8 Leukste Spelletjes voor Kinderen vanaf 2 Jaar

Leuke Spelletjes voor Kinderen vanaf 2 Jaar

Ik heb altijd serieuzere bordspellen gespeeld. Maar sinds ik kinderen kreeg, of eigenlijk, naarmate ze ouder werden, heb ik binnen verschillende leeftijdscategorieën veel leuke (en minder leuke) spellen mogen ontdekken.

In dit blog deel ik 8 leuke spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar die je binnen kunt spelen!

Voordat je begint met lezen: de meeste kinderspellen vanaf 2 jaar in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met kinderspelletjes vanaf 2 jaar toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Colorino Colors & Shapes

Ravensburger Colorino: op Tafel

Ravensburger Colorino: Knoppen op Tekening

Ravensburger Colorino: Knoppen

Ravensburger Colorino: Kleurplaten

Ravensburger Colorino: Haan met Wit

Ravensburger Colorino: Haan met Kleur

Colorino is een soort kleurrijke puzzel. Je hebt verschillende tekeningen waar je een groot kunststof sjabloon met pinnetjes over heen kunt leggen. Vervolgens is het aan de 2-jarige om de juiste dopjes op de pinnetjes te drukken. Daarbij moet de peuter niet alleen naar kleur, maar ook naar vorm kijken. Uiteraard kun je jouw kindje van 2 jaar ook gewoon creatief zijn of haar eigen gang laten gaan.

Dit spelletje vanaf 2 jaar is een mooie laagdrempelige manier om kinderen kennis te laten maken met kleuren en vormen. Ze moeten het juiste dopje erbij zoeken en deze op de goede plek plaatsen. Bij dit laatste speelt ook de fijne motoriek weer een grote rol. En had ik al gezegd dat het speelmateriaal lekker stevig is? Ook wel handig bij peuters van deze leeftijd :).

Je kunt dit leuke spelletje voor 2 jaar en ouder online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Little Red Riding Hood (Roodkapje)

Little Red Riding Hood Kinderspel: op Tafel

Little Red Riding Hood Kinderspel: Dobbelsteen

Little Red Riding Hood Kinderspel: Roodkapje op weg naar Oma

Little Red Riding Hood Kinderspel: Omgedraaide Bomen

Little Red Riding Hood Kinderspel: Wolf

Little Red Riding Hood Kinderspel: Dobbelsteen met Vlinder

Little Red Riding Hood Kinderspel: Wolf Verkleed als Oma

Little Red Riding Hood Kinderspel: Roodkapje Veilig bij Oma

 • Uitgever: Goula & Jumbo
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 2 Jaar
 • Soort: Coöperatief

In dit coöperatieve kinderspel vanaf 2 jaar werken jullie samen om Roodkapje in Grootmoeder’s huis te krijgen voordat de wolf er is. Je gooit om de beurt met de dobbelsteen. Gooi je rood, zwart of paars? Dan zet je respectievelijk Roodkapje, de Wolf of Grootmoeder 1 vakje vooruit. Gooi je groen? Draai dan een boom om misschien ontdek je de jager die je helpt. Lukt het jullie om Roodkapje veilig bij Grootmoeder te brengen?

Met Little Red Riding Hood leg je echt een mooi bordspel voor kinderen vanaf 2 jaar op tafel. Het speelmateriaal is degelijk, kleurrijk en de houten speelstukken liggen lekker in de hand. Je bent weliswaar alleen maar aan het dobbelen (tactische keuzes zijn er niet), maar op deze manier kun je jouw 2-jarige peuter kleuren leren en helpen met de ontwikkeling van de fijne motoriek. En je doet gewoon iets samen :).

Je kunt dit leuke kinderspel vanaf 2 jaar online bestellen op bol.com, Spellenwinkel.nl en Amazon.nl.

Eerste Boomgaard

HABA - Eerste Boomgaard: op Tafel

HABA - Eerste Boomgaard: Groene Appels

HABA - Eerste Boomgaard: Blauwe Pruimen

HABA - Eerste Boomgaard: Geworpen Raaf

HABA - Eerste Boomgaard: Volle Mand met Fruit

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 2 Jaar
 • Soort: Coöperatief

Onee! De vruchten zijn uit de bomen gevallen en de raaf is op weg om ze op te eten. Elke beurt werp je een dobbelsteen. Gooi je een kleur? Pak dan het soort fruit van dezelfde kleur en stop het in de mand. Gooi je een mandje? Dan mag je een fruitsoort kiezen. Gooi je de raaf? Dan komt deze één stap dichter bij de boomgaard. Aan jullie de taak om al het fruit te verzamelen voordat de raaf de boomgaard betreedt.

> Check hier m’n uitgebreide Eerste Boomgaard review!

Eerste Boomgaard was een van de eerste kinderspellen die ik met mijn kinderen speelde. En wat tof dat deze al vanaf 2 jaar is. Je hebt grof, stevig speelmateriaal waarmee je kind zijn of haar fijne motoriek kan trainen. Daarnaast kun je ook goed kleuren en fruitsoorten oefenen. En ach, het spel gewoon eenvoudig. Heeft je kindje toch wat moeite? No worries! Het is een coöperatief spel dus je kunt gewoon helpen. Je werkt immers samen. In vergelijking met Little Red Riding Hood kun je hier soms wat tactischer spelen.

Je kunt dit leuke spelletje vanaf 2 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nijntje Stoelendans

Nijntje Stoelendans: op Tafel

Nijntje Stoelendans: Opdrachtkaarten

Nijntje Stoelendans: Kaarten

Nijntje Stoelendans: Aan & Uit Knop

 • Uitgever: Identity Games
 • Aantal spelers: 2+ Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 2 Jaar
 • Soort: Bewegingsspel

Dit kinderspel vanaf 2 jaar is in feite de stoelendans die je op verschillende niveaus kunt spelen. De makkelijkste is gewoon lekker dansen en als de muziek stopt een paar tellen stil staan. Je kunt ook met danscirkels spelen. Stopt de muziek? Noem dan een voorwerp en laat je kind op de cirkel met dat voorwerp zitten. Of je kunt met speciale dansopdrachten spelen (dans als een olifant, dans als een aap, enzovoorts). In de moeilijkste variant verdien je danscirkels en punten. De speler met de meeste punten wint.

Hoewel ik ouders aanraad om regelmatig samen met je kind aan tafel een spelletje te doen, is een spelletje om beweging (en ritme) te stimuleren natuurlijk ook goed. Dit spelletje is daar perfect voor. De verschillende niveaus maken het uitermate geschikt voor (zelfs 1 jaar,) 2 jaar en ouder. Het enige dat ik jammer vind is dat je maar 1 liedje hebt (Nijntje, Lief Klein Konijntje). Al leert je kind zo wel het ritme beter waardoor de moves misschien wat beter worden ;). Let op: je hebt 2 1,5V AAA batterijen nodig.

Je kunt dit leuke spelletje voor 2 jaar en ouder online bestellen op bol.com en Amazon.nl.

3 Little Pigs (Drie Kleine Biggetjes)

3 Little Pigs Kinderspel: op Tafel

3 Little Pigs Kinderspel: Sporen van Biggetjes

3 Little Pigs Kinderspel: Omgedraaide Bloemen

3 Little Pigs Kinderspel: Gele Biggetjes

3 Little Pigs Kinderspel: Dobbelsteen met Wolf

3 Little Pigs Kinderspel: Tuin van de Biggetjes

3 Little Pigs Kinderspel: Biggetjes in Huis

3 Little Pigs Kinderspel: Dobbelsteen

3 Little Pigs Kinderspel: Wolf heeft Verloren

 • Uitgever: Goula & Jumbo
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 2 Jaar
 • Soort: Coöperatief / Competitief

Dit spelletje vanaf 2 jaar lijkt qua gameplay op Little Red Riding Hood, maar biedt de mogelijkheid om soms wat tactisch (voor een kinderspel dan hè) te spelen. Je dobbelt en afhankelijk van het resultaat gaan er een biggetje of de Wolf naar voren. Je mag een biggetje alleen naar voren zetten als het eerstvolgende vakje dezelfde kleur heeft als het dobbelsteenresultaat. Als je wit dobbelt mag je zelf een biggetje kiezen dat vooruit gaat. En daar kun je slimme keuzes in maken. Ditmaal moeten de 3 biggetjes het huis hebben bereikt voordat de Wolf dat doet. Lukt dat? Dan winnen jullie!

Het leuke aan dit spel voor 2-jarigen vind ik dat het niet altijd voor de hand ligt welk speelfiguur je vooruit zet. Je moet er net iets meer bij nadenken. Niet alle peuters van 2 jaar zullen dit direct kunnen, maar door herhaling en samenwerken met papa, mama, opa, oma of een andere volwassene, kunnen ze er wel van leren. Er is overigens ook een variant dat je tegen elkaar kunt spelen. Dat werkt, maar het tactische aspect komt daar wel mee te vervallen.

Je kunt dit mooie kinderspel voor 2-jarigen online bestellen op bol.com, Spellenwinkel.nl en Amazon.nl.

Bumba Verstoppertje Spelen

Bumba Verstoppertje Spelen: op Tafel

Bumba Verstoppertje Spelen: Bumba

Bumba Verstoppertje Spelen: Aan en Uit Knop

Bumba Verstoppertje Spelen: Opdrachtkaartjes

 • Uitgever: Identity Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 2 Jaar
 • Soort: Bewegingsspel

Met Bumba Verstoppertje zet papa, mama, opa, oma of iemand anders Bumba ‘aan’ en verstopt deze. Bumba maakt vervolgens – om de 10 seconden – allemaal Bumba-geluidjes. Nu is het aan de jonge peuter om Bumba te vinden. Kruipend, lopend, dat maakt allemaal niet uit. Je kunt zelfs kaartjes gebruiken om hints te geven. Dat zal vooral lukken als de 2-jarige iets ouder is.

Ik heb Bumba Verstoppertje veel gedaan met mijn kindjes toen ze 2 à 3 jaar waren. Zowel mijn dochtertje als zoontje vonden dat erg leuk. Al was m’n zoontje er iets eerder op uitgekeken. Die vond het op een gegeven moment interessanter om andere dingen te ontdekken. Hoe dan ook, dit spelletje voor kinderen van 2 jaar blijft toegankelijk. Let op: je hebt 2 1,5V AAA batterijen nodig.

Je kunt dit leuke kinderspelletje voor 2 jaar en ouder online bestellen op bol.com, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nijntje Kiekeboe

Nijntje Kiekeboe: op Tafel

Nijntje Kiekeboe: Nijntje

Nijntje Kiekeboe: Huis op Nijntje

Nijntje Kiekeboe: Nijntje onder Huis

Nijntje Kiekeboe: Raden Waar Nijntje Zit

Nijntje Kiekeboe: Aan & Uit Knop

 • Uitgever: Identity Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 2 Jaar
 • Soort: Memory Spel

Dit is een spelletje waarbij je 2-jarige kind moet onthouden waar Nijntje zit. Zet je een huisje over Nijntje heen, dan zegt ze “Doei!”. Na elke 7 seconden zegt ze “Hihi”. En haal je het huisje van Nijntje af? Dan zegt ze “Kiekeboe!”. Je hebt meerdere niveaus waarbij je kindje leert dat iets niet per se weg is als hij of zij het niet meer kan zien, waarbij je kindje leert geluiden lokaliseren én waarbij je kindje iets leert volgen met de ogen of misschien zelfs wel onthouden!

Nijntje Kiekeboe is vergelijkbaar met Bumba Verstoppertje Spelen. Je kind moet immers luisteren naar een geluidje. Nijntje Kiekeboe blijft echter op één plek. Dat maakt dit misschien iets behapbaarder. En spelen ze het een keer niet serieus? Dan is het ook leuk speelgoed. Al moet je wel in de gaten houden dat ze de kartonnen huisjes niet kapot maken ;). Let op: je hebt 2 1,5V AAA batterijen nodig.

Je kunt dit leuke kinderspelletje voor 2 jaar en ouder online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Electro – Ontdek de Dino’s

Electro De Dino's: op Tafel

Electro De Dino's: Pen

Electro De Dino's: Antwoord Aantippen met Pen

Electro De Dino's: Opdracht 03

Electro De Dino's: Opdracht 05

Electro De Dino's: Opdracht 07

Electro De Dino's: Opdracht 09

Electro De Dino's: Opdracht 11

 • Uitgever: Jumbo
 • Aantal spelers: 1 Persoon
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 2 Jaar
 • Soort: Educatief spel

Electro is natuurlijk een eeuwenoud begrip (oké, dat is wat overdreven). Je hebt talloze versies en hier op de foto zie je de versie waar mijn zoontje veel mee heeft gespeeld toen hij 2 jaar was. Je hebt verschillende kaarten en op elke kaart staan 4 opdrachten. Een volwassene legt uit wat het kindje moet zoeken. Het kindje wijst vervolgens met een ‘wonderpen’ het juiste plaatje aan. Het doel is niet om te winnen, maar om goed te kijken, verbanden te leggen en zo nu en dan iets te onthouden.

Ik vind dat Electro (welke versie dan ook) niet mag ontbreken in m’n blog met spelletjes voor kinderen van 2 jaar. Heck, ik speelde zelf al met Electro toen ik nog jong was. Dat ik er onbewust iets van leerde boeide me niet. Ik vond vooral die pen zo gaaf. Dat je een geluidje hoorde als je het juiste antwoord aanwees. Datzelfde gevoel zag ik terug bij mijn zoontje toen hij hiermee speelde. Aanrader dus!

Je kunt dit leuke spelletje voor 2 jaar en ouder online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Amazon.nl.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik diverse spelletjes gedeeld die je met kinderen van 2 jaar en ouder kunt doen. Het zijn vooral spelletjes waarbij je moet samenwerken of een soort van puzzels die de 2-jarige zelf kan doen. Er zijn nog veel meer kinderspellen voor 2 jaar en ouder, maar hopelijk helpt bovenstaand overzicht met spellen vanaf 2 jaar je verder.

Wat vind jij leuke spellen voor kinderen van 2 jaar? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *