De 10 Leukste Kaartspellen voor 6 Personen!

De Leukste Kaartspellen voor 6 Personen!

Toegegeven, de meeste kaartspellen zijn slechts geschikt voor maximaal vijf spelers. Dat wil alleen niet zeggen dat er helemaal geen kaartspelletjes zijn die je met 6 personen kunt doen.

In dit blog vind je de 10 leukste kaartspellen voor 6 personen. Veel leesplezier!

Voordat je begint met lezen: de meeste kaartspellen voor 6 personen in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met kaartspelletjes voor 6 spelers toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Love Letter

Love Letter Kaartspel: op Tafel

Love Letter Kaartspel: Kaart op Handen

Love Letter Kaartspel: Kaart Pakken

Love Letter Kaartspel: Kaart Kiezen

Love Letter Kaartspel: Kaart Spelen

Love Letter Kaartspel: Kaart Laten Zien

Love Letter Kaartspel: Fiches in Zak

Love Letter Kaartspel: Gespeelde Kaarten

Love Letter Kaartspel: Gespeelde Kaarten

 • Uitgever: Z-Man Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Kaartspel – Hidden Roles – Speler Eliminatie

Tijdens dit leuke kaartspelletje krijgt elke speler een karakterkaart op handen. De actieve speler pakt er een kaart bij en speelt vervolgens één van de twee kaarten. Door kaarten te spelen kun je informatie krijgen, spelers elimineren of jezelf juist veilig stellen. Blijf je als laatste over dan win je de ronde? Is de trekstapel leeg? Dan wint de speler met de hoogste kaart op handen. Wie als eerste een X aantal roosfiches heeft verzameld, wint het spel.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Love Letter spel review !

Voor mij is Love Letter het beste kaartspel dat er is. Mensenkennis en tactiek (check m’n Love Letter tactieken hier!) worden perfect met elkaar gecombineerd. Dit spelletje lijkt in het begin misschien wat plat. Maar juist door je gedrag in het spel onvoorspelbaar te maken, biedt dit simpele spel veel meer diepgang dan dat je in eerste instantie zou verwachten. Cupido schoot zijn pijl met dit kaartspel precies in m’n hart; I love this!

Je kunt dit leuke kaartspel voor 6 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Halli Galli

Halli Galli Reactiespel: op Tafel

Halli Galli Reactiespel: Kaart Omdraaien

Halli Galli Reactiespel: op de Bel Slaan

Halli Galli Reactiespel: 5 Druiven

Halli Galli Reactiespel: 5 Aardbeien

Halli Galli Reactiespel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Soort: Partyspel & Reactiespel

In Halli Galli krijgt elke speler een gedekte stapel met kaarten. Hierop staan verschillende vruchten in verschillende hoeveelheden afgebeeld. Om de beurt draaien spelers een kaart om (en vormen zo een eigen aflegstapel). Zodra er op tafel gezamenlijk precies 5 dezelfde vruchten liggen, wint de speler die als eerste op de bel slaat. Hij of zij krijgt alle open aflegstapels. Uiteindelijk moet je zoveel mogelijk kaarten verdienen en/of andere spelers wegspelen.

Dit is zonder twijfel een van de meest bekende reactiespellen out there. Het wordt met regelmaat gebruikt in een vriendenweekend of als spelletje op avonden waar gezelligheid en humor centraal staan. Net zoals bij de meeste partygames, geldt ook bij Halli Galli dat deze leuker is met meer spelers. Speel ‘m dus bij voorkeur met 6 personen. Dan wordt overzicht houden lastiger en dat maakt het naar mijn mening juist weer leuker. Kortom, ‘het spel met de bel’ mag niet ontbreken in dit overzicht met leuke gezelschapsspelletjes om met vrienden te doen!

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 6 spelers online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Hidden Leaders

Hidden Leaders Spel: op Tafel

Hidden Leaders Spel: Kaarten op Hand

Hidden Leaders Spel: Heldenkaart Spelen

Hidden Leaders Spel: Rode Pion Verplaatsen

Hidden Leaders Spel: Groene Pion Verplaatsen

Hidden Leaders Spel: Kaarten van Haven Pakken

Hidden Leaders Spel: Mijn Team

Hidden Leaders Spel: Team met Leiderkaart

 • Uitgever: Gam’inBIZ
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Kaartspel – Hand Management – Set Collection

In Hidden Leaders behoren spelers in ’t geheim tot twee facties. Aan het einde van het spel wint één factie door een specifieke stand van de pionnen. Tijdens je beurt mag je een kaart spelen. Die beïnvloedt de stand van de pionnen én in veel gevallen kun je andere spelers naaien. Tevens breid je jouw leger uit. Heb jij de meeste kaarten in je leger van de winnende factie? Dan win je Hidden Leaders!

> Lees hier mijn uitgebreide Hidden Leaders review!

Hidden Leaders is een kaartspel waarmee je net wat meer op tafel legt dan de meeste kaartspellen. Een tactische, sluwe speelwijze gaat hand in hand met knap bedachte, grappige kaarten. Je bent vooral bezig om een team op te zetten dat past bij jouw leiderkaart (zónder dat je tegenstanders door hebben bij welke factie jouw leider hoort). Je ontkomt er echter niet aan om sporadisch, lekker in Game of Thrones-stijl, andere spelers te dwarsbomen. Maar weet wel, je kunt ‘m dan ook terug verwachten ;). Speel je ‘m met 6 personen? Stook elkaar maar lekker op dan!

Je kunt dit uitgebreide kaartspel voor 6 spelers online bestellen op GaminBIZ.nl, bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Kites

Kites Kaartspel: op Tafel

Kites Kaartspel: Handkaarten

Kites Kaartspel: Rood en Paars

Kites Kaartspel: Oranje en Blauw

Kites Kaartspel: Zandloper Draaien

Kites Kaartspel: Slecht Weer

Kites Kaartspel: Aflegstapel

Kites Kaartspel: Zandlopers

Kites Kaartspel: Einde Spel

 • Uitgever: Floodgate Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Coöperatief Kaartspel – Real Time

In Kites moet je samenwerken om alle kaarten te spelen vóórdat een van de 6 zandlopers leeg raakt. Tijdens je beurt speel je een kaart met 1 of 2 kleuren erop. Vervolgens moet je de zandlopers met dezelfde kleuren omdraaien. Sommige zandlopers wil je al omdraaien, maar sommige juist niet. Tot slot vul je je hand aan en dan is de volgende speler. Zodra de trekstapel leeg is mag je de witte zandloper niet meer omdraaien. Lukt het jullie om de handen vrij te spelen vóórdat het zand van de witte op is? Dan winnen jullie!

Kites is zo’n spel waar je van moet houden. Je speelt real time. Dit betekent dat je binnen een bepaalde tijd zo snel mogelijk je beurt moet uitvoeren. Soms ook door elkaar heen, maar dat is bij dit kaartspel voor 6 personen niet het geval. Hoe dan ook, het real time element is een beproeving om te kijken hoe rustig je kunt blijven en hoe goed je kunt communiceren onder druk. Kun je tegen die stress? Dan zul je aan Kites veel plezier beleven als soort van chaotisch en hilarisch partyspel. Zit je liever rustig op de stoel? Dan kun je beter een ander kaartspel kiezen :).

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 6 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Point Salad

Point Salad Spel: op Tafel

Point Salad Spel: Trekstapels en Groentemarkt

Point Salad Spel: Puntenkaarten en Groenten Speler 1

Point Salad Spel: Puntenkaarten en Groenten Speler 2

Point Salad Spel: Puntenkaarten en Groenten Speler 3

Point Salad Spel: Puntenkaarten

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 15-30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kaartspel

In Point Salad mag je elke beurt óf 1 puntenkaart van de trekstapels óf 2 groentekaarten van de markt pakken en voor je neer leggen. Door slimme combinaties haal je punten. Zo simpel is het. De speler met de meeste punten, wint het spel. Uiteraard kun je ook meerdere potjes achter elkaar doen om de speelduur te verlengen.

Point Salad won in 2020 de Nederlandse Spellenprijs in de categorie ‘familie’. En dat is niet voor niets. Je hebt weinig speelmateriaal, maar eindeloos veel variatiemogelijkheden. Dankzij de 108 verschillende scorekaarten zal geen enkel potje hetzelfde zijn. En speel je met 6 personen? Dan wordt het lekker onvoorspelbaar en chaotisch. Houd je daar van? Probeer dan absoluut eens dit kaartspelletje voor met z’n zessen!

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 6 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Beverbende

Beverbende Kaartspel: op Tafel

Beverbende Kaartspel: Kaart Bekijken

Beverbende Kaartspel: Kaart Trekken

Beverbende Kaartspel: Kaart Getrokken

Beverbende Kaartspel: Kaart Afleggen

Beverbende Kaartspel: Kaarten Opendraaien

Beverbende Kaartspel: Speciale Kaart tussen Laatste Kaarten

Beverbende Kaartspel: Kaarten op Elkaar

Beverbende Kaartspel: Aflegstapel

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: KaartspelMemory spel

Dit is een van de leukste kinderspellen van Nederland. In Beverbende speel je met getalkaarten (0-9) en speciale kaarten. Je begint met 4 gedekte kaarten waarvan je weet wat de buitenste 2 zijn. Tijdens je beurt pak je steeds een kaart en die kun je bijvoorbeeld afleggen, omruilen met een eigen kaart óf spelen (bij een speciale kaart) om kaarten met anderen te ruilen of je eigen kaarten te bekijken. Een ronde eindigt als iemand op de tafel klopt (en dus denkt dat hij of zij de minste punten heeft). De speler die na X aantal rondes de minste punten heeft wint.

> Check hier m’n uitgebreide Beverbende review!

In dit leuke kaartspel van 999 Games speel je met meerdere, blinde kaarten. Je weet niet precies wat je eigen kaarten zijn én niet wat de kaarten van je tegenstanders zijn. Gelukkig kun je met speciale effecten wat informatie krijgen, maar het komt er op neer dat je onder aan de streep veel moet onthouden. Zeker in een potje met 6 spelers. Het is met dat spelersaantal wel uitdagend. Echter, dankzij de korte potjes is dat prima te doen en daar zit denk ik het succes van dit leuke kaartspelletje. (En psst, check hier m’n Beverbende tips en tactieken!)

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 6 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Welcome to…

Welcome To... Spel: op Tafel

Welcome To... Spel: Huisnummers en Symbolen

Welcome To... Spel: Nieuwe Kaarten Open Draaien

Welcome To... Spel: Vastgoedmakelaar Aankruisen

Welcome To... Spel: Bouwvoorschrift Behalen

Welcome To... Spel: Ingevuld Scoreformulier

Welcome To... Spel: Scoreformulier Ingevuld

Welcome To... Spel: Scoreformulieren

 • Uitgever: Jumping Turtle Games
 • Aantal spelers: 1 tot 100 personen
 • Vanaf leeftijd: 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Soort: Flip & Write

Welcome to… is een spelletje waarbij elke speler een architect is uit de jaren 50 en zijn eigen wijk moet vormgeven. Elke beurt worden er 3 kaarten omgedraaid waardoor er 3 combinaties ontstaan van huisnummer en symbool (zoals zwembad, hekken, parken). Elke speler kiest steeds een combinatie en noteert het huisnummer met eventuele bonus op zijn scoreformulier. De speler die uiteindelijk de meeste punten heeft wint het spel.

Ik vind Welcome to… een heerlijke flip & write voor 6 personen. Het heeft de toegankelijkheid waar dit soort spellen om bekend staat en biedt tegelijkertijd de nodige tactische keuzes. Dit is te danken aan het feit dat je op meerdere manieren punten scoort, uit 3 combinaties kunt kiezen (en niet afhankelijk bent van je tegenstander) én concurreert om publieke doelen: wie eerst komt, eerst maalt. Geen enkel spel is hetzelfde en de grote variatie aan publieke doelen houden het nog langer leuk. Dankzij simultane beurten perfect te spelen met z’n zesjes!

Je kunt dit leuke kaartspel voor 6 personen online bestellen op bol.com (Engels), Spellenrijk.nl (Nederlands), Spellenwinkel.nl (Engels), Amazon.nl (Engels) en Spelhuis.be (Nederlands).

Wizard

Wizard Kaartspel: op Tafel

Wizard Kaartspel: Kaarten

Wizard Kaartspel: Gespeelde Slag

Wizard Kaartspel: Behaalde Slagen

Wizard Kaartspel: Eindscores

Wizard Kaartspel: Artwork

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-6 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Slagenspel

Wizard is een van de kaartspellen voor 6 personen waarin je een aantal slagen moet voorspellen. Afhankelijk van het aantal spelers speel je een aantal rondes. In de eerste ronde speel je met 1 kaart, in de tweede ronde met 2 kaarten, enzovoorts. Je krijgt punten voor je slagen én correcte voorspelling (zelfs minpunten voor een onjuiste voorspelling). De speler met de meeste punten wint.

Ik vind het voorspellen van het aantal slagen dat je wil halen altijd leuk. Dat kwam vroeger al terug tijdens een potje Rikken, en nu dus ook bij Wizard. De voorspellingen zijn zelfs openbaar, wat maakt dat je actief iemand kunt proberen te laten falen en minpunten te geven. Dat maakt Wizard wel een iets venijniger kaartspel voor 6 personen.

Je kunt dit kaartspel voor 6 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Koehandel Master

Koehandel Master Kaartspel: op Tafel

Koehandel Master Kaartspel: Geld op Handen

Koehandel Master Kaartspel: Bijbehorende Stamkaart

Koehandel Master Kaartspel: Biljetkaarten

Koehandel Master Kaartspel: Verzamelde Dieren

Koehandel Master Kaartspel: Poes, Ezel en Koe

Koehandel Master Kaartspel: Verzamelde Boerderijdieren

 • Uitgever: Ravensburger
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: KaartspelBiedspel – Set Collection

Bij een potje Koehandel proberen alle spelers waardevolle dier-kwartetten te maken. Die zijn immers punten waard. Je biedt steeds op een dierkaart. De hoogste bieder krijgt ‘m. Maar probeer zorgvuldig met je geld om te gaan. En pas op voor je medespelers! Die willen nog weleens bluffen en de prijs flink opschroeven ;). De speler die uiteindelijk de meeste punten met verzamelde dieren scoort, wint het spel.

Dat dit kaartspel een plekje verdient in dit blog zit ‘m in het blufelement. Je kunt spelers hier echt op een sluwe, maar gewaagde manier mee naaien en dat zie je niet vaak in andere kaartspellen. Wel zou ik Koehandel aanraden met meer spelers. Het bieden, het bluffen, het verzamelen… Alles is verrassender en uitdagender met meer spelers. En zoek je nog wat hulp? Check dan hier m’n Koehandel tactieken.

Je kunt dit leuke kaartspel voor 6 spelers online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Skip-Bo

Skip-Bo Spel: op Tafel

Skip-Bo Spel: Nieuwe Kaarten Trekken

Skip-Bo Spel: Handkaarten

Skip-Bo Spel: Bouwstapels

Skip-Bo Spel: Kaart van Stock naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Kaart van Wegwerpstapel naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Joker

 • Uitgever: Mattel
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Kaartspel

Met Skip-Bo mag je om de beurt je hand aanvullen tot 5 kaarten en daarna kaarten leggen op gezamenlijke aflegstapels. Deze moeten van laag naar hoog lopen. Je kunt kaarten uit je hand alsook van je persoonlijke trekstapel spelen. Kun je niks meer leggen? Dan is de volgende speler aan de beurt. De speler die als eerste zijn of haar persoonlijke trekstapel leeg heeft, wint het spel.

De kracht van Skip-Bo zit ‘m in de toegankelijkheid. Je hebt eenvoudige regels, beurten zijn snel en door de hoge geluksfactor kan iedereen winnen (en er dus plezier aan beleven). Dit resulteert in een toegankelijkheid die ongetwijfeld bijdraagt aan de populariteit van dit kaartspel. Net als andere kaartspellen voor 6 personen in dit blog, wordt ook deze onvoorspelbaarder – en dus grappiger – met 6 spelers.

Je kunt dit leuke kaartspel voor 6 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

L.A.M.A.

LAMA Kaartspel: op Tafel

LAMA Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

LAMA Kaartspel: Aflegstapel

LAMA Kaartspel: Handkaarten

LAMA Kaartspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kaartspel – Hand Management

L.A.M.A. betekent Leg Alle Minpunten Af. En dat is precies wat je met dit kaartspel moet doen. Spelers leggen om de beurt een kaart uit hun hand af op de aflegstapel. Deze kaart moet gelijk of hoger zijn dan de kaart die er al ligt. Een L.A.M.A. kaart mag je altijd spelen. Hier moet vervolgens een 1 op. Je mag altijd een kaart pakken of passen in plaats van een kaart spelen. Maar let op! Als je niet meer kunt of als iemand anders zijn hand uitspeelt, dan is de ronde afgelopen en krijg je zoveel minpunten als de waarde van je handkaarten. Zodra een speler 40 minpunten heeft, wint de speler met de minste punten.

Ik sta elke weer versteld van hoe populair een simpel kaartspelletje als L.A.M.A. kan zijn. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Het is eenvoudig, kort en door de aanwezige geluksfactor kan iedereen in principe winnen. Dat maakt dit spelletje onmiskenbaar toegankelijk voor het brede publiek. Eigenlijk kan dit met alle spelersaantallen. Met lagere aantallen heb je wat meer grip op het spel. Met meer spelers, zoals met z’n zessen, is het iets onvoorspelbaarder.

Je kunt dit leuke kaartspelletje voor 6 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog liet ik je kennismaken met diverse kaartspelletjes voor 6 personen. Ik heb geprobeerd om een wat gevarieerd aanbod te laten zien. Uiteraard is dit lijstje verre van volledig, maar ik hoop je wat op weg te hebben geholpen voor als je nog een leuk, nieuw kaartspel voor 6 spelers zoekt.

Wat vind jij leuke kaartspellen om met 6 personen te spelen? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *