Op Het Spellenspektakel 2019: Kom je een Potje Konumo Batalo Spelen?

Konumo Batalo Spelen tijdens het Spellenspektakel 2019

Het Spellenspektakel heeft in het verleden wat tegenslagen gehad, maar trekt de laatste jaren gelukkig weer meer bezoekers. In 2019 vindt dit evenement plaats in de Jaarbeurs in Utrecht op zaterdag 9 en zondag 10 november.

M’n goede vriend Romeo zal met zijn bedrijf The Dutch Game Mill ook aanwezig zijn op het Spellenspektakel 2019.

En guess what? Hij vroeg of ik ook mee wilde komen! Daar zeg ik geen nee tegen.

Tijdens dit evenement zal The Dutch Game Mill sowieso het spel Konumo Batalo promoten.

Daarnaast streeft Romeo er ook naar om twee nieuwe spellen te presenteren.

Meer weten? Lees snel verder!

The Dutch Game Mill zal beide dagen van het Spellenspektakel 2019 aanwezig zijn. Zondag 10 november voeg ik mijzelf toe aan het team.

Konumo Batalo

Mijn taak is om Konumo Batalo te spelen met de geïnteresseerden.

Konumo Batalo is een spel voor 2 personen. Je bent de leider van een clan en op een dag is het zover. Jij en je aartsrivaal willen voor eens en altijd weten wie de sterkste clan heeft. Jullie stellen beide een team samen met je 6 beste krijgers. Daarna gaan jullie de strijd aan. Twee dingen zijn zeker: veel krijgers zullen sterven en slechts 1 clan kan winnen!

Via onderstaand filmpje van Nox Spellenzonder krijg je een goed idee van hoe het spel eruit ziet en hoe je het moet spelen:

De presentatie van 2 nieuwe spellen

Op dit moment bevinden zich 2 nieuwe spellen van The Dutch Game Mill in de testfase:

  • The Heroes of Ermaroda Castle
  • We Ahrrr Pirates

Romeo zal deze nieuwe spellen bij zijn stand presenteren. En met een beetje geluk zijn ze zelfs te spelen!

The Heroes of Ermaroda Castle

In een donkere nacht heeft de vijand zijn troepen richting Ermaroda Castle gestuurd. Deze troepen zijn kwetsbaar in de zon, maar oh zo sterk in de duisternis. De enige hoop om het kasteel te verdedigen, zijn de Helden van Ermaroda Castle. Lukt het jouw helden om het kasteel te beschermen tot de zon opkomt? Of valt het kasteel nog vóór dageraad?

Dit wordt een bordspel dat je zowel solitair als coöperatief (max. 3 spelers) kunt spelen. Aan het begin kies je 3 helden met ieder een unieke eigenschap. Op tafel ligt een bord waar Ermaroda Castle op is afgebeeld, alsook meerdere wegen die naar het kasteel leiden. Elke ronde komen vijandelijke volgelingen via die wegen dichterbij. En als ze kunnen, vallen ze ook aan. En voordat je er erg in hebt vult de horizon zich met nieuwe vijanden.

Gelukkig mogen de helden ná het bewegen van de vijand terugvechten. Houd er alleen wel rekening mee dat je slechts 3 acties per held, per beurt hebt. Door vijanden te doden kun je permanente- en tijdelijke nieuwe krachten krijgen die je sterker maken. Als het kasteel na 18 ronden nog niet is ingenomen door de vijand, winnen jullie het spel.

Hieronder enkele foto’s van deze game-in-the-making:

The Heroes of Ermaroda Castle: Op Tafel
The Heroes of Ermaroda Castle: Het Bord
The Heroes of Ermaroda Castle: Ronde Bord

We Ahrrr Pirates

“Kapitein! Land in zicht!” Voorzichtig strompelt de kapitein met zijn houten poot over het dek. Het geplok van zijn poot wisselt af met hevig gekraak, omdat het dek na de laatste zeeslag bijna in gruzelementen ligt. Eenmaal het boeisel bereikt, schuift hij zijn kijker uit en loert in de verte. “Zal dit ‘m zijn? Is dit het eiland waar het laatste deel van de schatkaart verborgen ligt?” Hoopvol, doch angstig varen de piraten naar het eiland. Een laatste confrontatie met andere piraten zou weleens fataal kunnen zijn…

Dit wordt een bordspel dat je tegen elkaar moet spelen. Je vaart binnen een archipel met 15 eilanden. Op 4 eilanden bevinden zich delen van een schatkaart. Je moet op zoek naar alle delen om de kaart compleet te maken en de uiteindelijke locatie van de schat te achterhalen. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder gevaar. Je tegenstanders hebben namelijk dezelfde missie. Slaag jij erin de schat te vinden voordat zij dat doen?

En om je een idee te geven, ook hier nog enkele foto’s:

We Ahrrr Pirates: Op Tafel
We Ahrrr Pirates: Dobbelstenen
We Ahrrr Pirates: Het Schip

Nu ben jij aan de beurt!

Kom jij ook naar het Spellenspektakel 2019? Of beter nog, zien we jou ook bij de stand van The Dutch Game Mill? Wie weet kunnen we een potje Konumo Batalo tegen elkaar spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *