Throw Throw Burrito: Speluitleg, Unboxing & Review!

¡Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba!” ~Speedy Gonzales

Oké Speedy, je mag dan wel de snelste muis van heel Mexico zijn, maar er is toch echt een Mexicaans object sneller dan jij. En nie-mand had dat verwacht!

Met de komst van het spel Throw Throw Burrito schuift het imago van een appetijtelijk, Mexicaans gerecht naar een maaltijd die je met een snelheid van 100km/u maar al te graag kust op je wang.

Of je moet bukken, maar dat deed ik niet…

De burrito nam de eerste plaats van Speedy Gonzales in. Maar stoot het spel Throw Throw Burrito menig andere partygame ook van de troon? Dat én meer lees je in mijn Throw Throw Burrito review!

Voordat je begint met lezen: Asmodee gaf mij het spel Throw Throw Burrito zodat ik er een interessant blogartikel over kon schrijven. Dit artikel is dus gesponsord. Maar ik heb mijn redactionele vrijheid behouden en volledig zelf bepaald wat ik in dit artikel heb gezegd.

Net zoals je sommige ingrediënten van een burrito wel graag eet (zoals gehakt en salade) en andere niet (zoals maïs en jalapeño pepers), zoek je misschien ook een specifiek stukje informatie over Throw Throw Burrito. Daarom heb ik dit blog opgedeeld in de volgende onderdelen. Zo stel je je eigen gerecht samen ;):

 1. Algemene Informatie
 2. Kort Speloverzicht
 3. Wat zit er in de doos?
 4. Throw Throw Burrito: Speluitleg
 5. Throw Throw Burrito: Review
 6. Throw Throw Burrito: Waar te koop?

1 – Algemene Informatie

 • Soort spel: Kaartspel
 • Aantal Spelers: 2-6 Personen
 • Speelduur: 30 Minuten
 • Vanaf Leeftijd: 7 Jaar
 • Uitgever: Exploding Kittens (Asmodee)
 • Spelauteur: Matthew Inman, Elan Lee & Brian S. Spence
 • Illustrator: Matthew Inman & Elan Lee
 • Te koop bij: bol.comSpellenrijk.nlSpellenwinkel.nlAmazon.nlSpelhuis.be

2 – Kort Speloverzicht

“Throw Throw Burrito is een partygame van dezelfde makers als Exploding Kittens. Het is een combinatie van een kaartspel en trefbal, waarbij spelers kaarten verzamelen om punten te scoren, en waarbij je burrito’s naar elkaar gooit. Word je geraakt? Dan krijg je minpunten.”

3 – Wat zit er in de doos?

Je krijgt het volgende speelmateriaal bij Throw Throw Burrito:

 • 2 Zachte Burrito’s van Schuimrubber
 • 120 Speelkaarten
  • 9x Burrito Brawl (Groen)
  • 9x Burrito Brawl (Roze)
  • 9x Burrito Duel
  • 9x Burrito War
  • 12x Goth Sloth
  • 12x Jelly Jelly
  • 12x Licky Chicky
  • 12x Barky Sharky
  • 12x Loggy Doggy
  • 12x Floaty Goaty
  • 12x Meow Cow
 • 6 Burrito Bruises
 • 1 Fear Me badge
 • 1 Leaflet Spelregels

En dat ziet er als volgt uit. De voorkant van de doos:

Throw Throw Burrito: Voorkant Doos

De achterkant van de doos:

Throw Throw Burrito: Achterkant Doos

En de binnenkant van de doos:

Throw Throw Burrito: Binnenkant Doos (Inlay)

De Throw Throw Burrito spelregels bestaat uit een opgevouwen leaflet. Het lijkt misschien wat imposant, maar het valt reuze mee. Oja, het is wel allemaal in het Engels!

Throw Throw Burrito: Spelregels

En dan. Hetgeen waar het hele spel om draait. Deze 2 leuke burrito’s. Gemaakt van zacht schuim. Zelfs als je met 100km/h gooit doet het geen zeer! (denk ik)

Throw Throw Burrito: Burrito's

Als je met een burrito wordt geraakt, krijg je een burrito bruise token:

Throw Throw Burrito: Burrito Bruises

Als een speler de ronde wint, krijgt hij of zij de Fear Me Badge. Eigenlijk wel jammer dat het geen button is die je op kunt spelden, maar gewoon een plakje karton:

Throw Throw Burrito: Fear Me Badge

Tot slot krijg je met Throw Throw Burrito een shitload aan kaarten. De meeste kaarten zien er gewoon grappig uit, en doen niks. Dat zijn deze kaarten:

Throw Throw Burrito: Meow Cow Kaarten
Throw Throw Burrito: Logger Dogger Kaarten
Throw Throw Burrito: Licky Chicky Kaarten
Throw Throw Burrito: Jelly Jelly Kaarten
Throw Throw Burrito: Goth Sloth Kaarten
Throw Throw Burrito: Floaty Goaty Kaarten
Throw Throw Burrito: Barky Sharky Kaarten

Daarnaast zijn er een drietal soorten ‘burrito kaarten’. Deze activeren een gevecht.

Heeft iemand 3 (dezelfde kleur) ‘Brawl’ kaarten? Dan moeten de spelers links en rechts van hem ieder een burrito pakken en de ander zien te raken.

Throw Throw Burrito: Burrito Brawl Kaarten

Heeft iemand 3 ‘Duel’ kaarten? Dan kiest hij of zij 2 spelers die met elkaar een duel uitvechten. Ruggen tegen elkaar, 3 passen en gooien maar!

Throw Throw Burrito: Burrito Duel Kaarten

Heeft iemand 3 dezelfde ‘War’ kaarten? Dan ontstaat er direct oorlog tussen alle andere spelers. Zodra iemand door een burrito wordt geraakt, eindigt de oorlog.

Throw Throw Burrito: Burrito War Kaarten

4 – Throw Throw Burrito: Speluitleg

Hieronder vind je mijn Throw Throw Burrito speluitleg, opgedeeld in de volgende onderdelen:

 1. Voorbereiding
 2. Spelverloop
 3. Einde van een ronde
 4. Einde van het spel

4.1 – Voorbereiding

Schud alle kaarten en leg rechts van elke speler een trekstapel, bestaande uit 15 kaarten. Maak van de overige kaarten 2 gedeelde trekstapels en plaats deze midden op tafel. Daartussenin leg je de Burrito Bruises en daarbuiten leg je de 2 Burrito’s. Het belangrijkste is dat ze voor elke speler te pakken zijn!

Tot slot pakt elke speler 5 kaarten van zijn of haar eigen trekstapel en bekijkt ze.

Hieronder zie je de startopstelling in een spel van 3 spelers:

Throw Throw Burrito: Startopstelling 3 Spelers

4.2 – Spelverloop

Iedereen speelt Throw Throw Burrito tegelijk. Je pakt een kaart van je eigen stapel en legt er vervolgens weer eentje af op de stapel links van je. En ja, dit is dus de trekstapel van de speler links van je!

Je mag maximaal 5 kaarten op handen hebben. Is je eigen trekstapel leeg? Dan mag je van de gedeelde trekstapels pakken. Maar zodra er weer kaarten in je eigen trekstapel liggen, moet je daarvan pakken.

Heb je 3 dezelfde kaarten? Leg ze dan voor je op tafel. Vul vervolgens je hand weer aan met kaarten van je persoonlijke trekstapel. Voor elke set van 3 dezelfde kaarten krijg je 1 punt.

Throw Throw Burrito: Setjes van 1 Punt

Voor elke set van 3 gelijke Burrito Kaarten krijg je 2 punten.

Throw Throw Burrito: Burrito Kaarten

Én, nou komt het, zodra je deze set op tafel legt, ontstaat er een burrito gevecht. Dat kan één van de volgende vormen hebben:

 1. Burrito Brawl – gevecht tussen de spelers direct links en rechts van je.
 2. Burrito Duel – gevecht tussen 2 spelers die jij uitkiest.
 3. Burrito War – gevecht tussen iedereen, behalve jij.

Voor al deze gevechten geldt het volgende. Moet je vechten? Pak dan de burrito en raak (een van) je tegenstander(s). Zodra één speler wordt geraakt, krijgt hij of zij een burrito bruise. Zo’n fiche is gelijk aan 1 minpunt. Bovendien stopt het gevecht direct.

Na een gevecht zegt de speler die het gevecht initieerde “3, 2, 1, burrito!” en dan gaat het spel weer verder.

4.3 – Einde van een ronde

Zodra alle burrito bruises zijn vergeven, eindigt ronde 1 direct. De speler met de meeste punten krijgt nu de Fear Me Badge en legt deze voor zich neer. Daarna speel je ronde 2. Die verloopt exact hetzelfde als ronde 1.

4.4 – Einde van het spel

Wint de speler met de Fear Me Badge ook ronde 2? Dan wint hij of zij het spel.

Wint iemand anders ronde 2? Dan vindt er een duel plaats tussen deze speler én de eigenaar van de Fear Me Badge. De winnaar van dit duel wint het spel.

Online Speluitleg in Video:

Bekijk hieronder eventueel de Engelstalige speluitleg van uitgever Exploding Kittens:

5 – Throw Throw Burrito: Review

Een spel zoals Throw Throw Burrito wordt direct gekenmerkt door het grappige, unieke thema. Ik bedoel, burrito’s die je moet gooien?! Het is dan ook niet verwonderlijk, dat dit spel van dezelfde uitgevers is als Exploding Kittens.

Laat ik in deze Throw Throw Burrito review dan ook maar beginnen met de look & feel van dit partyspel.

De belangrijkste vraag: doen die burrito’s pijn? Nee hoor. De twee schuimrubberen burrito’s doen geen zeer. Trust me, ik heb er een paar tegen m’n hoofd aan gehad, met een snelheid waar je een boete voor zou geven.

Overigens zijn de burrito’s niet alleen zacht. Dankzij de fonkelende anime-stijl oogjes zien ze er ook kawaii (=schattig in het Japans) uit!

Throw Throw Burrito: Schattige Burrito's

Wél kun je met die burrito’s de nodige glazen, vazen en andere spullen omgooien en beschadigen. Houd daar dus rekening mee als je Throw Throw Burrito speelt.

Ook de afbeeldingen op de kaarten zien er grappig uit. Net als Exploding Kittens zijn de tekeningen in dezelfde stijl als TheOatmeal. Mijn favorieten van dit burrito spel zijn Licky Chicky en Goth Sloth.

Throw Throw Burrito: Grappige Kaarten

Eigenlijk ziet alles aan Throw Throw Burrito er grappig uit. Dat maakt het een perfect hilarisch spelletje én dat nodigt uit om het te kopen. Want wie koopt er nou geen partygame voor het plezier? Al zul je tijdens het spel niet echt op de kaarten letten, want daar heb je gewoon de tijd niet voor.

Throw Throw Burrito wordt namelijk razendsnel gespeeld. En je moet voortdurend op je hoede zijn. Trek je kaarten van de juiste stapel? Heb je al een set van 3? Welke kaart leg je af? Heeft iemand anders al een set van burrito kaarten? Moet jij met burrito’s gaan gooien?

Sta je open voor die hectiek? Dan is Throw Throw Burrito een unieke partygame die weer een nieuwe ervaring biedt. Kun je juist niet zo goed tegen de drukte? Dan zijn er sowieso niet veel partygames voor je, maar dan zal Throw Throw Burrito je helemaal niet bevallen.

Throw Throw Burrito: op Tafel

Mijn Throw Throw Burrito review in het kort: Doldwaas en hectisch spel dat dankzij rondvliegende burrito’s een nieuwe dimensie schept voor liefhebbers van partygames!

NB: Throw Throw Burrito is dus niet per se de nieuwe #1 partygame, maar wel een noemenswaardige nieuwkomer!

Volg Spellenwijs.nl voor nieuwe spellen en reviews!

Facebook Spellenwijs.nlInstagram Spellenwijs.nl

6 – Throw Throw Burrito: Waar te koop?

Je kunt Throw Throw Burrito online bestellen op bol.com, Spellenrijk.nl, Spellenwinkel.nl, Amazon.nl en Spelhuis.be.

Nu ben jij aan de beurt

In dit blog heb ik je verteld over Throw Throw Burrito. Ik gaf de speluitleg, liet je middels een unboxing zien wat er in de doos zit én deelde mijn Throw Throw Burrito review.

Wat vind jij van dit spel? Of heb je juist nog een vraag? Ik hoor graag van je in een reactie!

Voor de hoofdafbeelding van dit blog heb ik een foto gebruikt van NRCPR van Pixabay.

2 reacties

 1. Ik denk dat je het niet duidelijker uit had kunnen leggen, dank daarvoor ????????. Nog wel een vraagje: er staat dat dit spel met maximaal 6 spelers gespeeld kan worden, lukt dit Naar jouw inschatting ook met 8 (zolang iedereen maar bij een burrito kan en wellicht wat minder kaarten heeft)? Of zie jij obstakels die dit echt niet mogelijk maken?

  1. Beste Daphne,

   Bedankt voor je compliment en vraag over Throw Throw Burrito.

   Ik verwacht dat het best met 8 kan. Maar je zult dan wel wat concessies moeten doen. Het is lastiger om 8 personen bij de burrito’s te laten kunnen dan 6. Ook krijg je misschien net wat minder snel setjes van 3 kaarten.

   Maargoed, je speelt Throw Throw Burrito voor het plezier. En ik kan zo snel geen echt obstakel bedenken die dat in de weg staat.

   Heb ik zo je vraag beantwoord?

   Veel plezier!

   Groet,
   Hans van Spellenwijs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *