De 16 Leukste Spelletjes voor Kinderen vanaf 8 en 9 Jaar

Leuke Spelletjes voor Kinderen vanaf 8 Jaar

Ik heb altijd serieuzere bordspellen gespeeld. Maar sinds ik kinderen kreeg, of eigenlijk, naarmate ze ouder werden, heb ik binnen de kinderspellen van verschillende leeftijdscategorieën veel leuke (en minder leuke) spellen mogen ontdekken.

In dit blog deel ik 16 leuke spelletjes voor kinderen vanaf 8 en 9 jaar die je binnen kunt spelen!

Voordat je begint met lezen: de meeste kinderspellen vanaf 8 jaar in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met kinderspelletjes vanaf 8 en 9 jaar toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Regenwormen

Regenwormen Spel: op Tafel

Regenwormen Spel: Dobbelen

Regenwormen Spel: Steentje Nemen

Regenwormen Spel: Steentje Afpakken

Regenwormen Spel: Dobbelstenen

Regenwormen Spel: Stenen met Wormen

Regenwormen Spel: Gestapelde Stenen

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-7 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Push your luck

Regenwormen is een van de meest populaire dobbelspellen van Nederland. Je gooit met 8 dobbelstenen en legt na elke worp alle dobbelstenen met eenzelfde getal af. Dit herhaal je tot je wil stoppen of tot je jezelf kapot gooit. In het eerste geval mag je een tegel van tafel (of bij een tegenstander) pakken met dezelfde totale waarde als je worp. In het tweede geval moet je een tegel inleveren en is je beurt voorbij. Zodra alle tegels gepakt zijn wint de speler met de meeste worm-symbolen.

Ik zal eerlijk zijn: ik vind Regenwormen echt verschrikkelijk haha. De reden is simpel: er komt zo ontzettend veel geluk bij kijken. Voor een tactische (en strategische) speler als ik is dat vervelend. Voor kinderen van 8-9 jaar en ouder (jongen of meisje) die graag een kort, simpel en gezellig gezelschapsspelletje spelen is dat perfect. En dat verklaard ongetwijfeld waarom dit zo’n populair spelletje voor de familie is!

Je kunt dit kinderspelletje voor 8 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

L.A.M.A.

LAMA Kaartspel: op Tafel

LAMA Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

LAMA Kaartspel: Aflegstapel

LAMA Kaartspel: Handkaarten

LAMA Kaartspel: Kaarten

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kaartspelletje

L.A.M.A. betekent Leg Alle Minpunten Af. En dat is precies wat je met dit kaartspel moet doen. Spelers leggen om de beurt een kaart uit hun hand af op de aflegstapel. Deze kaart moet gelijk of hoger zijn dan de kaart die er al ligt. Een L.A.M.A. kaart mag je altijd spelen. Hier moet vervolgens een 1 op. Je mag altijd een kaart pakken of passen in plaats van een kaart spelen. Maar let op! Als je niet meer kunt of als iemand anders zijn hand uitspeelt, dan is de ronde afgelopen en krijg je zoveel minpunten als de waarde van je handkaarten. Zodra een speler 40 minpunten heeft, wint de speler met de minste punten.

Ik sta elke weer versteld van hoe populair een simpel kaartspelletje als L.A.M.A. kan zijn. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Het is eenvoudig, kort en door de aanwezige geluksfactor kan iedereen in principe winnen. Dat maakt dit kinderspel onmiskenbaar toegankelijk voor het brede publiek. Zoek je een spelletje vanaf 8 jaar? Dan kun je het met deze eigenlijk niet fout doen!

Je kunt dit kaartspelletje voor 8 a 9 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Qwixx

Qwixx Spel: op Tafel

Qwixx Tactiek: Streep als Passieve Speler niet Zomaar een 7 Weg!

Qwixx Tactiek: Snel een Rij Sluiten of Niet?

Qwixx Spel: Dobbelstenen

Qwixx Tactiek: Focus op een Op- en Aflopende Rij

Qwixx Tactiek: Sluit je Laatste Rij niet Zomaar

Qwixx Spel: Ingevuld Scoreformulier met 73 Punten

Qwixx Spel: Ingevuld Scoreformulier met 72 Punten

Qwixx Spel: Ingevuld Scoreformulier met 50 Punten

 • Uitgever: White Goblin Games
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Roll & write

Qwixx is, na Yahtzee, een van de eerste populaire roll & writes in Nederland. Het concept is simpel. Je dobbelt en streept vakjes weg. Er zijn 4 rijen om vakjes weg te strepen. Des te meer vakjes je per rij wegstreept, des te meer punten die rij oplevert. Maar kijk uit! Je streept weg van links naar rechts. Kun je niets meer wegstrepen, dan krijg je strafpunten. De speler die de meeste punten scoort, wint het spel.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Qwixx review !

Het fijne aan Qwixx is niet per se dat het makkelijk is, maar juist dat elke speler elke beurt betrokken blijft. Als een ander speler dobbelt, mag jij als passieve speler óók iets wegstrepen als je wil. Hierdoor blijf je goed geboeid tijdens het spel. Qwixx is daarmee niet alleen perfect meer spelers, maar ook voor spelers die niet zo vaak spelletjes doen. Zelfs m’n moeder (en die vindt spellen niet leuk) vindt dit geweldig.

Je kunt dit dobbelspelletje vanaf 8 jaar o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Clever

Clever Dobbelspel: op Tafel

Clever Dobbelspel: Gekozen Dobbelstenen

Clever Dobbelspel: Dobbelstenen op Schaaltje

Clever Dobbelspel: Groen, Oranje en Paars Gebied

Clever Dobbelspel: Geel en Blauw Gebied

Clever Dobbelspel: Eindscores

Clever Dobbelspel: Ingevulde Scorevelletjes

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Roll & write

Als je aan de beurt bent dobbel je drie keer en kies je maximaal 3 dobbelstenen. Daarna mogen de passieve spelers ook nog een dobbelsteen kiezen. Zodra je een dobbelsteen kiest, moet je een kruisje of cijfer zetten op je scoreformulier in het vak van dezelfde kleur als de dobbelsteen. Veel vakjes geven specifieke bonussen, waardoor leuke kettingreacties kunnen ontstaan. De speler die na een bepaald aantal rondes de meeste punten heeft, wint dit dobbelspel.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Clever review !

Clever behoort tot mijn favoriete dobbelspellen (al ben ik na zoveel jaar wel uitgekeken op deel 1 – gelukkig heb je ook nog Clever Junior, Dobbel Zo Clever, Clever tot de 3e Macht en Clever 4 Ever). Net als bij Qwixx blijven spelers voortdurend betrokken bij het spel. Clever onderscheid zich daarnaast met de spectaculaire kettingreacties die je kunt maken. Leuk dus voor als je iets meer denkwerk zoekt in een spelletje voor kinderen vanaf 8 à 9 jaar.

Je kunt dit dobbelspel vanaf 8 jaar o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Keer op Keer

Keer op Keer Dobbelspel: op Tafel

Keer op Keer Dobbelspel: Dobbelstenen

Keer op Keer Dobbelspel: Kruisjes op Scorevel

Keer op Keer Dobbelspel: Gebruikte Jokers

Keer op Keer Dobbelspel: Eindscore met Bonussen

Keer op Keer Dobbelspel: Eindscore

Keer op Keer Dobbelspel: Ingevulde Scorevelletjes

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 1-6 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Roll & write

Als je aan de beurt bent dobbel je met 6 dobbelstenen (3 met een gekleurde kruisen en 3 met getallen 1 t/m 5 en een joker). De actieve speler kiest 1 set van kruis en getal en kruist het aantal kruizen in die kleur aan op zijn of haar scoreformulier. De passieve spelers mogen een set kiezen uit de overgebleven dobbelstenen. Volle kolommen, kleuren en ongebruikte jokers leveren punten op. De speler met de meeste punten wint.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Keer op Keer review !

Keer op Keer zit qua niveau tussen Qwixx en Clever in. Het heeft niet zo’n hoge geluksfactor als Qwixx, maar behoeft ook niet zoveel tactiek als Clever. Over het algemeen merk ik dat Keer op Keer goed in de smaak valt bij mensen die minder vaak spellen spelen. Bovendien doet het spel haar naam eer aan: doordat er niet één leidende strategie is verveelt het niet snel en wil je al snel nog een keer :).

Je kunt dit spelletje voor 8-jarigen en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Tower Stacks

Smart Games: Tower Stacks: op Tafel

Smart Games: Tower Stacks: Eenvoudige Puzzel

Smart Games: Tower Stacks: Puzzel Oplossen

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 0

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 1

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 2

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 3

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 4

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 5

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 6

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 7

Smart Games: Tower Stacks: Voorbeeld Opdracht 49 Stap 8

Smart Games: Tower Stacks: Opdrachten Starter

Smart Games: Tower Stacks: Opdrachten Junior

Smart Games: Tower Stacks: Opdrachten Expert

Smart Games: Tower Stacks: Opdrachten Wizard

Smart Games: Tower Stacks: Opdrachten Master

In Tower Stacks reis je af naar de Middeleeuwen en ga je kastelen bouwen. Elke opdracht toont een basisopstelling van meerdere kasteel-onderdelen. Deze vormen de grond. Alle andere kasteel-onderdelen moet je er bovenop plaatsen. Niet wetende of er 2, 3 of meer verdiepingen komen. Je kunt alleen kasteel-delen bovenop platte delen (en dus geen torens) plaatsen én er moet altijd een volledige fundering onder zitten. Nou succes, er is altijd maar 1 oplossing :).

Wat mij zo aanspreekt aan dit educatieve spelletje vanaf 8 jaar is hoe het eruit ziet. Ik bedoel, kastelen. Zo vet. De puzzelstukken zijn stevig, hebben een fijn formaat en stapelen prima op elkaar. En ik zeg prima, want als er eentje ietwat wegschuift, wordt het gelijk lastig om de ander er bovenop te zetten. Zitten ze eenmaal aan elkaar? Dan zitten ze ‘muurvast’ hoor. De niveaus bouwen goed op en ik ben in hogere niveaus aangenaam verrast. Ik achtte geen andere oplossing mogelijk en tóch was die er. Love it.

Je kunt dit kinderspel vanaf 8 en 9 jaar o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Spellenwinkel.nl.

Perfect Shot

Perfect Shot Spel: op Tafel

Perfect Shot Spel: Foto Nemen

Perfect Shot Spel: Dierfiche Pakken

Perfect Shot Spel: Gevulde Fotoalbums

Perfect Shot Spel: Fiche Pakken

Perfect Shot Spel: Dierfiches in Fotoalbum Plaatsen

Perfect Shot Spel: Fotoalbum Nemen

Perfect Shot Spel: Zichtbare Dieren door Gaten

Perfect Shot Spel: Einde van het Spel

 • Uitgever: Keep Exploring Games
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Ruimtelijk Inzicht

In Perfect Shot doe je een beroep op je ruimtelijk inzicht. Tijdens je beurt mag je óf een foto maken óf een fotoalbum pakken. Als je een foto maakt leg je een van je landschapskaarten met gaten op de bovenste kaart in de kaartenhouder. Zie je nu dieren door de gaten? Dan neem je daar fiches van. Je mag de landschapskaart niet boven de houder plaatsen en moet dus inschatten wat je door de gaten gaat zien. Je kunt ook een van de twee fotoalbums pakken. Hier kun je dierfiches in kwijt. Dierfiches in fotoalbums én volle albums leveren punten op. De speler met de meeste punten wint.

Na Ice Floes & Foes voegt Keep Exploring Games met Perfect Shot nog een kinderspel toe aan hun gamma. En ik ben er goed over te spreken. Het is een kindvriendelijk thema (foto’s maken van dieren), heeft een overzichtelijk spelverloop én kids kunnen hun ruimtelijk inzicht trainen. Eventueel met  behulp van ouders. Bovendien zie ik bij mijn dochter van 7 dat het kiezen van een landschapskaart voor leuke spanning zorgt. Je weet immers pas zeker of je een dier op de foto zet als je de kaart hebt neerlegt.

Je kunt dit kinderspel vanaf 8 jaar o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

Time’s Up: Family

Time's Up Family: op Tafel

Time's Up Family: Stapels Kaarten

Time's Up Family: Woordkaarten

Time's Up Family: Tijd Loopt

Time's Up Family: Eindscores

 • Uitgever: Repos Production
 • Aantal spelers: 4-12 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Partyspel + Snelheidsspel

Je speelt dit spelletje in teams van minimaal 2 spelers. Het spel duurt 3 rondes en in elke ronde moet het team een woord raden dat op de kaart staat beschreven. In de eerste ronde mag het woord worden beschreven. In de tweede ronde mag slechts 1 woord worden genoemd. En in de derde ronde mag er alleen worden uitgebeeld (en geluid worden gemaakt). Het team dat na de 3e ronde de meeste woorden heeft geraden wint het spel.

Meestal speel ik partyspellen met volwassenen, maar Time’s Up: Family is een perfecte optie om kinderen vanaf 8 jaar met het genre te laten kennis maken. De woorden zijn goed gekozen en het is leerzaam om na te denken over hoe je iets wil overbrengen. Het leukste vind ik dat naarmate het spel vordert, er een groter beroep wordt gedaan op de creativiteit van het kind. En heb ik het al over het samenwerken gehad? Ondanks een grappig genre dus best een leerzaam kinderspel voor 8 jaar en ouder!

Je kunt dit spel voor een 8 jarige en 9 jarige o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Connecto

Connecto Spel: op Tafel

Connecto Spel: Met 2 Personen

Connecto Spel: Niveau 2

Connecto Spel: Tekenen op Gekleurde Zijde

Connecto Spel: Niveau 3

Connecto Spel: Geraden Woord

Connecto Spel: Onjuiste Tekening

Connecto Spel: Ster Omcirkelen

Connecto Spel: Raadselkaarten op Tafel

Connecto Spel: Zandloper Loopt

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 1-10 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Tekenspel / Partyspel

Connecto is een tekenspel. Elke ronde wordt er een kaart opengedraaid met symbolen die (wel of niet) met elkaar zijn verbonden. Vervolgens moet je de symbolen zoeken op je tableau en lijnen tekenen tussen de symbolen. Zo wordt ‘iets’ zichtbaar. Zie je wat je tekent? Schrijf het dan op en draai de zandloper om. De andere spelers hebben nu nog 30 seconden om het ook te raden. Spelers die goed raden krijgen 1 punt. Foutieve antwoorden leveren 1 minpunt op. De speler met de meeste punten wint.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Connecto review !

Ik vind Connecto een origineel en laagdrempelig tekenspel. Het is geschikt als partyspel voor een groep vrienden en als familiespel voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar. Het is een spel dat iedereen kan (symbolen zoeken, verbinden en raden wat je tekent), maar wat niet iedereen leuk vindt. Jij weet zelf het beste of je dit leuk zult vinden of niet. Mijn enige advies is om dit altijd met dezelfde groep te spelen, omdat niveauverschillen een streep door de fun kunnen zetten.

Je kunt dit spelletje vanaf 8 jaar o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Recto Verso

Recto Verso Spel: op Tafel

Recto Verso Spel: Kaart in Gleuf

Recto Verso Spel: Blokken

Recto Verso Spel: Zicht Speler A

Recto Verso Spel: Zicht Speler B

Recto Verso Spel: Puntenfiches

Recto Verso Spel: Uitdagingsfiches

Recto Verso Spel: Makkelijke Kaarten

Recto Verso Spel: Moeilijke Kaarten

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Behendigheidsspel en Ruimtelijk Inzicht

Recto Verso is semi-coöperatief. Elke beurt proberen 2 spelers samen om zo snel mogelijk een figuur na te bouwen met blokken. Funfact: Speler A ziet een ander patroon dan Speler B. Toch kunnen ze het zó nabouwen dat beide zijdes en het totale figuur klopt. Des te sneller de spelers het figuur weten te bouwen, des te meer punten ze krijgen. Wanneer alle spelers een keer met elkaar hebben gebouwd, wint de speler die de meeste punten heeft verzameld.

Ik vind Recto Verso erg leuk en mijn dochtertje (nu 7) deelt die mening. Ik kan niet wachten tot m’n zoontje, die meer van het bouwen is, oud genoeg is om dit spelletje vanaf 8 jaar met me te doen. Het kleurrijke speelmateriaal nodigt uit tot spelen en is bovendien van hoge kwaliteit. Daarnaast is het nog leerzaam en goed voor je ruimtelijk inzicht ook. Tot slot vind ik het voordeel van deze coöp dat het aandeel van elke speler even groot is!

Je kunt dit gezelschapsspelspel voor een 8 en 9 jarige o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Karuba

HABA Karuba Spel: op Tafel

HABA Karuba Spel: Volle Jungle

HABA Karuba Spel: Junglekaartje Omdraaien

HABA Karuba Spel: Junglekaartje Plaatsen

HABA Karuba Spel: Goudklompje Neerleggen

HABA Karuba Spel: Volle Jungle

HABA Karuba Spel: Goudklompjes in Jungle

HABA Karuba Spel: Avonturiers naast elkaar

HABA Karuba Spel: Avonturier Bereikt Tempel

HABA Karuba Spel: Verzamelde Punten

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Tile placement

In Karuba gaan spelers de jungle in om schatten en tempels te ontdekken. Één speler schudt de tegels en vormt een gedekte trekstapel. Tijdens een beurt trekt hij of zij één tegel. Vervolgens zoeken de andere spelers dezelfde tegel in hun stapel. Met tegels kun je 2 dingen doen. Je kunt ‘m op je speelbord leggen zodat het onderdeel wordt van een looproute óf je levert de tegel in om je avonturier 2-4 stappen te verplaatsen over die route. Zo kun je kristallen en goud oprapen alsook tempels bereiken voor punten. De speler met de meeste punten wint.

> Bekijk hier mijn uitgebreide Karuba bordspel review !

Ik vind Karuba een heerlijk spelletje dat je, ondanks z’n formaat, ‘ff’ snel tussendoor kunt spelen. Je beurt is immers kort en overzichtelijk. Bovendien is iedereen tegelijk aan de beurt. Je moet hier en daar wat geluk hebben, maar kunt ook zeker tactische keuzes maken. Ik zie Karuba als een simpele variant van De Zoektocht naar El Dorado. Nu kun je dus ook met jongere kinderen vanaf 8 jaar de jungle gaan ontdekken!

Je kunt dit spelletje voor 8 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Splendor

Splendor Spel: op Tafel

Splendor Spel: Prachtige Edelstenen

Splendor Spel: Gereserveerde Kaart met Gouden Munt

Splendor Spel: Artwork op Ontwikkelingskaarten

Splendor Spel: Verzamelde Munten

Splendor Spel: Niveaus 1 en 2

Splendor Spel: Aanbod Niveau 3

Splendor Spel: Beschikbare Edellieden

Splendor Spel: Verzamelde Ontwikkelingskaarten

 • Uitgever: Space Cowboys
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Set Collection

In Splendor zijn jullie hoofd van de juweliersgilde en moeten jullie de mooiste sieraden maken. Tijdens het spel verzamel je edelsteenfiches (per beurt pak je 2 dezelfde of 3 verschillende). Met die fiches kun je juweelkaarten kopen (ofwel juwelen maken). Elke kaart levert, naast punten, ook een permanente edelsteen op die je weer kunt gebruiken bij het kopen van nieuwe kaarten. En dan kun je ook nog eens waardevolle edellieden voor je winnen. De speler die als eerste 15 punten haalt wint.

> Lees hier mijn uitgebreide Splendor review !

Splendor is absoluut een waardevol ‘gem’. Het mag zich terecht gateway game noemen omdat het veel mensen succesvol laat kennismaken met de moderne bordspellen. Dat succes is vooral te danken aan het fraaie speelmateriaal, eenvoud van het spel en de relatief korte speelduur. Dit zorgt voor een toegankelijkheid die Splendor mijns inziens ook een uitstekend bordspel maakt voor kinderen vanaf 8 à 9 jaar!

Je kunt dit bordspelspel voor een 8 jarige o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Droomcruise

Droomcruise Bordspel: op Tafel

Droomcruise Bordspel: Set Schipkaarten Nemen

Droomcruise Bordspel: Locatiekaart Spelen

Droomcruise Bordspel: Potje met 2 Spelers

Droomcruise Bordspel: Nieuwe Familiekaarten Plaatsen

Droomcruise Bordspel: Ingezette Kapitein

Droomcruise Bordspel: Gast op Uitbreiding Plaatsen

Droomcruise Bordspel: Handkaarten

Droomcruise Bordspel: Gasten Terug in de Voorraad

Droomcruise Bordspel: Gast op Activiteit Plaatsen

Droomcruise Bordspel: Vol Schip

Droomcruise Bordspel: Set Collection bij Eindscore

Droomcruise Bordspel: Schip met 2 Uitbreidingen

 • Uitgever: Jumping Turtle Games
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Worker placement + Set collection

In Droomcruise moet je de dromen van zoveel mogelijk gasten vervullen. Spelers krijgen 3 familiekaarten met een aantal meeples (gasten) op zijn of haar schip. Elke ronde bezoeken spelers één locatie en organiseren ze activiteiten. Daar kun je meeples bij inzetten, mits de locaties en activiteiten hetzelfde symbool hebben als de families. Is een familiekaart leeg? Dan levert dat punten op én mag je een nieuwe familiekaart pakken. Zodra er geen familiekaarten meer zijn eindigt het gezelschapsspel en wint de speler met de meeste punten.

> Bekijk hier mijn uitgebreide Droomcruise bordspel review !

Ik vind Droomcruise een geslaagd familiespel. Het heeft een verfrissend thema, een vrolijke uitstraling en opvallend artwork met een inclusief karakter (diverse gezinssamenstellingen). Het spelverloop doet denken aan Meeple Land, maar is een stuk eenvoudiger én beurten worden grotendeels tegelijkertijd uitgevoerd. Bovendien zal het gezellig blijven aan tafel, want spelers zitten niet vaak in elkaars vaarwater. Ideaal spelletje dus voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je kunt dit gezelschapsspelspel voor 8 jaar en ouder o.a. bestellen op Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

Dobbelkoning: Uitbreiding van het Koninkrijk

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: op Tafel

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Startopstelling voor 3 Personen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Dobbelen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Burgerkaart Nemen na Worp

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Markeersteen Plaatsen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Burgerkaart Nemen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Burgerkaart Nemen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Gevuld Speelbord

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Dobbelsteen Symbolen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Markeersteen Ruilen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Geworpen Dobbelstenen

Dobbelkoning - Uitbreiding van het Koninkrijk: Drakenvuur op Speelbord

 • Uitgever: HABA
 • Aantal spelers: 2-4 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Area control + Push your luck

In dit kinderspel gooi je elke beurt met 6 dobbelstenen en daarna nog maximaal 2 keer met het gewenste aantal dobbelstenen. Afhankelijk van je worp kun je een burgerkaart nemen. Deze bieden diverse effecten, maar maken veelal dat je een burchtfiche pakt, daar een gebied mee bezet en eventueel edelstenen of drakenvuur vindt. Dit levert punten op. In een volgende beurt kun je de burgerkaart eenmalig inzetten mét een andere burgerkaart om je dobbelsteenworp beter te maken. De speler met de meeste punten wint.

> Bekijk hier mijn uitgebreide Dobbelkoning: Uitbreiding van het Koninkrijk review !

Ik vind Dobbelkoning: Uitbreiding van het Koninkrijk een geslaagd familiespel. Toegegeven, het regelboekje is onnodig lang en daar moet je even doorheen. Maar lukt dat? Dan heb je een mooi en gestroomlijnd spel met overzichtelijke beurten te pakken. Qua complexiteit is dit bordspel een mooie instap voor kinderen van zo’n 8 of 9 jaar. Behalve als je er niet van houdt dat andere spelers je kunnen dwarsbomen ;).

Je kunt dit bordspel voor 8 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Ghost Adventure

Ghost Adventure Behendigheidsspel: op Tafel

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Verhaalboek met Missies

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Missies

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Tol over Hermelijnenbos

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Tol over Konijnenveld

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Tol over Hol van de Draak

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Tol van Moeras naar Nachtmerrie

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Werelden 5 t/m 8

Ghost Adventure Behendigheidsspel: Werelden 1 t/m 4

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 1-4 Personen
 • Speelduur: 15-30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Behendigheidsspel

In Ghost Adventure ga je tollen. Je hebt verschillende landschappen (borden) met 2, 3 of zelfs 4 niveaus. De bedoeling is dat je bepaalde missies volbrengt. Je tol begint in een hoek en vanuit daar moet je diverse voorwerpen op het bord bereiken. Daar zit de nodige uitdaging. Je moet gaten vermijden, naar andere borden tollen en soms zelfs je eigen bord omdraaien. Je wint natuurlijk als je een missie haalt.

Ghost Adventure is een prachtig bordspel. Ik ben aangenaam verrast door de hoge productiewaarde. Je hebt echt mooi materiaal op tafel liggen en kunt er zelfs voor kiezen of je uit de hand wil tollen of met een hulpmiddel. Het artwork maakt dit een leuk familiespel. Onderschat echter de uitdaging niet. Sommige missies zijn écht moeilijk. Zowel kinderen als volwassenen kunnen wel wat oefening gebruiken.

Je kunt dit spel voor 8 jaar en ouder online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Spellenwinkel.nl.

Ticket to Ride: Europe

Ticket to Ride Europe: op Tafel

Ticket to Ride Europe: Handkaarten

Ticket to Ride Europe: Bestemmingskaarten

Ticket to Ride Europe: Drukte op het Speelbord

Ticket to Ride Europe: Groene en Rode Treintjes

Ticket to Ride Europe: Stations

Ticket to Ride Europe: Punten

Ticket to Ride Europe: Zuidwest Europa

Ticket to Ride Europe: Noordwest Europa

 • Uitgever: Days of Wonder
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Bordspel + Route & Network Building + Set Collection

In Ticket to Ride Europe gaan spelers routes bouwen over de landkaart van Europa. De ruimte is echter beperkt, dus wacht niet te lang met bouwen. Elke beurt mag je 1 actie doen: nieuwe treinkaarten pakken, een route bouwen, nieuwe bestemmingskaarten nemen óf een station bouwen. Routes en voltooide bestemmingskaarten leveren punten op. Maar pas op, onvoltooide bestemmingskaarten zijn minpunten waard. De speler met de meeste punten wint.

> Bekijk hier mijn uitgebreide Ticket to Ride Europe review !

Ticket to Ride is één van de populairste bordspellen van de laatste jaren. Je kunt ook voor USA kiezen, maar Europe heeft stations en die maken deze editie iets kindvriendelijker. Ondanks z’n imposante voorkomen op tafel, is Ticket to Ride Europa een toegankelijk bordspel met dusdanig eenvoudige spelregels, waarmee je zó op het juiste spoor zit. Je kunt ‘m met 2 spelers doen, al raad ik aan met 3 of meer personen te spelen.

Je kunt dit bordspel voor 8 en 9 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Stella: Dixit Universe

Stella Dixit Universe Spel: op Tafel

Stella Dixit Universe Spel: Trekstapels en Kaarten op Tafel

Stella Dixit Universe Spel: Associëren

Stella Dixit Universe Spel: Kruisjes Zetten

Stella Dixit Universe Spel: Kaarten op Tafel

Stella Dixit Universe Spel: Rondefiches Draaien

Stella Dixit Universe Spel: Punten Scoren

Stella Dixit Universe Spel: Eindscores

Stella Dixit Universe Spel: Schrijfbord op Tafel

Stella Dixit Universe Spel: Schrijfbord Uitvegen

 • Uitgever: Days of Wonder
 • Aantal spelers: 2-5 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Partyspel

In Stella: Dixit Universe liggen er 15 geïllustreerde kaarten op tafel. Elke ronde draai je een kaart met een woord open, daarna kruisen spelers heimelijk op hun spelersbordje aan welke kaarten zij associëren met dat woord. Vervolgens wijzen jullie om de beurt een kaart aan. Afhankelijk van het aantal andere spelers die ‘m ook heeft aangekruist, krijg je punten. Is er niemand anders? Dan krijg je 0 punten. Elke ronde verdien je sterren. Wie na 4 rondes de meeste sterren heeft wint het spel.

> Bekijk hier mijn uitgebreide Stella Dixit Universe review !

Ik vind Stella een goed bedachte partygame die het Dixit universum wat toegankelijker maakt. Niet iedereen, en zeker kinderen niet, wil creatief bezig zijn (zoals in Dixit) en in Stella hoeft dat ook niet. Je hoeft geen hints te bedenken, slechts associaties te zoeken. Dat maakt Stella lekker luchtig en ideaal voor avondjes waar je al wat vroeger naar dromenland wil. En dus eh, fijn voor kinderen vanaf 8 jaar :).

Je kunt dit bordspel voor 8 jaar en ouder o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik diverse spelletjes voor 8-jarigen met je gedeeld. Het is een minimum leeftijd, dus een groot deel is ook nog leuk voor de eerste jaren na de leeftijd van 8 jaar, zoals 9 jaar. De meeste zijn hoe dan ook geschikt om als familiespel te spellen.

Uiteraard zijn er nog veel meer kinderspellen vanaf 8 jaar te benoemen. Wat vind jij nou een leuk spel voor een kind van 8 jaar? Ik hoor graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *