraling, want spelers zullen regelmatig roet in elkaars eten gooien. Ondanks het relatief eenvoudige spelverloop, moet je aan het begin van het spel alle beschikbare informatie bundelen en jouw strategie bepalen. Dit zal – zeker bij de eerste potjes – een uitdaging zijn. Dit maakt het spel niet per se toegankelijk voor een breed publiek, maar wel uitermate geschikt voor tweetallen die graag een ‘sterker bakkie’ willen nuttigen.

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 2 spelers online bestellen op GaminBIZ.nl, bol.com, Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

Jaipur

Jaipur Kaartspel: op Tafel

Jaipur Kaartspel: de Markt

Jaipur Kaartspel: Handkaarten

Jaipur Kaartspel: Aflegstapel

Jaipur Kaartspel: Fiches

Jaipur Kaartspel: Verzamelde Fiches

Jaipur Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

Jaipur Kaartspel: Winnaarsfiches

 • Uitgever: Space Cowboys
 • Soort: Hand Management + Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

Jaipur is een kaartspel voor 2 personen waarbij je goederen moet verzamelen. Deze goederen kun je inwisselen om puntenfiches van de stapel te pakken. De catch? De bovenste fiches zijn meer punten waard. Dus de speler die als eerste goederen pakt, krijgt meer punten. En dan zijn er ook nog kamelen die dit kaartspel net weer wat tactischer maken. Je speelt 3 potjes. De speler die als eerste 2 potjes wint, wint dit kaartspelletje voor 2 volwassenen.

> Lees hier mijn uitgebreide Jaipur kaartspel review !

Als mensen mij om een leuk kaartspel vragen dat ze met z’n tweeën kunnen spelen, kom ik al snel bij Jaipur uit. Doordat je af en toe een gokje moet wagen, blijft het spel ondanks zijn eenvoud spannend en uitdagend. Daarnaast vind ik het artwork op de kaarten (van het gele doosje) er mooi uit zien. Bovendien is het gewoon een kwalitatief hoogwaardige productie. Tof om in de kast te hebben, fijn om mee te nemen op vakantie!

Je kunt dit leuke kaartspel voor z’n tweeën online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

De Vos in het Bos

De Vos in het Bos: op Tafel

De Vos in het Bos: Handkaarten

De Vos in het Bos: Decreetkaart

De Vos in het Bos: Verzamelde Slagen

De Vos in het Bos: Puntenfiches

De Vos in het Bos: Overzichtskaarten

De Vos in het Bos: Kaarten Illustraties

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort: Slagenspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

De Vos in het Bos is een slagenspel. Maar het doel van dit kaartspel is niet om de meeste of zoveel mogelijk slagen te winnen, maar het juiste aantal slagen! Te weinig levert geen punten op. Teveel ook niet. En hoewel de waardes van kaarten en de troefkleur veelal bepalend zijn, heeft de helft van de kaarten een uniek effect die het onvoorspelbaarder maakt. De speler die als eerste 21 punten bereikt, wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide De Vos in het Bos review !

Ik heb een kleine voorliefde voor slagenspellen. Dit komt denk ik doordat ik vroeger altijd Hartenjagen en Rikken speelde met m’n familie. Dat was echter altijd in groepen. De Vos in het Bos is juist voor 2 spelers ontwikkeld. Qua niveau is dit vergelijkbaar met Jaipur, al vind ik De Vos in het Bos iets tactischer vanwege de effecten die op veel kaarten staan. Als je ze niet ziet aankomen is het onvoorspelbaar, maar speel je ze zelf? Dan geven ze je meer grip op het spel.

Je kunt dit leuke kaartspel voor 2 volwassenen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Herrlof

Herrlof Kaartspel: op Tafel

Herrlof Kaartspel: Handkaarten

Herrlof Kaartspel: Gespeelde Slag

Herrlof Kaartspel: Slag

Herrlof Kaartspel: Behaalde Slagen

Herrlof Kaartspel: Speler 1

Herrlof Kaartspel: Eindscores

Herrlof Kaartspel: Artwork op Kaarten

 • Uitgever: Jolly Dutch
 • Soort: Slagenspel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30-45 Minuten

Herrlof lijkt enigszins op De Vos in het Bos: het is ook een slagenspel voor 2 personen en de helft van de kaarten heeft een unieke eigenschap. Het wezenlijke verschil is dat je bij Herrlof, voordat de ronde begint, voorspelt hoeveel slagen je daadwerkelijk gaat halen. Je krijgt sowieso een punt voor elke slag én extra punten als de voorspelling goed is. De speler die als eerste 50 punten haalt, wint het spel.

Nu vraag je jezelf misschien af: Waarom voeg je Herrlof toe aan je overzicht met leuke kaartspellen voor 2 personen als je De Vos in het Bos al hebt? Nou, dat is omdat ik het tof vind dat je het aantal slagen moet voorspellen. Naar mijn mening heeft dit best veel invloed op de moeilijkheid van het spel. Het is namelijk best pittig om precies jouw voorspelde aantal slagen te halen. Maar lukt het? Dat voelt dan zo goed!

Je kunt dit leuke kaartspel voor twee spelers online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

De Vos in het Bos Duet

De Vos in het Bos Duet: op Tafel

De Vos in het Bos Duet: Linkshandig

De Vos in het Bos Duet: Kaarten Spelen

De Vos in het Bos Duet: Verzamelde Slagen

De Vos in het Bos Duet: Bosfiche Plaatsen

De Vos in het Bos Duet: Volgen

De Vos in het Bos Duet: Edelsteen van Bord Nemen

De Vos in het Bos Duet: Speelzijde B

De Vos in het Bos Duet: Edelsteen Nemen

De Vos in het Bos Duet: Speelbord met Markeersteen en Edelstenen

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort: Coöperatief spel
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

Dit is de coöperatieve variant van De Vos in het Bos. Tijdens het spel mag je niet over kaarten of tactiek praten. Elke speler speelt een kaart en één speler wint de slag. Na de slag verplaatst de markeersteen zich zoveel velden als het aantal vossenpootjes dat op de 2 gespeelde kaarten staat. Stopt de markeersteen bij een edelsteen? Dan neem je die. Geraakt de markeersteen van het bord? Dan verlies je 1 bosfiche en begint de markeersteen weer in het midden. Gelukkig bieden de oneven kaarten handige effecten tijdens het spel. Vinden jullie alle edelsteenfiches vóórdat ronde 3 eindigt? Dan winnen jullie. Lukt dit niet óf raken jullie 4 bosfiches kwijt? Dan verliezen jullie.

> Lees hier mijn uitgebreide De Vos in het Bos Duet review !

Zoek je een kaartspel en speel je liever mét dan tegen elkaar? Dan is dit een aanrader. Het thema ondersteunt niet zozeer het spel, maar geeft wel smoel aan het geheel. Dankzij het compacte formaat kun je het spel makkelijk meenemen ergens naartoe. En hoewel het spelverloop an sich niet heel gevarieerd is, raken jij en je medespeler wel steeds beter op elkaar ingespeeld. Die leercurve houdt het langer leuk dan je misschien denkt :).

Je kunt dit coöperatieve kaartspel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

District Noir

District Noir Kaartspel: op Tafel

District Noir Kaartspel: Kaart Aanleggen

District Noir Kaartspel: 5 Kaarten Nemen

District Noir Kaartspel: Stadskaart Spelen

District Noir Kaartspel: Set Aanvullen

District Noir Kaartspel: Eindscore

District Noir Kaartspel: Overzichtskaart & Spelerskaart

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 15 Minuten

In dit kaartspel probeert elke speler controle te krijgen over District Noir. Je speelt 4 rondes. Elke ronde leg je om de beurt 1 van je 5 kaarten aan in het gebied op tafel. Eenmaal per ronde moet je, in plaats van een kaart aanleggen, de vijf laatste kaarten pakken en die voor je neerleggen. Slaag je erin om alle 3 de stadskaarten te verzamelen? Dan win je direct. Anders volgt er na de 4e ronde een puntentelling. Per kaartsoort van waarde 5, 6, 7 en 8 verdient de speler die er de meeste van heeft die punten. Daarnaast kun je met groene en rode kaarten nog (min)punten krijgen. De speler met de meeste punten wint.

Ik vind District Noir knap bedacht. Je hebt weinig speelmateriaal, maar er gebeurt ontzettend veel (reminds me of Love Letter). Je zit in spanning over wat je tegenstander doet of probeert hem/haar juist te verleiden om kaarten te pakken, waarna jij betere kunt pakken. Tegelijkertijd moet je blijven uitkijken voor het directe einde van het spel. Het gebeurt niet vaak, maar de kans dat iemand alle 3 de stadskaarten krijgt maakt je voorzichtig. Geluk speelt wel een rol, al vind ik het elke keer weer een uitdaging om het beste van m’n handkaarten te maken. Het leukste is om dit met dezelfde tegenstander te doen. Je moet dan gaan leren anders te spelen dan je tegenstander verwacht en dat geeft dit kleine spelletje nóg meer diepgang!

Je kunt dit leuke kaartspel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Saboteur: Het Duel

Saboteur Het Duel: op Tafel

Saboteur Het Duel: Handkaarten

Saboteur Het Duel: Groene Kabouter

Saboteur Het Duel: Kabouterfiche bij Goud

Saboteur Het Duel: Gangenkaart Aanleggen

Saboteur Het Duel: Fiche op Trol Leggen

Saboteur Het Duel: Actiekaarten voor Je

Saboteur Het Duel: Sleutelfiche

Saboteur Het Duel: Aflegstapel

Saboteur Het Duel: Te Ontdekken Doelkaarten

Saboteur Het Duel: Verzameld Goud

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Take that!
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

In Saboteur Duel strijden jij en je tegenstander om het meeste goud. Je speelt 3 rondes en elke ronde ben je na elkaar aan de beurt. Tijdens je beurt kun je actiekaarten (om de ander te dwarsbomen of jezelf te helpen) en gangenkaarten spelen. Met deze kaarten vorm je een gangenstelsel op tafel en probeer je goud te vinden. Je werkt deels samen maar kunt ook worden buitengesloten door je tegenstander. En dan zijn er nog trollen ook! De speler die na 3 rondes het meeste goud vindt, wint!

De originele Saboteur, bedacht door Frédéric Moyersoen, is pas te spelen met 3 personen. De Duel versie is speciaal ontwikkeld om dit spelletje met z’n tweeën te doen. De term Duel is er niet voor niets. Want ook al werk je deels samen, je gaat elkaar zo nu en dan moeten dwarsbomen. Het doosje maakt is uitermate compact, maar fair enough, je hebt wel een redelijk grote tafel nodig om het te spelen.

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Catan: Het Duel

Catan Het Duel: op Tafel

Catan Het Duel: Dobbelstenen

Catan Het Duel: Gebeurteniskaart Trekken

Catan Het Duel: Handkaarten

Catan Het Duel: Grootste Riddermacht

Catan Het Duel: Handelsschip

Catan Het Duel: Speciale Kaarten

Catan Het Duel: Stad met Uitbouwkaarten

Catan Het Duel: Trekstapels

Catan Het Duel: Actiekaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Resource Management & Engine Building
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30-75 Minuten

Catan: Het Duel heette voorheen ‘Het Kaartspel’ en mag dus niet ontbreken in dit blog met leuke kaartspellen. In dit spel voor twee bouw je aan je eigen vorstendom. Elke beurt gooi je 2 dobbelstenen. Eentje bepaalt wie welke grondstoffen krijgt. De andere bepaalt of er een struikrover toeslaat of gebeurtenis plaatsvindt. Daarna mag je de bekende straten, dorpen, steden en speciale gebouwen in je vorstendom leggen. De speler die zo als eerste 7 punten weet te halen wint het spel.

Wie kent Catan nou niet? Het originele spel kun je officieel niet met z’n tweeën spelen, al zijn er regels om dat wel te doen. Catan: Het Duel is speciaal ontwikkeld om juist met z’n 2en te doen. Je hebt een basisspel en kunt daarna uitbreiden met verschillende modules. Hierdoor duren potjes niet alleen langer, maar heb je ook meer variatie. Ideaal voor als jij en je partner (of moet ik tegenstander zeggen ;)?) graag verdwaald raken in de wereld van Catan.

Je kunt dit leuke, grote kaartspel voor 2 personen online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

The Mind

The Mind Kaartspel: op Tafel

The Mind Kaartspel: Oplopende Kaarten

The Mind Kaartspel: Kaarten op Hand

The Mind Kaartspel: Levens

The Mind Kaartspel: Werpsterren

The Mind Kaartspel: Levels

The Mind Kaartspel: Getallen

The Mind Kaartspel: Trekstapel

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort: Coöperatief spel
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

The Mind is een coöperatief spel waarbij de stilte overheerst. Het bestaat uit de kaarten 1 t/m 100. Elke ronde krijgen spelers hetzelfde aantal kaarten als ze ronde waar ze in zitten. Daarna moeten ze kaarten neerleggen in oplopende volgorde. Dat klinkt misschien wat saai, maar het leuke is dus dat je NIET mag communiceren tijdens het spel. Lukt het jullie om alle rondes te overleven?

Ik vind The Mind voor zijn formaat een van de leukste coöperatieve spellen die bestaat. Speel je met jouw vriendengroep, collega’s of familie dus liever mét elkaar dan tegen elkaar? Overweeg dan echt eens The Mind. Nog een groot voordeel: je hebt weinig tafelruimte nodig. In principe alleen voor een aflegstapel en een paar andere kaarten. Oké, met 3 is deze misschien wel het leukst. Maar ik vind dit kaartspel met twee spelers ook erg leuk!

Je kunt dit kaartspelletje voor 2 of meer spelers online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Sushi GO!

Sushi GO! op Tafel

Sushi GO! Tempura en Sashimi

Sushi GO! Soja Saus en Maki Roll

Sushi GO! Pudding, Zalm Nigiri en Dumpling

Sushi GO! Inktvis Nigiri

Sushi GO! Eetstokjes en Ei Nigiri

Sushi GO! Trekstapel

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Soort: Closed Drafting + Set Collection
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 15 Minuten

In Sushi GO! ga je setjes maken van sushi. Je speelt 3 rondes. Elke ronde kies je 1 kaart uit je hand en de rest geef je door. Net zolang totdat alle kaarten op zijn. Dan volgt er een puntentelling, worden alle kaarten (behalve de pudding, dat toetje blijft tot na de laatste ronde liggen) weggehaald en begint alles weer van voor af aan.

Ik ben geen sushi liefhebber, maar vind Sushi GO! wel écht een lekker spelletje zeg. Kleurrijke kaarten, schattige gezichtjes en een vloeiend spelverloop. Ach, en geluk heb je wel nodig, maar dat maakt dit kaartspel juist toegankelijker voor een breder publiek. Hoewel het met meer kan, zou ik dit met 2 (maximaal 3) personen spelen. Dan houd je net wat meer grip op het spel. Je weet dan namelijk welke kaarten nog bij je terug kunnen komen.

Je kunt dit kaartspel voor 2 of meer personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

CuBirds

CuBirds Kaartspel: op Tafel

CuBirds Kaartspel: Handkaarten

CuBirds Kaartspel: Vogels Neerleggen

CuBirds Kaartspel: Vogels op Tafel

CuBirds Kaartspel: Uil Pakken

CuBirds Kaartspel: Dubbele Vogel Neerleggen

CuBirds Kaartspel: Kaarten Delen

CuBirds Kaartspel: Verzamelde Vogels

CuBirds Kaartspel: Verzamelde Vogels van 2 Soorten

 • Uitgever: Gam’inBIZ
 • Soort: Hand Management + Set Collection
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

In CuBirds ga je vogels verzamelen. Tijdens je beurt moet je eerst alle handkaarten van eenzelfde vogel gebruiken om naast een rij op tafel te leggen. Liggen er nu een of meer vogels tussen jouw vogels én vogels van dezelfde soort die al in die rij lagen? Dan mag je die pakken. Daarna mag je alle handkaarten van één vogelsoort afleggen. Afhankelijk van het aantal vogels dat je aflegt mag je 1 of 2 vogels voor je houden. De speler die als eerste 7 verschillende vogels óf 3 vogels van twee soorten heeft, wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide CuBirds review !

In 2021 won CuBirds Nederlandse Spellenprijs in de categorie familie. En dat is niet voor niets. Hoewel hand management en set collection niet per se origineel zijn, voelt de manier van vogels verzamelen vernieuwend. Sterker nog, het maakt CuBirds een spelletje dat je niet 1-2-3 onder de knie hebt. Lekker uitdagend en tegelijkertijd toegankelijk. Werkt goed met meer, maar ook zeker met 2 spelers.

Je kunt dit kaartspel voor 2 of meer spelers online bestellen bij GaminBIZ.nl, bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Skip-Bo

Skip-Bo Spel: op Tafel

Skip-Bo Spel: Nieuwe Kaarten Trekken

Skip-Bo Spel: Handkaarten

Skip-Bo Spel: Bouwstapels

Skip-Bo Spel: Kaart van Stock naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Kaart van Wegwerpstapel naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Joker

 • Uitgever: Mattel
 • Soort: Hand Management
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

Met Skip-Bo mag je om de beurt je hand aanvullen tot 5 kaarten en daarna kaarten leggen op gezamenlijke aflegstapels. Deze moeten van laag naar hoog lopen. Je kunt kaarten uit je hand alsook van je persoonlijke trekstapel spelen. Kun je niks meer leggen? Dan is de volgende speler aan de beurt. De speler die als eerste zijn of haar persoonlijke trekstapel leeg heeft, wint het spel.

De kracht van Skip-Bo zit ‘m in de toegankelijkheid. Je hebt eenvoudige regels, beurten zijn snel en door de hoge geluksfactor kan iedereen winnen (en er dus plezier aan beleven). Maar speel je dit met 5 of meer spelers? Dan duurt het lang voordat je aan de beurt bent en maakt dat spelers vaak afdwalen. Daarom zou ik aanraden dit kaartspelletje met 2 of 3 spelers te doen. En wat mij opvalt: kinderen vinden dit erg leuk!

Je kunt dit kaartspel voor 2 of meer spelers online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Beverbende

Beverbende Kaartspel: op Tafel

Beverbende Kaartspel: Kaart Bekijken

Beverbende Kaartspel: Kaart Trekken

Beverbende Kaartspel: Kaart Getrokken

Beverbende Kaartspel: Kaart Afleggen

Beverbende Kaartspel: Kaarten Opendraaien

Beverbende Kaartspel: Speciale Kaart tussen Laatste Kaarten

Beverbende Kaartspel: Kaarten op Elkaar

Beverbende Kaartspel: Aflegstapel

 • Uitgever: 999 Games
 • Soort: Memory spel
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

In Beverbende speel je met getalkaarten (0-9) en speciale kaarten. Je begint met 4 gedekte kaarten waarvan je weet wat de buitenste 2 zijn. Tijdens je beurt pak je steeds een kaart en die kun je bijvoorbeeld afleggen, omruilen met een eigen kaart óf spelen (bij een speciale kaart) om kaarten met anderen te ruilen of je eigen kaarten te bekijken. Een ronde eindigt als iemand op de tafel klopt (en dus denkt dat hij of zij de minste punten heeft). De speler die na X aantal rondes de minste punten heeft wint.

> Check hier m’n uitgebreide Beverbende review!

In dit leuke kaartspel voor 2 of meer personen speel je met verschillende, blinde kaarten. Je weet niet precies wat je eigen kaarten zijn én niet wat de kaarten van je tegenstanders zijn. Gelukkig kun je met speciale effecten wat informatie krijgen, maar het komt er op neer dat je onder aan de streep veel moet onthouden. En met 2 (of 3) spelers is dat nog wel te doen. Met 4 zou kunnen maar poh, dat wordt al snel zwaar hoor. Daarom het makkelijkst met z’n tweetjes. (Psst, check hier m’n Beverbende tips en tactieken!)

Je kunt dit leuke kaartspel voor 2 of meer personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik kaartspelletjes voor 2 personen uitgelicht. Sommige zijn speciaal ontwikkeld voor 2 spelers. Weer anderen zijn óók voor meer spelers, maar uitermate geschikt om met 2 personen te spelen.

Bekijk hier eventueel leuke bordspellen voor 2 personen!

Zoek je meer inspiratie? Bekijk dan eens de kaartspellen voor 2 personen in deze webshops:

Wat vind jij leuke kaartspelletjes voor 2 spelers? Dat mogen natuurlijke kleine spelletjes, maar ook grote bordspellen zijn. Ik hoor graag van je in een reactie :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *