fbpx

Advertentie:
Spellenwijs Algemeen

10 Leuke Kaartspellen voor 2 Personen!

Leuke Kaartspellen voor 2 Personen!

Mijn vrouw en ik gingen in onze jongere jaren vaak mijn zijn tweeën op vakantie. Lekker naar Mediterraans gebied. Overdag op het strand, ‘s avonds op een balkonnetje. En wat lag er dan vaak op tafel? Juist, een kaartspel voor 2 personen

Kaartspellen hebben een aantal voordelen t.o.v. andere spellen. Ze zijn klein, maken geen lawaai en duren vaak niet zo lang. Ideaal dus voor op vakantie!

Daarom deel ik in dit blog 10 leuke kaartspellen voor 2 personen!

Advertentie:

Psst! In dit blog deel ik kaartspellen voor 2 personen. Die zijn kleiner en duren niet zo lang. Check hier eventueel grote bordspellen voor 2 personen!

Kaartspel voor 2 Personen #1: Sushi GO!

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Sushi Go!
 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal Spelers: 2-5 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 8 Jaar
 • Speelduur: 15 Minuten

In dit kaartspel voor 2 personen zitten 108 kaarten en een boekje spelregels. Op de kaarten staan allerlei schattige Japanse sushi gerechten afgebeeld. Sommige van die kaarten hebben dezelfde achtergrondkleur en horen bij elkaar. Door deze te combineren kun je punten verdienen. Afhankelijk van het aantal spelers krijgt ieder een aantal handkaarten.

Elke speler kiest nu een kaart en legt deze gedekt voor zich neer. Als iedereen dit heeft gedaan, draait iedereen de kaart tegelijk om. Daarna geef je jouw handkaarten door naar je buurman. Dit doe je totdat de kaarten op zijn. Dan is een ronde voorbij. In totaal speel je 3 rondes. Wie na de 3e ronde de meeste punten heeft wint het spel.

Sushi Go is eenvoudig. Je moet vooral wat onthouden en grotendeels gokken. Je kunt dit kaartspel met 2 personen spelen, maar ook met 3, 4 of 5 spelers. Je hebt niet veel ruimte nodig om kaarten neer te leggen. Prima voor in het vliegtuig, en als je een tafeltje in de auto hebt kan het daar ook. Bovendien duurt een spelletje zo’n 15 minuten. Lekker kort dus!

Je kunt Sushi GO! bestellen op Spellenrijk.nl, Spelhuis.be en bol.com.

Zo ziet dit kaartspelletje voor 2 personen eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Sushi Go! (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #2: SET

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: SET
 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal Spelers: 1-8 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 6 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

SET bestaat uit 81 kaarten en een boekje spelregels. Elke kaart bevat een unieke afbeelding. Elke afbeelding bestaat uit 4 eigenschappen, die elk weer 3 variaties kunnen hebben. Zo zijn er 3 verschillende kleuren, hoeveelheden, vormen en vullingen. Als voorbereiding worden 12 kaarten open op tafel gelegd in een raster van 4 bij 3. Dan begint het spel.

Elke speler moet nu op zoek gaan naar een patroon waarmee 3 kaarten samen een set vormen. Een set bestaat uit 3 kaarten waarvan de variatie in eigenschappen gelijk is of juist totaal verschillend. Bij een goede set mag je de kaarten houden. Bij een foute set blijven de kaarten liggen en mag je niet meedoen totdat de volgende correcte set is geraden. Wie nadat de trekstapel leeg is de meeste kaarten heeft wint het spel.

Bij het kaartspel SET draait het veelal om patronen zien en reactiesnelheid. Mijn ervaring is dat met name kinderen hier goed in zijn (hmm, word ik oud?). SET is een leuk kaartspel voor 2 personen áls je allebei aan elkaar gewaagd bent. Zit er niveauverschil in? Dan kun je het trainen met een solitaire variant. Wederom een spelletje dat niet veel ruimte in beslag neemt en prima onderweg gespeeld kan worden!

Je kunt SET bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com en Amazon.nl.

Zo ziet dit kaartspelletje voor 2 personen eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: SET (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #3: Qwixx – Het Kaartspel

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Qwixx Het Kaartspel
 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal Spelers: 2-5 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 8 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

Het razend populaire dobbelspel Qwixx is ook verkrijgbaar als kaartspel. In dit doosje zitten 44 kaarten, genummerd van 2 t/m 12 in 4 kleuren. Ook zitten er 12 jokers en een scoreblokje bij. Aan beide kanten zie je het nummer, maar slechts aan één kant zie de kleur. Elke speler krijgt 4 kaarten. Op tafel ligt een trekstapel met 4 kaarten ernaast. Bij allemaal ligt de onbekende kleur naar boven.

Als je aan de beurt bent vul je je hand aan tot 5 kaarten met kaarten van de trekstapel. Het getal dat vervolgens zichtbaar is op de trekstapel mag door elke speler worden weggestreept op het scoreblok. Daarna mag de actieve speler 1, 2 of 3 kaarten in dezelfde kleur spelen. Vervolgens mogen deze waarden worden weggestreept op zijn of haar velletje. Zodra iemand 2 rijen heeft afgesloten of 4x niks kon wegstrepen eindigt het spel en wint de speler met de meeste punten.

Als je Qwixx leuk vindt, vind je het kaartspel ongetwijfeld ook leuk. Ik denk niet dat het per se iets toevoegt als je het dobbelspel al hebt. Wél maken kaarten minder lawaai dan dobbelstenen… Je kunt Qwixx: Het Kaartspel met 2 tot 5 spelers doen. Speel je dit kaartspel met 2 personen? Dan duurt het minder lang dan 20 minuten!

Je kunt Qwixx bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com en Spelhuis.be.

Zo ziet dit kaartspelletje voor 2 spelers eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Qwixx Het Kaartspel (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #4: Qwirkle Cards

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Qwirkle Cards
 • Uitgever: 999Games
 • Aantal Spelers: 2-4 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 8 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

Qwirkle Cards is de kaartspel uitvoering van de klassieker Qwirkle. In dit compacte doosje zitten de spelregels en 108 kaarten. In totaal zijn er 6 soorten symbolen in 6 verschillende kleuren. Dat betekent 36 unieke kaarten die elk 3x in het spel zitten (36 x 3 = 108). Aan het begin krijgt elke speler 9 kaarten. De trekstapel leg je op tafel.

Als je aan de beurt bent moet je minimaal 1 kaart spelen. De bedoeling is dat je rijtjes gaat maken. Rijtjes met hetzelfde symbool in verschillende kleuren óf rijtjes met verschillende symbolen van dezelfde kleur. Een incompleet rijtje op tafel moet uit minimaal 3 kaarten bestaan. Maar je mag tijdens het aanleggen bestaande rijtjes afbreken of aanvullen. Maak jij een rij compleet? Dan krijg je 1 punt. Wie nadat de trekstapel leeg is de meeste punten heeft wint het spel!

Qwirkle Cards doet me heel erg denken aan Rummikub. Maar het feit dat dit kaartspel voor 2 personen minder ruimte inneemt én sneller wordt gespeeld, maakt dat ik liever Qwirkle Cards doe. Voor een deel moet je gokken en voor een deel moet je de juiste kaarten bewaren. Die combinatie maakt het een leuk en luchtig kaartspelletje voor tussendoor.

Je kunt Qwirkle Cards bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Amazon.nl.

Zo ziet dit kaartspelletje voor 2 personen eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Qwirkle Cards (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #5: The Mind

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: The Mind
 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal Spelers: 2-4 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 8 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

Dit is een coöperatief kaartspelletje dat je met 2 spelers en meer kunt doen. In het doosje zitten de spelregels en 120 kaarten. Van deze kaarten hebben er honderd de nummers 1 t/m 100. Ook krijg je 12 level kaarten, 4 levens en 4 vallende sterren. Afhankelijk van het aantal spelers moet je een aantal levels halen en krijg je een aantal levens en vallende sterren.

Bij level 1 krijgt elke speler 1 kaart (bij level 2 worden dat 2 kaarten, bij level 3 worden dat 3 kaarten, enzovoorts). Nu moet je zónder te praten of hints te geven zorgen dat je samen de kaarten van laag naar hoog speelt. Hoe goed kun jij inschatten waar jouw kaart hoort? En hoe goed kan je partner dat? Leg je toch te vroeg je kaart neer? Dan kost dat één leven. Weten jullie samen de levels te halen terwijl je nog een leven hebt? Dan win je het spel!

The Mind is een verfrissend en eenvoudig kaartspel. Het blijft weliswaar een beetje gokken, maar dat maakt het spel niet minder spannend. Je gedachten kunnen je helemaal gek maken. En daar houd ik van. Bovendien is dit kaartspel prima in de auto of het vliegtuig te spelen, zolang je maar een tafeltje hebt. Dit kaartspel voor 2 personen verdiende trouwens een plekje in mijn kaartspel top 10.

Je kunt The Mind bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com en Spelhuis.be.

Zo ziet dit coöperatief kaartspel voor 2 personen eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: The Mind (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #6: L.A.M.A.

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: LAMA
 • Uitgever: 999Games
 • Aantal Spelers: 2-6 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 6 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten

L.A.M.A. (Leg Alle Minpunten Af) is een relatief nieuw kaartspel dat de nodige nominaties in de wacht heeft geslepen. Je krijgt de spelregels, 56 kaarten en 70 fiches. De kaarten lopen van 1 t/m 6, gevolgd door een LAMA. Dit zit er 8 keer in. De fiches zijn voor minpunten. Aan het begin krijgt elke speler 6 kaarten. Ook ligt er een trekstapel en daarnaast 1 open kaart.

Als je aan de beurt bent heb je de keuze uit 3 acties: een kaart spelen, een kaart trekken of passen. Je mag een kaart van dezelfde waarde of 1 hoger spelen dan wat er open op tafel ligt. Na de 6 komt de LAMA en na de LAMA komt de 1. Een nieuwe kaart pak je van de trekstapel. En als je past tel je elke unieke waarde op de kaarten in je hand bij elkaar. De LAMA is dan 10. Zodra een speler 40 of meer minpunten heeft wint de speler die de minste minpunten heeft.

L.A.M.A. wordt geprezen om zijn eenvoudig, doch diepgang die het biedt. Ik snap het enthousiasme niet helemaal, maar los daarvan blijft L.A.M.A een leuk kaartspel dat je prima met 2 spelers kunt doen. De keuze pak je nog een kaart of ga je passen geeft een spannende touch aan het geheel!

Je kunt L.A.M.A. bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Zo ziet dit kaartspel voor 2 personen eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: LAMA (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #7: Skip-Bo

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Skip-Bo
 • Uitgever: Mattel
 • Aantal Spelers: 2-10 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 7 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

Skip-Bo is een oudje, maar was bij ons vroeger favoriet. Het spel bestaat alleen uit kaarten van 1 t/m 12 en jokers. Aan het begin krijgt elke speler een dichte stapel kaarten waarvan de bovenste wordt omgedraaid. Ook krijgt elke speler 5 kaarten op handen. In het midden van de tafel bevinden zich 4 zogenaamde ligplaatsen. Op elke plek kun je kaarten stapelen van 1 t/m 12. Ook voor elke speler liggen 4 velden. Hier mogen kaarten worden neergelegd zoals de speler dat zelf wil.

Als je aan de beurt bent vul je eerst je handen aan tot 5 kaarten. Daarna mag je zoveel kaarten spelen als je kunt. Belangrijk is om je persoonlijke stapel leeg te krijgen. Zodra je de bovenste kaart kunt spelen, moet je dat dus ook doen. Speel je alle 5 handkaarten? Dan trek je 5 nieuwe en ga je verder. Kun je niet meer neerleggen? Dan moet je passen en leg je 1 kaart af. Dan is de volgende speler aan de beurt. De speler die zijn persoonlijke stapel als eerste leeg heeft wint het spel.

Je kunt Skip-bo bestellen op Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Amazon.nl.

Skip-bo is een geluksspel. Desondanks kun je er met z’n tweeën of het hele gezin veel plezier aan beleven. Het is niet moeilijk, je kunt elkaar een beetje jennen en het duurt niet lang. Ook zijn er wat speciale varianten te doen. Kortom; een noemenswaardig kaartspelletje voor 2 personen!

Zo ziet dit kaartspel voor 2 spelers eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Skip-Bo (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #8: Saboteur Het Duel

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Saboteur Het Duel
 • Uitgever: 999Games
 • Aantal Spelers: 1-2 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 8 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

Het spelletje Saboteur: Het Duel bestaat uit kaarten, 2 speelstukken en 8 fiches. Op de meeste kaarten staan tunnels afgebeeld, maar er zitten ook actiekaarten tussen. Elke speler krijgt een speelstuk (je doet er verder niet veel mee maar oké). De 8 fiches zijn dubbelzijdig bedrukt. De ene kant is groen en de andere blauw. Elke speler krijgt een startpositie op tafel en 6 kaarten op handen. Tot slot worden er 6 gedekte schatkaarten op tafel gelegd.

Als je aan de beurt bent mag je 1 actie doen. Een tunnelkaart spelen, een actiekaart spelen, 2 kaarten inwisselen om een actiekaart te vernietigen óf 1 of 2 kaarten afleggen en er 1 of 2 nieuwe voor pakken. Je speelt tunnelkaarten om goud te vinden (daar leg je een fiche op). Actiekaarten kun je spelen om de andere speler te jennen. Zodra de trekstapel leeg is, de 8 fiches zijn gebruikt of de 6 gedekte schatkaarten zijn omgedraaid eindigt de ronde. Elke speler krijgt nu de kaarten waar zijn fiche op ligt. Vervolgens speel je nog 2 rondes. De speler met het meeste goud wint het spel.

Het leuke aan Saboteur: Het Duel vind ik dat je écht iets op tafel legt. Je bouwt iets op. Tegelijkertijd moet je je tegenstander wel proberen te naaien, want jij wordt net zo genaaid. Je bent zeker wel een half uur aan het spelen, maar dat maakt Saboteur Het Duel een kaartspel voor 2 personen waar net iets meer in zit!

Je kunt Saboteur Duel bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Amazon.nl.

Zo ziet dit leuke kaartspel voor 2 personen eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Saboteur Het Duel (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #9: Catan Het Snelle Kaartspel

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Catan Het Snelle Kaartspel
 • Uitgever: 999Games
 • Aantal Spelers: 2-4 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 8 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

Dit spelletje is in principe Catan, maar dan kleiner. En het bestaat alleen maar uit kaartjes. Hiertussen vind je de bekende straatjes, dorpen en steden (op elke kaartzijde staat er eentje), stadsuitbreidingen en ridders. Ook de grondstoffen mogen niet ontbreken. Elke speler krijgt 1 dorp, 1 straat en 3 grondstofkaarten. Op het midden van de tafel komen de overige kaarten te liggen. Dit is min of meer de bank.

Als je aan de beurt bent mag je 3 dingen doen. Handelen, bouwen en 2 nieuwe grondstoffen pakken. Zo kun je dus beetje bij beetje jouw gebied uitbreiden. De straatjes, dorpjes e.d. hebben specifieke voordelen en bieden overwinningspunten. Zodra iemand 10 punten heeft gehaald, wint deze persoon het spel direct.

Catan: Het Snelle Kaartspel is een snelle en luchtige variant op Catan. Je hebt nog best wat ruimte nodig op tafel. Voor onderweg dus niet zo handig. Maar omdat je wel wat opbouwt, geeft dit het spel wel wat meer smoel. Je kunt dit kaartspel met 2 personen en met 3 of 4 spelers doen. 

Je kunt Catan Het Snelle Kaartspel bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com, Spelhuis.be en Amazon.nl.

Zo ziet dit kaartspelletje voor 2 personen eruit:

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Catan Het Snelle Kaartspel (Kaarten)

Kaartspel voor 2 Personen #10: Pocket Escape Rooms

Leuk Kaartspel voor 2 Personen: Pocket Escape Room
 • Uitgever: 999Games
 • Aantal Spelers: 1-6 Personen
 • Leeftijd: Vanaf 12 Jaar
 • Speelduur: 60 Minuten

Met de populariteit van fysieke Escape Rooms en het bordspel Escape Room The Game en diens uitbreidingen kon een kleinere, compacte variant niet uitblijven. Daarom introduceerde 999Games de Pocket Escape Rooms. Elk doosje bevat 60 kaarten met puzzels en opdrachten. Die moet je binnen 60 minuten oplossen en dan win je het spel.

Op dit moment zijn er 5 varianten:

 1. De Tijd Vliegt
 2. Het Lot van London
 3. Diefstal in Venetië
 4. Het Mysterie van Eldorado
 5. Achter Het Gordijn

Elke Pocket Escape Room heeft zo zijn eigen thema.

Let wel op: je kunt elk kaartspel slechts 1x doen. Daarna ken je de uitkomsten.

Ik vind Escape Rooms super vet om te doen. Puzzels en raadsels oplossen ook. Dus ja, deze Pocket edities vind ik ook erg leuk. Ze zijn dus coöperatief en met 1 t/m 6 spelers te doen. Maar met 2 personen is dit kaartspelletje net zo leuk. En het duurt maximaal 60 minuten. Dus als je een iets langer spel wil. Succes met oplossen!

Je kunt Pocket Escape Rooms bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl, bol.com en Spelhuis.be.

Hieronder kun je de trailer bekijken van De Tijd Vliegt:

Nu ben jij aan de beurt!

Met dit blog heb ik je 10 leuke kaartspellen voor 2 personen laten zien. Er zijn er natuurlijk veel meer. Weet jij zelf nog leuke kaartspelletjes die je met z’n tweetjes kunt spelen? Lekker duelleren of samen? Deel ze dan in een reactie!

Wil je meer inspiratie voor spellen? Lees dan eens onderstaande blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *