De 10 Leukste Spellen voor Koppels op Valentijnsdag!

De 10 Leukste Spellen voor Koppels en Valentijnsdag

Op dit moment van schrijven ben ik al 17,5 jaar samen met mijn vrouw, Nienke. We hebben al veel date nights gehad. Romantisch uit eten, tegen elkaar aankruipen in de bioscoop en zelfs Skydiven vloog voorbij. Toch gaan we niet altijd de deur uit om onze liefde te vieren. We blijven net zo graag thuis. Bijvoorbeeld om… nouja, je weet wel ;). Én om gewoon een spelletje te doen.

In dit blog deel ik 10 leuke spelletjes voor koppels. Niet alleen geschikt om op 14 februari (Valentijn) te spelen, maar ook op andere dagen van het jaar :)!

Voordat je begint met lezen: de meeste spelletjes voor koppels in dit blog zijn gesponsord door de uitgever zelf. Ik kreeg ze eerder om er een review over te schrijven of omdat ik het waardige spellen vond om aan dit blog met spellen voor Valentijn toe te voegen. Ondanks de sponsoring heb ik de inhoud van dit blog dus helemaal zelf bepaald.

Je kunt 3 soorten spellen voor koppels in dit blog verwachten:

 • Spellen waarbij je moet samenwerken.
 • Spellen waarbij je voor jezelf speelt en de ander niet bewust pest.
 • Spellen waarbij je voor jezelf speelt en de ander wel bewust moet dwarsbomen.

Zo is er voor elk type stelletje wel iets :).

Veel plezier!

Openhartig

Openhartig Liefde Edities: op Tafel

Openharting Dating: Doosje Open

Openharting Dating: Voorbeelden

Openharting In Love: Doosje Open

Openharting In Love: Voorbeelden

Openharting About Sex: Doosje Open

Openharting About Sex: Voorbeelden

Openharting Private Time: Doosje Open

Openharting Private Time: Voorbeelden

 • Uitgever: OpenUp!
 • Aantal spelers: 2-12 Personen
 • Speelduur: 10 Minuten
 • Vanaf leeftijd: 16 Jaar
 • Soort spel: Vragenspel / Gespreksstarter

Het concept van Openhartig is simpel. Je trekt om de beurt een kaartje uit het doosje en leest de vraag of opdracht voor die erop staat. De vragen en opdrachten snijden een bepaald thema aan waarmee je elkaar beter leert kennen. De 4 doosjes op de foto zijn Dating, In Love, About Sex en Private Time. Alle doosjes bevatten 100 vragen. Niet alleen geschikt voor bijvoorbeeld Valentijnsdag, maar ook op andere momenten.

Het ideale aan deze verschillende edities is dat ze stelletjes op verschillende momenten in een relatie van leuke vragen en vooral boeiende antwoorden kan voorzien. Zo is Dating ideaal voor als je elkaar pas een paar keer hebt gezien, In Love werkt goed als je zwijmelend bij elkaar bent en About Sex helpt om open te zijn over je seksleven en -behoeften. Ik dacht dat Private Time ook over seks ging. En er komen wel wat seksvragen in voor, maar er zijn ook veel vragen over taboe-onderwerpen. Verrassend interessant!

Je kunt Openhartig Dating online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

Je kunt Openhartig In Love online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

Je kunt Openhartig About Sex online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

Je kunt Openhartig Private Time online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl en Spelhuis.be.

The Mind

The Mind Kaartspel: op Tafel

The Mind Kaartspel: Oplopende Kaarten

The Mind Kaartspel: Kaarten op Hand

The Mind Kaartspel: Levens

The Mind Kaartspel: Werpsterren

The Mind Kaartspel: Levels

The Mind Kaartspel: Getallen

The Mind Kaartspel: Trekstapel

The Mind is een coöperatief spel waarbij de stilte overheerst. Het bestaat uit de kaarten 1 t/m 100. Elke ronde krijgen spelers hetzelfde aantal kaarten als ze ronde waar ze in zitten. Daarna moeten ze kaarten neerleggen in oplopende volgorde. Dat klinkt misschien wat saai, maar het leuke is dus dat je NIET mag communiceren tijdens het spel. Lukt het jullie om alle rondes te overleven?

Ik vind The Mind voor zijn formaat een van de leukste coöperatieve spellen die bestaat. Spelen jullie als geliefden graag met elkaar en niet tegen elkaar én houden jullie van simpele spelletjes? Dan is The Mind perfect. Zonder woorden proberen jullie met elkaar te connecten, elkaar te voelen en in te schatten wanneer je welke kaart moet opgooien. Hoe goed zijn jullie als stel op elkaar ingespeeld? Ik geef toe, ik vind The Mind met z’n drieën het leukst, maar het biedt met z’n tweetjes nog steeds een leuke spelervaring!

Je kunt dit spelletje voor koppels online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

De Vos in het Bos Duet

De Vos in het Bos Duet: op Tafel

De Vos in het Bos Duet: Linkshandig

De Vos in het Bos Duet: Kaarten Spelen

De Vos in het Bos Duet: Verzamelde Slagen

De Vos in het Bos Duet: Bosfiche Plaatsen

De Vos in het Bos Duet: Volgen

De Vos in het Bos Duet: Edelsteen van Bord Nemen

De Vos in het Bos Duet: Speelzijde B

De Vos in het Bos Duet: Edelsteen Nemen

De Vos in het Bos Duet: Speelbord met Markeersteen en Edelstenen

Dit is de coöperatieve variant van De Vos in het Bos. Tijdens het spel mag je niet over kaarten of tactiek praten. Elke speler speelt een kaart en één speler wint de slag. Na de slag verplaatst de markeersteen zich zoveel velden als het aantal vossenpootjes dat op de 2 gespeelde kaarten staat. Stopt de markeersteen bij een edelsteen? Dan neem je die. Geraakt de markeersteen van het bord? Dan verlies je 1 bosfiche en begint de markeersteen weer in het midden. Gelukkig bieden de oneven kaarten handige effecten tijdens het spel. Vinden jullie alle edelsteenfiches vóórdat ronde 3 eindigt? Dan winnen jullie. Lukt dit niet óf raken jullie 4 bosfiches kwijt? Dan verliezen jullie.

> Lees hier mijn uitgebreide De Vos in het Bos Duet review !

Nog een spelletje waarbij je als koppel moet samenwerken. En kijk je naar de voorkant van de doos, dan straalt er toch liefde van af hè? Het thema ondersteunt niet zozeer het spel, maar geeft wel smoel aan het geheel. Dankzij het compacte formaat kun je het spel makkelijk meenemen ergens naartoe. En hoewel het spelverloop an sich niet heel gevarieerd is, raken jij en je partner wel steeds beter op elkaar ingespeeld. Die leercurve houdt het langer leuk!

Je kunt dit coöperatieve spel voor koppels online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

Codenames Duet

Codenames Duet: op Tafel

Codenames Duet: Tijdfiches

Codenames Duet: Opdrachten Speler 1

Codenames Duet: Opdrachten Speler 2

Codenames Duet: Spionnen op Woorden

Codenames Duet: Woorden in Speelveld

Codenames Duet: Spionnen

Codenames Duet: Huurmoordenaar

Codenames Duet: Woordkaarten

Codenames Duet: Missieblok

In dit coöperatieve spel voor 2 personen vormen jullie samen een team. Er liggen 25 kaartjes met woorden op tafel. Jullie zijn om de beurt een hoofdspion. Hij of zij moet door middel van een één woord en een getal een hint geven die betrekking heeft op een X aantal kaartjes. De andere speler moet vervolgens raden om welke kaartjes dit gaat. Lukt het jullie om – voordat het aantal rondes voorbij is – de code te kraken?

Codenames was voor mij al een van de beste partyspellen ooit. Met weinig speelmateriaal zo’n gevarieerd spelverloop bedenken. Deze variant is de perfecte variatie op Codenames voor stelletjes die graag samen, met elkaar spelen. Je hoeft niet per se heel tactisch na te denken, maar bent vooral creatief bezig met het bedenken van hints. Dat is anders dan bij voorgaande titels. Ideaal voor als je een leuk avondje wil hebben samen zonder teveel zware, mentale belasting ;).

Je kunt dit spel voor koppels online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Escape Room The Game: 2 Players

Escape Room The Game: 2 Players - op Tafel

Escape Room The Game: 2 Players - Hint Decoder

Escape Room The Game: 2 Players - Kipnapped Introductiespel

Escape Room The Game: 2 Players - Prison Island

Escape Room The Game: 2 Players - Mad House

We kunnen er niet omheen: Escape Room spellen voor thuis zijn de laatste jaren enorm populair geworden. En door corona in 2020 kregen ook de 2 speler varianten een boost (want ja, je mocht geen bezoek ontvangen) dus veel koppels waren ‘maar’ met z’n tweeën. Met deze escape room heb je 3 scenario’s. Het eerste is een introductiespel. In de tweede moet je proberen te ontsnappen uit een gevangenis op een eiland. En in de 3e moet je een vriendin helpen uit het gekkenhuis te komen.

Escape Room: The Game was een breinbreke… eh, baanbrekend concept als het om escape rooms gaat. Met de originele spellen had je nog weleens dat het met 2 personen lastig was om alles op tijd op te lossen. Je had dan echt meer spelers nodig. Bij deze escape room voor 2 spelers is dat niet. Het speelmateriaal is precies afgestemd op duo’s. Zijn jij en je partner gek op escape rooms? Probeer dan echt eens dit gezelschapsspel voor stelletjes!

Je kunt dit spel voor koppels online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Jaipur

Jaipur Kaartspel: op Tafel

Jaipur Kaartspel: de Markt

Jaipur Kaartspel: Handkaarten

Jaipur Kaartspel: Aflegstapel

Jaipur Kaartspel: Fiches

Jaipur Kaartspel: Verzamelde Fiches

Jaipur Kaartspel: Verzamelde Puntenfiches

Jaipur Kaartspel: Winnaarsfiches

 • Uitgever: Space Cowboys
 • Soort: Hand Management + Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

Jaipur is een kaartspel voor 2 personen waarbij je goederen moet verzamelen. Deze goederen kun je inwisselen om puntenfiches van de stapel te pakken. De catch? De bovenste fiches zijn meer punten waard. Dus de speler die als eerste goederen pakt, krijgt meer punten. En dan zijn er ook nog kamelen die dit kaartspel net weer wat tactischer maken. Je speelt 3 potjes. De speler die als eerste 2 potjes wint, wint dit kaartspelletje voor 2 volwassenen.

> Lees hier mijn uitgebreide Jaipur kaartspel review !

Jaipur is zo’n spelletje waarbij je wel voor jezelf speelt, maar waarbij je je geliefde niet keihard hoeft te dwarsbomen. Wel zo fijn om de lieve vrede te bewaren toch? Doordat je af en toe een gokje moet wagen, blijft het spel ondanks zijn eenvoud spannend en uitdagend. Daarnaast vind ik het artwork op de kaarten (van het gele doosje) er mooi uit zien. Bovendien is het gewoon een kwalitatief hoogwaardige productie. Tof om in de kast te hebben, fijn om mee te nemen ergens naartoe!

Je kunt dit leuke spel voor koppels online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Targi

Targi Spel: op Tafel

Targi Spel: Speelveld

Targi Spel: 3e Overval

Targi Spel: Vol Gebied

Targi Spel: Meeples en Actiestenen

Targi Spel: Verzamelde Handelswaren en Munten

Targi Spel: Stamkaarten met Eigenschap

Targi Spel: Startspelerfiche en Verzamelde Punten

Targi Spel: Effecten van Stamkaarten

Targi Spel: Handelswaarkaarten en Stamkaarten

In Targi zijn jij en je geliefde de leiders van een Berberstam die handel moeten drijven op de markt (=targi in veel talen). Door stamleden slim in te zetten krijg je goederen en geld. Die kun je vervolgens weer gebruiken om stamkaarten te krijgen. Door de juiste stamkaarten te verzamelen krijg je punten. Uiteindelijk wint de speler met de meeste punten.

Ik vind worker placement (bijna) altijd erg leuk. Het plaatsen van een meeple om acties te doen. Nou, dat mechanisme zit ook in kleinere spellen, zoals Targi. Het doosje is verrassend klein, maar vraagt toch aardig wat van je hersenen. Het is nog zo’n spel voor 2 personen waarbij je net iets meer moet nadenken en vooral moet anticiperen op de ander. Maar over het algemeen zit je niet bewust in elkaars vaarwater. Vinden jij en je lover dat leuk? Dan is dit absoluut een aanrader!

Je kunt dit leuke bordspel voor stelletjes online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl en Spelhuis.be.

Brood & Bier

Brood en Bier Spel: op Tafel

Brood en Bier Spel: Handkaarten

Brood en Bier Spel: Kaart Spelen voor Oogst

Brood en Bier Spel: Ingrediënten in Opslag Leggen

Brood en Bier Spel: Upgrade Bouwen

Brood en Bier Spel: Kaarten van Trekstapel Pakken

Brood en Bier Spel: Ruilkaarten

Brood en Bier Spel: Ruilkaart Pakken

Brood en Bier Spel: Lege Akkers

Brood en Bier Spel: Verzameld Bier en Brood

Brood en Bier Spel: Eindscores

Brood & Bier is een spel voor 2 personen. Je speelt 6 rondes, die elkaar afwisselen met zogenaamde vruchtbare en droge jaren.

Elke ronde speel je om de beurt een kaart, net zolang totdat je er allebei 5 hebt gespeeld. Door kaarten te spelen kun je ingrediënten verzamelen, brood bakken, bier brouwen en investeren in het verbeteren van je acties. Nadat je een kaart hebt gespeeld in vruchtbare jaren, geef je de rest door aan je tegenstander. In droge jaren hoef je geen kaarten te door te geven, maar zijn er wel minder ingrediënten op de akkers beschikbaar.

Je krijgt punten voor brood én bier, maar let op: de laagste score telt. Je moet dus zowel brood bakken als bier brouwen. De speler die na 6 rondes de meeste punten heeft (met zijn of haar laagste score) wint het spel.

> Lees hier mijn uitgebreide Brood & Bier review!

Nog een spel waarbij je tegen elkaar speelt (maar niet aan het duelleren bent). Brood & Bier heeft met haar grote speelbord en kleurrijke houten speelstukken een noemenswaardige table presence voor dit kaliber spel. De look&feel is ongetwijfeld herkenbaar, maar de gameplay voelt voor mij – ondanks bekende mechanismen – uniek aan. Hoewel je deels afhankelijk bent van je tegenstander (en hij of zij van jou) viel mij op dat je niet de hele tijd met elkaar bezig hoeft te zijn. Daarnaast maakt de veelzijdigheid van kaarten dat je elke keer weer een andere tactiek moet brouwen. Je zult dan ook meerdere potjes moeten spelen om er écht iets van te bakken. Daarom vind ik Brood & Bier vooral geschikt voor gevorderde koppels die een iets uitdagender spel voor een gezellig avondje zoeken.

Je kunt dit leuke bordspel voor koppels online bestellen bij bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, 999Games.nl en Spelhuis.be.

Splendor Duel

Splendor Duel: op Tafel

Splendor Duel: Het Aanbod

Splendor Duel: Fiches op Speelbord

Splendor Duel: Fiches van Speelbord Nemen

Splendor Duel: Privilege Scrollen naast Speelbord

Splendor Duel: Speelbord Aanvullen

Splendor Duel: Dikke Fiches

Splendor Duel: Fiches in Buidel Doen

Splendor Duel: Kroonkaart Nemen

Splendor Duel: Vol Speelgebied Verliezer

Splendor Duel: Vol Speelgebied Winnaar

 • Uitgever: Space Cowboys
 • Soort: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30 Minuten

In Splendor Duel zijn jij en je tegenstander meester van een juweliersgilde. Je verzamelt edelsteenfiches van een dynamisch speelbord. Met die fiches kun je juweelkaarten kopen (ofwel juwelen maken). Elke kaart levert een permanente edelsteen op die je weer kunt gebruiken bij het kopen van nieuwe kaarten. Daarnaast leveren een deel van de kaarten ook punten op. Je kunt ook scrollen verzamelen die je tactisch kunt inzetten voor extra edelsteenfiches. De speler die als eerste 20 punten heeft, 10 of meer kronen heeft verzameld óf 10 punten binnen één kleur edelsteen heeft, wint het spel.

> Check hier m’n uitgebreide Splendor Duel review !

Oké, ondanks de liefde vinden jullie misschien juist spellen leuk waarbij je lijnrecht tegenover komt te staan. Splendor Duel is daar perfect voor. Het is een prachtige productie. Noemenswaardig is de doos; lekker compact en efficiënt gevuld. Het spel lijkt op de originele Splendor, maar is verrijkt met een aantal elementen die voor extra interactie zorgen. Spelers gaan echt dueleren en zullen elkaar soms bewust moeten tegenwerken. Vinden jij en je partner dat niet erg? Overweeg dan zeker deze titel!

Je kunt dit leuke spel voor stelletjes online bestellen bij o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl en Spelhuis.be.

7 Wonders Duel

7 Wonders Duel Bordspel: op Tafel

7 Wonders Duel Bordspel: Sudden Deaths

7 Wonders Duel Bordspel: Voortgangsfiche Nemen

7 Wonders Duel Bordspel: Stad

7 Wonders Duel Bordspel: Allerlei Symbolen

7 Wonders Duel Bordspel: Ketensymbool

7 Wonders Duel Bordspel: Voorbeelden van Illustraties

7 Wonders Duel Bordspel: Nieuwe Vorm (Tijdperk III)

7 Wonders Duel Bordspel: Kaarten in Vorm (Tijdperk II)

7 Wonders Duel Bordspel: Kaarten op Tafel (Tijdperk I)

7 Wonders Duel Bordspel: Voorbeeld Puntentelling met Eindscores

 • Uitgever: Repos Production
 • Soort Spel: Set Collection
 • Aantal spelers: 2 Personen
 • Vanaf leeftijd: 10 Jaar
 • Speelduur: 30-45 Minuten

7 Wonders Duel wordt gespeeld over 3 tijdperken. Elk tijdperk trekken jij en je tegenstander om de beurt een kaart. Deze kun je (kopen en) bouwen, inwisselen voor geld óf inzetten om een wonder te bouwen. Door te investeren in gebouwen kun je o.a. grondstoffen produceren (en volgende gebouwen goedkoper bouwen), je militaire macht vergroten en investeren in de wetenschap. De speler die na 3 tijdperken de meeste punten heeft, wint het spel. Dring jij met jouw leger de andere stad binnen óf behaal jij wetenschappelijke overheersing vóórdat tijdperk 3 voorbij is? Dan win je ook.

> Lees hier mijn uitgebreide 7 Wonders Duel review !

Ik besluit deze lijst met spellen voor koppels met 7 Wonders Duel. Dit vind ik een geweldig en uitdagend spel voor 2 personen. Door het thema, het card drafting mechanisme en mogelijke sudden deaths ga je écht de strijd aan met elkaar. Je moet gemeen doen tegen elkaar om te winnen. Het is echt oorlog! Dankzij het variabele speelbord leiden er meerdere wegen naar Rome (eh, de overwinning). Je zult even moeten investeren in de spelregels, maar daarna raak je niet snel uitgekeken op dit bordspel. Ideaal voor als je een lange relatie hebt ;).

Je kunt dit bordspel voor koppels online bestellen op o.a. bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Valhallaboardgames.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt!

In dit blog heb ik enkele leuke bordspellen en kaartspellen met je gedeeld die ideaal zijn om als geliefden met elkaar te spelen op Valentijnsdag, maar er zijn natuurlijk veel meer spellen.

Wat vinden jij en je partner nou echt een leuk spel voor 14 februari? Ik hoor het graag van je in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *