De 10 Leukste Spellen voor 10 Personen!

De Leukste Spellen voor 10 Personen!

Kun je – als je met 10 personen bent – ook nog iets anders doen dan met elkaar praten terwijl je een hapje en drankje voor je neus hebt? Ja hoor. Een (of meer) spelletje natuurlijk :).

In dit blog deel ik 10 leuke spellen voor 10 personen!

Voordat je begint met lezen: de meeste bordspellen voor 10 personen in dit blog zijn gesponsord door uitgevers. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met gezelschapsspellen voor 10 spelers toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Jungle Speed

Jungle Speed Spel: Stap 1 - Kaart van je af Draaien

Jungle Speed Spel: Stap 2 - Anderen zien Kaart eerst

Jungle Speed Spel: Stap 3 - Kaart Zichtbaar

Jungle Speed Spel: Dezelfde Symbolen

Jungle Speed Spel: Totem Pakken

Jungle Speed Spel: Iedereen moet Kaart Opendraaien

Jungle Speed Spel: Iedereen moet Totem Pakken

Jungle Speed Spel: Kaarten en Symbolen

 • Uitgever: Zygomatic
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 15 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Reactiespel / Partyspel

In Jungle Speed krijgt elke speler een stapel kaarten met gekleurde symbolen of speciale acties. Je draait om de beurt een kaart van je stapel open. Liggen er dan één of meer dezelfde kaarten op tafel? Dan ontstaat er een strijd tussen de betrokken spelers. Wie als eerste de totem pakt mag zijn of haar aflegstapel geven (of verdelen) aan de andere speler(s). Speciale kaarten zorgen dat alle spelers de totem moeten pakken óf dat iedereen een extra kaart moet opendraaien. De speler die als eerste zijn of haar kaarten kwijt is, wint het spel.

Toegegeven, als je Jungle Speed met 10 man wil spelen heb je een goede tafel nodig. Eentje waar iedereen goed omheen kan zitten, zodat iedereen goed bij de totem kan én de kaartjes goed kan zien. Maar lukt dit? Dan bezorgt dit spelletje voor 10 personen jullie gezelschap een hilarische avond. Zorg wel dat er geen hapjes en drankjes op tafel staan, want ik denk dat die gaan sneuvelen ;).

Je kunt dit grappige spel voor 10 spelers online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Saboteur

Saboteur Kaartspel: op Tafel

Saboteur Kaartspel: Gevonden Goud

Saboteur Kaartspel: Kabouter met Goud

Saboteur Kaartspel: Blokkeerkaart bij Kabouter

Exploding Kittens Kaartspel: Aflegstapel

Saboteur Kaartspel: Saboteur

Saboteur Kaartspel: Handkaarten van Saboteur

Saboteur Kaartspel: Blokkeerkaart

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 3-10 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Kaartspel

In het kaartspel Saboteur is elke speler een kabouter die op zoek is naar goud. Je creëert samen een gangenstelsel op tafel om bij het goud te komen. Maar helaas heb je ook saboteurs in het spel. Zij proberen te voorkomen dat de kabouters het goud vinden. Lukt dat? Dan krijgen zij daar goud voor. Wie na 3 rondes de meeste punten heeft, wint het spel.

Ik kan me nog goed de eerste potjes Saboteur herinneren. Man wat vond ik dat leuk. En man wat was ik er slecht in, haha! Een leuk detail vind ik dat het bord elke keer weer anders is en door de spelers zelf wordt gevormd. Daarbij is dit het leukst met een grote groep, bij voorkeur dus 10 personen. Want juist dan weet je dat spelers anderen belangen hebben. Overigens kun je dan ook nog eens Saboteur: De Uitbreiding proberen – die voegt naast een blauwe en groene kabouter nóg wat karakters toe :).

Je kunt dit spelletje voor 10 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Bezzerwizzer

Trivia Spel: Bezzerwizzer - op Tafel

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Pionnen op Speelbord

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Categoriefiches op Speelbord

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Categoriefiches in de Buidel

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Fiches

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Quiz Kaarten

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Quiz Kaart 1

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Quiz Kaart 65

Trivia Spel: Bezzerwizzer - Quiz Kaart 150

 • Uitgever: Asmodee
 • Aantal spelers: 2-12 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 15 Jaar
 • Soort: Trivia bordspel

Bezzerwizzer is het trivia spel waar teams elkaar een klein beetje kunt pesten. Elke ronde worden er categoriefiches op het bord gelegd. Dit bepaalt uit welke categorie het team vragen moet beantwoorden. Je kunt echter een ZWAP fiche inzetten om categorieën te wisselen óf een BEZZERWIZZER fiche inzetten om een vraag van het andere team te stelen. Het team van wie de pion als eerste het laatste vakje bereikt wint dit kennis spel.

Kennisspellen zijn nog altijd populair, zeker als je met meer spelers speelt. Daarom vind ik Bezzerwizzer een mooie toevoeging voor m’n blog met bordspellen voor 10 personen. Je moet wel een beetje tegen geplaag kunnen. En een groot voordeel is dat het bord elke keer varieert. Dat houdt het fris. Bovendien zijn er 150 dubbelzijdige kaarten met maar liefst 3.000 vragen in totaal. Let wel, de 2020 editie is herzien maar bevat weinig nieuwe vragen ten opzichte van de editie uit 2016. Heb je die al? Dan zou ik dat laten. Heb je die nog niet? Dan is deze editie een aanrader.

Je kunt dit leuke bordspel voor 10 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Perudo Jumbo Pack

Perudo Jumbo Pack Spel: op Tafel

Perudo Jumbo Pack Spel: Iedereen Kijkt onder Beker

Perudo Jumbo Pack Spel: Dobbelstenen Bekijken

Perudo Jumbo Pack Spel: Onder Beker Kijken

Perudo Jumbo Pack Spel: Dobbelsteen Afleggen

Perudo Jumbo Pack Spel: Fijne Bekers

Perudo Jumbo Pack Spel: Gevulde Bekerdeksel

Perudo Jumbo Pack Spel: Handige Buidel

 • Uitgever: Asmodee
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Dobbelspel

Perudo is een blufspel met kansberekening en gokken. Schud de dobbelstenen in je beker, draai ‘m om op tafel en gluur heimelijk naar je worp. De eerste speler gokt hoeveel dobbelstenen er van een bepaalde waarde minimaal op tafel liggen. Elke volgende speler mag overbieden óf aangeven dat de vorige speler fout zit. Klopt de gok? Dan verliest de speler die twijfelde een dobbelsteen. Anders verliest de vorige speler een dobbelsteen. Daarna werpt iedereen weer opnieuw. De speler die als laatste dobbelstenen overhoudt, wint het spel.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Perudo review !

Ik vind Perudo een knap bedacht dobbelspel dat – dankzij de Jumbo editie – ook geschikt is voor 10 spelers. Korte potjes en eenvoudige regels maken het toegankelijk. Geluk, kansberekening en bluffen geven het juist een partygame-achtig karakter. Je zult andere spelers bewust en onbewust naaien en soms zelfs uitschakelen voor de rest van het spel. Zien jij en je spellengroep van 10 personen dat wel zitten? Dan kan ik je Perudo van harte aanbevelen!

Je kunt dit dobbelspel voor 10 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be

UNO

UNO Kaartspel: op Tafel

UNO Kaartspel: Handkaarten

UNO Kaartspel: Gele 9 op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Tegenovergestelde Richting op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Joker op Aflegstapel

UNO Kaartspel: 2 Pakken op Aflegstapel

UNO Kaartspel: Joker en 4 Pakken op Aflegstapel

 • Uitgever: Mattel
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 7 Jaar
 • Soort: Kaartspel

UNO lijkt op het bekende kaartspel ‘Pesten’. Elke beurt moet je een kaart op de aflegstapel leggen. Deze moet dezelfde kleur, getal of symbool hebben als de kaart eronder. Symbolen zijn actiekaarten waarmee je o.a. de beurtvolgorde kan omdraaien, spelers extra kaarten kan laten pakken en een beurt overslaan. De speler die al zijn of haar kaarten als eerste kwijt is, wint het potje en krijgt de waarde van andermans kaarten als punten. De speler die als eerste 500 punten haalt wint UNO.

Ik had altijd een hekel aan Pesten, omdat iedereen eigen huisregels had. Bij UNO staan de regels gewoon vast (want check de spelregels). Groot voordeel van dit kaartspel is dat je het met maar liefst 10 spelers kunt doen. Ideaal dus als groepsspel. Helemaal als spelers van die groep wel een beetje van pesten houden ;). Oja, suf genoeg is de normale UNO alleen voor rechtshandigen (al is er ook een linkshandige editie).

Je kunt dit kaartspel voor 10 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Take 5

Take 5 Kaartspel: op Tafel

Take 5 Kaartspel: Handkaarten

Take 5 Kaartspel: Oplopende Kaarten

Take 5 Kaartspel: Zesde Kaart Aanleggen

Take 5 Kaartspel: Kaarten van een Rij Pakken

Take 5 Kaartspel: Nieuwe Rij Maken

Take 5 Kaartspel: Verzamelde Koeien

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 2-10 Personen
 • Speelduur: 30-45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Kaartspel & Rekenspel

Dit 999 Games kaartspel bevat 104 kaarten met de waardes 1 t/m 104. Spelers moeten oplopende rijen van getallen op tafel maken. In het begin liggen er 4 kaarten (het begin van 4 rijen) op tafel en krijgt elke speler 10 kaarten. Daarna kiezen alle spelers een kaart uit hun hand en draaien deze tegelijkertijd open. Vervolgens sluit je de kaarten van laag naar hoog aan in de rijen waar die het getal in past. Leg je de 6e kaart in een rij neer? Dan moet je de 5 kaarten (=strafpunten) pakken. De speler met de minste punten wint het spel.

Ik speel Take 5 meestal met 4 of 5 personen. Kenmerkend is het gelach door de chaos en frustratie bij anderen. Oké, je raakt zelf ook weleens gefrustreerd ;). Anyway, dat gelach is bij grote groepen nóg luider. Des te groter de groep, des te sneller zijn de rijen vol en des te groter de risico’s die je loopt. Met een grote groep heb je weliswaar minder controle, maar ook de zekerheid dat je met Take 5 een hilarische avond beleefd! Daarom mag deze niet ontbreken in m’n lijst met spellen voor 10 personen.

Je kunt dit spel voor 10 personen online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Connecto

Connecto Spel: op Tafel

Connecto Spel: Met 2 Personen

Connecto Spel: Niveau 2

Connecto Spel: Tekenen op Gekleurde Zijde

Connecto Spel: Niveau 3

Connecto Spel: Geraden Woord

Connecto Spel: Onjuiste Tekening

Connecto Spel: Ster Omcirkelen

Connecto Spel: Raadselkaarten op Tafel

Connecto Spel: Zandloper Loopt

 • Uitgever: Geronimo Games
 • Aantal spelers: 1-10 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Tekenspel / Partyspel

In dit tekenspel wordt elke ronde een kaart opengedraaid met symbolen die (wel of niet) met elkaar zijn verbonden. Vervolgens moet je de symbolen zoeken op je tableau en lijnen tekenen tussen de symbolen. Zo wordt ‘iets’ zichtbaar. Zie je wat je tekent? Schrijf het dan op en draai de zandloper om. De andere spelers hebben nu nog 30 seconden om het ook te raden. Spelers die goed raden krijgen 1 punt. Foutieve antwoorden leveren 1 minpunt op. De speler met de meeste punten wint.

> Bekijk hier m’n uitgebreide Connecto spel review !

Ik vind Connecto een origineel en laagdrempelig spel dat uitermate geschikt is voor grote groepen, zoals 10 personen. Je kunt het spelen met vrienden en als familiespel voor het hele gezin met kinderen vanaf 8 jaar gebruiken. Het is een spel dat iedereen kan (symbolen zoeken, verbinden en raden wat je tekent), maar wat niet iedereen leuk vindt. Jij weet zelf het beste of je dit leuk zult vinden of niet. Mijn enige advies is om dit altijd met dezelfde groep te spelen, omdat niveauverschillen een streep door de fun kunnen zetten.

Je kunt dit leuke bordspel voor 8 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Stranger Things: Attack of the Mind Flayer

Stranger Things Spel: op Tafel

Stranger Things Spel: Kaarten naast Dustin

Stranger Things Spel: Uitgeschakelde Speler

Stranger Things Spel: Kaarten op de Hand

Stranger Things Spel: 3 Mind Flayer Kaarten

Stranger Things Spel: Interactie

Stranger Things Spel: Vergaderingskaart Spelen

Stranger Things Spel: Einde Spel

Stranger Things Spel: Vergaderingskaart Tevoorschijn

 • Uitgever: Repos Production
 • Aantal spelers: 4-10 Personen
 • Speelduur: 20 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Soort: Partyspel – Hidden Roles

In dit kaartspel over de succesvolle Netflix serie is de groep in tweeën verdeeld. Je hebt helden én zij die bezeten zijn door de Mind Flayer. Je weet niet wie bij welke groep hoort. Door het verzamelen en spelen van kaarten proberen de helden zich te weren en de bezetenen proberen de anderen te infecteren. Raakt iedereen bezeten? Dan wint de Mind Flayer. Anders winnen de helden.

> Lees hier eventueel mijn uitgebreide Stranger Things: Attack of the Mind Flayer review !

Ik vind dit een leuk spel omdat list en bedrog centraal staan en je niemand kunt vertrouwen. Toegegeven, het spelmechanisme heeft niet echt iets met de populaire Netflix serie te maken. Het thema is er ‘opgeplakt’. Dat neemt alleen niet weg dat het goed in elkaar steekt en lekker vlot speelt. Liefhebbers van bijvoorbeeld Weerwolven zullen hier graag hun tanden in zetten. Het grote voordeel ten opzichte van dat spel? Je kunt Stranger Things ook met een kleinere groep spelen. Maar met 10 spelers blijft ie ook leuk!

Je kunt dit gezelschapsspel voor 10 personen o.a. bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

30 Seconds

30 Seconds: op Tafel

30 Seconds: Scorepionnen op Speelbord

30 Seconds: Geworpen Dobbelsteen

30 Seconds: Kaart Er Uit

30 Seconds: Zandloper die Loopt

30 Seconds: Kaart Er In

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 1

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 2

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 3

30 Seconds: Kaarten Voorbeelden 4

 • Uitgever: 999 Games
 • Aantal spelers: 4-24 Personen
 • Speelduur: 45 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 12 Jaar
 • Soort: Partyspel

Je speelt 30 Seconds in 2, 3 of 4 teams van minimaal 2 spelers. Teams zijn na elkaar aan de beurt. Tijdens een beurt pakt één speler een kaartje met daarop 5 woorden. De speler krijgt 30 seconden de tijd om de 5 woorden door zijn of haar teamgenoten te laten raden. Daarbij mag de speler van alles zeggen, maar niet de woorden die op het kaartje zelf staan. Met juiste woorden verplaats je jullie pion naar voren. De groep die als eerste het einde haalt, wint het spel.

Wat mij, sinds ik verzot ben op bordspellen, altijd opvalt is dat 30 Seconds het goed doet. Kleine groepjes, maar ook zeker bij grote groepen. Het scheelt dat je meerdere teams maakt waardoor je niet op een beurt van elke speler hoeft te wachten. Dit gecombineerd met de tijdsdruk waaronder je moet presteren en de vindingrijkheid van spelers die woorden omschrijven, maakt dat dit een van de leukste spellen voor 10 personen!

Je kunt dit bordspel voor 10 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, 999Games.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Dixit Odyssey

Dixit Odyssey: op Tafel

Dixit Odyssey: Gespeelde Kaarten

Dixit Odyssey: Konijnen op het Scorespoor

Dixit Odyssey: Handkaarten

Dixit Odyssey: Trekstapel & Aflegstapel

Dixit Odyssey: Stemmen van Groen

Dixit Odyssey: Stemmen van Geel

Dixit Odyssey: Stemmen van Wit

Dixit Odyssey: Kaarten Voorbeelden 1

Dixit Odyssey: Kaarten Voorbeelden 2

Dixit Odyssey: Kaarten Voorbeelden 3

Dixit Odyssey: Kaarten Voorbeelden 4

 • Uitgever: Libellud
 • Aantal spelers: 3-12 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 8 Jaar
 • Soort: Partyspel

In Dixit Odyssey krijgen spelers geïllustreerde kaarten op handen. Ze zijn na elkaar de ‘verteller’. De verteller kiest heimelijk een kaart uit zijn of haar hand en zegt er één woord bij. Alle andere spelers kiezen ook een kaart uit hun hand, passend bij het woord. Daarna voeg je alle kaarten samen, schud ze en legt ze open op tafel. Spelers moeten nu raden welke kaart van de verteller was. De verteller krijgt punten als ten minste 1 iemand zijn of haar kaart raadt, maar 0 punten als iedereen ‘m raadt. Spelers die goed raden krijgen ook punten. En als je niet de verteller bent en jouw kaart wordt gekozen krijg je ook punten. De speler die als eerste 30 of meer punten haalt wint.

> Lees hier mijn uitgebreide Dixit Oddysey review !

Samen met 30 Seconds en Codenames behoorde Dixit Oddysey tot een van de eerste partyspellen die ik speelde. Je hebt ook nog de originele Dixit, maar ik vind Odyssey beter (lees hier waarom). Los van mijn mening kun je Odyssey met maar liefst 12 spelers doen. En met 10 personen is dat ook perfect. Waarderen jullie bijzondere illustraties en/of houden jullie ervan creatief te zijn? Dan raad ik dit spel echt aan jullie spellengroep aan.

Je kunt dit gezelschapsspel voor 10 personen online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog liet ik je kennismaken met diverse gezelschapsspellen voor 10 personen. Ik heb geprobeerd om een wat gevarieerd aanbod te laten zien. Uiteraard is dit lijstje verre van volledig, maar ik hoop je wat op weg te hebben geholpen voor als je nog een leuk, nieuw spel voor 10 spelers zoekt.

Wat vind jij leuke bordspellen om met 10 personen te spelen? Ik hoor het graag in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *