De 12 Leukste Spelletjes voor Kinderen vanaf 5 Jaar

Leuke Spelletjes voor Kinderen vanaf 5 Jaar

Ik heb altijd serieuzere bordspellen gespeeld. Maar sinds ik kinderen kreeg, of eigenlijk, naarmate ze ouder werden, heb ik binnen de kinderspellen van verschillende leeftijdscategorieën veel leuke (en minder leuke) spellen mogen ontdekken.

In dit blog deel ik 12 leuke spelletjes voor kinderen vanaf 5 jaar die je binnen kunt spelen!

Voordat je begint met lezen: de meeste kinderspellen vanaf 5 jaar in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met kinderspelletjes vanaf 5 jaar toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Regenwormen Junior

Regenwormen Junior: op Tafel

Regenwormen Junior: Dobbelstenen Gooien

Regenwormen Junior: Mogelijke Resultaten

Regenwormen Junior: Wormentegel Pakken

Regenwormen Junior: Worp

Regenwormen Junior: Wormen Stapelen

Regenwormen Junior: Hoogste Tegel

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Dobbelspel

Regenwormen Junior is een versimpelde variant van het bekende Regenwormen. Je gooit met 6 dobbelstenen en legt na elke worp alle dobbelstenen met eenzelfde symbool af. Dit herhaal je tot je wil stoppen of niet meer kunt gooien. Dan tel je het aantal symbolen op de dobbeltenen bij elkaar op en neemt een scoretegel met wormen van tafel óf bij een van je tegenstanders. De speler met de meeste wormen wint!

Ik zal eerlijk zijn. Regenwormen is niet mijn favoriete gezelschapsspel. Volgens mij heb ik het zelfs nog nooit gewonnen. Maar ik ken zo ontzettend veel mensen die het leuk vinden. Mijn kinderen horen daar ook bij. De Junior variant is perfect voor kinderen vanaf 5 jaar omdat je minder tegels hebt, maximaal tot 9 moet kunnen tellen én je jezelf niet ‘stuk’ kunt gooien (zoals in de volwassen-editie). Lekker toegankelijk familiespel voor 5-jarigen dus!

Je kunt dit spelletje vanaf 5 jaar o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Sterk als een Draak

HABA: Sterk als een Draak - op Tafel

HABA: Sterk als een Draak - Speelfiguur Neerzetten

HABA: Sterk als een Draak - Meerdere Omgedraaide Tegels

HABA: Sterk als een Draak - Drakentegel Omdraaien

HABA: Sterk als een Draak - Speelfiguur Plaatsen

HABA: Sterk als een Draak - Speelfiguren op Vulkaan

HABA: Sterk als een Draak - Omgedraaide Drakenpiraten

HABA: Sterk als een Draak - Speelfiguur terug in Hol

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Memory spel

In Sterk als een Draak wordt memory gecombineerd met een race-element. Jouw draak moet een rondje rond de vulkaan lopen. Het beest mag vooruit als jij een tegel omdraait waar hetzelfde dier op staat als het vak waar jouw draak op staat. Des te meer je onthoudt, des te sneller je vooruit kunt. De speler die zijn of haar draak als eerste weer terug in het hol heeft wint het spel.

> Check hier m’n uitgebreide Sterk als een Draak review!

Ik zie dat het drakenthema kinderen van 5 jaar al snel aanspreekt. Het leuke aan dit geheugenspelletje vind ik dat des te meer je onthoudt, des te sneller je vooruit gaat en des te groter de kans dat je wint. De eerste paar keer moesten mijn kinderen (van toen 4 en 6 jaar) even wennen en won ik (toen een volwassen man van 35). Na enkele potjes werden de rollen omgedraaid en lijkt hun geheugen beter te werken dan de mijne! Voor ons een van de meest gespeelde spelletjes voor kinderen van 5 jaar.

Je kunt dit gezelschapsspel voor een kind vanaf 5 jaar o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Clever Junior

Clever Junior Spel: op Tafel

Clever Junior Spel: met 4 Spelers

Clever Junior Spel: Dobbelen

Clever Junior Spel: Welke Dobbelstenen Kiezen

Clever Junior Spel: Jokers in Worp

Clever Junior Spel: Rode Cirkel Aankruisen

Clever Junior Spel: Score Invullen

Clever Junior Spel: Cirkel Aankruisen

Clever Junior Spel: Spel Einde Maken

Clever Junior Spel: Veel Scoreformulieren

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Dobbelspel (roll & write)

Dit is de vereenvoudigde versie van het dobbelspel Clever. Spelers zijn na elkaar aan de beurt. De actieve speler gooit de 5 dobbelstenen, kiest alle dobbelstenen met eenzelfde achtergrondkleur en kruist de waardes op zijn formulier aan. Daarna mogen de passieve spelers hetzelfde doen met de overgebleven dobbelstenen. Je kunt kruisjes zetten in 4 gebieden, waarbij er kettingreacties kunnen ontstaan en waarbij je punten kunt verdienen. Zodra een gebied vol is wint de speler met de meeste punten.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Clever Junior review !

Ik vind Clever Junior een bijzonder goed geslaagd spelletje voor kinderen vanaf 5 jaar. Niet alleen het artwork is gemaakt voor kinderen, ook het versimpelde spelverloop (mét kettingreacties) werkt goed. Spelers blijven betrokken en potjes zijn kort. Ideaal voor kinderen. Houd er wel rekening mee dat niet elk kind van 5 dit direct goed kan. De een zal wat meer moeten oefenen dan de ander!

Je kunt dit kinderspel voor een 5 jarige o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

5 Little Birds

Smart Games 5 Little Birds: op Tafel

Smart Games 5 Little Birds: Vogel in Boom Zetten

Smart Games 5 Little Birds: Lekker Puzzelen

Smart Games 5 Little Birds: Klemsysteem

Smart Games 5 Little Birds: Voorbeeld Opdracht Stap 0

Smart Games 5 Little Birds: Voorbeeld Opdracht Stap 1

Smart Games 5 Little Birds: Voorbeeld Opdracht Stap 2

Smart Games 5 Little Birds: Voorbeeld Opdracht Stap 3

Smart Games 5 Little Birds: Voorbeeld Opdracht Stap 4

Smart Games 5 Little Birds: Voorbeeld Opdracht Stap 5

 • Uitgever: Smart Games
 • Aantal spelers: 1 Personen
 • Speelduur: 5-10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Breinbreker

In 5 Little Birds moet je 5 kleine vogeltjes op hun juiste positie in de houten boom zetten. Per opdracht krijg je, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, een aantal plaatsen, posities en oriëntaties te zien van vogels in de boom. Je kunt alleen niet direct zien waar elke vogel moet. Daar kom je achter middels deductie. Door oriëntaties met elkaar te vergelijken kun je posities uitsluiten en/of bevestigen. Goed om te weten: vogels kijken niet alleen naar voren ;). Je krijgt 60 opdrachten, verdeeld over 5 niveaus.

Smart Games staat bekend om prachtig speelmateriaal. Met de houten boom, diens formaat en de schattige kleine vogeltjes hebben ze zichzelf weer overtroffen. Je zet de vogels vast op de boom met een klemsysteem. Dit is kindvriendelijk en goed in te drukken met kleine vingers. De eerste opdrachten zijn overigens wel érg makkelijk. Ik merkte alleen dat mijn zoontje van 5 er toch baat bij had deze te doorlopen, zodat hij doorkreeg wat de bedoeling was. Dit was met een speluitleg toch wat lastig uitleggen. Tot slot vind ik het echt tof dat je bij dit spel deductie kunt toepassen.

Je kunt dit solo spelletje voor kinderen vanaf 5 jaar online bestellen op o.a. bol.com, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Fonkelschat

HABA Fonkelschat: op Tafel

HABA Fonkelschat: Papadraak Doorgeven

HABA Fonkelschat: Startopstelling

HABA Fonkelschat: Fonkelstenen in IJszuil

HABA Fonkelschat: IJsring Optillen

HABA Fonkelschat: Laatste IJszuil

HABA Fonkelschat: Prachtig Speelmateriaal

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Ruimtelijk Inzicht

In Fonkelschat kiezen spelers elke ronde om de beurt een kleur kristal. Daarna verwijdert de startspeler (de draak) een ijsring waardoor kristallen op het speelbord vallen. Vervolgens mag elke speler de kristallen pakken in zijn of haar gekozen kleur. De truc is dus om van tevoren in te schatten van welke kleur de meeste kristallen op het speelbord zullen vallen.

> Check hier m’n uitgebreide Fonkelschat review!

Dit is een prachtig vormgegeven HABA bordspel voor kinderen vanaf 5 jaar. De look&feel spreekt kinderen ongetwijfeld aan. Je legt de spelregels snel uit een potje duurt niet langer dan 15 minuten. Daarnaast kunnen kindjes er ook nog iets van leren. Zo wordt hun inschattingsvermogen, ruimtelijk inzicht en fijne motoriek op de proef gesteld. Kortom: ik vind Fonkelschat een aanrader (en mijn kinderen ook!)!

Je kunt dit spel voor een 5-jarig kind online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Slakkenrace

HABA Slakkenrace Spel: op Tafel

HABA Slakkenrace Spel: Wedstrijdkaart in het Geheim

HABA Slakkenrace Spel: Dobbelstenen Gooien

HABA Slakkenrace Spel: Slakken op Elkaar

HABA Slakkenrace Spel: Slak Omhoog Verplaatsen

HABA Slakkenrace Spel: Doos Draaien

HABA Slakkenrace Spel: Slak naar Beneden Verplaatsen

HABA Slakkenrace Spel: Slak op Erepodium Zetten

HABA Slakkenrace Spel: Slakken bij Podium

HABA Slakkenrace Spel: Slakken op Wedstrijdkaarten

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Race

In Slakkenrace doen 6 gekleurde slakken mee aan een race. De spelers krijgen in het geheim een kaart waarop 3 slakken staan, die ze moeten laten winnen. Elke beurt gooi je 2 dobbelstenen. Je gooit altijd 2 kleuren (dat kunnen ook dezelfde zijn). Je kiest 1 dobbelsteen als kleur van de slak en 1 dobbelsteen als kleur van het vakje waar de slak naartoe moet. Vervolgens verplaats je de slak naar het eerstvolgende vakje met die kleur. Zodra er 3 slakken op het podium staan eindigt het spel. Deze 3 slakken leveren punten op als ze op jouw kaart staan. De speler die de meeste punten heeft, wint dit kinderspelletje voor 5 jaar en ouder.

> Check hier m’n uitgebreide Slakkenrace review!

Ik denk dat Slakkenrace een spelletje is dat veel kinderen van 5 jaar en ouder leuk zullen vinden. Beurten zijn kort, het is een kleurrijk tafereel en slakken kruipen letterlijk de hoogte in (dankzij magneten kleven ze aan de doos!). Je kunt elkaar bewust en onbewust helpen alsook tegenwerken. Een beetje omgaan met teleurstelling moet je dus wel kunnen. Wel is het bordspel Slakkenrace het leukst als je met 3 of meer spelers bent.

Je kunt dit spel voor 5 jaar en ouder online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Drago-Tuku

Drago-Tuku Bordspel: op Tafel

Drago-Tuku Bordspel: Speelbord

Drago-Tuku Bordspel: Draakjes

Drago-Tuku Bordspel: Dobbelsteen Gooien

Drago-Tuku Bordspel: Pion Verzetten

Drago-Tuku Bordspel: Puzzelstuk Oppakken

Drago-Tuku Bordspel: Kasteel Maken

Drago-Tuku Bordspel: Gevangen in Bos

Drago-Tuku Bordspel: Draak Verplaatsen

 • Uitgever: Jumping Turtle Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Coöperatief

Op het eiland Drago-Tuku proberen de bewoners hun kasteel – dat vernield is door een storm – opnieuw te bouwen voordat de draken ontwaken. Tijdens je beurt gooi je met de dobbelsteen en mag je 1-5 vakjes vooruit. Eindig je op een puzzelstuk? Neem ‘m dan mee naar de bouwplaats. Eindig je op een draak? Dan moet je naar het bos om te schuilen. Elke keer dat je een draak gooit komt één draak dichterbij totdat deze op het pad komt te staan. Daarna komt de volgende. Lukt het jullie om het kasteel te bouwen voordat alle draken het pad blokkeren?

Ik vind Drago-Tuku een coöperatief gezelschapsspel vanaf 5 jaar dat makkelijke regels heeft, maar nog niet 1-2-3 gewonnen is. Je bent afhankelijk van de dobbelsteen en daar moet je geluk bij hebben. Dit zorgt voor frustratie, onvoorspelbaarheid, spanning en euforie. Wat ik leuk vind is dat je die gevoelens samen ervaart. Je zult niet altijd winnen. Dat hoeft ook niet. Je werkt vooral samen én kunt soms zelfs jouw worp aan een medespeler geven.

Je kunt dit leuke spel vanaf 5 jaar o.a. bestellen op Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

Keer op Keer KIDS

Keer op Keer Kids: op Tafel

Keer op Keer Kids: Dobbelstenen

Keer op Keer Kids: Kruisje Zetten

Keer op Keer Kids: Emmer Omcirkelen

Keer op Keer Kids: Plaatje Omcirkelen

Keer op Keer Kids: Bonusvelden

Keer op Keer Kids: Scorevel met Potlood

Keer op Keer Kids: Kleurrijk spel

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Dobbelspel (roll & write)

Keer op Keer Kids is een vereenvoudigde variant van Keer op Keer. Je gooit om de beurt met de 3 dobbelstenen. De actieve speler kiest een kleur en kruist vakjes weg op zijn scoreformulier. De passieve spelers mogen hetzelfde doen met één van de twee overgebleven dobbelstenen. Voor elke volle kolom en volle kleur mag je een rondje zetten. De speler die als eerste een kolom vol heeft, mag een extra rondje zetten. De speler met de meeste rondjes wint het familiespel vanaf 5 jaar.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Keer op Keer KIDS review !

Keer op Keer Kids staat voor een uitdaging: als abstracte roll & write kinderen boeien. Klinkt lastig, en dat is het ook. Maar ondanks dat het spel thematisch niet zo sterk is, leg je wel een vrolijk, kleurrijk en toegankelijk dobbelspelletje op tafel. Ideaal voor zowel een jongen als een meisje. Niet supermakkelijk, maar juist wat uitdagender voor jonge kinderen vanaf 5 jaar.

Je kunt dit kinderspel vanaf 5 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Rechercheur Muis Stopt het Gespuis

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: op Tafel

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Boef in Ingang

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Zilver Gegooid

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Muis Draaien

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Vergrootglas Leggen

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Mechanisme van de Draaischijf

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Alarmsysteem

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Ster Verdienen

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Verdiende Sterren

HABA - Rechercheur Muis Stopt het Gespuis: Boef in de Vluchtauto

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Memory spel

In dit spel wordt elke beurt een fiche (met een boef) in een rad (de gevangenis) gelegd, gegooid met de dobbelsteen en afhankelijk van de worp wordt het rad links- of rechtsom gedraaid. Door het draaien zie je de boeven niet meer. Hoor je tijdens het draaien een bel (het alarm)? Dan ontsnapt een boef. Weet jij welke het is? Spelers die goed raden krijgen een ster. Wie de meeste sterren verzamelt, wint het spel!

> Check hier m’n uitgebreide Rechercheur Muis Stopt het Gespuis review!

Ik vind dit spel vanaf 5 jaar een interessant memory-spel. Het is toegankelijk, ziet er tof uit en werkt goed om het geheugen te trainen. De ingenieuze constructie in de doos trekt bij veel kinderen de aandacht. En het feit dat je niet ziet wát er in de doos gebeurt, houdt kinderen geïnteresseerd. Ik zou het aan ieder 5-jarig kind aanraden, behalve als ze een korte spanningsboog hebben of een slecht geheugen dat ze niet willen trainen.

Je kunt dit kinderspel vanaf 5 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Monza

HABA - Monza: op Tafel

HABA - Monza: Startpositie

HABA - Monza: Dobbelstenen

HABA - Monza: Race

HABA - Monza: Race-Auto's

HABA - Monza: Artwork

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Race

Monza is een race-spel. Elke beurt werp je 6 dobbelstenen. Vervolgens mag je elke dobbelsteen één keer gebruiken om een vakje vooruit te gaan, mits de kleur van de dobbelsteen en het vakje overeen komen. De truc is dus om een slimme combinatie te maken. Land je op een vakje waar een tegenstander staat? Dan schuift die speler een vakje terug. De speler die als eerste over de finish gaat wint!

Als het ik mezelf goed herinner, kreeg m’n zoontje dit HABA spel toen hij 2 jaar oud was. Toegegeven. Spelen met 6 dobbelstenen was te hoog gegrepen voor ‘m. We besloten met 1 dobbelsteen te gooien en dat ging prima. Gewoon 1 vakje per beurt vooruit. Lekker overzichtelijk. Dus ondanks de minimale leeftijd van 5 jaar, kun je dit bordspel met een kleine aanpassing ook al vanaf 2 jaar spelen.

Je kunt dit spelletje voor kinderen vanaf 5 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Dragomino

Dragomino Bordspel: Op Tafel

Dragomino Bordspel: Eieren & Draken

Dragomino Bordspel: Dikke Tegels

Dragomino Bordspel: Tegels om uit te kiezen

Dragomino Bordspel: Moederdraak

Dragomino Bordspel: Speelveld

Dragomino Bordspel: Afgelegde Tegels

Dragomino Bordspel: Schattige Draakjes

 • Uitgever: Blue Orange
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Tile Placement

In Dragomino creëert elke speler een eigen gebied door tegels aan elkaar te leggen. Op die tegels staan verschillende landschappen. Grenzen 2 dezelfde soorten aan elkaar? Dan pakt de speler een ei-fiche in dezelfde kleur als die landschappen en legt deze open op de scheidingslijn van die tegels. Dit fiche kan een lege schaal óf een draakje zijn. Elk draakje levert 1 punt op. Wie aan het einde de meeste draken heeft wint het spel.

> Check hier m’n uitgebreide Dragomino review!

Ik vind Dragomino een bijzonder geslaagd spel voor kinderen vanaf 5 jaar. Het heeft kleurrijke babydraakjes, stevig speelmateriaal en is snel uitgelegd aan kinderen. Het feit dat je dit spel in 3 stappen (steeds iets moeilijker) kunt uitleggen is ook zeker een pluspunt. Kortom, mijn dochter, zoontje en ik zijn fan! Ik denk dat de meeste kinderen dit tof vinden. Daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken ;).

Je kunt dit bordspel voor 5 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Helden van het Maanlicht

Helden van het Maanlicht: op Tafel

Helden van het Maanlicht: Zirroz de Boze Tovenaar

Helden van het Maanlicht: Bezette Locaties

Helden van het Maanlicht: Speelfiguren naar Edelstenen

Helden van het Maanlicht: Gevulde Buidel

Helden van het Maanlicht: Kiezelsteen uit Buidel Pakken

Helden van het Maanlicht: Kiezelstenen achter Schermpje

Helden van het Maanlicht: Wegkaartje Pakken

Helden van het Maanlicht: Verzamelde Edelstenen

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 5 Jaar
 • Soort: Worker placement

In Helden van het Maanlicht laat Zirroz, de boze tovenaar, alle edelstenen uit het paleis zweven. Jullie moeten zoveel mogelijk edelstenen redden. Dan doen jullie door helden op locaties van het speelbord te plaatsen, kiezelstenen te verzamelen en deze vervolgens om te ruilen met edelstenen die voorbij zweven.
De speler die de meeste edelstenen verzamelt wint het spel!

> Check hier m’n uitgebreide Helden van het Maanlicht review!

Mijn kinderen en ik vinden Helden van het Maanlicht een heel mooi spel. Je bent weliswaar afhankelijk van een grote geluksfactor, maar dit maakt wel dat iedereen, jong en oud, kan winnen. Het tofste vind ik zonder twijfel dat dit een ideaal spel is om kinderen te laten kennismaken met het populaire spelmechanisme worker placement (Stenen Tijdperk, Everdell & Rovers van de Noordzee). En dat al vanaf 5 jaar!

Je kunt dit bordspel voor 5 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik diverse spelletjes voor 5-jarigen met je gedeeld. Ik heb de minimum leeftijd gebruikt die op de doos staat. Dit maakt een groot deel is ook nog leuk voor de eerste jaren na de leeftijd van 5 jaar. Let wel, niet elk kind is hetzelfde. Dit betekent dat het ene kind een gezelschapsspel zó onder de knie kan hebben, terwijl het bij de ander wat langer duurt. Dat is niet erg. Sterker nog, kinderen leren ervan!

Uiteraard zijn er nog veel meer kinderspellen vanaf 5 jaar te benoemen. Wat vind jij nou een leuk spel voor een kind van 5 jaar? Ik hoor graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *