De 12 Leukste Kaartspellen voor 8 Personen!

De Leukste Kaartspellen voor 8 Personen!

Des te meer mensen, des te meer vreugde. Zo is het ontzettend gezellig als je met 8 personen bent, maar het wordt vaak ook lastiger om een geschikt spel te vinden.

In dit blog deel ik 12 leuke kaartspellen voor 8 personen!

Voordat je begint met lezen: de meeste kaartspellen voor 8 personen in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met kaartspelletjes voor 8 spelers toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

UNO

UNO Kaartspel: op Tafel

UNO Kaartspel: Handkaarten

UNO Kaartspel: Gele 9 op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Tegenovergestelde Richting op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Joker op Aflegstapel

UNO Kaartspel: 2 Pakken op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Joker en 4 Pakken op Aflegstapel

 • Uitgever: Mattel
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Kaartspel

UNO lijkt op het bekende kaartspel ‘Pesten’. Elke beurt moet je een kaart op de aflegstapel leggen. Deze moet dezelfde kleur, getal of symbool hebben als de kaart eronder. Symbolen zijn actiekaarten waarmee je o.a. de beurtvolgorde kan omdraaien, spelers extra kaarten kan laten pakken en een beurt overslaan. De speler die al zijn of haar kaarten als eerste kwijt is, wint het potje en krijgt de waarde van andermans kaarten als punten. De speler die als eerste 500 punten haalt wint UNO.

Ik had altijd een hekel aan Pesten, omdat iedereen eigen huisregels had. Bij UNO staan de regels gewoon vast (want check de spelregels). Groot voordeel van dit kaartspel is dat je het lekker met 8 spelers kunt doen. Ideaal dus als groepsspel. Helemaal als spelers van die groep wel een beetje van pesten houden ;). Oja, suf genoeg is de normale UNO alleen voor rechtshandigen (al is er ook een linkshandige editie).

Je kunt dit kaartspel voor 8 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Skyjo

Skyjo Kaartspel: op Tafel

Skyjo Kaartspel: Kaarten opendraaien

Skyjo Kaartspel: Kaart Trekken

Skyjo Kaartspel: Kaarten Omwisselen

Skyjo Kaartspel: Kaart Pakken

Skyjo Kaartspel: Kolom Weghalen

Skyjo Kaartspel: Kolom Verwijderen

Skyjo Kaartspel: Speelgebied

Skyjo Kaartspel: Speelgebied met Verwijderde Kolom

Skyjo Kaartspel: Eindscores

 • Uitgever: Magilano
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kaartspel

In Skyjo hebben alle spelers een raster van 4×3 gedekte kaarten waarvan ze er 2 opendraaien aan het begin. Daarna zijn spelers na elkaar aan de beurt. Tijdens je beurt mag je of de bovenste kaart van de trekstapel pakken en deze (open) omwisselen met een kaart uit je speelgebied óf de kaart afleggen. Of je kunt de bovenste kaart van de aflegstapel pakken en (open) wisselen met een andere kaart. Zo komen er dus steeds meer open kaarten in je gebied. Heb je een kolom van 3 dezelfde, open kaarten? Dan mag je die verwijderen. Zodra een speler alle kaarten open heeft zijn de overgebleven kaarten punten waard. Na het potje waarin een speler de 100 punten passeert, wint de speler met de minste punten.

Skyjo is echt een aanrader voor spelers die van spelletjes als Skip-Bo en UNO houden. De regels zijn eenvoudig, potjes zijn kort en er komt een dosis onvoorspelbaarheid bij kijken. Daarnaast kun je Skyjo met maar liefst 8 personen spelen. Toegegeven, je hebt wel wat ruimte nodig op tafel omdat je dan acht rasters van 4×3 moet creëren. Heb je die ruimte en houd je van niet al te moeilijke kaartspelletjes? Dan kun je Skyjo zeker eens proberen!

Je kunt dit kaartspelletje voor 8 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be

Taco Cat Goat Cheese Pizza

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): op Tafel

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): Aflegstapel

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): Trekstapel

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): Kaart Opendraaien

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): Kaart Neerleggen

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): op Stapel Slaan

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): Speciale Kaarten

Taco Cat Goat Cheese Pizza (Reactiespel): Kaarten

 • Uitgever: Blue Orange
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Speelduur: 10-30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Reactiespel

Met dit reactiespel krijgt elke speler een stapel kaarten waar taco’s, katten, geiten, kazen en pizza’s op staan. De startspeler draait een kaart open en zegt Taco. De tweede speler draait een kaart open en zegt Cat. De derde speler zegt Goat. Enzovoorts. Komt de afbeelding overeen met wat er wordt gezegd? Dan moet iedereen op de kaart slaan. De langzaamste speler krijgt alle kaarten in zijn of haar trekstapel. De speler die als eerste zijn of haar stapel leeg heeft, wint het spel.

Het leuke aan Taco Cat Goat Cheese Pizza is dat je de tafel rond gaat. Het spanningsveld verplaatst zich over de tafel. Hierdoor krijgt dit kaartspel een soort extra dimensie. Mijn ervaring is dat dit een van de grappigste titels is in dit blog met kaartspelletjes voor 8 personen. En dat komt niet alleen door het leuke artwork, maar ook door het chaotische spelverloop. Zorg alleen wel even dat je nagels knipt en ringen af doet ;).

Je kunt dit grappige kaartspelletje voor 8 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Splurt!

Splurt! Reactiespel: op Tafel

Splurt! Reactiespel: Voorbeeld 1

Splurt! Reactiespel: Voorbeeld 2

Splurt! Reactiespel: Voorbeeld 3

Splurt! Reactiespel: Voorbeeld 4

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-99 Personen
 • Speelduur: 5-15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Soort: ReactiespelKennisspel

Splurt! is een spelletje dat wat meer op een partyspel lijkt. Elke beurt wordt er een kaart van de trekstapel opengedraaid zodat er 2 aanwijzingen zichtbaar zijn. Met deze aanwijzingen moet je iets noemen. Een woord, een plaats, een naam. Het kan van alles zijn. De speler die als eerste een antwoord geeft krijgt de omgedraaide kaart. De speler die de meeste kaarten heeft, wint het spel.

Ik vind Splurt! een ideaal kaartspel voor 8 personen omdat je bijna geen speelmateriaal hebt. Je kunt het overal spelen. Én eigenlijk met zoveel mensen als je wil. Het heeft dan ook een partyspel-achtig karakter. Ben je bang dat je de combinaties snel kent? Dat hoeft niet. De kans dat je exact dezelfde combinatie van aanwijzingen trekt is, dankzij 100 dubbelzijdige kaarten, heel klein.

Je kunt dit kaartspelletje voor 8 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Snack Match

Snach Match Spel: op Tafel

Snach Match Spel: Kaarten Pakken

Snach Match Spel: Kaart Doorgeven

Snach Match Spel: Kaart Neerleggen

Snach Match Spel: Picknickkleed Maken

Snach Match Spel: Picknickkleed Klaar

Snach Match Spel: Speciale Kaarten

 • Uitgever: Blue Orange
 • Aantal spelers: 1-9 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kort kaartspel

Snack Match is een kort spelletje waarin je een picknickkleed vol met eten gaat leggen. Elke ronde trek je 2 kaarten, bekijkt ze en geeft er één door naar de speler links. Daarna legt iedereen 2 kaarten in zijn of haar raster van 4×4. Kaarten mogen naast elkaar liggen en ook (deels) onder elkaar worden geschoven. Zodra je minimaal 3 vakjes met een kleed van dezelfde kleur of dezelfde snacks aan elkaar hebt grenzen levert dat punten op. De speler die na 4 rondes de meeste punten heeft wint.

Ik ben aangenaam verrast door Snack Match. Het mechanisme voelt als een kleine, korte Cascadia waarbij je – in slechts 4 beurten – een gebied creëert en probeert zo groot mogelijke groepen te maken. Niet alleen van de ondergrond (picknickkleed), maar ook van de symbolen erop (snacks). Het onder- en op elkaar leggen van kaarten kan wat schuifgevoelig zijn, al vind ik het ook grappig bedacht. Al met al een compacte, tactische en noemenswaardige titel voor in mijn blog met kaartspellen voor 8 personen!

Je kunt dit kaartspelletje voor 8 spelers online bestellen bij o.a. Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

SET

SET Kaartspel: op Tafel

SET Kaartspel: Voorbeeld 1 (Stap 1)

SET Kaartspel: Voorbeeld 1 (Stap 2)

SET Kaartspel: Voorbeeld 1 (Stap 3)

SET Kaartspel: Voorbeeld 2 (Stap 1)

SET Kaartspel: Voorbeeld 2 (Stap 2)

SET Kaartspel: Voorbeeld 2 (Stap 3)

SET Kaartspel: Verzamelde Sets

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 1-8 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: Reactiespel

Met SET liggen er 12 kaarten op tafel. Op deze kaarten staan symbolen met ieder een eigen vorm, vulling, kleur én aantal. Zodra het spel begint, zoekt iedere speler zo snel mogelijk een set. Die bestaat uit 3 kaarten waarvan óf de vorm, vulling, kleur en aantal helemaal gelijk zijn óf juist helemaal verschillend zijn. De snelste speler die de set vindt roept SET en mag de set aanwijzen. Daarna worden er 3 nieuwe kaarten bij gelegd en wordt bovenstaande herhaald. De speler die uiteindelijk de meeste sets heeft geraden, wint het spel.

SET is een kaartspel van 999 Games dat ongetwijfeld in de smaak valt bij ‘behendige’ spelers. Snel handelen, reflexen gebruiken en ruimtelijk inzicht. Het spel is geschikt voor 8 personen, maar zorg wel dat iedereen er goed bij kan. Dit kan nog weleens een uitdaging zijn. Oja, de vanaf leeftijd is 6 jaar, maar dit is ook erg leuk voor volwassenen. Al verlies ik wel vaak van kinderen… hmm ik word oud haha.

Je kunt dit leuke kaartspel voor 8 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Seriously

Seriously Spel: op Tafel

Seriously Spel: Speelbord

Seriously Spel: Handkaarten

Seriously Spel: Kaarten op Handen

Seriously Spel: Kaart Spelen

Seriously Spel: Pion Verplaatsen

Seriously Spel: Actiekaart Trekken

Seriously Spel: Gespeelde Actiekaart

Seriously Spel: Gespeelde Actiekaart

Seriously Spel: Kaart Pakken

Seriously Spel: Actiekaarten

 • Uitgever: The Dutch Game Mill
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Soort: Partyspel

In Seriously zijn er 2 aflegstapels. Tijdens je beurt speel je één kaart op een van de stapels. Hier liggen kaarten met waardes tussen de 1 en 9. Afhankelijk van diens kleur (Oranje of Blauw) moet de waarde van jouw kaart hoger of lager zijn dan de waarde van de kaart die er al ligt. Door kaarten te spelen kun je je pion verplaatsen en/of actiekaarten pakken (en direct spelen). Kun je niet spelen? Dan krijg je een kruis. De manier hoe het spel eindigt (speler heeft z’n hand leeg óf alle kruizen zijn gepakt) bepaalt hoe de punten worden verdeeld. De speler met de meeste punten wint.

Seriously is een vlot, chaotisch kaartspel waar spelers elkaar bewust en onbewust kunnen dwarsbomen. Met name de actiekaarten én het gegeven dat je niet weet op welke van de 2 manieren het spel gaat eindigen zorgen voor onvoorspelbaarheid. Als jouw groep van 8 personen serieus de lol kan inzien van chaos en genaai (want je gaat elkaar nu eenmaal dwarsbomen), dan kan ik je Seriously serieus aanbevelen.

Je kunt dit leuke kaartspel voor 8 personen online bestellen bij o.a. bol.com en SeriouslyGame.nl.

Dobble

Dobble Collector Reactiespel: op Tafel

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 1

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 2

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 3

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 4

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 5

De foto’s hierboven zijn van de 10 jarige jubileumeditie ‘Dobble Collector’ en niet van het origineel. Ze geven echter een goede indruk van dit reactiespelletje!

 • Uitgever: Asmodee
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar

In Dobble vorm je een open trekstapel van kaarten waar steeds 8 figuren op staan. Elke beurt leg je de bovenste kaart naast de trekstapel. Nu zijn er 2 kaarten (=16 figuren) zichtbaar. De speler die als eerste het dubbele figuur weet te vinden, krijgt de kaart die naast de trekstapel ligt. Zodra de trekstapel leeg is, tellen alle spelers hun verzamelde kaarten. De speler met de meeste kaarten wint die reactiespelletje.

Toen ik Dobble voor het eerst speelde, geloofde ik niet dat er altijd maar 2 van de 16 figuren hetzelfde zouden zijn. Toch was het zo. Hier schuilt een complexe wiskundige formule achter die ik tot op de dag van vandaag niet begrijp. Des te knapper vind ik het dat zo’n complexe formule, zo’n eenvoudig spel weet te creëren. Dobble is zonder twijfel een van de knapst bedachte reactiespellen out there. Must have titel als het gaat om kaartspellen voor 8 personen.

Je kunt dit kaartspel voor 8 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Valhallaboardgames.nl, Spelhuis.be en Spellenwinkel.nl.

En Minion fans opgelet! Er is ook een Dobble Minions variant verkrijgbaar!

Black Stories

Black Stories: op Tafel

Black Stories 1 - Online Voorbeeld - De Eenarmige - Voorkant

Black Stories 1 - Online Voorbeeld - De Eenarmige - Achterkant

Black Stories 2 - Online Voorbeeld - De Lift - Voorkant

Black Stories 2 - Online Voorbeeld - De Lift - Achterkant

Black Stories 3 - Online Voorbeeld - Chocolade-IJs - Voorkant

Black Stories 3 - Online Voorbeeld - Chocolade-IJs - Achterkant

 • Uitgever: Tucker’s Fun Factory
 • Aantal spelers: 2-99 Personen
 • Speelduur: 2-30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Soort: Breinbreker – Raadselspel

Black Stories zijn raadsels waarbij spelers moeten achterhalen hoe iemand overleden is. Één speler wordt de spelleider, neemt een kaart en leest het raadsel op de voorkant hardop voor. Op de achterkant staat de oplossing. Alle andere spelers gaan nu vragen stellen die de spelleider alleen met ‘Ja’ of ‘Nee’ mag beantwoorden. Het doel is dat jullie samen als groep raden hoe de persoon in het raadsel om het leven is gekomen.

> Lees hier meer over het spel Black Stories !

Deze breinbreker raadsels zijn perfect voor grotere groepen die bij elkaar óf verspreid in een ruimte zitten. Het enige dat je hoeft te doen is na te denken over een vraag om aan de spelleider te stellen. Je hoeft geen spelregels te leren of jezelf te storten in lange beurten. Je kunt gewoon onder het gemak van een drankje samen proberen een raadsel op te lossen. Lekker relax kaartspelletje voor 8 personen dus!

Je kunt dit kaartspel voor 8 personen (of meer) online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl of Spelhuis.be.

Vlotte Geesten

Vlotte Geesten (Reactiespel): op Tafel

Vlotte Geesten (Reactiespel): Speelfiguren

Vlotte Geesten (Reactiespel): Antwoord is Muis

Vlotte Geesten (Reactiespel): Antwoord is Spook

Vlotte Geesten (Reactiespel): Antwoord is Fles

Vlotte Geesten (Reactiespel): Antwoord is Bank

Vlotte Geesten (Reactiespel): Antwoord is Boek

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: Reactiespel

Met Vlotte Geesten liggen er 5 voorwerpen op tafel. Elke beurt wordt er een kaart omgedraaid. Hierop staan 2 voorwerpen (met 2 verschillende kleuren). Heeft een voorwerp dezelfde kleur als op tafel? Dan moet je het van tafel pakken. Heeft geen enkel afgebeeld voorwerp de juiste kleur? Dan moet je het voorwerp pakken dat niet op de kaart staat én waarvan de kleur niet op de kaart staat. De speler met de meeste kaarten wint dit snelheidsspel.

> Check hier mijn uitgebreide Vlotte Geesten review!

Als ik terugdenk was Vlotte Geesten misschien wel het eerste spel waarbij m’n reactievermogen op de proef werd gesteld. Het vernuftige aan dit spelletje vond ik dat je soms ook ‘andersom’ moest denken. Eerst zoeken wat klopt en anders zoeken wat ontbreekt. Knap bedacht. En het maakt dit kaartspel een stuk uitdagender dat het lijkt. De normale versie is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar er is ook junior versie voor leeftijden vanaf 4 jaar.

Je kunt dit kaartspel voor 8 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Valhallaboardgames.nl, Spelhuis.be, Spellenwinkel.nl en 999Games.nl.

Machiavelli

Machiavelli Deluxe: Geheugenkaartjes

Machiavelli Deluxe: Kroon

Machiavelli Deluxe: Muntjes

Machiavelli Deluxe: Niet Gekozen Karakters

Machiavelli Deluxe: Handkaarten

Machiavelli Deluxe: Artwork van Gebouwkaarten

Machiavelli Deluxe: Gespeelde Gebouwen

Machiavelli Deluxe: Karakters Extra

NB: De foto hierboven is van Machiavelli Deluxe. In 2022 bracht 999 Games Machiavelli: Refresh op de markt. Deze editie bevat dezelfde inhoud als de Deluxe.

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Speelduur: 60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Kaartspel – Hidden Roles

In Machiavelli kruipen spelers elke ronde in de huid van een karakter met unieke eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen je veelal geld opleveren, dat je kunt gebruiken om gebouwen te bouwen. Er zijn echter ook eigenschappen die andere spelers vermoorden, bestelen of andermans gebouwen vernietigen. Nadat een speler zijn of haar 7e gebouw heeft gemaakt volgt de puntentelling en wint de speler met de meeste punten.

> Lees hier eventueel mijn uitgebreide Machiavelli review !

Hoewel je Machiavelli prima met minder spelers kunt doen, vind ik het juist een leuk kaartspel voor bijvoorbeeld 8 personen. Des te meer spelers er meedoen, des te meer karakters er in het spel zijn en des te spannender het wordt. Je bent wel na elkaar aan de beurt, dus je moet soms even wachten voordat je weer aan de beurt bent. Maar zit je gezellig met een spellengroep bij elkaar? Dan is dat vast geen probleem. Ennuh, tussen jou en mij: check m’n Machiavelli tactieken om je winkans te vergroten ;).

Je kunt dit leuke kaartspel voor 8 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog liet ik je kennismaken met diverse kaartspelletjes voor 8 personen. Ik heb geprobeerd om een wat gevarieerd aanbod te laten zien. Uiteraard is dit lijstje verre van volledig, maar ik hoop je wat op weg te hebben geholpen voor als je nog een leuk, nieuw kaartspel voor 8 spelers zoekt.

Wat vind jij leuke kaartspellen om met 8 personen te spelen? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *