De 16 Leukste Kaartspellen van dit moment (zowel volwassenen als kinderen)!

Leuke Kaartspellen van dit moment!

Kaartspellen zijn er in allerlei soorten en maten. Ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik in dit blog de leukste 16 kaartspellen van dit moment voor je op een rij gezet. De meeste zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Voordat je begint met lezen: enkele kaartspellen in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik heb de spellen zelf gevraagd. Niet alleen zodat ik zelf foto’s kon maken, maar ook omdat ik ze eerder heb gespeeld bij anderen en ik het waardige kaartspelletjes voor in dit blog vind. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Jaipur

Jaipur Kaartspel: op Tafel

Jaipur Kaartspel: de Markt

Jaipur Kaartspel: Handkaarten

Jaipur Kaartspel: Aflegstapel

Jaipur Kaartspel: Fiches

Jaipur Kaartspel: Verzamelde Fiches

Jaipur Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

Jaipur Kaartspel: Winnaarsfiches

 • Uitgever: Space Cowboys
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Hand Management + Set Collection

Jaipur is een kaartspel voor 2 personen waarbij je goederen moet verzamelen. Deze goederen kun je inwisselen om puntenfiches van de stapel te pakken. De catch? De bovenste fiches zijn meer punten waard. Dus de speler die als eerste goederen pakt, krijgt meer punten. En dan zijn er ook nog kamelen die dit kaartspel net weer wat tactischer maken.

> Lees hier mijn uitgebreide Jaipur kaartspel review !

Als mensen mij om een leuk kaartspel vragen dat ze met z’n tweeën kunnen spelen (kinderen of volwassenen), kom ik al snel bij Jaipur uit. Doordat je af en toe een gokje moet wagen, blijft het spel ondanks zijn eenvoud spannend en uitdagend. Daarnaast vind ik het artwork op de kaarten (van het gele doosje) er mooi uit zien. Bovendien is het gewoon een kwalitatief hoogwaardige productie. Tof om in de kast te hebben :).

Je kunt dit leuke kaartspelletje online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

De Vos in het Bos

De Vos in het Bos: op Tafel

De Vos in het Bos: Handkaarten

De Vos in het Bos: Decreetkaart

De Vos in het Bos: Verzamelde Slagen

De Vos in het Bos: Puntenfiches

De Vos in het Bos: Overzichtskaarten

De Vos in het Bos: Kaarten Illustraties

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Hand Management + Set Collection

De Vos in het Bos is een slagenspel. Maar het doel van dit kaartspel is niet om de meeste of zoveel mogelijk slagen te winnen, maar het juiste aantal slagen! Te weinig levert geen punten op. Teveel ook niet. En hoewel de waardes van kaarten en de troefkleur veelal bepalend zijn, heeft de helft van de kaarten een uniek effect die het onvoorspelbaarder maakt. De speler die als eerste 21 punten bereikt, wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide De Vos in het Bos review !

Ik heb een kleine voorliefde voor slagenspellen. Dit komt denk ik doordat ik vroeger altijd Hartenjagen speelde en Rikte met m’n familie. Dat was echter altijd in groepen. De Vos in het Bos is juist voor 2 spelers ontwikkeld. Qua niveau is dit vergelijkbaar met Jaipur, al vind ik De Vos in het Bos iets tactischer vanwege de effecten die op veel kaarten staan. Als je ze niet ziet aankomen is het onvoorspelbaar, maar speel je ze zelf? Dan geven ze je meer grip op het spel.

Je kunt dit leuke kaartspel online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Hanabi

Hanabi Spel: op Tafel

Hanabi Spel: Eigen Handkaarten zijn Niet Zichtbaar

Hanabi Spel: Andermans Handkaarten zijn Zichtbaar

Hanabi Spel: Vuurwerkkaarten op Stapels

Hanabi Spel: Blauwe Fiches in Deksel Doen

Hanabi Spel: Nieuwe Kaart Pakken

Hanabi Spel: Rode Fiches in Deksel Doen

Hanabi is een coöperatief kaartspel waarin je beperkt mag communiceren. Elke speler krijgt 5 vuurwerkkaarten die hij of zij met de rug naar zich toe houdt. Je ziet dus alleen andermans kaarten, niet die van jezelf. Tijdens je beurt mag je een kaart uit je hand spelen of iemand informatie geven over één kleur of over één waarde van de kaarten in zijn of haar hand. Het doel is om voor elke kleur vuurwerkkaart een oplopende stapel van 1 t/m 5 te maken voordat de trekstapel leeg is.

Ik houd alleen van coöperatieve spellen waarbij ieders aandeel even groot is. Coop games waarbij 1 of 2 spelers alles kunnen bepalen vind ik niet zo leuk. Hanabi valt in de eerste categorie en is in mijn optiek een geweldig spel voor oudere kinderen en volwassenen. Wat ik tof vind is dat je jouw kaarten andersom in de handen houdt, zodat andere spelers jouw kaarten weten en jij zelf niet. Een uniek kaartspel in z’n genre!

Je kunt dit leuke kaartspelletje online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

The Mind

The Mind Kaartspel: op Tafel

The Mind Kaartspel: Oplopende Kaarten

The Mind Kaartspel: Kaarten op Hand

The Mind Kaartspel: Levens

The Mind Kaartspel: Werpsterren

The Mind Kaartspel: Levels

The Mind Kaartspel: Getallen

The Mind Kaartspel: Trekstapel

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Coöperatief spel

The Mind is een coöperatief kaartspel waarbij de stilte overheerst. Het bestaat uit de kaarten 1 t/m 100. Elke ronde krijgen spelers hetzelfde aantal kaarten als ze ronde waar ze in zitten. Daarna moeten ze kaarten neerleggen in oplopende volgorde. Dat klinkt misschien wat saai, maar het leuke is dus dat je NIET mag communiceren tijdens het spel. Lukt het jullie om alle rondes te overleven?

Ik vind The Mind voor zijn formaat een van de leukste kaartspellen die bestaat. Speel je met jouw vriendengroep, collega’s of familie liever mét elkaar dan tegen elkaar? Overweeg dan echt eens The Mind. Nog een groot voordeel: je hebt weinig tafelruimte nodig. In principe alleen voor een aflegstapel en een paar andere kaarten. Dit kaartspel is het makkelijkst met 2, het moeilijkst met 4 en met 3 zit je er mooi tussenin.

Je kunt dit leuke kaartspelletje online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

De Crew: Missie Diepzee

De Crew: Missie Diepzee - Speelmateriaal

De Crew Missie Diepzee: Startspelerfiguur op Tafel

De Crew Missie Diepzee: Kaarten op Hand

De Crew Missie Diepzee: Troeven

De Crew Missie Diepzee: Opdrachtkaarten Mix

De Crew Missie Diepzee: Communiceren

De Crew Missie Diepzee: Getrokken Opdrachtkaarten

De Crew Missie Diepzee: Kleurenkaarten Mix

De Crew Missie Diepzee is wederom een coöperatief kaartspel. Jullie moeten als team 32 missies voltooien zonder te communiceren. Elke missie komen er één of meer opdrachtkaarten op tafel die onder spelers worden verdeeld. De opdrachtkaarten bepalen welke slagen en/of welke kaarten de eigenaren moeten halen (of juist niet). Een missie is volbracht als alle opdrachten worden gehaald.

> Lees hier mijn uitgebreide De Crew Missie Diepzee review!

Ik vind de De Crew echt een geweldig kaartspel. Door een klassiek slagenspel volledig coöperatief te maken en er opdrachten bij te voegen, toont auteur Thomas Sing hoe mooi pure eenvoud eigenlijk is. Enfin, Missie Diepzee verbeterde de opdrachten en ondanks het plezier dat ik heb beleefd aan het originele kaartspel, blijft Missie Diepzee toch echt een van de leukste kaartspellen die ik ken!

Je kunt dit leuke coöperatieve kaartspel online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Love Letter

Love Letter Kaartspel: op Tafel

Love Letter Kaartspel: Kaart op Handen

Love Letter Kaartspel: Kaart Pakken

Love Letter Kaartspel: Kaart Kiezen

Love Letter Kaartspel: Kaart Spelen

Love Letter Kaartspel: Kaart Laten Zien

Love Letter Kaartspel: Fiches in Zak

Love Letter Kaartspel: Gespeelde Kaarten

Love Letter Kaartspel: Gespeelde Kaarten

 • Uitgever: Z-Man Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Hidden Roles + Speler Eliminatie

Tijdens dit leuke kaartspelletje krijgt elke speler een karakterkaart op handen. De actieve speler pakt er een kaart bij en speelt vervolgens één van de twee kaarten. Door kaarten te spelen kun je informatie krijgen, spelers elimineren of jezelf juist veilig stellen. Blijf je als laatste over dan win je de ronde? Is de trekstapel leeg? Dan wint de speler met de hoogste kaart op handen. Wie als eerste een X aantal roosfiches heeft verzameld, wint het spel.

Voor mij is Love Letter het beste kaartspel dat er is. Mensenkennis en tactiek (check m’n Love Letter tactieken hier!) worden perfect met elkaar gecombineerd. Dit spel lijkt in het begin misschien wat plat. Maar juist door je gedrag in het spel onvoorspelbaar te maken, biedt dit simpele spel veel meer diepgang dan dat je in eerste instantie zou verwachten. Cupido schoot zijn pijl met dit kaartspel precies in m’n hart; I love this!

Je kunt dit leuke kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Beverbende

Beverbende Kaartspel: op Tafel

Beverbende Kaartspel: Kaart Bekijken

Beverbende Kaartspel: Kaart Trekken

Beverbende Kaartspel: Kaart Getrokken

Beverbende Kaartspel: Kaart Afleggen

Beverbende Kaartspel: Kaarten Opendraaien

Beverbende Kaartspel: Speciale Kaart tussen Laatste Kaarten

Beverbende Kaartspel: Kaarten op Elkaar

Beverbende Kaartspel: Aflegstapel

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 6 Jaar
 • Soort: Memory spel

Dit is een van de leukste kinderspellen van Nederland. In Beverbende speel je met getalkaarten (0-9) en speciale kaarten. Je begint met 4 gedekte kaarten waarvan je weet wat de buitenste 2 zijn. Tijdens je beurt pak je steeds een kaart en die kun je bijvoorbeeld afleggen, omruilen met een eigen kaart óf spelen (bij een speciale kaart) om kaarten met anderen te ruilen of je eigen kaarten te bekijken. Een ronde eindigt als iemand op de tafel klopt (en dus denkt dat hij of zij de minste punten heeft). De speler die na X aantal rondes de minste punten heeft wint.

> Check hier m’n uitgebreide Beverbende review!

In dit leuke kaartspel speel je met meerdere, blinde kaarten. Je weet niet precies wat je eigen kaarten zijn én niet wat de kaarten van je tegenstanders zijn. Gelukkig kun je met speciale effecten wat informatie krijgen, maar het komt er op neer dat je onder aan de streep veel moet onthouden. Dankzij korte potjes is dat prima te doen en daar zit denk ik het succes van dit leuke kaartspelletje. Het artwork doet het ogen als een spel voor kinderen, maar het is ook zeker een kaartspel voor volwassenen. (En psst, check hier m’n Beverbende tips en tactieken!)

Je kunt dit leuke kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

CuBirds

CuBirds Kaartspel: op Tafel

CuBirds Kaartspel: Handkaarten

CuBirds Kaartspel: Vogels Neerleggen

CuBirds Kaartspel: Vogels op Tafel

CuBirds Kaartspel: Uil Pakken

CuBirds Kaartspel: Dubbele Vogel Neerleggen

CuBirds Kaartspel: Kaarten Delen

CuBirds Kaartspel: Verzamelde Vogels

CuBirds Kaartspel: Verzamelde Vogels van 2 Soorten

 • Uitgever: Gam’inBIZ
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Hand Management + Set Collection

In CuBirds ga je vogels verzamelen. Tijdens je beurt moet je eerst alle handkaarten van eenzelfde vogel gebruiken om naast een rij op tafel te leggen. Liggen er nu een of meer vogels tussen jouw vogels én vogels van dezelfde soort die al in die rij lagen? Dan mag je die pakken. Daarna mag je alle handkaarten van één vogelsoort afleggen. Afhankelijk van het aantal vogels dat je aflegt mag je 1 of 2 vogels voor je houden. De speler die als eerste 7 verschillende vogels óf 3 vogels van twee soorten heeft, wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide CuBirds review !

In 2021 won CuBirds Nederlandse Spellenprijs in de categorie familie. En dat is niet voor niets. Hoewel hand management en set collection niet per se origineel zijn, voelt de manier van vogels verzamelen vernieuwend. Sterker nog, het maakt CuBirds een spelletje dat je niet 1-2-3 onder de knie hebt. Dat maakt het een leuk kaartspel dat toegankelijk, doch uitdagend is!

Je kunt dit leuke kaartspel online bestellen bij GaminBIZ.nl, bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Sushi GO!

Sushi GO! op Tafel

Sushi GO! Tempura en Sashimi

Sushi GO! Soja Saus en Maki Roll

Sushi GO! Pudding, Zalm Nigiri en Dumpling

Sushi GO! Inktvis Nigiri

Sushi GO! Eetstokjes en Ei Nigiri

Sushi GO! Trekstapel

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Closed Drafting + Set Collection

In Sushi GO! ga je setjes maken van sushi. Je speelt 3 rondes. Elke ronde kies je 1 kaart uit je hand en de rest geef je door. Net zolang totdat alle kaarten op zijn. Dan volgt er een puntentelling, worden alle kaarten (behalve de pudding, dat toetje blijft tot na de laatste ronde liggen) weggehaald en begint alles weer van voor af aan.

Ik ben geen sushi liefhebber, maar vind Sushi GO! wel écht een lekker spelletje zeg. Kleurrijke kaarten, schattige gezichtjes en een vloeiend spelverloop. Ach, en geluk heb je wel nodig, maar dat maakt dit kaartspel juist wat spannender. Je weet immers nooit van tevoren, behalve bij lagere spelersaantallen, wat je precies terugkrijgt. En die geluksfactor is ook wat dit een van de leuke kaartspellen voor het brede publiek maakt.

Je kunt dit leuke kaartspel online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

L.A.M.A.

LAMA Kaartspel: op Tafel

LAMA Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

LAMA Kaartspel: Aflegstapel

LAMA Kaartspel: Handkaarten

LAMA Kaartspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Hand Management

L.A.M.A. betekent Leg Alle Minpunten Af. En dat is precies wat je met dit kaartspel moet doen. Spelers leggen om de beurt een kaart uit hun hand af op de aflegstapel. Deze kaart moet gelijk of hoger zijn dan de kaart die er al ligt. Een L.A.M.A. kaart mag je altijd spelen. Hier moet vervolgens een 1 op. Je mag altijd een kaart pakken of passen in plaats van een kaart spelen. Maar let op! Als je niet meer kunt of als iemand anders zijn hand uitspeelt, dan is de ronde afgelopen en krijg je zoveel minpunten als de waarde van je handkaarten. Zodra een speler 40 minpunten heeft, wint de speler met de minste punten.

Ik sta elke weer versteld van hoe populair een simpel kaartspelletje als L.A.M.A. kan zijn. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Het is eenvoudig, kort en door de aanwezige geluksfactor kan iedereen in principe winnen. Dat maakt dit spelletje onmiskenbaar toegankelijk voor het brede publiek. Eigenlijk kan dit met alle spelersaantallen, maar met lagere aantallen heb je net wat meer grip op het spel.

Je kunt dit leuke kaartspelletje o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Dobble

Dobble Collector Reactiespel: op Tafel

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 1

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 2

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 3

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 4

Dobble Collector Reactiespel: Voorbeeld 5

De foto’s hierboven zijn van de 10 jarige jubileumeditie ‘Dobble Collector’ en niet van het origineel. Ze geven echter een goede indruk van dit reactiespelletje!

 • Uitgever: Asmodee
 • Aantal spelers: 2-8 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Reactiespel

In Dobble vorm je een open trekstapel van kaarten waar steeds 8 figuren op staan. Elke beurt leg je de bovenste kaart naast de trekstapel. Nu zijn er 2 kaarten (=16 figuren) zichtbaar. De speler die als eerste het dubbele figuur weet te vinden, krijgt de kaart die naast de trekstapel ligt. Zodra de trekstapel leeg is, tellen alle spelers hun verzamelde kaarten. De speler met de meeste kaarten wint dit kaartspel.

Toen ik Dobble voor het eerst speelde, geloofde ik niet dat er altijd maar 2 van de 16 figuren hetzelfde zouden zijn. Toch was het zo. Hier schuilt een complexe wiskundige formule achter die ik tot op de dag van vandaag niet begrijp. Des te knapper vind ik het dat zo’n complexe formule, zo’n eenvoudig spel weet te creëren. Dobble is zonder twijfel een van de knapst bedachte kaartspellen out there. Bovendien kan dit kaartspelletje zorgen voor hilarische avondjes :)!

Je kunt dit leuke kaartspelletje online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

En Minion fans opgelet! Er is ook een Dobble Minions variant verkrijgbaar!

Valse Motten

Valse Motten Behendigheidsspel: op Tafel

Valse Motten Behendigheidsspel: Handkaarten

Valsspelende Mot in je Mouw

Valsspelende Mot in de Chipsbak

Valsspelende Mot achter je Bril

Valse Motten Behendigheidsspel: Aflegstapel

Valse Motten Behendigheidsspel: Bewakingskever

Valse Motten Behendigheidsspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-5 Personen
 • Speelduur: 10-60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Behendigheidsspel

Dit is een spelletje waarbij je MOET valsspelen. Elke ronde is er een bewakingskever die kijkt of er wordt vals gespeeld. Het doel is om je handkaarten kwijt te raken. Je legt om de beurt een kaart uit je handen op de aflegstapel. De meeste kaarten kun je afleggen, behalve de motten. Deze moet je laten verdwijnen zonder dat de bewakingskever het ziet. De speler die na een paar rondes de minste minpunten heeft, wint het spel.

Ik houd normaliter helemaal niet van valsspelen (en valsspelers), maar met Valse Motten vind ik het echt hilarisch. Als spelers kaarten proberen te laten verdwijnen verzinnen ze soms de gekste manieren. Check m’n Valse Motten tips voor wat ideeën trouwens ;). Anyway, dit spelletje heeft zo’n uniek concept… dat mag gewoon niet ontbreken in m’n lijst met de leukste kaartspelletjes.

Je kunt dit unieke kaartspelletje online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Exploding Kittens

Exploding Kittens Kaartspel: op Tafel

Exploding Kittens Kaartspel: Kaart Trekken

Exploding Kittens Kaartspel: Exploding Kitten Getrokken

Exploding Kittens Kaartspel: Defuse Gebruiken

Exploding Kittens Kaartspel: Kaarten op Hand

Exploding Kittens Kaartspel: Handkaarten

Exploding Kittens Kaartspel: Grappige Illustraties

 • Uitgever: Exploding Kittens
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Partyspel

Het spelverloop van dit kaartspelletje is vrij eenvoudig. Je mag tijdens je beurt 0, 1 of meer kaarten spelen en als je klaar bent met je beurt moet je een kaart van de trekstapel pakken. Is dit een Exploding Kitten? Dan ontplof je en lig je uit het spel. Behalve als je een Ontmantelkaart hebt. Naast Ontmantelkaarten zijn er nog veel meer kaarten waarmee je jezelf kunt weren tegen explosies en kwade streken van je tegenstanders. De speler die als laatst overblijft (en dus niet is ontploft) wint het spel.

> Lees hier eventueel mijn uitgebreide Exploding Kittens review !

Exploding Kittens is een partyspel dat zich kenmerkt door artwork van The Oatmeal. Als je dit grappige illustraties vindt is dat mooi meegenomen. Zo niet? Dan is er niks aan de hand. Het is vooral het spelverloop en de interactie tussen spelers die dit een hilarisch spel maken. Elke speler zal zich willen weren tegen de exploderende kittens. Ook als dit ten koste gaat van anderen. Hoewel dat luguber klinkt, ben je toch verzekerd van een leuke avond!

Je kunt dit leuke kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Boonanza

Boonanza Jubileumeditie (25 Jaar): op Tafel

Boonanza: Kaarten Achteraan in Hand

Boonanza: Open Kaarten Aanvullen bij 2 Spelers

Boonanza: Drie Nieuwe Bonen

Boonanza: Eksterboon Spelen

Boonanza: Bonen in Veld

Boonanza: Gevuld Bonenveld

Boonanza: Jubileummunt Krijgen

Boonanza: Kaarten op Tafel

Boonanza: 25 Jaar Logo

Boonanza: 3e Veld met Akkerbonen

NB: De foto hierboven is van de 25-jarige jubileumeditie. Die heeft iets meer speelmateriaal dan het originele kaartspel, maar het artwork is hetzelfde.

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-7 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Bieden + Set Collection

In Boonanza ga je bonen verbouwen, handelen en oogsten. Er zijn verschillende soorten bonen in het spel en elke speler heeft 2 bonenvelden. Tijdens je beurt speel je eerst 1 of 2 bonen uit je hand (de voorste kaarten eerst). Daarna mag je handelen met andere spelers. Vervolgens moeten spelers al hun verzamelde bonen op hun velden verbouwen. Op een veld mogen alleen dezelfde bonen liggen. Spelers mogen te allen tijde hun bonenvelden oogsten voor punten. De speler die, zodra de trekstapel leeg is, de meeste punten heeft, wint het spel.

> Lees hier eventueel mijn uitgebreide Boonanza Jubileumeditie review !

Boonanza stamt uit 1997 en valt inmiddels onder de klassiekers als het op kaartspellen aan komt. Het succes is denk ik te danken aan de speelse (maar niet altijd aardige) interactie tussen spelers bij het handelen. Je hebt nu eenmaal andere spelers nodig om vervelende kaarten uit je hand kwijt te raken, zodat je meer bonen van dezelfde soort kunt planten en oogsten. Enfin, door het handelselement mag dit Boonanza zeker niet ontbreken in m’n blog met de leukste kaartspelletjes!

Je kunt dit leuke kaartspel o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Koehandel Master

Koehandel Master Kaartspel: op Tafel

Koehandel Master Kaartspel: Geld op Handen

Koehandel Master Kaartspel: Bijbehorende Stamkaart

Koehandel Master Kaartspel: Biljetkaarten

Koehandel Master Kaartspel: Verzamelde Dieren

Koehandel Master Kaartspel: Poes, Ezel en Koe

Koehandel Master Kaartspel: Verzamelde Boerderijdieren

 • Uitgever: Ravensburger
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Bieden + Set Collection

Bij een potje Koehandel proberen alle spelers waardevolle dier-kwartetten te maken. Die zijn immers punten waard. Je biedt steeds op een dierkaart. De hoogste bieder krijgt ‘m. Maar probeer zorgvuldig met je geld om te gaan. En pas op voor je medespelers! Die willen nog weleens bluffen en de prijs flink opschroeven ;). De speler die uiteindelijk de meeste punten met verzamelde dieren scoort, wint het spel.

Dat dit kaartspel een plekje verdient in dit blog zit ‘m in het blufelement. Je kunt spelers hier echt op een sluwe, maar gewaagde manier mee naaien en dat zie je niet vaak in andere kaartspellen. Wel zou ik Koehandel aanraden met 4 of 5 spelers. Het bieden, het bluffen, het verzamelen… Alles is verrassender en uitdagender met meer spelers. En zoek je nog wat hulp? Check dan hier m’n Koehandel tactieken.

Je kunt dit leuke kaartspel online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Hidden Leaders

Hidden Leaders Spel: op Tafel

Hidden Leaders Spel: Kaarten op Hand

Hidden Leaders Spel: Heldenkaart Spelen

Hidden Leaders Spel: Rode Pion Verplaatsen

Hidden Leaders Spel: Groene Pion Verplaatsen

Hidden Leaders Spel: Kaarten van Haven Pakken

Hidden Leaders Spel: Mijn Team

Hidden Leaders Spel: Team met Leiderkaart

 • Uitgever: Gam’inBIZ
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Hand Management + Bieden + Set Collection

In Hidden Leaders behoren spelers in ’t geheim tot twee facties. Aan het einde van het spel wint één factie door een specifieke stand van de pionnen. Tijdens je beurt mag je een kaart spelen. Die beïnvloedt de stand van de pionnen én in veel gevallen kun je andere spelers naaien. Tevens breid je jouw leger uit. Heb jij de meeste kaarten in je leger van de winnende factie? Dan win je Hidden Leaders!

> Lees hier mijn uitgebreide Hidden Leaders review!

Hidden Leaders is een kaartspel waarmee je net wat meer op tafel legt dan de meeste kaartspellen. Een tactische, sluwe speelwijze gaat hand in hand met knap bedachte, grappige kaarten. Je bent vooral bezig om een team op te zetten dat past bij jouw leiderkaart (zónder dat je tegenstanders door hebben bij welke factie jouw leider hoort). Je ontkomt er echter niet aan om sporadisch, lekker in Game of Thrones-stijl, andere spelers te dwarsbomen. Maar weet wel, je kunt ‘m dan ook terug verwachten ;).

Je kunt dit toffe kaartspel online bestellen op GaminBIZ.nl, bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik diverse kaartspellen met je gedeeld. Ik heb geprobeerd een mix te maken van leuke kaartspelletjes en verschillende mechanismen. Daarbij mis ik vast nog wat noemenswaardige titels. Wat vind jij echt geweldige kaartspellen? Let me know in een reactie :)!

Zoek je meer inspiratie? Bekijk dan eens de kaartspellen bij deze webshops:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *