De 12 Leukste Spelletjes voor Kinderen vanaf 7 Jaar

Leuke Spelletjes voor Kinderen vanaf 7 Jaar

Ik heb altijd serieuzere bordspellen gespeeld. Maar sinds ik kinderen kreeg, of eigenlijk, naarmate ze ouder werden, heb ik binnen de kinderspellen van verschillende leeftijdscategorieën veel leuke (en minder leuke) spellen mogen ontdekken.

In dit blog deel ik 12 leuke spelletjes voor kinderen vanaf 7 jaar die je binnen kunt spelen!

Voordat je begint met lezen: de meeste kinderspellen vanaf 7 jaar in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met kinderspelletjes vanaf 7 jaar toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

UNO

UNO Kaartspel: op Tafel

UNO Kaartspel: Handkaarten

UNO Kaartspel: Gele 9 op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Tegenovergestelde Richting op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Joker op Aflegstapel

UNO Kaartspel: 2 Pakken op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Joker en 4 Pakken op Aflegstapel

 • Uitgever: Mattel
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Kaartspel

UNO lijkt op het kaartspel ‘Pesten’. Elke beurt moet je een kaart op de aflegstapel leggen. Deze moet dezelfde kleur, getal of symbool hebben als de kaart eronder. Symbolen zijn actiekaarten waarmee je o.a. de beurtvolgorde kan omdraaien, spelers extra kaarten kan laten pakken en een beurt overslaan. De speler die al zijn of haar kaarten als eerste kwijt is, wint het potje en krijgt de waarde van andermans kaarten als punten. De speler die als eerste 500 punten haalt wint UNO.

Ik had altijd een hekel aan Pesten, omdat iedereen eigen huisregels had. Bij UNO staan de regels gewoon vast (want check de spelregels). Ook is het leuk dat je van dit gezelschapsspel meerdere potjes achter elkaar doet om aan die 500 punten te komen. Enfin, UNO is hét spelletje waarbij kinderen van 7 jaar en ouder leren hoe ze een ander soms kunnen dwarsbomen. Bovendien is het een blijvertje hoor. Ik ken genoeg studenten en volwassenen die dit ook nog steeds spelen! Oja, suf genoeg is de normale UNO alleen voor rechtshandigen (al is er ook een linkshandige editie).

Je kunt dit kaartspel vanaf 7 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Skip-Bo

Skip-Bo Spel: op Tafel

Skip-Bo Spel: Nieuwe Kaarten Trekken

Skip-Bo Spel: Handkaarten

Skip-Bo Spel: Bouwstapels

Skip-Bo Spel: Kaart van Stock naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Kaart van Wegwerpstapel naar Bouwstapel

Skip-Bo Spel: Joker

 • Uitgever: Mattel
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Kaartspel

Met Skip-Bo mag je om de beurt je hand aanvullen tot 5 kaarten en daarna kaarten leggen op gezamenlijke aflegstapels. Deze moeten van laag naar hoog lopen. Je kunt kaarten uit je hand alsook van je persoonlijke trekstapel spelen. Kun je niks meer leggen? Dan is de volgende speler aan de beurt. De speler die als eerste zijn of haar persoonlijke trekstapel leeg heeft, wint het spel.

De kracht van Skip-Bo zit ‘m in de toegankelijkheid. Je hebt eenvoudige regels, beurten zijn snel en door de hoge geluksfactor kan iedereen winnen (en er dus plezier aan beleven). Dit maakt ‘m een goede keuze voor als je een leuk spelletje vanaf 7 jaar zoekt. En laat ik eerlijk zijn. Ik heb dit familiespel ook nog vaak zat gespeeld als volwassene. Duurzame investering dacht ik zo ;).

Je kunt dit kinderspel vanaf 7 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Valse Motten

Valse Motten Behendigheidsspel: op Tafel

Valse Motten Behendigheidsspel: Handkaarten

Valsspelende Mot in je Mouw

Valsspelende Mot in de Chipsbak

Valsspelende Mot achter je Bril

Valse Motten Behendigheidsspel: Aflegstapel

Valse Motten Behendigheidsspel: Bewakingskever

Valse Motten Behendigheidsspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-5 Personen
 • Speelduur: 10-60 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Behendigheidsspel

Dit is een kinderspelletje waarbij je MOET valsspelen. Elke ronde is er een bewakingskever die kijkt of er wordt vals gespeeld. Het doel is om je handkaarten kwijt te raken. Je legt om de beurt een kaart uit je handen op de aflegstapel. De meeste kaarten kun je afleggen, behalve de motten. Deze moet je laten verdwijnen zonder dat de bewakingskever het ziet. De speler die na een paar rondes de minste minpunten heeft, wint het spel.

Ik houd normaliter helemaal niet van valsspelen (en valsspelers), maar met Valse Motten vind ik het echt hilarisch. Als spelers kaarten proberen te laten verdwijnen verzinnen ze soms de gekste manieren. Check m’n Valse Motten tips voor wat ideeën trouwens ;). Anyway, dit spelletje heeft zo’n uniek concept… dat mag gewoon niet ontbreken in m’n lijst met kinderspellen vanaf 7 jaar. Perfect voor kinderen en volwassenen.

Je kunt dit spelletje voor 7-jarigen en ouder online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Smart Dog Obstale Run

Smart Dog: op Tafel

Smart Dog: Tunnel Plaatsen

Smart Dog: in de Auto

Smart Dog: Lief Hondje

Smart Dog: Voorbeeld Opdracht Stap 0

Smart Dog: Voorbeeld Opdracht Stap 1

Smart Dog: Voorbeeld Opdracht Stap 2

Smart Dog: Voorbeeld Opdracht Stap 3

Smart Dog: Voorbeeld Opdracht Stap 4

Smart Dog: Voorbeeld Opdracht Stap 5

 • Uitgever: Smart Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Breinbreker

Met Smart Dog creëer je een eigen mini-hondenshow op tafel (of op schoot, als je onderweg bent). Elke opdracht staat het hondje én diens baasje op het speelbord. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad staan er enkele obstakels op het veld. Het is aan jou om alle andere speelstukken zó op het bord te leggen, dat het hondje via één weg bij het baasje kan komen. Je moet alle speelstukken plaatsen, maar let op! De wip is eenrichting en de brug kan over andere objecten heen. Succes met de 60 opdrachten, verdeeld over 5 niveaus.

De vrolijke snuit van de Welsh Corgi op de doos zal ongetwijfeld harten veroveren. Net zoals de puzzelstukken zelf. Smart Games maakt niet alleen abstracte breinbrekers, maar slaagt er elke keer weer in om met thematisch aangeklede speelstukken tot de verbeelding te spreken. En nu weer. Één kritische noot: Mijn kinderen en ik vonden dat de niveaus een tikkeltje snel opliepen. De eerste opdrachten waren goed te doen, maar werden al snel moeilijker. Dat neemt niet weg dat Smart Dog de nodige uitdaging biedt voor je hersenen. Oja! Er zit een handige deksel bij, maar een elastiek eromheen kan geen kwaad mocht je dit spelletje vanaf 7 jaar meenemen ergens naartoe.

Je kunt dit spelletje voor kinderen vanaf 7 jaar online bestellen op bol.com, Spellenwinkel.nl en Amazon.nl.

Exploding Minions

Exploding Minions: op Tafel

Exploding Minions: Handkaarten

Exploding Minions: Kaarten op Hand

Exploding Minions: Exploding Minion Trekken

Exploding Minions: Ontmantelkaart Spelen

Exploding Minions: Kaart Trekken

Exploding Minions: Bovenste 3 Kaarten Bekijken

Exploding Minions: Aanval Kaart Spelen

Exploding Minions: Kaarten Schudden

Exploding Minions: Nope Kaart Spelen

Exploding Minions: Kaarten Divers

 • Uitgever: Exploding Kittens
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Last man standing / partyspel

Het spelverloop van dit kinderspel is vrij eenvoudig. Je mag 0, 1 of meer kaarten spelen en als je klaar bent met je beurt moet je een kaart van de trekstapel pakken. Is dit een Exploding Minion? Dan ontplof je en lig je uit het spel. Behalve als je een Ontmantelkaart hebt. Naast Ontmantelkaarten zijn er nog veel meer kaarten waarmee je jezelf kunt weren tegen explosies en kwade streken van je tegenstanders. De speler die als laatst overblijft (en dus niet is ontploft) wint dit spel voor 7 jaar en ouder.

> Check hier m’n uitgebreide Exploding Minions review !

Exploding Minions is een kort kinderspel vanaf 7 jaar en ouder dat bommetje vol interactie zit en daardoor voor veel gelach zal zorgen. Let wel, het lijkt veel op Exploding Kittens. Echter, ik denk dat Minions kinderen van 7 jaar meer aanspreken. Denk je toch dat katten jouw kids meer aanspreken? Kies dan gewoon Exploding Kittens. Houd er wel rekening mee dat je geen uitbreidingen kunt combineren met Exploding Minions (en wel met Kittens)!

Je kunt dit spel vanaf 7 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Cross Clues

Cross Clues Spel: op Tafel

Cross Clues Spel: Zandloper van 5 Minuten

Cross Clues Spel: Coördinatiekaart A2 Neerleggen

Cross Clues Spel: Coördinatiekaart C1 Neerleggen

Cross Clues Spel: Genummerde Positietegels

Cross Clues Spel: Woordkaarten

Cross Clues Spel: Coördinatiekaarten

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 5-10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Creatief spel

Cross Clues is een coöperatief spelletje waarbij je creatief moet zijn met woorden. Op tafel ligt een raster met 16 vakjes die elk een eigen coördinaat hebben (a1, a2, b1, enzovoorts). Elke speler trekt een coördinatiekaart, verzint één woord om de 2 woorden te verbinden die kruisen op het coördinaat en andere spelers moeten het coördinaat raden. Goed geraden? Leg de kaart dan op z’n plek en trek een nieuwe. Kunnen jullie binnen 5 minuten zoveel mogelijk woorden raden?

Dit spel vanaf 7 jaar zal niet voor elk kind geschikt zijn. Hoewel ik vind dat dit soort kinderspellen goed zijn om de hersenen te stimuleren (je moet creatief zijn en over woorden nadenken – dat is nooit verkeerd voor je cognitieve vermogen), zijn er genoeg kinderen van 7 jaar en ouder die hier moeite mee hebben. Schat dus zelf in of jij denkt dat dit iets voor je kind is. Als jouw kind juist graag creatief bezig is, dan heb je met Cross Clues echt een origineel spelletje in de kast!

Je kunt dit spel voor 7 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Cheeky Monkey

Cheeky Monkey Spel: op Tafel

Cheeky Monkey Spel: Dierfiches in Buidel

Cheeky Monkey Spel: Grabbelen in Buidel

Cheeky Monkey Spel: Apenfiche Trekken

Cheeky Monkey Spel: Dierfiches op Stapel Leggen

Cheeky Monkey Spel: Dierfiches op Stapel Leggen

Cheeky Monkey Spel: Eenzelfde Dierfiche Trekken

Cheeky Monkey Spel: Apenfiche Ruilen

Cheeky Monkey Spel: Dierfiche op Tafel Leggen

Cheeky Monkey Spel: Eindscore

Cheeky Monkey Spel: Verdiende Bonusfiches

 • Uitgever: Jumping Turtle Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Push your luck

In dit spel gaan spelers dierenfiches verzamelen. Elke beurt mag je fiches uit de buidel trekken tot (1) je ervoor kiest om te stoppen óf (2) je eenzelfde fiche trekt dat je deze ronde al hebt getrokken. In het eerste geval voeg je alles aan je eigen stapel toe. In het tweede geval stop je alle fiches van deze ronde terug in de buidel. Trek je een fiche met een dier dat bovenop de stapel van een tegenstander ligt? Dan mag je dat fiche afpakken. Het spel eindigt als de buidel leeg is. De speler met de meeste punten wint.

Cheeky Monkey is een compact en vluchtig gezelschapsspelletje van niemand minder dan Reiner Knizia. Het is ideaal om kinderen van 7 jaar en ouder kennis te laten maken met het push your luck mechanisme. Neem je genoegen met wat je hebt? Of speel je door voor meer met het risico om alles kwijt te raken? Wellicht ken je dit ook uit De Kwakzalvers van Kakelenburg, Codenames of King of Tokyo. Hoe dan ook, ik vind het erg interessant om te zien welke keuzes de kinderen hierin maken!

Je kunt dit gezelschapsspel vanaf 7 jaar o.a. bestellen op bol.com en Spelhuis.be.

Rainbow Pirates

Rainbow Pirates: op Tafel

Rainbow Pirates: Kaarten op Hand

Rainbow Pirates: Kaarten op Tafel

Rainbow Pirates: Zwarte Kaart Blokkeren

Rainbow Pirates: Kaarten van Trekstapel Pakken

Rainbow Pirates: Kaarten uit Hand Spelen

Rainbow Pirates: Zwarte Kaart Spelen

Rainbow Pirates: Zwarte Kaart Stoppen

Rainbow Pirates: Gespeelde Regenbogen

Rainbow Pirates: Setjes op Tafel

Rainbow Pirates: Regenboog met Joker

Rainbow Pirates: Mooie, kleurrijke kaarten

 • Uitgever: Goliath
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Kaartspel

Rainbow Pirates is een combinatie van 2 andere populaire spellen. Zo vorm je tijdens je beurt setjes van kleurenkaarten op tafel à la Rummikub. Daarnaast speel je zwarte kaarten voor een eigen voordeel of om een andere speler te dwarsbomen à la Exploding Kittens. Zodra je 2 regenbogen (2 setjes van alle 7 kleuren) op tafel hebt liggen én je hand is leeg, dan eindigt het spel. Iedereen krijgt punten voor zijn of haar kaarten op tafel. De speler met de meeste punten wint dit familiespel.

Ik vind dit een grappige mix van Rummikub en Exploding Kittens. Je maakt setjes zoals in Rummikub. Al is er geen gezamenlijk speelgebied, slechts een eigen speelveld. Daarnaast kun je actiekaarten spelen om jezelf te helpen of tegenstanders te dwarsbomen. De productie had iets beter gekund. Daarmee doel ik vooral op betere afwerking van kaarten en de toegankelijkheid voor linkshandigen. Los daarvan is het kaartspel geschikt voor kinderen van 7 jaar alsook volwassenen.

Je kunt dit spelletje vanaf 7 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Jungle Speed

Jungle Speed Spel: Stap 1 - Kaart van je af Draaien

Jungle Speed Spel: Stap 2 - Anderen zien Kaart eerst

Jungle Speed Spel: Stap 3 - Kaart Zichtbaar

Jungle Speed Spel: Dezelfde Symbolen

Jungle Speed Spel: Totem Pakken

Jungle Speed Spel: Iedereen moet Kaart Opendraaien

Jungle Speed Spel: Iedereen moet Totem Pakken

Jungle Speed Spel: Kaarten en Symbolen

 • Uitgever: Zygomatic
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Reactiespel / Partyspel

In Jungle Speed krijgt elke speler een stapel kaarten met gekleurde symbolen of speciale acties. Je draait om de beurt een kaart van je stapel open. Liggen er dan één of meer dezelfde kaarten op tafel? Dan ontstaat er een strijd tussen de betrokken spelers. Wie als eerste de totem pakt mag zijn of haar aflegstapel geven (of verdelen) aan de andere speler(s). Speciale kaarten zorgen dat alle spelers de totem moeten pakken óf dat iedereen een extra kaart moet opendraaien. De speler die als eerste zijn of haar kaarten kwijt is, wint dit gezelschapsspel vanaf 7 jaar.

Hoewel Jungle Speed al vanaf 1997 dateert, was het soortgelijke spel Halli Galli er iets eerder. Het verschil is echter dat Jungle Speed wat meer uitzonderingen bevat. Bij Halli Galli moet iedereen altijd op de bel proberen te slaan bij een X aantal gelijke symbolen. Bij Jungle Speed kan dit ook slechts een deel van de spelers betreffen. Plus de speciale symbolen maken dat je op iets meer moet letten. Daarom is Jungle Speed geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Je kunt dit spelletje vanaf 7 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Dr. Eureka

Dr. Eureka Spel: op Tafel

Dr. Eureka Spel: Nieuwe Opdrachtkaart Omdraaien

Dr. Eureka Spel: Opdrachtkaart Open Leggen

Dr. Eureka Spel: Reageerbuizen Tegen Elkaar

Dr. Eureka Spel: Bal Valt uit Reageerbuis

Dr. Eureka Spel: Opdracht Voorbeeld 1

Dr. Eureka Spel: Opdracht Voorbeeld 2

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Behendigheidsspel / Snelheidsspel

In Dr. Eureka zijn spelers scheikundige wetenschappers die de juiste combinaties in reageerbuizen moeten maken. Elke ronde wordt er een opdrachtkaart opengedraaid. Hierop staan 3 reageerbuizen met 1, 2, 3 of zelfs 4 ballen afgebeeld. Spelers moeten nu zo snel mogelijk zorgen dat hun 3 reageerbuizen er exact hetzelfde uit zien. Let wel, je mag de ballen niet met de handen aanraken en valt er een? Dan mag je deze ronde niet meer meedoen. De speler die als eerste 5 opdrachtkaarten heeft wint!

Dr. Eureka gaf me Potion Explosion vibes, maar het is veel makkelijker en al toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar. Vooropgesteld vind ik het speelmateriaal er erg tof uit zien. Mooier is dat Dr. Eureka goed is om je ruimtelijk inzicht én de fijne motoriek te ontwikkelen. Dat maakt dit korte kinderspel vanaf 7 jaar en ouder niet alleen leuk, maar ook leerzaam!

Je kunt dit spel vanaf 7 jaar o.a. bestellen op Spellenwinkel.nl. Er zijn wel andere shops, maar die bieden alleen de Engelse versie aan.

Karak

Karak Bordspel: op Tafel

Karak Bordspel: Fiche uit Buidel

Karak Bordspel: Heldenfiguur Klaar voor de Aanval

Karak Bordspel: Tegel Aanleggen

Karak Bordspel: Uitrusting in Spelersbord

Karak Bordspel: Held met Omgedraaide Levensfiches

Karak Bordspel: Held Ontdekt Draak

Karak Bordspel: Vervloekingsfiche bij Speler

Karak Bordspel: Levensfiche Omdraaien

Karak Bordspel: Eindscore

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Tile Placement / Dungeon Crawler

In dit kinderspel mag je elke beurt maximaal 4 stappen zetten om een kerker uit te kammen en schatten te vinden. Maar pas op! Tijdens de zoektocht zul je op monsters stuiten die je moet verslaan. Je werpt dan 2 dobbelstenen, telt de waarde bij elkaar op én voegt eventuele waardes van verzamelde uitrusting erbij. Is deze kracht hoger dan die van het monster? Dan versla je ‘m en krijg je een nieuwe uitrustig of toverspreuk als beloning. Is de kracht lager? Dan kost je dat één van je vijf levens. Zodra iemand de Rode Draak verslaat eindigt het spel en wint de speler met de meeste schatten!

> Check hier mijn uitgebreide Karak bordspel review !

Ik vind Karak een tof kinderspel voor 7 jaar en ouder. Het speelmateriaal ziet er mooi uit, je hebt korte, overzichtelijke beurten en het thema ondersteunt het spelverloop goed. Je kunt zelfs de moeilijkheid wat aanpassen als je wil. Houd wel rekening met een variabele speelduur (die voor sommige kinderen te lang kan worden) en ook zal het thema niet altijd voor een jongen of meisje weggelegd zijn. Zo waant mijn dochtertje zich liever als eenhoorn over regenboogpaden om kristallen in wolken te zoeken. Maar ach, dat is puur een kwestie van smaak ;).

Je kunt dit bordspel voor 7 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Carcassonne

Carcassonne Jubileumeditie 2021: op Tafel

Carcassonne Jubileumeditie 2021: Pijl Wijst Naar Buiten

Carcassonne Jubileumeditie 2021: Volle Stad

Carcassonne Jubileumeditie 2021: Feest in de Stad

Carcassonne Jubileumeditie 2021: Pijl Wijst Naar Nieuwe Tegel

Carcassonne Jubileumeditie 2021: Volle Tafel

Carcassonne Jubileumeditie 2021: Scoretableau op Tafel

NB: Bovenstaande foto’s zijn van de Carcassonne Jubileumeditie. Dit artwork wijkt ietwat af van de reguliere editie, maar de foto’s geven in ieder geval een goede indruk van het spel.

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Tile placement

In Carcassonne leggen spelers om de beurt een tegel aan het speelgebied op tafel. Nadat je een tegel hebt gelegd, mag je daar één van je meeples opzetten. Je kunt ‘m op een straat, stad of klooster zetten. Gaan deze bouwwerken af? Dan krijg je extra punten en je krijgt je meeple terug. Je kunt meeples ook in de weide leggen. Deze zijn aan het einde van het spel veel punten waard, maar je krijgt ze niet meer terug. Als de tegels op zijn wint de speler met de meeste punten.

Carcassonne was, o.a. met Catan en Ticket to Ride Europe, één van de spellen die mij kennis liet maken met moderne bordspellen. Ik blijf dit nog altijd een van de beste bordspellen ooit vinden. Het concept is vrij eenvoudig en toch zit er, afhankelijk van hoe fel je wil spelen, aardig wat tactiek in. Dat maakt ‘m niet alleen ideaal om kinderen van 7 jaar te laten proeven van ‘grotere’ spellen, maar ook om met ze mee te groeien!

Je kunt dit bordspel vanaf 7 jaar online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Machi Koro

Machi Koro Spel: op Tafel

Machi Koro Spel: Complete Stad

Machi Koro Spel: Muntjes

Machi Koro Spel: Dobbelstenen

Machi Koro Spel: Restaurant

Machi Koro Spel: Supermarkt en Bos

Machi Koro Spel: Gedraaide Speciale Gebouwen

Machi Koro Spel: Gebouwen in Stad

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Dobbelspel / City Building

In Machi Koro wordt elke beurt met 1 of 2 dobbelstenen gegooid. Als het aantal ogen overeenkomt met één of meer van jouw gebouwen, krijg je daar inkomsten (muntjes) voor. Met die muntjes mag je elke beurt 1 nieuw gebouw kopen. Die levert je de volgende beurten dus ook weer wat nieuws op. De speler die als eerste 4 speciale gebouwen weet te kopen, wint het spel.

Op de doos van Machi Koro staat vanaf 7 jaar. Als je kind veel spellen speelt, dan lukt dit meestal wel denk ik. Speelt je kind niet zo vaak spellen? Dan zou ik dit eerder proberen als hij of zij 8 of 9 jaar is. Hoe dan ook: de spelregels zijn eenvoudig, spelers maken elke beurt (ook de beurten van anderen) kans op inkomsten (beetje à la Catan) en door de geluksfactor kan iedereen winnen. Lekker toegankelijk dus!

Je kunt dit spel voor 7 jaar en ouder online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik diverse spelletjes voor 7-jarigen met je gedeeld. Ik heb de minimum leeftijd gebruikt die op de doos staat. Dit maakt een groot deel is ook nog leuk voor de eerste jaren na de leeftijd van 7 jaar. Let wel, niet elk kind is hetzelfde. Dit betekent dat het ene kind een gezelschapsspel zó onder de knie kan hebben, terwijl het bij de ander wat langer duurt. Dat is niet erg. Sterker nog, kinderen leren ervan!

Uiteraard zijn er nog veel meer kinderspellen vanaf 7 jaar te benoemen. Wat vind jij nou een leuk spel voor een kind van 7 jaar? Ik hoor graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *