fbpx

Advertentie:
Spellenwijs Algemeen

14 Leuke Kinderspellen (voor de dreumes, peuters, kleuters én oudere kinderen)!

Leuke Kinderspellen

De meeste kinderen vinden spellen leuk. Maar eerlijk is eerlijk, niet ieder kind is hetzelfde… dus als je leuke kinderspellen wil kopen, welke moet je dan hebben?

Want het ene kind heeft een spanningsboog van 10 seconden en de ander houdt van een uitdaging. En het ene kind wil alleen maar met Sinterklaas of Kerst spelletjes doen en de ander het hele jaar door. En weer het ene kind is nog maar een peuter en de ander gaat al naar school.

En laten we niet vergeten dat de behoeften van papa en mama ook uitmaken. Want misschien willen zij juist een bordspel waar het kind nog iets van opsteekt.

Om je te helpen heb ik in dit blog 14 leuke kinderspellen op een rij gezet. Op deze manier wordt het vinden van een leuk kinderspel ook daadwerkelijk kinderspel!

Advertentie:

Ik heb de spellen voor kinderen onderverdeeld in:

Spellen voor dreumes (vanaf 1 jaar)

Vanaf 1 jaar? Jup, ook voor die leeftijd bestaan spelletjes. Ik heb er één aan dit blog toegevoegd die bij mijn dochter in de smaak viel.

Kinderspel #1: Nijntje Verstoppertje Spelen

Kinderspel #1: Nijntje Verstoppertje Spelen

 • Uitgever: Nijntje
 • Leeftijd: Spel vanaf 1 Jaar
 • Aantal spelers: 1-4 Spelers
 • Speelduur: 5 Minuten
 • Soort spel: Zoekspel

Dit is een kinderspelletje wat je met de allerkleinsten kunt doen (zolang ze maar kunnen kruipen ;)). Het enige dat je nodig hebt is Nijntje en iemand als een vader, moeder, opa of oma die Nijntje ‘aanzet’ en verstopt. Daarna begint Nijntje vanzelf geluid te maken en is het aan de dreumes of peuter om Nijntje te gaan zoeken. Ideaal voor als je kindje graag alleen speelt. Maar je kunt het ook met meerdere kinderen doen. Wie Nijntje als eerste vindt wint!

Je kunt Nijntje Verstoppertje (spel vanaf 1 jaar) bestellen op Spellenrijk.nl en bol.com.

Oja en voor als je dreumes het leuker vindt:

Je kunt ook een Woezel en Pip variant (spel vanaf 1 jaar) bestellen op Spellenrijk.nl en bol.com.

Je kunt ook een Bumba de clown variant (spel vanaf 1 jaar) bestellen op Spellenrijk.nl en bol.com.

Zo ziet dit leuke kinderspel eruit:

Kinderspel #1: Nijntje Verstoppertje Spelen Inhoud

Spellen voor peuters (vanaf 2 jaar)

Zodra kinderen 2 jaar zijn is er meer spelvariatie mogelijk. Hieronder noem ik een aantal bordspellen voor kinderen die bij ons thuis altijd een succes waren.

Kinderspel #2: Eerste Boomgaard

Kinderspel #2: Eerste Boomgaard

 • Uitgever: HABA
 • Leeftijd: Spel vanaf 2 jaar
 • Aantal spelers: 1-4 Spelers
 • Speelduur: 10-15 Minuten
 • Soort spel: Dobbelspel

Dit kinderspelletje bestaat uit 4 plateaus waar je gekleurde houten speelstukken (4 rode appels, 4 groene appels, 4 gele peren en 4 blauwe pruimen) op moet leggen. Daarnaast krijg je er een dobbelsteen bij waar de 4 kleuren van het fruit op staan, alsook een picknickmandje en een raaf. Tot slot zit er een mandje bij.

Eerste Boomgaard is een coöperatief spel voor kleine kinderen waarbij je samen probeert om al het fruit in de picknickmand te doen vóórdat de raaf de boombaard bereikt.

Het spel is simpel. Je gooit om de beurt de dobbelsteen. Gooi je een kleur? Dan mag je 1 stuk fruit van die kleur in de picknickmand doen. Gooi je een mandje? Dan mag je een stuk fruit kiezen. Gooi je de raaf? Dan komt deze een stap dichterbij de boomgaard. Hebben jullie alle stukken fruit in de mand vóórdat de raaf de boomgaard heeft bereikt? Dan winnen jullie. Is de raaf er eerder? Dan wint deze.

Eerst Boomgaard is het eerste spel dat ik met mijn dochtertje speelde. Het is een coöperatief spel voor kinderen waarbij je alleen met de dobbelsteen hoeft te dobbelen en stukjes fruit te pakken. Tamelijk eenvoudig en uitermate geschikt als spel voor peuters. Het mooie vind ik dat het speelmateriaal van hoge kwaliteit is en niet snel stuk zal gaan. Plus de speelstukken sluiten qua vorm aan bij de nog wat grovere motoriek van peuters. Daarnaast kán het voorkomen dat je niet wint, maar dan verlies je ten minste samen :).

Kom hier meer te weten over HABA Eerste Boomgaard!

Zo ziet dit leuke kinderspel er uit:

Kinderspel #2: Eerste Boomgaard Inhoud

Je kunt Eerste Boomgaard (spel vanaf 2 jaar) bestellen op Spellenrijk.nl en bol.com.

Kinderspel #3: Knappe Koppen

Kinderspel #3: Knappe Koppen

 • Uitgever: University Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 2 jaar
 • Aantal spelers: 2-4 Spelers
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Soort spel: Educatief spel

In de doos van Knappe Koppen zit een bord, 1 dobbelsteen, 4 pionnen, 4 bouwblokken en 3 soorten kaarten. Op de kaarten staan vragen die je moet beantwoorden of opdrachten die je moet doen. De blauwe kaarten hebben betrekking op kennis. De rode kaarten hebben betrekking op motorische oefeningen. En de gele kaarten hebben betrekking op ruimtelijk inzicht.

Tijdens dit leuke, leerzame kinderspel gooi je steeds de dobbelsteen en daarmee kom je op een kleur. Je pakt de kaart in die kleur en voert de opdracht uit. Het is een kindvriendelijk spel, omdat je niet wordt bestraft als je het antwoord op een vraag bijvoorbeeld niet weet. Je dobbelt om de beurt en wie als eerste bij de finish is, wint het spel.

Knappe Koppen is een educatief spel voor kleine kinderen. Los van het feit dat je er als kind veel van kunt leren, is het ook leuk om te doen. Al spelende leert men, zeg maar. De doos zegt overigens vanaf 2 jaar, maar ik zou er zelf misschien 3 jaar van maken. Maar omdat je er als kind algemene kennis van opdoet, je motoriek ontwikkelt én ruimtelijk inzicht traint, is dit sowieso een kinderspel dat ik je kan aanraden!

Je kunt Knappe Koppen (spel vanaf 2 jaar) bestellen op Spellenrijk.nl en bol.com.

Lees eventueel mijn blog met nog meer leuke spelletjes voor peuters!

Zo ziet dit leuke bordspel voor kinderen eruit:

Kinderspel #3: Knappe Koppen Inhoud

Spellen voor kleuters (vanaf 4 jaar)

Vanaf 4 jaar mogen kinderen naar school en dan kunnen ze ook wat meer aan. Daarom heb ik hier een spel genoemd om de motoriek te oefenen en een bordspel om de creativiteit te stimuleren.

Kinderspel #4: Crocodile River

Leuke Familiespel: Crocodile River

 • Uitgever: Quality Time Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 4 jaar
 • Aantal spelers: 2 Spelers
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Soort spel: Kinderspel
 • Gesponsord: Ja

Crocodile River is een spelletje voor 2 personen dat afkomstig is van Nederlandse bodem. In het spel zijn beide spelers beland in een rivier met allemaal krokodillen. Je wil zo snel mogelijk de oever bereiken!

De jongste speler begint en daarna ben je na elkaar aan de beurt. Tijdens je beurt mag je een kaart van de trekstapel nemen (maximaal 5 kaarten op handen) of een kaart spelen. Op de kaarten staan de cijfers 1, 2 en 3. Dit is het aantal stapjes dat je jouw pion óf die van je tegenstander mag verplaatsen. Je hebt zelfs een zeldzame kaart waarmee je jouw tegenstander terug in het midden zet. De speler wiens pion als eerste de oever bereikt wint de ronde. De speler die als eerste 3 rondes wint, wint het spel.

Crocodile River is een uitermate eenvoudig spelletje en juist daarom zo toegankelijk voor jonge kinderen. De regels zijn snel uitgelegd en je speelt het lekker snel. Sterker nog, mijn zoontje van 4 jaar snapt de regels zo goed, dat hij het zelf uitlegt aan z’n vriendjes die langskomen. Fair enough, het is geen diepgaand spel. Voor kleuters hoeft dat ook niet. Het is gewoon een ideaal spelletje voor opa, oma, papa of mama om snel met hun (klein)kind van 4 tot 8 jaar te doen.

Je kunt Crocodile River bestellen op QualityTimeGames.eu.

Zo ziet dit leuke kinderspel eruit:

Crocodile River Bordspel: op Tafel

Kinderspel #5: Snuffie Hup

Kinderspel #4: Snuffie Hup

 • Uitgever: Goliath
 • Leeftijd: Spel vanaf 4 jaar
 • Aantal spelers: 2-4 Spelers
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Soort spel: Reactiespel

Dit gezelschapsspel voor kinderen bestaat uit een konijnenhol, 12 wortels die je daar rondom insteekt én natuurlijk Snuffie die op zijn hol zit. Daarnaast heb je vier mandjes en een draaischijf om te bepalen of je één of twee wortels mag trekken, een beurt over moet slaan óf een wortel uit je mandje moet inleveren.

Gedurende dit kinderspel draai je aan de pijl op de draaischijf om te kijken welke actie je mag doen. Het liefste trek je wortels, want de speler met de meeste wortels wint het spel. Maar pas op! Er is altijd één wortel waardoor Snuffie schrikt en omhoog springt. De speler die Snuffie vangt mag bij andere spelers 2 wortels stelen. Daarmee kan de eindstand dus veranderen!

Snuffie Hup is een spel vanaf 4 jaar en geschikt voor kleuters en jongere schoolkinderen. Volgens mij vinden kinderen dit spel zo leuk vanwege de spanning… Bij elke wortel kan Snuffie namelijk zomaar omhoog springen! En als ze eenmaal springt is er nog een leuk schrik- en lacheffect ook. Zeker een noemenswaardig gezelschapsspel voor kinderen.

Je kunt Snuffie Hup (spel vanaf 4 jaar) bestellen op bol.com.

Zo ziet dit leuke kinderspel eruit:

Kinderspel #4: Snuffie Hup Inhoud

Kinderspel #6: Concept Kids Dieren

Kinderspel #5: Concept Kids Dieren

 • Uitgever: Repos Production
 • Leeftijd: Spel vanaf 4 Jaar
 • Aantal spelers: 2-12 Spelers
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Soort spel: Coöperatief spel

In de doos van dit kinderspel zitten een bord, 110 kaarten, 16 ringen en 1 kaarthouder. Op het bord staan allerlei vakken afgebeeld. Door op deze vakjes een ring te leggen kun je de kleur van het dier, zijn leefgebied en andere fysieke eigenschappen van het beest proberen over te brengen aan je kind (of hij/zij aan de ouders natuurlijk).

Concept Kids Dieren is een coöperatief spel waarmee je de creativiteit van je kind helpt ontwikkelen. Zo leert hij of zij niet alleen samenwerken, maar ook om op duidelijke en originele manieren dieren te omschrijven. Zoek je dus óf iets om samen te werken óf iets om je kind zijn creativiteit te stimuleren? Dan is Concept Kids Dieren precies wat je zoekt!

Je kunt Concept Kids (spel vanaf 4 jaar) bestellen op Spellenrijk.nl en bol.com.

Lees hier mijn Concept Kids: Dieren review!

Zo ziet dit leuke kinderspel eruit:

Kinderspel #5: Concept Kids Dieren Inhoud

Kinderspel #7: Vlotte Geesten Junior

Kinderspel #6: Vlotte Geesten Junior

 • Uitgever: 999Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 4 Jaar
 • Aantal spelers: 2-6 Spelers
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Soort spel: Reactiespel

De uitleg van dit spel staat in mijn blog bij de variant voor oudere kinderen.

> Naar Vlotte Geesten.

Je kunt Vlotte Geesten Junior (spel vanaf 4 jaar) bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl en bol.com.

Kinderspel #8: Halli Galli Junior

Kinderspel #7: Halli Galli Junior

 • Uitgever: 999Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 4 Jaar
 • Aantal spelers: 3-4 Spelers
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Soort spel: Reactiespel

De uitleg van dit spel staat in mijn blog bij de variant voor oudere kinderen.

> Naar Halli Galli.

Je kunt Halli Galli Junior (spel vanaf 4 jaar) bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl en bol.com.

Kinderspel #9: Regenwormen Junior

Kinderspel #8: Regenwormen Junior

 • Uitgever: 999Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 5 Jaar
 • Aantal spelers: 2-5 Spelers
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Soort spel: Dobbelspel

De uitleg van dit spel staat in mijn blog bij de variant voor oudere kinderen.

> Naar Regenwormen.

Lees hier eventueel meer over alle Regenwormen Spellen.

Je kunt Regenwormen Junior (spel vanaf 5 jaar) bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl en bol.com.

Spellen voor schoolkinderen (vanaf 6 jaar)

Vanaf deze leeftijd worden gezelschapsspellen voor kinderen interessant waarbij het denkvermogen en reactiesnelheid centraal staat.

Kinderspel #10: Beverbende

Kinderspel #9: Beverbende

 • Uitgever: 999Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 6 jaar
 • Aantal spelers: 2-6 Spelers
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Soort spel: Denkspel

Dit kaartspel voor kinderen bestaat uit 66 kaarten met de waarden 0 t/m 9, een scoreblok en natuurlijk de spelregels. Elk kind heeft 4 gedekte kaarten voor zich liggen. Deze kaarten zijn je strafpunten. Tussen de spelers in ligt nog een trek- en aflegstapel. Aan het begin van het spel mag elk kind 2 van zijn 4 kaarten bekijken.

Het doel is om de minste strafpunten te halen. Je dient dus te achterhalen en te onthouden welke waarden de 4 kaarten voor je hebben liggen. Elke beurt mag je een kaart pakken en spelen. Je kunt ‘m afleggen, ruilen met één van je eigen kaarten (bijvoorbeeld als de waarde lager is) en in het geval van een actiekaart kun je ook de kaarten van je tegenstander beïnvloeden.

Beverbende is echt een geheugenspel. Leuk als de kinderen een mentale uitdaging willen. Maar de minimum leeftijd van 6 jaar is wel echt handig om aan te houden. Het duurde zelfs even voordat ik de regels helemaal goed doorhad (maar oké ik ben een volwassene dus dat zal het zijn ;)).

Je kunt Beverbende (spel vanaf 6 jaar) bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl en bol.com.

Zo ziet dit leuke kaartspel voor kinderen eruit (het is heel compact en dus makkelijk mee te nemen op vakantie):

Kinderspel #9: Beverbende Inhoud

Kinderspel #11: Vlotte Geesten

Kinderspel #10: Vlotte Geesten

 • Uitgever: 999Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 6 jaar
 • Aantal spelers: 2-8 Spelers
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Soort spel: Reactiespel

Oké schrik niet. Het enige dat in de doos zit is een stapeltje kaarten en 5 houten speelstukken (inhoud van Vlotte Geesten Junior is anders, zie afbeelding hieronder). De speelstukken zijn een grijze muis, wit spook, rode bank, groene wijnfles en een blauw boek. Op de kaarten staan steeds 4 van deze objecten afgebeeld. De 5 speelstukken worden in een cirkel op tafel gezet met een trekstapel van die kaarten ernaast.

Een speler legt een kaart van de trekstapel open op tafel. Nu zoek je zo snel mogelijk het object waarvan de kleur klopt (dat is er altijd 1 van de 4). Gevonden? Dan pak je vliegensvlug het houten speelstuk. Ben jij de eerste? Dan krijg jij de kaart die open was gelegd.

Maar let op, want soms klopt geen enkele kleur! In dat geval moet je juist het ontbrekende object pakken. Pak je een fout speelstuk? Dan moet je een eerder gekregen kaart weer inleveren. De speler die uiteindelijk de meeste kaarten heeft als de trekstapel leeg is, wint het spel!

Ik vind Vlotte Geesten als volwassene erg leuk, maar het is ook zeker een geschikt spel voor schoolkinderen, vanaf een jaartje of 6. Voordeel is tevens dat het compact is en alleen een kleine tafel vereist om te spelen. Handig dus voor op vakantie. Dat maakt dat Vlotte Geesten als kinderspel niet mag ontbreken in dit blog!

Er is ook een Vlotte Geesten junior. Dit is een spel vanaf 4 jaar in plaats van 6 jaar. Het kinderspel is vereenvoudigd. Zo heb je slechts 4 speelstukken en alleen maar kaarten waar een kloppend object op staat. Net iets makkelijker dus!

Je kunt Vlotte Geesten (spel vanaf 6 jaar) bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl en bol.com.

Zo zien deze leuke kinderspellen eruit:

Kinderspel #10: Vlotte Geesten Inhoud

Kinderspel #6: Vlotte Geesten Junior Inhoud

Kinderspel #12: Halli Galli

Kinderspel #11: Halli Galli

 • Uitgever: 999Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 6 jaar
 • Aantal spelers: 2-6 Spelers
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Soort spel: Reactiespel

In de doos van Halli Galli zitten 56 kaarten en een bel. Zo een die altijd op de balie van een hotel staat. Op de kaarten staan allerlei soorten fruit afgebeeld. Aardbeien, bananen, limoenen, enzovoorts. Tot slot verschilt het aantal stukken fruit per kaart. Op de ene kaart staan er 5, terwijl er op de ander maar 1 staat.

Iedere speler krijgt een stapel gedekte kaarten. Elke speler draait in een beurt tegelijkertijd een kaart om en legt deze zichtbaar voor zich neer. Op zo’n manier, dat er altijd maar 1 open kaart zichtbaar is per speler. Zodra er precies 5 dezelfde stukken fruit op tafel liggen (je kijkt dus bij elke speler), dan druk je op de bel.

Heb jij als eerste op de bel gedrukt? Dan krijg je alle kaarten die op tafel liggen. Vervolgens herhaal je bovenstaande weer. Als je kaarten op zijn, lig je het uit spel. De speler die overblijft wint!

Halli Galli is wederom een spel voor kinderen waarbij je reactietijd centraal staat. Oja, en je moet tot 5 kunnen tellen ;). Ik denk dat veel ouders dit spel ook leuk vinden, dus dan kun je het leuk met het hele gezin spelen.

De originele Halli Galli is een spel vanaf 6 jaar. Zijn jouw kinderen jonger? Geen probleem! Er is ook een Halli Galli Junior! Dit is voor kinderen vanaf 4 jaar. Het spelmechanisme is natuurlijk iets kindvriendelijker. Zo moet je op een bel drukken als er 2 dezelfde kleur clowns liggen, behalve als 1 van die clowns verdrietig is.

Je kunt Halli Galli (spel vanaf 6 jaar) bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl en bol.com.

Zo zien deze leuke kinderspellen eruit:

Kinderspel #11: Halli Galli Inhoud

Kinderspel #7: Halli Galli Junior Inhoud

Kinderspel #13: Regenwormen

Kinderspel #12: Regenwormen

 • Uitgever: 999Games
 • Leeftijd: Spel vanaf 8 jaar
 • Aantal spelers: 2-7 Spelers
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Soort spel: Dobbelspel

In een doosje Regenwormen zitten 8 dobbelstenen en 16 tegels (van dat oude domino-formaat). Elke dobbelsteen heeft 5 kanten met stippen (1 t/m 5) en een kant met een worm. Op de tegels staan cijfers van 21 t/m 36 en een aantal wormen van 1 t/m 4. Des te hoger het cijfer, des te meer wormen. De tegels leg je van laag naar hoog in het midden van de tafel.

Een beurt ziet er zo uit. Je gooit de 8 dobbelstenen in 1 keer op tafel. Nu kies je een getal of worm en leg je alle dobbelstenen die dat aantal ogen (of de worm) hebben aan de kant. Vervolgens gooi je met de overige dobbelstenen, kies je weer een getal (dit moet anders zijn dan die je net opzij hebt gelegd!) waarvan je de dobbelstenen aan de kant legt.

Tijdens je beurt houd je in de gaten of de waarde van je opzij gelegde dobbelstenen tussen de 21 en 36 ligt. Zodra een waarde is bereikt, mag je ervoor kiezen daar de tegel van te pakken. Is jouw waarde er niet? Dan mag je ook de eerstvolgende pakken die lager is. Pas trouwens op dat je jezelf niet kapot gooit! Want als je geen dobbelstenen meer opzij kan leggen, is je beurt voorbij.

Heel eerlijk: ik vind Regenwormen niet leuk. Waarschijnlijk omdat het veelal kans is en tja, ik verlies altijd :x. Kinderen daarentegen, die vinden het geweldig. Door de hoge geluksfactor hebben ze natuurlijk evenveel kans om van jou als ouder, opa of oma te winnen ;). De spelregels zijn iets complexer en dat maakt dit een leuk spel vanaf 7 jaar!

Heb je jongere kinderen? Geen probleem! Ook van Regenwormen is een Junior versie. Deze is al vanaf 5 jaar te spelen. Hierbij hoef je niet te rekenen, maar simpelweg symbooltjes bij elkaar op te tellen.

Lees in dit blog over alle Regenwormen spellen en uitbreidingen die er zijn!

Je kunt Regenwormen (spel vanaf 7 jaar) bestellen op 999Games.nl, Spellenrijk.nl en bol.com.

Zo zien deze leuke kinderspellen eruit:

Kinderspel #12: Regenwormen Inhoud

Kinderspel #8: Regenwormen Junior Inhoud

Kinderspel #14: Ticket to Ride: Europe

Kinderspel #13: Ticket to Ride Europe

 • Uitgever: Days of Wonder
 • Leeftijd: Spel vanaf 8 jaar
 • Aantal spelers: 2-5 Spelers
 • Speelduur: 45 tot 60 Minuten
 • Soort spel: Bordspel

Zoek je echt een leuk bordspel voor kinderen? Dan schiet Ticket to Ride Europe me als eerste binnen. Je hebt een mooi bord op tafel liggen van Europa. Daarnaast krijgt elke speler 45 treintjes en 3 stations in een eigen kleur. Naast het bord worden de zogenaamde treinkaarten gelegd. Een paar liggen open, maar de meeste liggen dicht op de trekstapel.

Met Ticket to Ride is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten haalt. Dit doe je enerzijds door treintjes op het bord te bouwen en anderzijds door bepaalde routes (ook wel bestemmingskaarten) tussen 2 steden te voltooien met alleen jouw treintjes (dus niet die van je tegenstanders ertussen). De treintjes kun je plaatsen door kaarten te spelen.

Met Ticket to Ride: Europe heb je echt even iets op tafel liggen. Geen kaartspel of dobbelspel, maar echt een bordspel! Het spel is echt niet moeilijk, al moet je natuurlijk wel even de regels weten en die zijn iets uitgebreider dan andere gezelschapsspellen in dit blog. Daarom is Ticket to Ride Europe een spel vanaf 8 jaar.

Je kunt Ticket to Ride (spel vanaf 8 jaar) bestellen op Spellenrijk.nl en bol.com.

Zo ziet dit leuke bordspel voor kinderen eruit:

Kinderspel #13: Ticket to Ride Europe Inhoud

Interessant leesvoer: Welke Ticket to Ride versie & uitbreiding moet ik kiezen?

Nu ben jij aan de beurt!

Er zijn natuurlijk veel meer kinderspellen te benoemen, maar in dit blog vind je enkele van mijn favorieten (en natuurlijk die van mijn kroost ;)). Bovendien heb ik geprobeerd een wat gevarieerd aanbod te presenteren. Voor ieder wat wils.

Weet jij nog een leuk kinderspel dat je in de kast móet hebben? Deel die dan in de reacties!

Wil je meer inspiratie voor spellen? Lees dan eens onderstaande blogs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *