11 Tips om het Love Letter kaartspel te winnen!

Tips voor het Kaartspel Love Letter

Valentijnsdag staat bijna weer voor de deur, dus voor welk spel kan ik nu beter tips geven dan het Love Letter kaartspel van Seiji Kanai?

In dit blog vind je 11 tips en tactieken om de Prinses veilig te bereiken, haar hart te stelen en haar het hof te maken.

Vorm je eigen Love Letter strategie en krijg geluk in het spel én geluk in de liefde!

Misschien vind je dit blog ook leuk: Het Love Letter Spel: Unboxing, Uitleg + Mijn Review!

Tip 1: Baseer je keuzes op kans

En dan bedoel ik niet “Ze houdt wel van me, ze houdt niet van me…”

Je weet van elk karakter hoe vaak deze in het spel Love Letter voorkomt. Heb je dus bijvoorbeeld een wachter? Houd dan het karakter staande waarvan je weet dat die er nog het meest in zit. Zo vergroot je namelijk de kans om juist de juiste keuze te maken.

Tip 2: Kies het gevaarlijkste karakter

Liefde kan gevaarlijk zijn, maar diverse karakters in dit spel zijn gevaarlijker!

Love Letter Kaartspel: Prinses, Wachter en Prins

Kies er daarom voor om het gevaarlijkste karakter voor jou onschadelijk te maken. Heb je bijvoorbeeld de Prinses en trek je een Wachter? Houd dan de Prins staande. Dit is immers het karakter waardoor je gedwongen kan worden de Prinses af te leggen. Dit met een gebroken hart tot gevolg…

Tip 3: Wees onvoorspelbaar

Niet alleen in de liefde kun je hard to get spelen. Ook in Love Letter kun je dat doen.

Je tegenstanders zullen er alles aan doen om je weg te werken. Daarbij gaan ze, ondanks dat liefde blind maakt, logisch nadenken.

Love Letter Kaartspel: Priester en Grafin

Zorg er dus voor dat ze jou niet kunnen peilen en zet hen op het verkeerde spoor.

Mijn favoriete voorbeeld is om in het begin van het spel gewoon eens de Gravin te spelen als je geen Prins, Koning of Prinses hebt, maar juist een Priester.

Tip 4: Voorzie anderen van de juiste informatie

Liefde is geven en nemen.

Zit je in een spel met drie of meer spelers, weet je van niemand iets én heb je een Wachter? Houd dan altijd de persoon rechts van jou staande.

Misschien raad jij het nu niet goed. Maar de spelers die nog na jou komen, hoeven daardoor in deze ronde met één karakter minder rekening te houden.

Hebben zij dan bijvoorbeeld ook een Wachter? Dan is de kans groter dat ze het juiste karakter raden bij de speler rechts van jou.

Tip 5: Speel het Kamermeisje als je kunt

Doe het veilig!

Weet je nog helemaal niks over de anderen, zijn er nog weinig karakters gespeeld en trek je het Kamermeisje? Speel dan altijd het Kamermeisje!

Love Letter Kaartspel: Kamermeisje

Hierdoor ben je één ronde veilig voor Cupido’s pijlen en de ‘bezweringen’ van andere spelers. En na die ronde heb je weer extra informatie en kun je betere keuzes maken.

Tip 6: Val de persoon met de meeste roosfiches aan

Twijfel je bij wie je een Wachter zal spelen? Kies dan altijd de speler met de meeste roosfiches.

Love Letter Kaartspel: Wachter en Roosfiches

Het is vaak gemakkelijk om andere spelers te overtuigen óók de speler met de meeste roosfiches weg te spelen. Want ja, zij willen net als jou winnen :).

Tip 7: F*ck the king (jaja, Game of Thrones)

De Koning vind ik eigenlijk.. tja, hoe zeggen we dat netjes.. de meest waardeloze kaart in het spel. Hij heeft een te lage score om te winnen en als je deze inzet, maak je altijd aan één speler bekend welk karakter jij nog op handen hebt. Dat is natuurlijk veel te gevaarlijk.

Mijn tip als je de Koning hebt: speel deze nooit, behalve als je zeker weet dat je met die ruil wint. Ruil bijvoorbeeld alleen in de laatste ronde als je zeker weet dat je van alle spelers de hoogste kaart overhoudt.

Love Letter Kaartspel: Koning

Probeer hem anders vroeg in het spel kwijt te raken. Idealiter door de Prins op jezelf te spelen en daarmee de Koning af te leggen.

Tip 8: Bewaar je Wachters

Een logisch spelverloop is dat spelers de Karakters met hoge waardes bewaren. Want aan het einde wint tenslotte de speler met de hoogste Karakterkaart op handen.

Juist daarom is een leuke tactiek voor Love Letter om de laagste kaart, namelijk de Wachter, te bewaren. Als veel andere karakters al gespeeld zijn, is de kans dat je goed gokt met een Wachter veel groter.

Met name in een Love Letter spel voor 2 spelers kan het goed uitpakken. Dit omdat je maar één speler hoeft uit te schakelen.

Uiteraard is het wel zo fijn als de Baron dan vroegtijdig uit het spel is… Als een speler met jouw Wachter wil vergelijken, verlies je namelijk altijd.

Love Letter Kaartspel: Wachter en Baron

Tip 9: Speel de Wachter en noem de kaart die je zelf nog hebt

Deze tip kan erg goed uitpakken! Als jij een Wachter speelt en nog een Prins op handen hebt, vraag dan aan iemand anders of hij of zij de Prins heeft.

Je tegenstanders verwachten dan niet dat jij zelf de Prins nog op handen hebt.

Maar doe dit niet te vaak, want slimme tegenstanders hebben het trucje snel genoeg door ;).

Tip 10: Vraag als Wachter altijd de Baron!

De Wachter is één van de gevaarlijkste kaarten in het spel Love Letter, maar tegelijkertijd ook de meest kwetsbare. Dit vanwege zijn lage score van 1.

Zodra iemand de Baron inzet om zijn of haar karakter met jou te vergelijken en jij hebt de Wachter… dan is het Game Over.

Maar als je er over nadenkt… er is dus maar 1 kaart die jou als Wachter de das om kan doen. En dat is de Baron!

Vraag daarom als Wachter altijd naar de Baron!

Tip 11: Schud de 2 kaartjes altijd voordat je er een speelt!

Als je aan de beurt bent, pak je altijd een extra kaart. Zorg dat je de 2 kaartjes dan wel altijd even schudt, voordat je er eentje van op tafel legt. Anders geef je je tegenstanders onnodig meer informatie.

En stel dat eentje een Priester heeft gebruikt om je hand te zien en je legt die kaart niet af? Dan komt hij of zij daarna aan de beurt, wetende wat jouw kaart is!

Nu ben jij aan de beurt!

Met bovenstaande tips voor het Love Letter kaartspel heb ik geprobeerd je van die roze wolk te trekken, zodat je weer met beide benen op de grond komt te staan.

Maar ik weet ook, de verstandige tips zullen niet altijd helpen. Soms moet je simpelweg je hart volgen en het geluk overlaten aan het lot…

Succes!

Heb jij zelf nog tips voor een goede Love Letter strategie of heb je vragen? Deel ze dan in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *