De 15 Leukste Kaartspellen voor 3 Personen!

Speel je vaak een spel met twee vrienden, familieleden of collega’s en zoek je iets nieuws? Iets handzaam? Dan zijn kaartspellen bij uitstek geschikt voor jullie.

In dit blog deel ik 15 leuke kaartspellen voor 3 personen met je (die je meestal ook nog met andere spelersaantallen kunt doen)!

Voordat je begint met lezen: enkele kaartspelletjes in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik heb de spellen zelf gevraagd. Niet alleen zodat ik zelf foto’s kon maken, maar ook omdat ik ze eerder heb gespeeld bij anderen en ik het waardige kaartspellen voor 3 personen vind. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

L.A.M.A.

LAMA Kaartspel: op Tafel

LAMA Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

LAMA Kaartspel: Aflegstapel

LAMA Kaartspel: Handkaarten

LAMA Kaartspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Hand Management

L.A.M.A. betekent Leg Alle Minpunten Af. En dat is precies wat je met dit kaartspel moet doen. Spelers leggen om de beurt een kaart uit hun hand af op de aflegstapel. Deze kaart moet gelijk of hoger zijn dan de kaart die er al ligt. Een L.A.M.A. kaart mag je altijd spelen. Hier moet vervolgens een 1 op. Je mag altijd een kaart pakken of passen in plaats van een kaart spelen. Maar let op! Als je niet meer kunt of als iemand anders zijn hand uitspeelt, dan is de ronde afgelopen en krijg je zoveel minpunten als de waarde van je handkaarten. Zodra een speler 40 minpunten heeft, wint de speler met de minste punten.

Ik sta elke weer versteld van hoe populair een simpel kaartspelletje als L.A.M.A. kan zijn. Niet alleen als kinderspel, maar ook als spel voor volwassenen. Het is eenvoudig, kort en door de aanwezige geluksfactor kan iedereen in principe winnen. Dat maakt dit spelletje onmiskenbaar toegankelijk voor het brede publiek. Eigenlijk kan dit met alle spelersaantallen, maar met lagere aantallen (zoals 3 spelers) heb je net wat meer grip op het spel.

Je kunt dit kaartspelletje voor 3 spelers o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Ohanami

Ohanami Spel: op Tafel

Ohanami Spel: Tuinen naast Handkaarten

Ohanami Spel: Trekstapel en Aflegstapel

Ohanami Spel: Tuinen na Ronde 1

Ohanami Spel: Tuinen van een Speler

Ohanami Spel: Scores na Ronde 1

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Closed Drafting + Set Collection

In Ohanami speel je 3 rondes. Elke ronde kies je 2 kaarten, daarvan speel je er maximaal 2 en de rest van de kaarten geef je door. Op de kaarten staan getallen (1 t/m 120) en kleuren. Je vormt 3 rijen kaarten en in elke rij moet de kaart die je neerlegt of hoger zijn dan de hoogste kaart of lager dan de laagste. Als alle handkaarten op zijn, krijg je punten voor de verschillende kleuren. Wie na 3 rondes de meeste punten heeft wint dit spel.

Ohanami lijkt wel op Sushi GO!, maar ik vind deze iets meer geschikt voor volwassenen. Het artwork is serener en tijdens dit spelletje moet je sowieso over de lange termijn nadenken. Los daarvan blijft het spelverloop relatief eenvoudig. Je speelt het snel én je hebt niet heel veel ruimte nodig op tafel. Ook bij dit kaartspelletje geldt dat het naar mijn mening ideaal speelt met 3 spelers.

Je kunt dit kaartspelletje voor 3 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

De Crew: Missie Diepzee

De Crew: Missie Diepzee - Speelmateriaal

De Crew Missie Diepzee: Startspelerfiguur op Tafel

De Crew Missie Diepzee: Kaarten op Hand

De Crew Missie Diepzee: Troeven

De Crew Missie Diepzee: Opdrachtkaarten Mix

De Crew Missie Diepzee: Communiceren

De Crew Missie Diepzee: Getrokken Opdrachtkaarten

De Crew Missie Diepzee: Kleurenkaarten Mix

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten (per potje)
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Slagenspel + Coöperatief spel

De Crew Missie Diepzee is een coöperatief slagenspel. Jullie moeten als team 32 missies voltooien zonder te communiceren. Elke missie komen er één of meer opdrachtkaarten op tafel die onder spelers worden verdeeld. De opdrachtkaarten bepalen welke slagen en/of welke kaarten de eigenaren moeten halen (of juist niet). Een missie is volbracht als alle opdrachten worden gehaald.

> Lees hier mijn uitgebreide De Crew Missie Diepzee review!

Ik houd zelf nogal van ‘grip’ op een spel. De Crew is zo’n klassiek spelletje waarbij je die grip kwijtraakt naarmate je met meer dan 3 personen speelt. Het wordt er ook moeilijker door (dat kan een voordeel zijn trouwens). Met z’n drietjes behoud je maximale grip op het spel én blijft de spelervaring van dit unieke concept overeind. What can I say? Dit is absoluut een van de beste kaartspellen voor 3 personen!

Je kunt dit kaartspel voor 3 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

CuBirds

CuBirds Kaartspel: op Tafel

CuBirds Kaartspel: Handkaarten

CuBirds Kaartspel: Vogels Neerleggen

CuBirds Kaartspel: Vogels op Tafel

CuBirds Kaartspel: Uil Pakken

CuBirds Kaartspel: Dubbele Vogel Neerleggen

CuBirds Kaartspel: Kaarten Delen

CuBirds Kaartspel: Verzamelde Vogels

CuBirds Kaartspel: Verzamelde Vogels van 2 Soorten

 • Uitgever: Gam’inBIZ
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Hand Management + Set Collection

In CuBirds ga je vogels verzamelen. Tijdens je beurt moet je eerst alle handkaarten van eenzelfde vogel gebruiken om naast een rij op tafel te leggen. Liggen er nu een of meer vogels tussen jouw vogels én vogels van dezelfde soort die al in die rij lagen? Dan mag je die pakken. Daarna mag je alle handkaarten van één vogelsoort afleggen. Afhankelijk van het aantal vogels dat je aflegt mag je 1 of 2 vogels voor je houden. De speler die als eerste 7 verschillende vogels óf 3 vogels van twee soorten heeft, wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide CuBirds review !

In 2021 won CuBirds Nederlandse Spellenprijs in de categorie familie. En dat is niet voor niets. Hoewel hand management en set collection niet per se origineel zijn, voelt de manier van vogels verzamelen vernieuwend. Sterker nog, het maakt CuBirds een spelletje dat je niet 1-2-3 onder de knie hebt. Lekker uitdagend en tegelijkertijd toegankelijk. Werkt erg goed met 3 spelers.

Je kunt dit kaartspel voor 3 spelers online bestellen bij GaminBIZ.nl, bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Sushi GO!

Sushi GO! op Tafel

Sushi GO! Tempura en Sashimi

Sushi GO! Soja Saus en Maki Roll

Sushi GO! Pudding, Zalm Nigiri en Dumpling

Sushi GO! Inktvis Nigiri

Sushi GO! Eetstokjes en Ei Nigiri

Sushi GO! Trekstapel

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Closed Drafting + Set Collection

In Sushi GO! ga je setjes maken van sushi. Je speelt 3 rondes. Elke ronde kies je 1 kaart uit je hand en de rest geef je door. Net zolang totdat alle kaarten op zijn. Dan volgt er een puntentelling, worden alle kaarten (behalve de pudding, dat toetje blijft tot na de laatste ronde liggen) weggehaald en begint alles weer van voor af aan.

Ik ben geen sushi liefhebber, maar vind Sushi GO! wel écht een lekker spelletje zeg. Kleurrijke kaarten, schattige gezichtjes en een vloeiend spelverloop. Ach, en geluk heb je wel nodig, maar dat maakt dit kaartspel juist toegankelijker voor een breder publiek. Hoewel het met meer kan, zou ik dit met maximaal 3 personen spelen. Dan houd je net wat meer grip op het spel.

Je kunt dit kaartspel voor 3 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Mamma Mia!

Mamma Mia! Spel: op Tafel

Mamma Mia! Spel: Beschikbare Ingrediënten

Mamma Mia! Spel: Gebakken Rode Pizza's

Mamma Mia! Spel: Gebakken Groene Pizza's

Mamma Mia! Spel: Gebakken Gele Pizza's

Mamma Mia! Spel: Rode Handkaarten

Mamma Mia! Spel: Gele Handkaarten

 • Uitgever: PS Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Memory spel

In Mamma Mia! ga je pizza’s bakken. Elke beurt moet je 1 of meer ingrediënten in de oven (aflegstapel) leggen en mag je er 1 pizza op leggen. Daarna vul je je hand weer aan met ingrediënten of pizza’s. Als een ronde eindigt draai je de oven om en ga je de ingrediënten en pizza’s openleggen. Komt er pizza uit de oven en liggen er genoeg ingrediënten op tafel? Dan bakt de speler zijn of haar pizza. De speler mág ingrediënten uit de hand bijleggen. En dáár komt je geheugen bij kijken. Je zult namelijk ingrediënten moeten bijleggen. De speler die na 3 rondes de meeste pizza’s bakt wint het spel.

> Check hier m’n uitgebreide Mamma Mia review!

Mamma Mia! is een van de oudere kaartspellen voor 3 (of meer) personen in dit blog, maar ik blijf ‘m heerlijk vinden. Qua complexiteit is die ook het hoogste. Althans, om goed te spelen moet je aardig veel onthouden. En dat gaat beter als je niet met al teveel spelers speelt. Daarom vind ik dat Mamma Mia! ideaal is voor 3 spelers.

Je kunt dit kaartspel voor 3 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Beverbende

Beverbende Kaartspel: op Tafel

Beverbende Kaartspel: Kaart Bekijken

Beverbende Kaartspel: Kaart Trekken

Beverbende Kaartspel: Kaart Getrokken

Beverbende Kaartspel: Kaart Afleggen

Beverbende Kaartspel: Kaarten Opendraaien

Beverbende Kaartspel: Speciale Kaart tussen Laatste Kaarten

Beverbende Kaartspel: Kaarten op Elkaar

Beverbende Kaartspel: Aflegstapel

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: Memory spel

In Beverbende speel je met getalkaarten (0-9) en speciale kaarten. Je begint met 4 gedekte kaarten waarvan je weet wat de buitenste 2 zijn. Tijdens je beurt pak je steeds een kaart en die kun je bijvoorbeeld afleggen, omruilen met een eigen kaart óf spelen (bij een speciale kaart) om kaarten met anderen te ruilen of je eigen kaarten te bekijken. Een ronde eindigt als iemand op de tafel klopt (en dus denkt dat hij of zij de minste punten heeft). De speler die na X aantal rondes de minste punten heeft wint.

> Check hier m’n uitgebreide Beverbende review!

In dit leuke kaartspel voor 3 personen speel je met meerdere, blinde kaarten. Je weet niet precies wat je eigen kaarten zijn én niet wat de kaarten van je tegenstanders zijn. Gelukkig kun je met speciale effecten wat informatie krijgen, maar het komt er op neer dat je onder aan de streep veel moet onthouden. En met 3 spelers is dat nog wel te doen. Met 4 zou kunnen maar poh, dat wordt al snel zwaar hoor. (Psst, check hier m’n Beverbende tips en tactieken!)

Je kunt dit leuke kaartspel voor 3 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Point Salad

Point Salad Spel: op Tafel

Point Salad Spel: Trekstapels en Groentemarkt

Point Salad Spel: Puntenkaarten en Groenten Speler 1

Point Salad Spel: Puntenkaarten en Groenten Speler 2

Point Salad Spel: Puntenkaarten en Groenten Speler 3

Point Salad Spel: Puntenkaarten

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 15-30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Open Drafting + Set Collection

In Point Salad mag je elke beurt óf 1 puntenkaart van de trekstapels óf 2 groentekaarten van de markt pakken en voor je neer leggen. Door slimme combinaties haal je punten. Zo simpel is het. De speler met de meeste punten, wint het spel. Uiteraard kun je ook meerdere potjes achter elkaar doen om de speelduur te verlengen.

Point Salad won in 2020 de Nederlandse Spellenprijs in de categorie ‘familie’. En dat is niet voor niets. Je hebt weinig speelmateriaal, maar eindeloos veel variatiemogelijkheden. Dankzij de 108 verschillende scorekaarten zal geen enkel potje hetzelfde zijn. Bovendien is het lekker compact en dat maakt deze topper ideaal om ergens mee naartoe te nemen (vakantie, café, you name it).

Je kunt dit kaartspelletje voor 3 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Yōkai

Yōkai Spel: op Tafel

Yōkai Spel: Startopstelling

Yōkai Spel: Kaart naast andere kaart schuiven

Yōkai Spel: Hintkaart met 1 Kleur

Yōkai Spel: Zelf Beëindigen

Yōkai Spel: Einde van het Spel

Yōkai Spel: Fraai Artwork

Yōkai is een coöperatief memoryspel waarin jij en je medespelers er samen voor moeten zorgen dat alle soorten yōkai aan het einde van het spel bij elkaar liggen. Dus kleur bij kleur. Er zijn 4 soorten geesten (yōkai) die geschud en gedekt op tafel worden gelegd in een raster van 4×4. Als je aan de beurt bent moet je 2 kaarten bekijken, mag je 1 kaart verplaatsen en moet je 1 hintkaart open leggen of een open hintkaart spelen. Het spel eindigt als iemand denkt dat de kaarten goed liggen óf als de laatste hintkaart is gespeeld. Liggen ze goed? Dan winnen jullie!

> Check hier m’n uitgebreide Yōkai spel review!

Yōkai kenmerkt zich door de combinatie van beperkte communicatie en het onthouden van informatie. Dit lijkt weliswaar op Hanabi, The Mind en De Crew. Yōkai heeft als voordeel dat je de moeilijkheid in gradaties en bovendien naar behoeften kunt opwaarderen. Niet heel vernieuwend, maar met de juiste groep verrassend leuk om te doen. Een mooi coöperatief kaartspel waarin elke speler een even groot aandeel moet leveren.

Je kunt dit kaartspel voor 3 personen online bestellen op GaminBIZ.nl, bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Dobble

Dobble Collector Reactiespel: op Tafel

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 1

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 2

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 3

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 4

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 5

De foto’s hierboven zijn van de 10 jarige jubileumeditie ‘Dobble Collector’ en niet van het origineel. Ze geven echter een goede indruk van dit reactiespelletje!

 • Uitgever: Asmodee
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Reactiespel

In Dobble vorm je een open trekstapel van kaarten waar steeds 8 figuren op staan. Elke beurt leg je de bovenste kaart naast de trekstapel. Nu zijn er 2 kaarten (=16 figuren) zichtbaar. De speler die als eerste het dubbele figuur weet te vinden, krijgt de kaart die naast de trekstapel ligt. Zodra de trekstapel leeg is, tellen alle spelers hun verzamelde kaarten. De speler met de meeste kaarten wint die reactiespelletje.

Toen ik Dobble voor het eerst speelde, geloofde ik niet dat er altijd maar 2 van de 16 figuren hetzelfde zouden zijn. Toch was het zo. Hier schuilt een complexe wiskundige formule achter die ik tot op de dag van vandaag niet begrijp. Des te knapper vind ik het dat zo’n complexe formule, zo’n eenvoudig spel weet te creëren. Dobble is zonder twijfel een van de knapst bedachte reactiespellen out there. Mijn advies is om dit kaartspel met 3 (misschien 4) spelers te doen zodat iedereen de figuurtjes goed kan blijven zien.

Je kunt dit kaartspelletje voor 3 spelers online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Valhallaboardgames.nl, Spelhuis.be en Spellenwinkel.nl.

En Minion fans opgelet! Er is ook een Dobble Minions variant verkrijgbaar!

Ligretto

Ligretto Reactiespel: Achterkant Kaarten

Ligretto Reactiespel: Eigen Speelgebied

Ligretto Reactiespel: Aflegstapels

Ligretto Reactiespel: Kaarten in Aflegstapel die Punten Opleveren

Ligretto Reactiespel: Gemaakte Aflegstapel

Ligretto Reactiespel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Reactiespel

Dit kaartspelletje speelt iedereen tegelijk en door elkaar heen. Spelers gaan midden op tafel per kleur aflegstapels maken die oplopend moeten worden gevuld (1 t/m 10). Daarvoor kunnen ze kaarten van hun eigen Ligretto-stapel, open rij of open aflegstapel pakken. Iedereen mag kaarten op stapels leggen! Zodra iemands Ligretto-stapel leeg is, volgt een puntentelling en wint de speler met de meeste punten.

Wat ik zo fijn vind aan dit kaartspel, is dat je alleen maar kaarten nodig hebt en compact is. Ideaal dus om mee te nemen ergens naartoe. Net als bij Dobble geldt dat je dit met meer spelers kunt doen (helemaal als je meerdere Ligretto spellen met elkaar combineert). Echter, je wil overal wel goed bij kunnen. En ook daarom vind ik dat dit kaartspel het beste met 3 (of 4) personen tot haar recht komt.

Je kunt dit kaartspel voor 3 online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

The Mind

The Mind Kaartspel: op Tafel

The Mind Kaartspel: Oplopende Kaarten

The Mind Kaartspel: Kaarten op Hand

The Mind Kaartspel: Levens

The Mind Kaartspel: Werpsterren

The Mind Kaartspel: Levels

The Mind Kaartspel: Getallen

The Mind Kaartspel: Trekstapel

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Coöperatief spel

The Mind is een coöperatief spel waarbij de stilte overheerst. Het bestaat uit de kaarten 1 t/m 100. Elke ronde krijgen spelers hetzelfde aantal kaarten als ze ronde waar ze in zitten. Daarna moeten ze kaarten neerleggen in oplopende volgorde. Dat klinkt misschien wat saai, maar het leuke is dus dat je NIET mag communiceren tijdens het spel. Lukt het jullie om alle rondes te overleven?

Ik vind The Mind voor zijn formaat een van de leukste coöperatieve spellen die bestaat. Speel je met jouw vriendengroep, collega’s of familie dus liever mét elkaar dan tegen elkaar? Overweeg dan echt eens The Mind. Nog een groot voordeel: je hebt weinig tafelruimte nodig. In principe alleen voor een aflegstapel en een paar andere kaarten. Het makkelijkst met 2. Het moeilijkst met 4. Het leukste met 3 personen :).

Je kunt dit kaartspelletje voor 3 spelers online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Wizard

Wizard Kaartspel: op Tafel

Wizard Kaartspel: Kaarten

Wizard Kaartspel: Gespeelde Slag

Wizard Kaartspel: Behaalde Slagen

Wizard Kaartspel: Eindscores

Wizard Kaartspel: Artwork

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-6 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Slagenspel

Wizard is een van de kaartspellen voor 3 personen waarin je een aantal slagen moet voorspellen. Afhankelijk van het aantal spelers speel je een aantal rondes. In de eerste ronde speel je met 1 kaart, in de tweede ronde met 2 kaarten, enzovoorts. Je krijgt punten voor je slagen én correcte voorspelling (zelfs minpunten voor een onjuiste voorspelling). De speler met de meeste punten wint.

Ik vind het voorspellen van het aantal slagen dat je wil halen altijd leuk. Dat kwam vroeger al terug tijdens een potje Rikken, en nu dus ook bij Wizard. De voorspellingen zijn zelfs openbaar, wat maakt dat je actief iemand kunt proberen te laten falen en minpunten te geven. Dat maakt Wizard wel een iets venijniger kaartspel. Hoewel je Wizard met z’n 6en kunt doen, heeft mijn voorkeur om dit kaartspel met z’n drieën te doen.

Je kunt dit kaartspel voor 3 online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Skip-Bo

Skip-Bo Spel: op Tafel

Skip-Bo Spel: Nieuwe Kaarten Trekken

Skip-Bo Spel: Handkaarten

Skip-Bo Spel: Bouwstapels

Skip-Bo Spel: Kaart van Stock naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Kaart van Wegwerpstapel naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Joker

 • Uitgever: Mattel
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Hand Management

Met Skip-Bo mag je om de beurt je hand aanvullen tot 5 kaarten en daarna kaarten leggen op gezamenlijke aflegstapels. Deze moeten van laag naar hoog lopen. Je kunt kaarten uit je hand alsook van je persoonlijke trekstapel spelen. Kun je niks meer leggen? Dan is de volgende speler aan de beurt. De speler die als eerste zijn of haar persoonlijke trekstapel leeg heeft, wint het spel.

De kracht van Skip-Bo zit ‘m in de toegankelijkheid. Je hebt eenvoudige regels, beurten zijn snel en door de hoge geluksfactor kan iedereen winnen (en er dus plezier aan beleven). Maar speel je dit met 5 of meer spelers? Dan duurt het lang voordat je aan de beurt bent en maakt dat spelers vaak afdwalen. Net als bij andere kaartspellen in dit blog kun je ook deze dus het beste met 3 spelers doen!

Je kunt dit kaartspel voor 3 spelers online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Port Royal

Port Royal Big Box: op Tafel

Port Royal Big Box: Havenaanbod

Port Royal Big Box: Havenaanbod met Schepen

Port Royal Big Box: Geld

Port Royal Big Box: Hijs de Zeilen op Tafel

Port Royal Big Box: Nog één Functie Erbij Dan... op Tafel

Port Royal Big Box: Bemanning

Port Royal Big Box: Gokker op Tafel

Port Royal Big Box: Al het Speelmateriaal

Port Royal Big Box: Functies op Tafel

NB: De foto’s hierboven zijn van de Port Royal Big Box. Deze bevat het basisspel, alle uitbreidingen en een promo.

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 1-5 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Push your luck + Set collection

Port Royal is een van de grotere kaartspellen voor 3 personen in dit blog. Tijdens het spel verzamel je munten waarmee je verschillende karakters inhuurt als bemanningsleden. Deze leveren niet alleen permanente voordelen op tijdens het spel, maar ook punten aan het einde van het spel. Elke beurt worden er kaarten open gedraaid. Maar pas op! Draai je een schip open dat jouw bemanning niet kan verslaan? Dan eindigt je beurt direct. De speler die als eerste 12 punten heeft wint het spel.

> Check hier m’n uitgebreide Port Royal Big Box review !

Port Royal is een uitermate toegankelijk familiespel dat slechts één soort speelmateriaal kent: kaarten. Toch heeft het ontzettend veel te bieden. Zeker de Big Box die in 2022 uit kwam. De inhoud van deze Big Box biedt verschillende niveaus en diverse spelsoorten (solo, competitief, coöperatief, verhalend) en zal hierdoor bij veel bordspelers in de smaak vallen. Wel kan ik me voorstellen dat als je het basisspel en de uitbreiding “Nog één functie erbij dan…” al hebt, je juist een vieze nasmaak aan de Big Box overhoudt.

Je kunt dit kaartspel voor 3 online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog liet ik je kennismaken met diverse kaartspelletjes voor 3 personen. Ik heb geprobeerd om een wat gevarieerd aanbod te laten zien. Uiteraard is dit lijstje verre van volledig, maar ik hoop je wat op weg te hebben geholpen voor als je nog een leuk, nieuw kaartspel voor 3 spelers zoekt.

Wat vind jij leuke kaartspellen om met 3 personen te spelen? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *