NIEUW: De Spelauteur Prijs Nederland

Vanmorgen ontving ik een persbericht in m’n mailbox over een nieuwe prijs binnen de spellenbranche: de Spelauteur Prijs Nederland.

We kenden natuurlijk al de Speelgoed van het Jaar en de Nederlandse Spellenprijs, maar we mogen nu blijkbaar nóg een prijs verwelkomen.

De award zal dit jaar voor het eerst worden uitgereikt tijdens het Zuiderspel in Veldhoven. In dit blog vertel ik je meer over de Spelauteur Prijs Nederland!

Wat is de Spelauteur Prijs Nederland?

Dit is een prijs voor de beste spelauteur van het jaar. De prijs wordt voor het eerst uitgereikt tijdens het Zuiderspel 2020 in Veldhoven.

Waarin verschilt deze prijs met andere prijzen?

De grootste prijzen binnen de spellenbranche in Nederland zijn ongetwijfeld de Speelgoed van het Jaar en de Nederlandse Spellenprijs. Deze ken je natuurlijk al wel. Ze zetten met name de genomineerde- en winnende spellen in de spotlights.

De organisatoren van de Spelauteur Prijs Nederland willen juist de persoon achter de schermen aandacht geven: de spelauteur.

Wie zit er achter de Spelauteur Prijs?

De Spelauteur Prijs is in het leven geroepen door Het Spellenmaakgilde (The Dutch Game Design Guild). Dit is een groep spellenbedenkers en -testers, vooral uit het noorden van Nederland.

Spellenmaakgilde (Dutch Game Design Guild)

Vanuit deze organisatie is een onafhankelijk comité samengesteld. En ik zeg bewust onafhankelijk. Het comité bestaat namelijk uit:

  • Arjan van Houwelingen
  • Dennis Merkx
  • Ellis Hendriksen
  • Jeroen Geenen

En de opvallende lezer zal hier al snel spelauteurs tussen zien staan. Bijvoorbeeld Dennis Merkx die in 2017 met zijn spel The Great Tour de Speelgoed van het Jaar (categorie 12 tot 17 jaar) won. En Jeroen Geenen die eerder al Cherry Picking bedacht in 2020 met Wizkids het kaartspel Stampede zal uitbrengen.

Naast het comité is er natuurlijk ook een vakjury. Deze is samengesteld door een zo breed mogelijk palet aan spellenliefhebbers samen te voegen. Denk daarbij aan onafhankelijke reviewers, vertegenwoordigers van spellenclubs en eigenaren van spellenwinkels.

Je kunt auteurs inzenden tot 31 januari 2020!

Op dit moment is de Spelauteur Prijs Nederland bezig met een complete lijst voor 2019 te maken. Jij kunt daar ook bij helpen. Ken je namelijk een Nederlandse spelauteur die in kalenderjaar 2019 een nieuw spel heeft uitgebracht? Én staat deze nog niet in het actuele overzicht dat je hier kunt vinden?

Stuur deze dan door via spellenmaakgilde@gmail.com !

Een persoonlijke noot…

Ik vind het leuk om te zien dat m’n goede vriend Romeo van Luijt (The Dutch Game Mill) in de lijst staat. Vorig jaar stond hij al op het Spellenspektakel om zijn spel Konumo Batalo te promoten. En dit jaar zal hij aanwezig zijn op het Zuiderspel. Ik kom trouwens ook een dagje helpen :).

Nu ben jij aan de beurt!

Ken jij nog spelauteurs die niet op de lijst staan? Is er iemand die absoluut moet winnen? Ik hoor het graag in een reactie!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *